Şimdi Ara

8 Ayda 50 Kilo Vermek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 18 yaşındayım bu zamana kadar kilom pek sorun olmuyordu fakat artık bende sıkılmaya başladım bu işten o yüzden ciddi bir şekilde kilo vermeye başlamak istiyorum bu zamana kadar 1-2 kere diyete başladım ama oda aile zoruyla olduğu için pek fazla uzun sürmedi fakat artık kendimde çok kararlıyım bu konuda.

Boyum 1.78
    Kilom 130

Hedefim 80 kiloya düşmek 8 ayda 50 kilo verebilir miyim ?

Kafamda neler yapacaklarım var hemen özet geçeyim.

Sabah çok erken kalkıp 1 saat yürümek protein ağırlıklı bir kahvaltı 10 gibi bir elma öğlen yemeğinde 1-2 tane ufak meyve akşamda tekrardan protein ve sebze ağırlıklı bir yemek ve 1 saat tekrar yürüyüş ile bitirmek tabi birde günde en az 3 litre su içmek var.

Bunları yaptığım süre boyunca 8 ayda 50 kilo verebilirmiyim?

• Ayda 6 kilo Haftafa 1.5kilo olabilir aslinda
    Haftaa 3 gunde kossan tamamdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zor
  • Çok zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok cok zor

• 1 senede 105 ten 60 a düştüm.

Spor+düzgün diyet ile 80-90 arasına düşebilirsin. İlk 10-15 kiloyu çok hızlı verirsin.

• rahat verilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 AYDA 25 KİLO VERDİM ( SSLİ )
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nefsini yenersen mumkun

• Kendimden örnek vereyim. 1 Haziran'da 135 kilo civarıydım. Sıkı bir spor+ diyet ile 10 Eylül'de 116 kiloya geldim. Düz hesap 20 kilo gitti. Yaklaşık 1 aydır aynı düzende devam ettiğim halde 112 kiloyum şu an. 4 kilo vermişim doğru ama vücut alıştığından mıdır nedir biraz yavaşladığını hissedebiliyorum. Ocak ayında felan 100 kilo olurum diyordum ama pek mümkün görünmüyor. Havaların soğuklaşmasının da etkisi olacak. Sen onu 1 sene yap derim.
  • Jukka J kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler
  • Eğer çok kiloluysanız başlarda aylık 10 kilo bile verebilirsiniz ama bu sağlıklı olmaz.

Size tavsiyem aylık 5 kilo hedefiniz olsun, ben 3 ayda 15 kilo verdim hiçbir sağlık sıkıntısı olmadı.

Vücut kilo verdikçe beyne der ki; "Çok fazla yağ kaybediyoruz, yağı depo etmem gerekiyor"

Bu yüzden ayda 5 kilo 80 kiloya inene kadar kolay ama sonrasında ayda 2 kilo verirseniz şükredin.

Birkaç tavsiye vereyim yaklaşık 7-8 kişiye kilo vermesinde yardımcı oldum.

- Sabah koşmadan önce 1 tatlı kaşığı gerçek elma sirkesini ılık su ile içebilirsiniz (Nahita iyidir)

- Okul yürüme mesafesindeyse yürüyün, yada market alışverişi için en uzak yeri seçip yürüyün.

- Koca bir kase iceberg, 1 adet küp dilimlenmiş patates, 1 adet ton balığı salatası üzerine limon gün boyu tok tutar.

- Eve Form'un şu kocaman mısır gevreği dilimlerinden alın acıkınca onları kemirip üstüne su içebilirsiniz.

- 5 çayı kültürünüz varsa Form'un çörekotlu, elmalı, limonlu, çikolatalı bisküvilerinden haftada 2 gün izin var.

- Sabahları kesin 2 yumurta yiyin, haşlanmış makarnayı yağsız olduğu sürece koca bir tabak gömebilirsin.

- Çoğu anne pilavı yağsız yapmadığı için pilav yasak ama sen yağsız pişirip yanına ızgara tavuk koyabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 21 Ekim 2015; 10:44:08 >

• 15 Kilodan sonra o şekilde devam etme şansımız yok mu?
  • JackGhosen J kullanıcısına yanıt
    Ayda 5 kilo verirsem o şekilde devam eder mi ki aylık ? İleride yavaşlamaz mı arkadaşların dediği gibi ?
  • ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:18:58 >
  • Ayda 6 kilo verilmesi ideal. Yani 8 ayda 50 kiloyu verirsin ama 8 ay dayanabilirsen verirsin. Inşallah dayanirsin ve verirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: xians35

Ayda 5 kilo verirsem o şekilde devam eder mi ki aylık ? İleride yavaşlamaz mı arkadaşların dediği gibi ?

Spor yaparsanız kilo verme hızınız sabit kalır, bu da daha sağlıklı kilo verdiğinizi gösterir.

1. AY - 7 Kilo

2. AY - 5 Kilo

3. AY - 5 Kilo

4. AY - 3 Kilo

Tarzı bir kilo verme kaydedebilirsiniz bunun sebebi vücut ideal kiloya yaklaştıkça zor kilo verir.

200 kiloluk bir adam 100 kiloya 3 ayda inebilir, ama 90 kiloluk vücutçu 80 kiloya 3 ayda inemez.

Bunun sebebi yağ oranıdır, ihtiyacın olmayan şeyi çöpe atarsın ama sende yoksa saklarsın.

Olay bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 21 Ekim 2015; 10:50:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xians35

15 Kilodan sonra o şekilde devam etme şansımız yok mu?

Hocam, önemli olan kaç kilo verdiğiniz değil; kaç kilo yağ verdiğiniz.

Emin olun 15 kilo yağ vermek 50 kilo vermekten daha sağlıklı.

Ayrıca birden o kadar kilo verirseniz vücudunuz sarkar.

Büyük ihtimal ile beni dinlemeyeceksiniz ama

Tavsiyem, yemek konusunu abartmayın. Şöyle düşünün eskiden bi' oturuşta 1 ekmek yiyordunuz şimdi ekmek yemeyin ama diğer her şeyi normal tüketin.

Zaten ekstra olarak yürüyüş de yaptığınız zaman farkı görürsünüz.

Ama 50 kilo verip bunu su ve kas olarak verdiğiniz zaman 50 kilo da olsanız vücudunuz fit olmaz.

• Kendi adıma 6 ayda 50 kiloya yakın verdim.
    Kolayı, cipsi, bisküviyi, çikolatayı ve paket ürünlerini düşman olarak görmelisin.
    Daha önemlisi aç kalmasını, şunu da ye bişey olmaz dendiğinde reddetmesini bilmen lazım.
    Çünkü kolay değil, vücudun alıştığı şeyleri elinden alman.
    Zorlanacaksın ona baştan hazır ol.
    Ama bir eşiği aştıktan sonra az yemeyle kilo verdiğinde kendine bir özgüven gelebilir.
    Burada da hataya düşmemelisin, yani istersem verebiliyor muşum deyip düzeni bozmamalısın.
    İstikrar önemlidir her zaman.
    Vel hasıl, azim edersen neden olmasın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

Kendi adıma 6 ayda 50 kiloya yakın verdim.
    Kolayı, cipsi, bisküviyi, çikolatayı ve paket ürünlerini düşman olarak görmelisin.
    Daha önemlisi aç kalmasını, şunu da ye bişey olmaz dendiğinde reddetmesini bilmen lazım.
    Çünkü kolay değil, vücudun alıştığı şeyleri elinden alman.
    Zorlanacaksın ona baştan hazır ol.
    Ama bir eşiği aştıktan sonra az yemeyle kilo verdiğinde kendine bir özgüven gelebilir.
    Burada da hataya düşmemelisin, yani istersem verebiliyor muşum deyip düzeni bozmamalısın.
    İstikrar önemlidir her zaman.
    Vel hasıl, azim edersen neden olmasın..

REDDETMEK anahtar kelime. 3 ayda 15 kilo verdim ben de. Kesinlikle beyaz ekmek şeker tuz yemedim bazen mecur kaldığımda sadece... Protein sebze meyve su aynen...

• Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.