Şimdi Ara

8+6 pin yerine. 6+6 pin güç kullanmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi. 8+6 pin yerine 6+6 pin güç kablosu kullanmak istiyorum. Sizce bir sorun oluştururmu.

• Nasıl yani?Ekran kartının üzerinde 6+8 pin varsa 6+8 takmak zorundasın,yoksa çalışmaz.
  • Takmak zorundasın, adamlar laf olsun diyerek 8+6 koymuyor çünkü ekran kartının performansını kullanmak için 6+8 güce ihtiyaç duyr.

6+6 taksan calismaz yada calisa bile GPU yüke sokarsan yeterli güç yok diye sürücü programın hata veriyor yada performans kaybı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 2 Nisan 2010; 21:43:41 >
  • OLUŞTURUR TABİKİ
  • psuda 8 pinlik güç çıkışı yoksa alternatif olarak 8pini 6 pini donusturen molex kablolar var.Onlardan kullanabilirsin.Tabi psun yetersizde yine sorunlar yaşaman olası
  • hd2900 serileri mis gibide kullanılıyordu 6+6 olarak +2 pin catalist oc menüsünü açıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corleone™

hd2900 serileri mis gibide kullanılıyordu 6+6 olarak +2 pin catalist oc menüsünü açıyordu.

Güç beslemelerinide takmadan açarsın bilgiysayarı
  • 6+6 olarak gayet güzel çalışıyor. 3dmark vantage testini bitirdi. 10583

bunu bu şekilde kullanmak istememdeki nedenim. psu da 2 adet 6 pin güç çıkışı mevcut. 8 pin kullanmak için bu 2 adet 6 pini, 8 pin dönüştürme aparatına takmak zorundayım.
    diğer 6 pini temin etmek için molexlerde yeterli 4 pin güç çıkışım yok.
    psu coolermaster 600 watt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkadir61 -- 2 Nisan 2010; 23:18:22 >
  • çok ilginç ya.

şöyle bir durum yok mu? bende ocz fatal1ty var. bunun 8 pini şu şekilde: 6 pinlik girşi ve yanında ayrılmış olarak 2 pinlik giriş var. 8 pin için bunu bitiştirip takmak gerekiyormuş sanırım. 6+2 pin diye geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

çok ilginç ya.

şöyle bir durum yok mu? bende ocz fatal1ty var. bunun 8 pini şu şekilde: 6 pinlik girşi ve yanında ayrılmış olarak 2 pinlik giriş var. 8 pin için bunu bitiştirip takmak gerekiyormuş sanırım. 6+2 pin diye geçiyor.

evt bendede 500 gb ocz vr.. 2 tane 6+2 ekran kartı güç girişi vr...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayer_

quote:

Orijinalden alıntı: Corleone�

hd2900 serileri mis gibide kullanılıyordu 6+6 olarak +2 pin catalist oc menüsünü açıyordu.

Güç beslemelerinide takmadan açarsın bilgiysayarı

ekran kartının kutusu bile yetiyor kendisi olmasada olur
    +2 pinin neye yaradığına bağlı olay. genelde toprak felan zaten.
  • anakarta takılı güç girişi 8pin ise oraya 6 pinliği ya da 4 pinliği takın.. artan 8 pinliği ekran kartına takın.. 500w high power psuda 2x6 pin 1x8 pin var.. 600w psuda da vardır heralde.. 6+6 pin de çalışır ama oc potansiyelinizi kısıtlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megailker

anakarta takılı güç girişi 8pin ise oraya 6 pinliği ya da 4 pinliği takın.. artan 8 pinliği ekran kartına takın.. 500w high power psuda 2x6 pin 1x8 pin var.. 600w psuda da vardır heralde.. 6+6 pin de çalışır ama oc potansiyelinizi kısıtlar..

şimdi anakart imdada 8 pin güç girişi var ama onuda 4 pin olarak kullanıyorum. Zaten diger 4 pinlik girişin üzeri plastik kapak ile kapatılmış durumda.
    Ekran kartı olayına gelince. Kutunun içerisinden çıkan 8 pin oluşturma araratı 2 adet 6 pin güç girişine ihtiyaç duyuyor. 6+2 değil yani .
    Ve diğer 6 pini temin etmek için. 4 pinlik tek molex gerekiyor. Sorunda bu ışte. Molex ler dolu. Bende o yüzden 8 pinlik yuvaya 6 pini tak tim. Ama tabiki sizler olmaz deyince içimde rahat etmiş değil. Şimdi pc müsait değil. Ben ise telefondan yazıyorum. Kart çift fanli özel tasarım asus 4890 voltage tweak.

• Ben GTS250'yi epey tek 6pin takarak kullandım.Toplamda 2 tane 6 pin 8 pine dönüşüyor.Bazı arakdaşlar kartın daha çok ısınacağını daha az performans vereceğini söyledi.Fakat hiçbiri olmadı kart daha az ısınıyordu aynı performansı veriyordu.İkini 6 pinide taktıktan sonra ısılarda 2-3 derece bir artış oldu.Sanırım o.c yapılacağı zaman bu 8 pin'in tamamına ihtiyaç duyuluyor çünkü aynı gücü harcayan diğer markalarda 6 pin giriş var.
  • 8 pinden alınan standart max değer 150 watt (bunu geçen durumlar mevcut ben geçiyorum misal)

6 pinden alınan 75 watt (bu değer geçilebilir)

Bide boardan alınan wattla birlikte ekran kartı beslenir.

Eğer amperler yetersiz gelirse 6+6 pin calıştırmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.