Şimdi Ara

7970 pci-e x8 1.1 de çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ekran kartım geçen yaptığım ati + nvidia fizik motoru testindne sonra x8 olarak çalışmaya başladı bunu nasıl x16 ya çevirebilirim?
    biosu sıfırladım
    biosta pci-e ayarı yok ( asrock 970extreme 3)
    driveri komple silip son driver kurdum.
    daha ne yapmalıyım ?
    render testi yapınca sadee x8 1.1 iken x8 2.0 oluyor
    anakart x16 2.0 desteklıyor
    ekran kartı pci-e 3.0 x16 destekliyor

• performansta sorun oluyormu olmuyorsa dert etme oluyorsa anakartla alakalı olabilir
  • sanırım lmuyor crysis falan akıcı seklde oynuyorum ama kafama takldı
  • Anakartiniz 16x 2.0 desteklediginden yukte o ayarda calismaliydi. Su an muhtemelen tam performans almiyorsunuz. Cozumu bilmiyorum ama ortada sorun var arastirin diye yazdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 12 Mart 2014; 12:46:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7r7 kullanıcısına yanıt
    2 olasi cozum

1. ekran kartini anakarttakirenkli slota yani usttekine takin... digerine alttaki genellikle siyah olan slota takmayin

2. si orada pci express3x @1.1 yazdigi yerin yaninda kucuk soruisareti var. ona tikla ufak bi pencere aculacak orada start render test e bas...bu siraca o 3x@1.1 yazan yere bak duElecektir muhtemelen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer 2. slotta nvidia kart takılıysa hala 8x görmesi normal. Çünkü ikinci slot devreye girince üstteki slotun hız 8x'e düşer. İkinci slotu kullanmanın getirdiği bir şey bu. Ama şu an 2. slot boş ve sadece hd7970 takılı haldeyken 8x ise o zaman farklı bir şey olabilir.
    Bu durumda önerim kartı sökmeniz, bios sıfırlamanız ve kartı yeniden takmanız olur.
    Ayrıca gpu-z'nin sürümünü güncellemeyi de unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pusu47 -- 12 Mart 2014; 14:38:04 >
  • 2.slotta başka bi kart varsa ne olursa olsun ilk kart x8 düşer.İkinci slot boşsa kart x16 da çalışır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2. kart şu anda takılı değil format attım yine aynı :D zaten kart hep üsttekinde takılıydı
    render testi yaptıgımda x8 1.1 den x8 2.0 a geçiyo sadece.
    Başka çözüm onerisi olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7r7

2. kart şu anda takılı değil format attım yine aynı :D zaten kart hep üsttekinde takılıydı

benimki de x8 hızına düşmüştü ekran kartını çıkar tak düzgün bir şekilde düzeliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkknight02

quote:

2. kart şu anda takılı değil format attım yine aynı :D zaten kart hep üsttekinde takılıydı

benimki de x8 hızına düşmüştü ekran kartını çıkar tak düzgün bir şekilde düzeliyor.

saf alkolle temizledim birde yine aynı...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Darkknight02

quote:

saf alkolle temizledim birde yine aynı...

tmm resme şimdi baktımda senin kartta sorun yoktur büyük ihtimalle.Güç tasarruf modundan dolayı o hıza çekiyor kendini.Ayrıca GPU-z soru işaretine bas (fraps acık olsun) render bas kaç fps alıyosun ona göre sorunu söyliyeceğim

• ayrıca güç seçeneklerinden yüksek performans modunuda seçtinmi
  • dengeliden yüksek performansa getirdim. fraps ile min 130 max 220 küsür veriyor
  • bu arada başka ekran kartı denedim. onda 16x görüyor sanırım sorun ekran akrtı ile alakalı ama ne olabilir ki ?
  • yeni farkettim ccc de de x8 olarak görüyor max veri yolu ayarını hala çözüm bulamadım güvenli modda bios attım ama yine değişmedi

birde böyle bir çözüm varmış fakat ne demek istiyor tam anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

"You have a similar mother board to my brother. Swap the Fake Card and the Graphics Card around. Normally the Fake card goes in the top slot and the real card goes in the lower one.

Early Crossfire boards didn't have auto lane forwarding so they only have 8 lanes each. The fake Card forwards the 8lanes of the slot to the unused 8 lanes of the other slot, to give it a full 16."

buda sorunu yaşayan elemanın cevabı
    "Finally!
    Everything was set up right (vga switch in top grey slot, 5850 in blue bottom slot), I took my gfx card out and cleaned connectors with denatured alcohol and wiped VERY GENTLY with coffee filter, reseated and now it is displaying 16x :). Thanks for everyones input and hopefully this will be of use to people in the future."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7r7 -- 14 Mart 2014; 12:44:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.