Şimdi Ara

7950 Fan Açmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sapphire 7950 ekran kartima yeni fan aldim dogru bir sekilde taktim ancak sistem acildiginda fan calismiyor yük altinda denedim yine calismadi manuel olarak fan hizini %100e aldim o zaman sorunsuz calisiyor,sadece yuk altinda ve sistem bostayken hic bi sekilde calismiyo sorun ne olabilir

• Taktığınız fanın pinleri ile alakalı bir durum söz konusu gibi gözüküyor. Üzerinden çıkmış olan otomatik ayar yaparak çalışan fanın kaç pin olduğuna bakın.. Çıkan fanın pinleri ile birebir uyumlu bir fan takarsanız sorun çözülecektir diye tahmin ediyorum.

2 pin :sadece fana güç verir
    3 pin : fana güç verir ve fanın devir değerlerini görebilirsiniz.
    4 pin:fana güç verir devir değerlerini görür ve sistemin sıcaklığına göre devrini otomatik ayarlar .
  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Malesef 2 fanda 4 pinli
  • 60 derece teknolojisi onda yoktur herhal fan açmaz. mişürü ve termostatı yenile.
  • Ne yaptiysam yapamadim bende rx580 almaya karar verdim corsair tx750m powerim var suanki ekran kartima 6 pin guc veriyor yaninda ayriyetten ayrik sekilde 2 pin daha var rx580 e bu olurmu acaba birlestiripmi takacam resim ekliyorum

7950 Fan Açmıyor

7950 Fan Açmıyor

• Aynen, birleştirip takacaksınız hocam.
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Birleştirmenin özel bi yöntemi varmı acaba yoksa elimle tutupmu takacam yani pek anlamıyorum bu olaydan ona göre rx580 sipariş verecem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Fanları Dönmüyor
    geçen yıl önce açıldı
    Ati Radeon HD4850 Fan Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • UmtqnR kullanıcısına yanıt
    Çok basit, 6+2 olacak şekilde takacaksınız. Özel bir yöntemi yok. Gerekirse yardımcı olurum.
  • Upp bütçem el vermedigi için malesef rx580 alamıyorum elimdeki 7950 nin fan sorununu çözmem gerekiyor elimle manuel olarak %100 e aldıgımda çalışıyor sadece diger türlü kart yük altına girdiginde msi afterburnerde fanın o anki sıcaklıga göre çalışması gereken hıza geçtigini görüyorum ama ekran kartının kendisinde fan açmamış oluyor sadece %100 de çalışıyor sürücüleri güncelledim format atıp tekrar sadece ilk ekran kartını kurup denedim ama sonuç alamadım
  • MSI Afterburner da manuel fan ayarlama özelliği var sıcaklığa göre rpm hızını ayar çekebiliyorsun.

HeyItsTerryTVyoutube
    Custom GPU Fan Curves | MSI Afterburner Tutorial
    https://www.youtube.com/watch?v=Nf9_DTKpPkY
    bu videoyu izleyip ayarlayıp dener misin?

bitcointalk.org
    how do you unlock fan control on msi afterburner?
    https://bitcointalk.org/index.php?topic=22564.0

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.