Merhaba bugun bilgisayarın tozunu almak için tüm parçalarını söktüm ve tekrar taktığımda bilgisayar ramlari dxdiag'da 8gb olarak görüyor ama sadece 4 gb ını kullanıyor. Ramlar 2 slot halinde. msconfigdende uğraştım oda sorunu çözmedi. Eğer ramlerı 8gb olarak görüyorsa anakart slotlarında sorun yoktur diye düşünüyorum. yardımınızı bekliyorum
İşlemci soğutucusunun vidalarını çok mu sıktınız? Biraz gevşetip deneyebilir misiniz?
Biraz acim vidalari ama yine ayni sey. Slotlari a1 b1 yerine a2 b2 seklinde taksam aorun cikarmi?
Zaten 4 slotlu anakartda 2 slot ram takcaksanız her anakartda A2-B2 şeklinde takmalısınız.
anakartın nedir ? tam modeli.
slotun gitmiş olabilir. ramlerin anakarta giren oturan metal uçlu kısımlarını bildiğin kurşunkalem silgisi ile sil. hangi slota takacaksan o slota güzelce üfle. bu çözüm biraz babanne ilacı gibidir ama işe yaradığı olmuştur.
Yardımınızı için çok teşekkürler, ramleri diğer türlü takınca düzeldi. Heralde ram slotu bi şeklide hasar aldı veya dişlerine bi toz parçası kaçtı o yüzden okuyamamıştı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme