Şimdi Ara

8 Şehit Daha! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
0
Favori
8.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kubilay_Turk

dini kendine alet edenlerin niteliği hakkında aynı düşünsek de genel olarak ben de dine laf atılmasını desteklemiyorum.
    bunun haricinde menderes dönemi hakkında daha söylenecek onca şey var. şiir koyulacaksa bu da koyulabilir,

DİYET

gözlerinizin ikisi de yerinde, adnan bey,
    iki gözünüzle bakarsınız,
    iki kurnaz,
    iki hayın,
    ve zeytini yağlı iki gözünüzle
    bakarsınız kürsüden meclis`e kibirli kibirli
    ve topraklarına çiftliklerinizin
    ve çek defterinize.
    ellerinizin ikisi de yerinde, adnan bey,
    iki elinizle okşarsınız,
    iki tombul,
    iki ak,
    vıcık vıcık terli iki elinizle
    okşarsınız pomadalı saçlarınızı,
    dövizlerinizi,
    ve memelerini metreslerinizin.
    iki bacağınızın ikisi de yerinde, adnan bey,
    iki bacağınız taşır geniş kalçalarınızı,
    iki bacağınızla çıkarsınız huzuruna eisenhower`in,
    ve bütün kaygınız
    iki bacağınızın arkadan birleştiği yeri
    halkın tekmesinden korumaktır.
    benim gözlerimin ikisi de yok.
    benim ellerimin ikisi de yok.
    benim bacaklarımın ikisi de yok.
    ben yokum.
    beni, üniversiteli yedek subayı,
    korede harcadınız, adnan bey.
    elleriniz itti beni ölüme,
    vıcık vıcık terli, tombul elleriniz.
    gözleriniz şöyle bir baktı arkamdan
    ve ben al kan içinde ölürken
    çığlığımı duymamanız için
    kaçırdı sizi bacaklarınız arabanıza bindirip.
    ama ben peşinizdeyim, adnan bey,
    ölüler otomobilden hızlı gider,
    kör gözlerim,
    kopuk ellerim,
    kesik bacaklarımla peşinizdeyim.
    diyetimi istiyorum, adnan bey,
    göze göz,
    ele el,

bacağa bacak,
    diyetimi istiyorum,
    alacağım da.

25.06.1959

Nazım Hikmet

• @Kabuska:

İyi de txt metin uzantısı. Orda açamazsınız ki bir kere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

@Kabuska:

Fotoşoplu resmi anlamak için en basit yöntemdir hocam bu. Resmin uzantısını .txt yapıp açınca metin belgesi halinde bazı kodlar çıkar. Kodlar arasında resmin düzenlendiği programın adı yazar. Fotoşopu yapan kişi profesyonel ise bunu gizleyebilir ama değilse bu kadar basit bir yöntemle bile anlaşılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

dini kendine alet edenlerin niteliği hakkında aynı düşünsek de genel olarak ben de dine laf atılmasını desteklemiyorum.
    bunun haricinde menderes dönemi hakkında daha söylenecek onca şey var. şiir koyulacaksa bu da koyulabilir,

DİYET

gözlerinizin ikisi de yerinde, adnan bey,
    iki gözünüzle bakarsınız,
    iki kurnaz,
    iki hayın,
    ve zeytini yağlı iki gözünüzle
    bakarsınız kürsüden meclis`e kibirli kibirli
    ve topraklarına çiftliklerinizin
    ve çek defterinize.
    ellerinizin ikisi de yerinde, adnan bey,
    iki elinizle okşarsınız,
    iki tombul,
    iki ak,
    vıcık vıcık terli iki elinizle
    okşarsınız pomadalı saçlarınızı,
    dövizlerinizi,
    ve memelerini metreslerinizin.
    iki bacağınızın ikisi de yerinde, adnan bey,
    iki bacağınız taşır geniş kalçalarınızı,
    iki bacağınızla çıkarsınız huzuruna eisenhower`in,
    ve bütün kaygınız
    iki bacağınızın arkadan birleştiği yeri
    halkın tekmesinden korumaktır.
    benim gözlerimin ikisi de yok.
    benim ellerimin ikisi de yok.
    benim bacaklarımın ikisi de yok.
    ben yokum.
    beni, üniversiteli yedek subayı,
    korede harcadınız, adnan bey.
    elleriniz itti beni ölüme,
    vıcık vıcık terli, tombul elleriniz.
    gözleriniz şöyle bir baktı arkamdan
    ve ben al kan içinde ölürken
    çığlığımı duymamanız için
    kaçırdı sizi bacaklarınız arabanıza bindirip.
    ama ben peşinizdeyim, adnan bey,
    ölüler otomobilden hızlı gider,
    kör gözlerim,
    kopuk ellerim,
    kesik bacaklarımla peşinizdeyim.
    diyetimi istiyorum, adnan bey,
    göze göz,
    ele el,

bacağa bacak,
    diyetimi istiyorum,
    alacağım da.

25.06.1959

Nazım Hikmet

Yaz yaz bitmez Menderes dönemi hakkında

:@Böcek

İsmim gerçektir Nick değil.Kizil_Shaman davet etti onun profilde açık bakmak istersen ancak;İşleri var gelmiyor.Onun organizasyonu daha büyük.Amma meraklıymışsın ha ben sana kimsin nesin soruyor muyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

@Kabuska:

Fotoşoplu resmi anlamak için en basit yöntemdir hocam bu. Resmin uzantısını .txt yapıp açınca metin belgesi halinde bazı kodlar çıkar. Kodlar arasında resmin düzenlendiği programın adı yazar. Fotoşopu yapan kişi profesyonel ise bunu gizleyebilir ama değilse bu kadar basit bir yöntemle bile anlaşılır.

Az önce denedim ve photoshop ismi yoktu içinde.

@Kubilay_Turk:

Acizliğini, yine Hz Muhammed'e saldırarak gösterdin. Tam da kendine yakıştığı gibi hareket ediyorsun. Kültür-Bilim Bölümü'nün tam da senin gibi üyelere ihtiyacı var. Aranılan profilsin.

• @bocekgrafik

Photosop yazmaz, fotoşopun yapıldığı programın adı yazar. CTRL+F yapıp "ad" diye aratın ilk satırda Adobe yazısını görürsünüz.
  • quote:

@Kabuska:
    Buna nasıl hüküm verdin? Sen, mesnetsiz yazmazdın ama... Yönetici adayı olarak beni şaşırtıyorsun!

@El Fuego:
    Yine kendine yakışanı yaptın ve ağzını bozdun. Sen kimsin ki ben senden kaçayım? (Bak, senin anlıcan üsluptan yazdım) Yukarıda yazdığım gibi, ne zaman ki şu bozuk ağzınızı toplar ve adam gibi konuşmaya başlarsanız ya da buna karar verirseniz, PM atmanız yeterli. Gelir ve yazarım. Tekrar yazıyorum. İlim noktasında Allâme-i cihan olsan, edeplice hareket etmedikçe, o ilim sana sadece yüktür.

(Anlıcan dilde) Sen ve tayfanın yegâne tartışma yolu, karşı tarafı hakaret, aşağılama, öteki görme ve küfürle sindirmeye çalışmaktır. Karşınızdaki kişi de edebinden sizin ayarınıza inmediğinde, kendinizi ilmen galip sanıyorsunuz. Öyle sanmaya devam edin.

İlim Meclisine Girdim, Kıldım Talep, İlim tâ Gerilerde Kaldı, İllâ Edep İllâ Edep.
    (Ziya PAŞA)

Hayır, ben ağzımı bozmadım. Yeri geldiği zaman buna layık olan kişilere kullandığım üslubumu kullandım. Sorun sende.

Bir iddiada bulunduğun zaman dayanağın olacak. Kulaktan dolma, yanlı kaynakların insanlar üzerinde nasıl kirli emeller için kullanıldığını anlayabilmeni ve buna göre taktik belirlemeni beklerken acemice hatalar yaptın. İddianı somutlaştıramadın. Ben fotoşop değil, capcanlı örnekler sunarken sen bunu yapamadın. Ben hiçbirşeye körü körüne inanmadım.

II. Abdülhamid konusuna girersek bu tipin (yazrcık) ne olduğu iyice meydana dökülür. Başka bir zaman inşallah

• quote:

Photosop yazmaz, fotoşopun yapıldığı programın adı yazar. CTRL+F yapıp "ad" diye aratın ilk satırda Adobe yazısını görürsünüz.

Şimdi benim kedi çektiğim bir resmi photoshop'ta açtım ve üzerinde hiçbir oynama yapmadan kaydettim. Sonra da uzantıyı txt yaptım ve çıkan sonuç aşağıda. Görüldüğü üzere, resmin photoshop'ta açılıp save as yapılması bile aynı bilginin çıkmasına sebep oluyor. Kimi zaman format değiştirmek, kimi zaman da ölçü değiştirmek için bu yapılır. Hatta, fotoğrafın çekildiği dijital makinanın adı, programın versiyonu ve macintosh'ta yapıldığı bile burada yazılı (Apple yazıyor). Yani, bu metotla resimlerin düzmece olduğunu ispat edemezsiniz. Resmi ekliyorum, bir de kendiniz bakın.

quote:

ˇÿˇ‡JFIFHHˇ·÷ExifII*  ûßµΩ(1≈2„òǘ•ƒ¸iápFUJIFILMFinePix S2950ĸ
    'ĸ
    'Adobe Photoshop CS3 Macintosh2012:08:11 00:40:40 PrintIM0250$öÇŒùÇ÷"à'à@0àê0230êŞêÚëëí
    íí
    í
    &í.íí í
    í6†0100†† †X†P¢>¢F¢¢££§§§§
    § §
    Äd2011:01:30 16:57:572011:01:30 16:57:57
    ÓddQddFdÙdPPR980100æ∆(ŒHHˇÌ‡Photoshop 3.08BIMt 8BIM%Zs≈ùlÈèİ
    “D±Œğ8BIMÍ<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
    <dict>

8 Şehit Daha!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 11 Ağustos 2012; 0:49:14 >

• quote:

quote:

quote:

@Kabuska:

Az önce denedim ve photoshop ismi yoktu içinde.

@Kubilay_Turk:

Acizliğini, yine Hz Muhammed'e saldırarak gösterdin. Tam da kendine yakıştığı gibi hareket ediyorsun. Kültür-Bilim Bölümü'nün tam da senin gibi üyelere ihtiyacı var. Aranılan profilsin.

Fotolar sahte çıktı hayırdır sizin Uydurmacı çıktı Tarihçiler ne dersin.

• quote:

Okumadan yazdığın ne kadar da belli. Ezberden sallamaya devam etmek yerine önceki mesajımı oku.
  • quote:

quote:

Okumadan yazdığın ne kadar da belli. Ezberden sallamaya devam etmek yerine önceki mesajımı oku.

Resimler büyütüldüğünde de sonradan ekleme kısımlar yazılar bozuluyor.Geçiniz Atatürk ve İsmet dönemini bu saçmalıklar ile Mason diye örtemezsiniz bunları siz şakirtlerinize yutturun karşınızda özgür bireyler var.
  • quote:

Bu metod resmin fotoşop programından geçtiğinin kanıtlanmasını sağlar. Normal bir fotoğraf olsa tamam der geçeriz ama tarihi bir olaya kanıt sunulan resmin fotoşop programından geçmesi samimi görünmüyor.

Yolladığınız resimde biraz değişiklik yaptıktan sonra .txt olarak açıp kodları bir daha yollar mısınız? Bunu sadece meraktan istiyorum, bende footoşop programı yok yeni format attım
  • Çok iyi yapmışsın. Az önce attığın iftira ve hakaretlerinle ilgili tek kelime açıklama yapma. SS aldım diye tehdit et bir de utanmadan. Aman ne büyük meziyet ve maharet. Zannetme ki senin gibi mesaj silerim ben. Beni kendin gibi sanma. Hem, millete dağıtacak ne buldun merak ettim. Bir laf geldi aklıma: "Kedi kıçını görmüş, ne büyük yaram var" demiş. Bunları okuyan da, burda kayda değer bir delil var da onu delilendirdi sanacak. Böyle ufak tefek şeyler için bile bunu yapıyorsan, oğlun olsa ne yaparsın kim bilir?

Sen önce değiştirdiğin şu mesajının hesabını ver de ondan sonra yazmaya yüz bul.

quote:

Dinciden ne beklenirdi Evladının karısına yazılan Muhammed kimdi ki bunlar ne olsun ?

• quote:

Resimler büyütüldüğünde de sonradan ekleme kısımlar yazılar bozuluyor.Geçiniz Atatürk ve İsmet dönemini bu saçmalıklar ile Mason diye örtemezsiniz bunları siz şakirtlerinize yutturun karşınızda özgür bireyler var.

Onu sen göresin diye koymadım zaten oraya. Resmin orjinalini bile görsen inanmayacağını bildiğim için, muhatabım değilsin. Soruyu soran Kabuska idi. OK.
    Ayrıca, o kırılmanın neden olduğunu bile bilmeden sallamaya devam ediyorsun bak yine. Şuraya bi resim eklerim şimdi 12 MP'lik. Görürsün detayı. İnternet sitelerinde yayınlanan resimler, sadece ekranda görülecek kadar çözünülüğe indirilirler ki, az yer tutsun ve sayfa hızlı yüksensin. Atıyorsun, bari destekli at.

@Kabuska:

Resmin asıl çözünürlüğü 12 MP. ben onu düşürüp yolladım zaten. Bahsettiğin açıklamayı yukarıda yapmıştım ama gözünden kaçtı sanırım

quote:

Kimi zaman format değiştirmek, kimi zaman da ölçü değiştirmek için bu yapılır.

Diyeceksin ki neden photshop'tan geçirilir. Photoshop veya başka bir program, farketmez. Bu resmin aslı taranmıştır ve aslı muhtemelen iade edilmitir. Taranırken ne olur ne olmaz diye olabilecek en yüksek çözünürlükte taranır. Yani, bir resim programından geçmek zorundadır. Sonradan ihtiyaç duyulan yere göre (burada internet sayfası) çözünürlüğü düşürülerek kullanılır. Az önce benim 12 MP çözünürlüklü resmin çözünürlüğünü düşürerek gönderdiğim gibi...

• semi allahu limen hamideh.... ne olmuş buraya?

ben etliye sütlüye karışmadan söyliyim... bu saatten sonra fakir paso sınırda can vericek, parası olan 30+ kitle ise parayı basıp keyfine bakacak.
    eskiden bu haberleri tepkiyle karşılardık ama şimdi folloş olmuş gibi sistem içimize işlemiş, suriyeli polisimize ateş ediyor, amerikan bizim askerimize
    çuval geçiriyor, memleketin güneydoğu sınırında pkk vergiye bağlamış yol kesiyor bizim hükümette oy yalakalığı yapçam diye kürt milliyetçiliğini
    canlı tutuyor. Karakollar can pazarı, ohal ilan edilmesi gereken kamerayla uyduyla 7/24 takip edilmesi gereken noktalar sürekli tehlike saçıyor.
    Bu aralar asker gönderiyoruz kısa zamanda duyarız asker taşıyan otobüsü durdurdular askerleri indirip taradılar...
  • quote:

Ne hesap vericem Zeydin karısını almadı mı senin Peygamberin sebeb ee kem küm yaz hadi sebebini Zeynebe layık değil ayağına girme fena morarırsın sizin Kağıt parçalarını kitap yapan adamdır Zeyd İslam ordularına komutanlık etmiş kişidir Zeyd.

Ahzap 37 Haberin yoktur senin dur Allah zorunlu kılmıştır kesin Allahın başka işi gücü yok ya

Ne yazarsam yazayım ikna olmayacağını bildiğim için sadece şunu söyleyeceğim sana. Bu mesele, inanan kişilerin meselesidir. Kâfirlerin değil. Ben senin dinsizliğini yaşama biçimlerini sorguluyor muyum? Hayır. Peki müslümanlar bnu yapmazken, kâfirler neden bunları öne sürüyor? Kendileri mezhepsiz oldukları ve kuralsız olarak her türlü naneyi rahatça yemek isterler ama her seferinde karşılarına Kur'an ayetleri ve hadisler çıkar. Bundan da son derece rahatsız olurlar. İsterler ki önlerine hiçbir engel çıkmasın. Bu sebeple de bütün semâvî inlere karşı savaş açmışlardır; aynen senin yaptığın gibi.

Madem o kadar çok âyet biliyorsun. Kâfirun suresinin ne için gönderildiğini de iyi bilirsin. Senin dinsizliğin sana, benim dinim de bana. OK. Uzatmanın anlamı yok.

• quote:

quote:

Onu sen göresin diye koymadım zaten oraya. Resmin orjinalini bile görsen inanmayacağını bildiğim için, muhatabım değilsin. Soruyu soran Kabuska idi. OK.
    Ayrıca, o kırılmanın neden olduğunu bile bilmeden sallamaya devam ediyorsun bak yine. Şuraya bi resim eklerim şimdi 12 MP'lik. Görürsün detayı. İnternet sitelerinde yayınlanan resimler, sadece ekranda görülecek kadar çözünülüğe indirilirler ki, az yer tutsun ve sayfa hızlı yüksensin. Atıyorsun, bari destekli at.

@Kabuska:

Resmin asıl çözünürlüğü 12 MP. ben onu düşürüp yolladım zaten. Bahsettiğin açıklamayı yukarıda yapmıştım ama gözünden kaçtı sanırım

quote:

Kimi zaman format değiştirmek, kimi zaman da ölçü değiştirmek için bu yapılır.

Diyeceksin ki neden photshop'tan geçirilir. Photoshop veya başka bir program, farketmez. Bu resmin aslı taranmıştır ve aslı muhtemelen iade edilmitir. Taranırken ne olur ne olmaz diye olabilecek en yüksek çözünürlükte taranır. Yani, bir resim programından geçmek zorundadır. Sonradan ihtiyaç duyulan yere göre (burada internet sayfası) çözünürlüğü düşürülerek kullanılır. Az önce benim 12 MP çözünürlüklü resmin çözünürlüğünü düşürerek gönderdiğim gibi...

Formatla istediğin kadar oyna koca resmin tüm detayları bütünlük gösterirken sadece o welcome yazan ışıklı kısımların bu resmin bütünlüğünden kopması bana inandırıcı gelmiyor boşversenize.Yukarıdaki arkadaşda durumu özetlemiş asıl sonucu yarın alırım ben bu işlerin üstadı bir arkadaşımdan.Neyse şu Muhammed mevzusuna gelirsek Kemalist bir arkadaşım rica etti sildim.Sen alınsan hoşuma gider ama o alındı mı hoşuma gitmiyor.Konu uzamasın diyede görmezden geliyorum merak etme Din tartışmaktan zevk alırım.Korkum yoktur.Senin gibi yüzlercesi önümüzden geçiyor bizim.

• @bocekgrafik

Size hak verdiğim yerler var, taranmış ve iade edilmiş olabilir. Bu yüzden fotoğrafın ilk kaynağını bulmak da çok önemli. Ama ondan ziyade Kız Kulesi olan fotoğrafta bazı gariplikler var, misal:

Bu fotoğrafta kız kulesinin o tarafında bir kapı olduğu görülüyor, ama konudaki resimde böyle bir kapı yok(Sonradan restorasyonla eklenmiş olabilir diyeceğim ama pek de mantıklı bir iş değil).

8 Şehit Daha!
  • quote:

quote:

Konu uzamasın diyede görmezden geliyorum merak etme Din tartışmaktan zevk alırım.Korkum yoktur.Senin gibi yüzlercesi önümüzden geçiyor bizim.

Senin yaptığın din tartışmak değil, dine sövmek. karıştırdın sanırım. neommy banlanırken yerine seni mi bıraktı, yoksa onun fake'i misin nesin? Ancak bu kadar mı üslup benzerliği olur.

Hah işte cevap veremeyenlerde onu diyor siz Dine sövüyorsunuz.Muhammed hepsini korumak için aldıydıda ondan hepsi E tahrim 5 ne o halde diyorsun eeee o işte Allahın işi Muhammedin boşadığını nereden biliyorsun kem küm. diye gidiyor Muhabbet sizin putlaştırdıklarınız bizim için alade varlıklardır bilginize.

• @bocekgrafik,

I. Cihan Harbi sırasında ve sonrasında gelişen, komşu devletler başta olmak üzere İngiltere, S.S.C.B, Fransa, İtalya ilişkilerini iyi analiz etmemiz gerekir. Siz, "İngiltere neden tek kurşun atmadan çekildi." diye bakarsanız yanılgıya düşersiniz. İngilizlerin savaş boyunca fiilen müdahalesi pek yoktur. Yunan ve Arap öncü birlikleri ile meseleyi halletme yoluna gidilmiştir. Şunu da unutmamanız gerekir ki, her başarı sonrası gelen rehavete itilaf devletleri de kapılmış, bu durum; kendi aralarında anlaşmazlıklara ve zıtlaşmalara sebep olmuştur. Mussolini yönetimindeki İtalya'nın, kendisine vaad edilen toprakları alamadığı için sonraki dönemde Habeşistan'a saldırması bunun açık örneğidir. Zafer sonrası yaşanılan bu rehaveti Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluşundan sonraki süreçte de görebilirsiniz. Mustafa Kemal ile I. Cihan Harbi'nde omuz omuza çarpıştığı silah arkadaşlarıyla sonraki süreçte yaşadığı anlaşmazlıkları da buna örnek olarak verebiliriz.

Buna rağmen Türkiye, hakkı olanı alamasa da istediğini büyük ölçüde almıştır zira İngiltere'de kötünün iyisine razı olmuştur. O dönemde itilaf devletleri açısından işleri sekteye uğratan ve cumhuriyet karşıtları için genelde es geçilen, Çarlık Rusya'nın yıkılması meselesidir. Savaşın kaderini büyük ölçüde de değiştiren zaten bu olaydır. Mustafa Kemal o dönemde Rusya'nın desteğini alma yoluna gitmiştir ve başarmıştır da... Öte yandan, sizin ve birçoğunun Güneş Batmaz İmparatorluk olarak gördüğünüz İngiltere I. Cihan Harbi sonrasında "süper güç" olma özelliğini Amerika'ya kaptırmıştır. Bunu da es geçemezsiniz.

Konuşulacak mesele çok, uzun yazmak istemiyorum lâkin Mustafa Kemal'i anlamak için Anıtkabir'deki kütüphanesinde bulunan yaklaşık 4000 adet kitabı incelemenizi tavsiye ederim. Bugün Arap Tarihi'ni oturup tetkik etmiş kaç siyasetçi vardır acaba ?

Ve şunu unutmayın, ortada bir realite var o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.