Şimdi Ara

7800xt güç tüketimi az

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar resimde gördüğünüz gibi 90/100w arası gidip geliyor ekran kartım. 5600 işlemcim var biliyorum darboğaz yapıyor ama izlediğim videolar da aynı ayar ve aynı sistem olmasına rağmen benim w çok düşük adamların 240w a kadar çekiyor anlamadım gitti 750w psu var, futmark2 testi yaptım hiç bir sorun çıkmadı 1dakika boyunca yükte çalıştı 63 derece ve 247w çekti ama oyunlara girince 70,80,100 arası değişiyor bazı oyunlar da 50 e kadar düşüyor. Daha alalı 3,4 gün oluyor hiç bir ayar yapmadım, satın aldım takmadan önce ddu ile eski ekran kartının sürücülerini silip, 7800xt takıp sürücüsünü yükledim biosu da güncelledim ama sorunu halen çözemedim, bir sorun mu onu da bilmiyorum lütfen yardımcı olun

Not: ekran kartını 0 amazon dan aldım ve sistemim 1080p

• 7800xt güç tüketimi az
  • Hocam resimden anladığım kadarıyla rekabetçi oyunlar oynuyorsunuz ve sisteminizin 1080p olduğunu belirtmişsiniz. Bu tarz oyunları oynayanlar genelde çözünürlüğü ve ayarları düşük tutup maksimum fps yi elde etmeye çalışır e böyle olunca da ekran kartına fazla yük binmez ve fazla enerji tüketmez. Son dönem AAA dediğimiz oyunlarda test etmenizi öneririm. Oyun içi ayarları fulleyin. FSR açmayın. O zaman kartın gerçek performansı daha net ortaya çıkar. Zaten furmark testi yapmışsınız kartınızda bir sorun çıkmamış.
  • İyotluTuz kullanıcısına yanıt
    7800xt güç tüketimi az

7800xt güç tüketimi az

• Haklısın ama mmo oyunlarında da sorunum var eski den nvida nın 960 kartı vardı +100fps aldığım mmo oyunun da 400fps alıyorum ama yarım saat sonra o fps 25 /30 lara sabitleniyor düzelmesi için oyunu yeniden başlatmam gerekiyor, ekran kartı ayarların da kare hızı sabitleme kapalı, monitör de vysc midir nedir o da kapalı ama bu sorunu bir türlü çözemedim. Oyunu pencere modunda oynuyorum tam ekran göz yoran bir oyun, 400fps ler den yarım saat içerisin de 25'lere düşüyor hatta kalabalık ortamlar da daha çok düşüyor lakin eski güçsüz ekran kartım da böyle bir sorunum yoktu. Ssler de gördüğünüz gibi sol üstte fps ler duruyor birden bire düşüyor fps sabitleniyor her yerden kontrol ettim sürücüyü silip ddu ile yeniden kurdum lakin sorunum çözülmüyor

• Fps nin 400 lerden 30 a düşmesi evet anormal bir durum. Peki bu esnada RAM (sistem belleği) ve VRAM (gpu belleği) kullanımı ne durumda? Örnek veriyorum VRAM kullanımı 3-4gb seviyesinden başlayıp kartın maksumum bellek miktarına (16gb) kadar yükseliyor mu?
  • İyotluTuz kullanıcısına yanıt

Ona çok dikkat etmedim pekte anlamam o işten ama sanki oyunu görmüyor gibi görmesi için oyunda kanal değiştiriyorum veya oyunu kapatıp açıyorum ilk defa başıma bu geldi kartta bir sorun olduğunda düşünmüyorum anlamadım gitti 500fpsler de bir den çakılıyor 20 e sabitleniyor veya 35 lere falan çok saçma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benzer bir problem bende de vardı belli bir süre sonra kullanım 0 oluyor kasmaya başlıyordu, 40 tane driver denedim düzelmedi kartı satıp nvidia'a geçerek problemi kökünden çözdüm.
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt

Valla kanka oraya doğru gidiyorum alalı 4 gün oldu bıktım yani vram çok gözüme hoş göründü o yüzden aldım şimdi iade edip 4070 super alıcam12gb 4bin tl daha koyup

• Alii3213 A kullanıcısına yanıt
    Adamların yaptığı bozuk driverı düzelteceğim diye uğraşma sinir stres sahibi olursun, en güzeli imkanın varken iade etmen olur.
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt

Sen ne aldın ekran kartını iade edip

• Alii3213 A kullanıcısına yanıt
    1 yıldan fazla garantisi olan 6700xt vardı, garantiye göndermekle de uğraşmadım problem kartta değil driverda. Yerine 3080 aldım mining görmemiş garantili.
  • Konuyu güncelleyip kapatmak istedim palit 4070 super jetstream satın aldım futmark testin de tam yükte 64/66 dereceler de geziyor oyunlar da bu sıcaklık daha da düşüyor fanlar neredeyse çalışmıyor, şuan çok memnunum, tek sorunum b450m h ana kartım olduğu için anakarta biraz zor sığdı eski hdd min kablosunu ezdi yamulttu desek daha iyi olur kablo şuan takılı halde yamuk duruyor ama diskim halen çalışıyor :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.