Şimdi Ara

8.100 TL DOLANDIRILDIM [ YENİ SS EKLENDİ ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
12
Favori
49.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Up olsun hocam, yalnız böyle durumlarda para geri dönmüyor genelde hocam geçmiş olsun

Bu yaşa kadar geldin anlayamadın mı bu ülkede çekle senetle vade ile mal satılmaz?

İnsanlara sakın 1tl ni bile guvenme

Ooo para profesörû gelmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdan çıkardığımız ders şükretmektir. iyiki 9000 TL lik bir laptobumuz yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlbozkurt -- 3 Mayıs 2017; 1:33:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kural dısı konu sıkayet edın
  • Geçmiş olsun hocam , şu çek olayını hayatta anlamamışımdır zaten , para varken çekte nedir yani. Umarım hakkınızı alırsınız geri .

• Geçmiş olsun.

Karekod sisteminin amacı zaten sizin banka filan uğraşmadan findeksten her şeyi öğrenebilmeniz içindi. Bir kaç liraya çekin durumu ve yazanın çek ödeme performansı ogrenilebiliyor. Bunu bilmemek size pahaliya patlamış. Banka şubeleri iş yoğunluğundan sizi sallamış ya da şubedeki eleman bilgisiz ve vasıfsız biri.

Tabi olan size oldu. Personel giderlerini düşüreceğim diye bankalardaki elemanları artık neredeyse sokaktan topluyorlar. Ben sözlerine ve bilgilerine güvenmiyor, işlemlerimde bir üst mercilerden onay alarak işimi hallediyorum. Çekle senetle is yapılmaz diyenlere aldırmayın. Alim satımla alakası olmayan insanlar onlar. Turkiyede peşin satışla doğru düzgün iş filan yapamazsınız.

Başınıza is çıkacağını sanmıyorum ama tabi git gel uğraşacaksınız biraz. Sahte çeki sizin uretmediginizi anlamışlardır. Laptopu alabilme ihtimaliniz bence düşük ama kesinlikle peşini bırakmayın. Sahtekarlarinda işleri ters gider.

Canınızı sıkmayın. Herkes yaşamının bir döneminde dolandiriliyor. Sizin durumunuzla alay edenler olursa bilin ki o ahmaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 3 Mayıs 2017; 2:3:10 >

• Bu devirde hala çekle ödeyeyim, senetle ödeyeyim, yarın ödeyeyim, önce ürünü kargolarsınız sonra parayı öderim vs gibi örneklere kanmayın arkadaşlar. Bozdur gel ulan çekin çükün varsa, faktoring miyim ben. Rica ediyorum yapmayın. Bırakın telefonu laptopu, adamlar yarın evinizi arabanızı bir kuruş ödemeden üzerlerine alırlar, Türkiye'de her gün en az onlarcası oluyor bu söylediğimin.

Size geçmiş olsun, sözlerime en azından dikkat çeker belki görenler artar diye bu şekilde başladım. Yoksa tabiki konu sizin konunuz, canınız sıkılmış malınız gitmiş, tekrar geçmiş olsun.

Bu saatten sonra yapabileceğiniz savcılığa dolandırıldığınızla ilgili şikayette bulunmak olur.

Çek sahteciliğinden ifade verdiğiniz hukuki olay sizin aleyhinize olan, sizin suçlandığınız, şüpheli konumunda olduğunuz olayla ilgilidir. Orada olayı anlatıp kendinizi savunacaksınız (ki savunmuşsunuz), muhtemelen savcılık kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verir yani dosyayı mahkemeye göndermez, ancak mahkemeye sevk de edebilir, o halde de mahkemede kararı verir.

Siz dilekçeniz ile elinizdeki tüm belgeleri ekleyerek savcılığa başvurun, yazıların mesajların çıktıları, görüşülen telefon no, tarih saat, olayın gelişimi, bankaya çekle gittiğimde şunlar şunlar başıma geldi çek sahteymiş o konuyla ilgili de ifade verdim ifadem ektedir çek aslı o dosyadadır vs vs şeklinde herşeyi anlatarak ve ek olarak ekleyerek.

Umarım sonuç alınır.

(edit: mobilden yazınca fazladan boş satır bırakıyor, boş satırları azalttım, yazıda herhangi bir değişiklik yapmadım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 3 Mayıs 2017; 11:55:56 >

• Herşeyde ne diye dalga geçiyosunuz arkadaş. Adam gayet ciddi bir durumdan bahsediyor, 2 kişiden biri hala makara peşinde . Geçmiş olsun. Tüm kayıtları saklayıp, bi avukata danışın en kısa zamanda

• Hocam geçmiş olsun.

Polis tam olarak seni neden aldı?

Çek çalıntı mı?

Çek sahte mi?

Tacir çeki mi?

Muhtemelen tacir çekidir. Siz tacir değilseniz zaten o çeki tahsil edemezdiniz. Keşke almadan önce araştırsaydınız.

• Niye çekle ödemeyi kabul ettiniz ki? Çekle ödeyeceğine direk parayı yolla deseydiniz.

• O bilgisayarın sıfırı zaten 7.5-8k civarı nasıl 9k ya sattiniz anlamadim

Geçmiş olsun kera filan llayin içindeyse adami bulursunuz

• Konu nick uyumsuzligu

• Nakit çalışmak gerek bir anlık boşluk şerefsizlerin ekmeğine yağ sürüyor malesef.

• Keşke çeki kırdıysaydin hocam

• çekin üstündeki karekodun neye yaradığını düşünüyordun ki bu kadar istedin? arkadaşın dediği gibi findeks var. her neyse avukat olarak söylüyorum, bir avukattan mutlaka hukuki yardım al. sahte çekin bankaya ibrazıyla suçun unsuru gerçekleşmiş durumda, yargılanacağını düşünüyorum. geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün alıp dolandırılan çok gördükte satıpta dolandırılanda gördük yaa.Pess diyorum.
  • Geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlamadıysam adamla aynı şehirdesin.Sora sora bul adamı.Sakın korkma.En fazla yanında çoluk çocuk olan dolandırıcıdır.Tabi sende yanına kaba kuvvetten anlayan 2-3 kişi al.Polis felan bu işlere kafa yormuyor.Sadece hukuksal yönden ilerlersin.

Ama çok hatalısın.Teknolojik ürünler için çek alınmaz.Herkestende çek alınmaz.Amcam baba ma çek vermedi düşün..

Birde telefondan bankasaki birini arayıp nasıl güvenirsin.Git o adamı bul.Madem şirketmiş bas orayı bak nasıl veriyorlar paranı.En fazla katil olursun.

Benide dolandırdılar.zamanında sıfır iphone 5s alayım dedim.Adam bozuk telefon yolladı.Sonra adamı buldum.bindim arabaya üşenmedim 2 saat yol gittim başka şehirdeydim.Dükkanına gittim ortalığı ayağa kaldırdım.sonuç ? 2 tane sıfır 5s verdiler bana.Benim gibi farklı şehirde olanları dolandırıp aldıkları parayla dükkana telefon alıyorlardı.Onlarıda orda satıyordu.

• Mehmet beyaz diye biride yok bence o elimdeki senette buyuk ihtimal sahte. Cok yapabilecegin birsey yok gibi gorunuyor. Cek sahte degilde karsiliksiz olsaydi en azindan 1410tl ni kurtarabilirdin. Gecmis olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Up olsun hocam, yalnız böyle durumlarda para geri dönmüyor genelde hocam geçmiş olsun

Bu yaşa kadar geldin anlayamadın mı bu ülkede çekle senetle vade ile mal satılmaz?

İnsanlara sakın 1tl ni bile guvenme

Cek ve seneti tehlikesi nedir ki hocam ?

• ysakay kullanıcısına yanıt
    Çek tamamen sahte hocam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.