Şimdi Ara

8 saat garsonluk 200 TL+ Dışarda yemek 150 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
7.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aşırı karamsarsınız hocam bundan çok uzağa değil 2010-2016 yılları arasına git ekonomi aşırı güzeldi bence o çok kötüledikleri 1990-2000 arası ekonomisi şimdi bulunduğumuz ekonomiden daha iyiydi öyle imkansız değil yapması zor ama imkansız değil geçen uzun uzun yazmıştım neden iktidar değişince ekonominin düzeleceğini tekrar yazmaya üşendim

• rerea kullanıcısına yanıt

çok basit kısa bir örnek vereyim milyonlarca dinlenen Türkiye vatandaşı şarkıcılar (dinleyenlerin arasında gelişmiş ülkelerden gelişmemiş ülkelerden bir sürü kişi var) Türkiye iktidarı tarafından sansüre uğratılıyor hapisle tehdit ediliyor hatta hapse atılıyor sırf yazdıkları şarkı sözleri yüzünden oysa yeni gelecek iktidar böyle bir şey yapmayacak ve yapmadığı için YERLİ ÜRETİM YERLİ ŞARKI ÜRETİMİ olacak o şarkı üretenler yurt dışındaki ülkelere gidip para kazanıyor gelip burada harcayacak vergisini verecek youtubeden spotifydan kazandıklarını devletimize de verecek bak çok basit bir örnek bu ve daha sana binlerce örnek sayabilirim bu tarz ekonomiyi düzeltmek öyle imkansız değildir ekonomiyi düzeltmek isteyen düzeltir deha olmasına gerek yok rastgele vatandaş seçelim gözümüz kapalı şekilde emin olun ekonomiyi o da düzeltir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meola147of -- 3 Mayıs 2022; 12:39:5 >
  • Dışardan eve hayatta yemek söylemem çok çok nadirdir. O da söylersem piliç çevirme söylerim. Amerikan kültürünün dayattığı hamburger tipi beslenmeyi hiç sevmem zaten. Mis gibi pidemiz,kebaplarımız,lahmacunumuz vb şeyler varken canım istemiyor samimi söylüyorum.

Mutfakla aram iyidir. Her daim dana döş ve kuzu kaburga karışımından kendim yaptığım köftem dolapta bulunur. Canım çok çekerse o köfteyi kullanarak lavaş burger yaparım. Lavaşı alıp tam ortasına tavada kızarttığınız köfteyi, chedar peynirini, zevkinize görse turşu ketçap mayonez vs koyup lavaşı yanlardan katlıyorsunuz. Katladıktan sonra az yağlı tavada ters düz çeviriyorsunuz, o kadar güzel oluyor ki hayatta yemezsiniz dışardan.

Eskiden olsa dışarda yemek bu kadar pahalı değildi. En basitinden tavuk döner bile lüks olacak nerdeyse. Hesaplı yenecek birkaç yer var zaten köfteci yusuf,ekrem coşkun vs gibi.

• meola147of kullanıcısına yanıt

aç gözlü çok düzelmez.

türkiye zaten gayrimenkul zengini ülke.

o gördüğün arsa, dükkan ve evlerin sahipleri var.

onları satıp satıp yerler aç kalmaz o kitle.

ama diğerleri sürünmeye mahkum.

30 işçinin köle gibi çalışması, patronun paristeki eskortunun geceliğini karşılamak zorunda.

onlardan ne kadar çok çalarsa çocugunu gönderdiği yurtdışındaki eğitimini ve hayat standartını rahatça karşılayabilecek.

kendi de kafası rahat sistemini kurmuş.köleye 10 bin de şakşaklar beyni yok zaten 1000 dolar bile etmediği umrunda olmaz.

bağımlıdır çünkü paraya bir süre uyuşturucu gibi onu bir süre götürür günlerini aylarını kurtarır.

ta ki yetmeyene kadar para sonra yine ağlar zırlar. patron yine parise vurmaya gider , o da kurdan dolayı zaman zaman ağlar ama yapacak birşeyi yok alışkanlıkları ve zevklerini yaşamak ister boşa patron olmadı.

tamamiyle bu şekilde gerçekle birebir olmasada buna benzer örnekleri yaşanıyordur.eminim

• thestell kullanıcısına yanıt

bugün bimden 1 paket ne olduğu belirsiz piliç sosis ve 7'li sandviç ekmeği aldık 50 lira tuttu. artık evde yapmak da pahalıya geliyor bir anlamı yok.

• Boşuna canını sıkma, yanlız değilsin. Araba fiyatları uçuk, motor fiyatları uçuk, bisiklet fiyatları bile uçuk ! Bilgisayar fiyatları, uçuk, yemek fiyatları uçuk, yani aldığımız para hayatta kalmaya ve bir kaç ihtiyacımızı gidermeye yetiyor. Herşey o kadar pahalı ki kitap okumak bile hesap yaptırır hale gelmeye doğru gidiyor. İmkan olsa, yurtdışına çıkmak istiyoruz da............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0ze -- 3 Mayıs 2022; 14:25:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değilde tam yaş 26 oldu, mesleğimizi elimize aldık para kazanmaya başladık.

Alım gücü çöktü aga.

• Süper yevmiye bende Şok marketlerinde aynı yevmiyeyi alıyorum hangi şehirde ve hangi firmada çalışıyorsunuz ?

• Project Cupertino kullanıcısına yanıt

Sosislinin tanesi 50 cente denk geliyor bu fiyata amerikada bile yiyemezsin  

Ben aktüelden tütsülenmiş banvit sosis alıyorum o daha ucuza geliyor hem de daha kaliteli.

• Ölmüşüz ölmüş.

İş yok, Kazanç yok.

• thestell kullanıcısına yanıt

dolarla maaş almadığımız için hiçbir geçerliliği yok bu durumun.

• Serkan1562 kullanıcısına yanıt

garsonlar asgari ücretten az alıyorlar bence çalışmayı bırakmalılar. İşyeri mecbur zam yapmak zorunda kalır.

• Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Hocam hiçbir yer asgari ücret vermiyor ki. Bi şok, bim, getir vs. Yerler veriyor. Onlar dışında fabrikada bile 2800e falan çalıştırıyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yasak hocam veremezler şikayet etmiyorlarsa o çalışanların suçu. Asgari ücret altına ve sigortasız çalışmak suç. Kendin kabul etmen de suç.

Vallah hocam cok güzel çalıştırıyorlar. Yazın antalya da bi gıda fabrikasına gitmisti arkadaşım. Normal personel hariç en az iki yüz kişiyi 2200 2400 liraya çalıştırıyorlarmış. Bu dediğim bi de Antalya gibi bi yer yani.

Hocam sen o fiyata çalışanları bana ulaştır oyun oynayarak aynı veya daha çok para kazandırtayım onlara :D

Ahahah. İnsanlar son çare çalışıyorlar maalesef. şuan işsizim varsa tavsiyeniz alırım :D

Sadece bana yok işte sen o fiyata çalışanları bana kanıtlayarak göster oyun oynayarak asgari ücrete yakın para kazandırtayım sizi. Niye böyle dedim çünkü trollük yapıyorsun. Başta sadece işsizim desen sana öğretirdim hemen.

İnan ki troll değilim. Dedigim şeyin kanıtını herhangi bi fabrikaya veya işyerine normal işçi olarak girmeye çalışırsan görürsün. Turkcellin bir bayisine bile başvuru yaptığımda asgari ücretin baya baya altında bi maaş söylemişlerdi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.