Şimdi Ara

760D mi 70D mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben fotoğrafçılığa yeni merak saldım. Fotoğrafçılıkla ilgili hiç bir bilgim ve alt yapım yok, daha önce elime dslr almışlığım bile yok.

Canon giriş seviyesi bir makine alıp bu hobiye ilk adımımı atmak istiyorum. Kendi araştırmalarıma göre giriş seviyesindeki en yeni cihazlar 750d ve 760d yalnız kafama bir şey takıldı. Giriş seviyesindeki 760d ile orta segmentteki 70d hemen hemen aynı parada.

Nasıl olsa bir süreden sonra bana bu makine yetmeyecek ve orta segmente geçmek isteyeceğim. Hazır iki cihazda aynı ücretde iken orta segment 70d yi mi alıp başlasam yoksa benim gibi sıfır bilgisi olan biri için bu makine fazla mı spesifik kalır.

Fikir verirseniz çok sevinirim iyi günler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence Canon ve Pentaxta alt segmentle ust segment arasinda ciddi fark yok.

Canon ve Pentax in, orta segment cihazlarinin giris seviyesi cihazlarindan farki, pil omru ve ust ekran.

Nikon alsaniz is degisirdi,cunku alt segmentte Af motoru yok.Bu yuzden uyumlu lensler pahali.

Fiyatlari ayniysa ve siz o butceyi ayirdiysaniz 70d alin.

Ama benim onerim bu paraya oluyorsa, 60d+Sigma 17-70 yada 60d+Tamron 17-50.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 19 Mayıs 2016; 7:03:00 >
  • 750D ve 760D giriş seviyesi cihazlar. Şu aralar yeni modelleri takip etmediğimden 760D'nin teknik detaylarını bilmiyorum sadece giriş seviyesinin en son modeli olarak biliyorum. 70D ise orta seviyedir. Bunların hepsi de APSC sensör yani crop sensör dediğimiz makineler. Full frame sensör değiller. Teknik bakımdan çektikleri fotoğraflar ve lens kullanımları bakımından hepsi hemen hemen aynı özelliklerde. Fark body yapısında, ayarlarında, ağırlık, ebat ve batarya vs. gibi ayrıntılarında. Ben 70D kullanıyorum. Memnunum tavsiye ederim. 60D, 70D bodylerin giriş seviyelerine göre ele biraz daha iyi oturduğunu düşünüyorum. Üstteki ekranı işe yarıyor. Video çekimi başarılı. 2013 yılının ikinci yarısında çıkmıştı. Artık yeni bir model sayılmaz. Bu seviye fotoğraf makinelerinde her yıl öyle çok önemli farklar olmuyor. Yani 60D olsun, 750D olsun, 760D olsun 70D olsun sonuçta hepsiyle aynı kalitede fotoğraflar çekilebilir. 60D ve 70D orta sınıf cihazlar. Teknik açıdan bazı farkları var. 70D'nin 60D'ye üstünlüğü öncelikle dual pixel teknolojisi, hızlı odaklama, düşük ışık başarımı ve video çekim konularında.

Sensör boyları aynıdır. Başta görüntü işlemcisi olmak üzere diğer teknik özelikler açısından 760D ile 70D yi karşılaştırın. 760D de eklenen çok önemli işinize yarayacak teknik detaylar yoksa 70D yi tavsiye ederim.

• LokmanHekim kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkür ederim beni kaygılandıran 70d nin orta segment olması ve orta segment bir makinanın benim gibi yeni başlıyacak biri için fazla karışık olup olmayacağıydı ama cevabınızdan sonra sanırım 70d alıcam gibi görünüyor

• Bence orta segment bir makinenin karışık olması konusunda endişelenmeyin. Giriş seviye makinelerdeki ayarlardan çok daha karmaşık değil. Bunları kavramak sandığınız kadar zor değil. Temel DSLR kullanım mantığını kaptıktan sonra makinedeki ayar menüsünün ayrıntılarını kurcaladıkça çözersiniz. Ben de ilk kez DSLR gördüğümde ayarları çok karmaşık sanmıştım ama hiç de korktuğum gibi olmadığını anladım. Karar vermenizde kriter bu olmasın. Siz makinenin resim kalitesine, düşük ışık , ISO başarımına, sensör kalitesine, görüntü işlemcisine kısacası genel özelliklerine bakın. İlle 70D olmaz, başka marka olur model olur. Başka bir tavsiye gelir. Değerlendirin. Kriteriniz makinenin genel başarısı olsun. 70D konusu var orada kullananların görüşlerini okuyabilirsiniz.
  • Bana kalırsa yeni başlıyorsan 70D de 760D'de almanın fazla bir yararı yok. 700D' gibi bir modelle daha ucuza halledebilirsin gövdeyi. Kalan parayla da objektif alırsın.
  • Full Frame objektif mi almalıyım ileriye dönük yoksa ef-s ye devam mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon D90... Nasil Bir Secim?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schwa

Full Frame objektif mi almalıyım ileriye dönük yoksa ef-s ye devam mı

O ikilemde bende kalıyorum. Benim kesin planım var, işler ters gitmezse önümüzdeki yıl full frame'e geçeceğim. Eğer kararlıysan tabi ki de full frame objektif alman çok daha doğru olur.
  • Cevabınız için teşekkür ederim dediklekleriniz mantıklı geldi. Ucuz yollu bir body alıp asıl yatırımı uzun vadede full frame lenslere yapmak olucak. Eğer ilerde kendimi geliştirip 6d 5d gibi cihazlara geçersem en azından lensler çöp olmamış olur.

Şu an 700d body ve 18-135 IS STM lense karar kıldım. Yoksa 18-55 de işimi görür mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: Schwa

Cevabınız için teşekkür ederim dediklekleriniz mantıklı geldi. Ucuz yollu bir body alıp asıl yatırımı uzun vadede full frame lenslere yapmak olucak. Eğer ilerde kendimi geliştirip 6d 5d gibi cihazlara geçersem en azından lensler çöp olmamış olur.

Şu an 700d body ve 18-135 IS STM lense karar kıldım. Yoksa 18-55 de işimi görür mü?

Hocam başlangıçta 18-135mm objektif ile daha rahat edersin. Aralık geniş olduğu için tarzini, zevkini bulmana yardimci olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.