Şimdi Ara

8 pin çentiği kesip 6 pine takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GTX 1060 kartıma 6 pin girişi var. PSU'da ise 6+2'lik güç kabloları var.

Kablo kısa geldi bende 6 pin uzatma kablosu aldım ama gelen ekteki resimdeki gibi (yanlış almışım). Çok saçma bir kablo...

Erkek 8 pindeki çentiği kesip, 1060'daki dişi 6 pine taktım çalıştı ama korktum, sakıncası var mı sormak istedim.

• Neyi neye takıyorsun ve neyi kestin ben anlamadım doğrusu. Ama dikkatli olunması gereken bir konu, daha geçen gün birinin PSU değiştirdikten sonra kablolamayı tekrar yapmamak için eski PSU'nun modüler kablolarını kullanarak anakartını, iki diskini ve ekran kartını yaktığını içeren konusunu okudum.
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Resimdeki sağ tarafta yer alan 8 pin erkek slotu var ya hocam, o 8 pinin sağ üsteki iki pini arasında bir plastik var, onu kestim.
    Sondaki iki pin takılı olmayacak şekilde de taktım
  • 8 pin çentiği kesip 6 pine takmak
  • asusmasus kullanıcısına yanıt
    Hmm, elektrik konusunda uzman değilim, ancak o uzatma kablosunun bir ucu 6 pin iken diğer ucu 8 gibi duruyor. Bu da demektir ki normalde 6 pinden geçecek elektriği 8 pine çeviriyor bu uzatma kablosu. Sen de iki pini takmayarak normalde kartın çekebileceği maksimum watt değerini biraz aşağı çekmiş olabilirsin. Bunun sonuçları ne olur dersen, ekran kartına hasar vereceğini sanmam, ancak gerekli gücü çekemez olursa ekran kartı kendini kapatabilir veya hızını düşürebilir (tabi bu biraz da ekran kartının o 6 pin girişin potansiyelini ne kadar kullandığına bağlı).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 25 Eylül 2017; 20:46:49 >
  • Farkında değilsin ama ekran kartını ve beraberinde başka şeyleride yakabilirdin. O pinler +, - ve ground ( topraklama ) dan oluşur hangisi hangisi bende bilmiyorum ama yanlış ve ters takarsan içerde bişeyler yakarsın. Senin yerinde olsam doğru kablo elime geçmeden o bilgisayarı açmazdım.
  • Resimdeki kırmızı çizgiyle işaretli kısımdan kestiysen doğru kesimdir keza yanlış kessen soket oturmazdı ve haliylede çalışmazdı, böyle durumlarda 2 soket birleştiğinde renkler aynı hizada olmalı yani sarılar ve siyahlar karşılıklı gelmeliler, sarı renkliler (+) 12v siyahlar ise nötr (-) uçlar, şu durumda başta dediğim gibi çalışıyorsa artık korkacak birşey yok o şekilde kullanabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Tam dediğiniz yerden kestim. Rahatlattınız teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: asusmasus

Konuda bahsi geçen kart ve çevirici durumu bu ise hiçbir anormallik yok içiniz rahat olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.