Arkadaşlar windows 7 64 bit kullanıyorum ve düne kadar 8gb ı 8gb olarak görüyodu ama bugün ne oldu anlamadım 8gb ın yanında (3.25 kullanılabilir) yazıyor sorun nedir sizce???
Başlat/çalıştır/msconfig/önyükleme/gelişmiş seçenekler/Bellek üst sınırında tik varsa kaldırın.
quote:
Orijinalden alıntı: DouAch
Arkadaşlar windows 7 64 bit kullanıyorum ve düne kadar 8gb ı 8gb olarak görüyodu ama bugün ne oldu anlamadım 8gb ın yanında (3.25 kullanılabilir) yazıyor sorun nedir sizce???
Müşavir'in önerisi işe yaramazsa;
Anakartın nedir? Bios'a girip "Remap Ram" tarzında yeri bulup "enable" hale getirin
evet çok teşekkür ederim msconfigden hallettim sorunu aslında ben ordaki ayarların başka bi işe yaradığı zannediyodum o yüzden. Peki aynı penceredeki işlemci sayısının işsaretli olup olmaması önemli mi performans testinde bi şey fark etmedi ama işlmci saysını işaretleyip 4 e getirmiştim o şekilde bırakıyım mı yoksa hiç işaretlemiyim mi( ordaki kutucuğu işaretlemem yada işaretlememem ne fark ettiriyor acaba) yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim
O bölümde tik yoksa zaten işlemcinin mevcut çekirdeğini algılar. 4 se 4 tür. Orayı işaretler ve mesela 2 yaparsanız. 4 Çekirdekli işlemcinizin 2 çekirdeği kapanır.
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
O bölümde tik yoksa zaten işlemcinin mevcut çekirdeğini algılar. 4 se 4 tür. Orayı işaretler ve mesela 2 yaparsanız. 4 Çekirdekli işlemcinizin 2 çekirdeği kapanır.
Tamamdır anladım durumu çok teşekkür ederim yardımlarınız için