Şimdi Ara

8 Şehit Daha! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
0
Favori
8.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kubilay_Turk

İlimlı müslüman kemalist diye bir kavram yoktur. Sadece müslüman vardır ki; hak, hukuk, adalet yolundan ayrılmazlar. Siz genelde radikallerin kötü davranışlarından etkilendiğiniz için biraz mesafelisiniz İslam'a. İşin aslı öyle değil oysa. Din istismarcılarını Allah açıkça lanetlemiştir ve o gün geldiği zaman herkes yaptıklarının hesabını verecektir.

Güllük gülistanlık bir ülkede yaşadığımızı asla iddia etmedim. Bir kaç aymazın da devrimler adına halkın inançlarını ezmesini de asla tasvip etmedim ve her kuruma bağlanmasını da kabul etmedim. Diğer taraftan da din adına insanlara yapılan saldırıları da kabullenmedim.

Elimizde, özgürece yaşayabildiğimiz, ibadetlerimizi yapabildiğimiz bir ülkemiz var. Kıymetini bilmek lazım.

Bu kalan topraklar da gitseydi ne olurdu diye saldırganlara sormak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

Konu dönüp dolaşıp Atatürk ve silah arkadaşlarının mason olup masonluğa hizmet etmesine gelmiş...
    He gardaş he mason ordu da komple mason,barbaros da mason malum bayrağı varya..Selçuklularda mason yapılarında altıköşeli yıldızı kullanıyorlar,hatta Karamanoğullarıda mason...Hatta hatta ortaasya türkleride nazi,tamgalarında nazı sembolleri varya...
    Lan bidakka yoksaa bende bağdaş kurup oturuyorum evde,acaba budismiyim?

Ne içip geliyorsunuz şu kültür-bilim bölümüne anlamıyorum,birde sanki görmüş tanık olmuş gibi yazmış...

İngiliz ve Fransız donanmalarının "Geçilmez" denilen Çanakkale'yi geçmek ve İstanbul'u ele geçirmek için dünyanın masrafını yaptıkları herkesin malumu. Peki bu iki devletin ordusu, nasıl olur da tek mermi bile atılmadan İstanbul'dan çekilirler? İplerimizi ellerine almadan çekilirler mi hiç? Mezopotamya ve Kuzey Afrika'dan ne şekilde çekildikleri malum. Haritaları cetvelle çiziler ülkeleri kurdular ve başlarına da kuklalarını. Buraya kadarını herkes kabul ediyor da, sırf haritamız cetvelle çizilmediği için mi aynı şeyi kendimiz için düşünmüyoruz acaba?

Madem Mustafa Armağan'dan bahsettiniz. Malum ki kendisi delilsiz tek kelime yazı yazmaz. İşte ondan bir yazı. Aşağıdaki resimler, bağımsız! bir ülke olduğumuza gayet güzel delil oluşturuyorlar...

8 Şehit Daha!

Mahya İstanbul’la o kadar derinden özdeşleşmiştir ki, başka şehirlerde son yıllara kadar minareler arasına gerilen ışıklı yazıları göremezdiniz.
    Mesela ben Bursa’da geçen çocukluğumda hiç mahya gördüğümü hatırlamıyorum. Lakin Ramazan’ın geldiğini önce ışıl ışıl mahyalarından anlar İstanbullu.

Perşembe gecesi yarısı kapalı Haliç Köprüsü’nde şehrin lacivert semasına asılan bu ışıktan yazıları görünce arşivimdeki fersude bir fotoğraf canlandı hafızamda. İster inanın, ister inanmayın, 1946′da laik olduğunu her fırsatta tekrarlayan Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi İstanbul’a bir “Hoşgeldiniz” mahyası astırmıştı. Ancak ilginç olan, bu mahyanın hangi dilde yazıldığı ve kime hitap ettiğiydi.
    Hazır Kemal Kılıçdaroğlu da CHP’nin “Laik, Aydınlanmacı ve Atatürk’ün partisi” olduğunu söylemişken, bu partinin-kendileri açısından- günah galerisinin kapısını aralayalım istedim.

Atatürk dönemi de dahil olmak üzere CHP’nin 1960′ların ortalarına kadar Amerika’ya karşı olmadığı gün gibi açıktır. Günün birinde ayrıca yazmak istediğim 9 Nisan 1923′te TBMM’de onaylanan Chester Projesi gibi şimdiki anlayışta bayağı “Amerikancı” ve ülke topraklarını peşkeş çekiyor diye nitelendirilebilecek ekonomik taahhütlerin altına da girilmişti vaktiyle. Proje için gereken yasal düzenlemeyi yaptığımız halde biz değil, Amerikan tarafının bundan vazgeçmesi ilginçtir.

İkinci Dünya Savaşı bitmiş, Türkiye, ABD’nin başını çektiği Hür Dünya tarafını seçtiğini ve Komünist bloka karşı olduğunu San Francisco Konferansı’na katılmakla göstermişti (Nisan 1945). İyi de bu ‘Amerikancılık’ anlamına gelir mi? diye soracaklara zamanın CHP Genel Başkanı İsmet İnönü’nün 25 Şubat 1960′ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı bir konuşmadan ibretlik birkaç satır nakletmek istiyorum.

Diyor ki İnönü: “Birleşik Amerika NATO’dan evvel yardımcımız, NATO içinde müttefikimiz, CENTO içinde ittifakın teşvikçisi ve bunlardan başka iktisadî, malî alanda kuvvetli desteğimiz olmuştur. Siyasi partilerin hiçbirinde Amerika (ile) münasebetleri kıymetli tutmayan bir telakki (anlayış) yoktur.”
    Hadi Paşa’nın şu sözünü de aktarayım da içimde kalmasın: “CHP bu yeni münasebetlerin 15 sene evvelki kurucusu ve 15 seneden beri sadık taraftarıdır. (…) Samimi olarak müşahedemiz odur ki, Amerika Devleti, Amerikan halkı ve Amerika kültür âlemi Türkiye’nin iyiliğini istemekte ve dostluğu milletten millete olarak benimsemektedirler.”
    Bunlar zabıtlara geçen resmi konuşmalar. Buna rağmen siz hâlâ Amerikancılık denilince Celal Bayar ve Adnan Menderes’ten başkası aklına gelmeyenlere inanmaya devam edin isterseniz.

Welcome Missouri
    Bu sımsıcak dostluk ortamını bir hayli ısıtan olay, 1946 Nisan’ında gerçekleşir. Gazeteler günler öncesinden Missouri adlı ABD savaş gemisinin Cebelitarık’tan geçip İstanbul’a gelmekte olduğunun haberleriyle dolup taşar. Amerikalılar sözde 1,5 yıl önce ölen ama savaş sırasında Türkiye’ye getirilemeyen eski ABD Büyükelçimiz Münir Ertegün’ün kemiklerini getirmektedirler. Bunun tamamen bir bahaneden ibaret olduğu, bir süredir Türkiye’ye sarkmakta olan Sovyetler Birliği’ne gözdağı vermek ve bizi ABD koruma şemsiyesi altına almak için geldiği 5 Nisan 1946′yı takip eden günlerdeki şaşaadan ortaya çıkacaktır.

Şimdilerde Amerikan karşıtı olduğunu iddia eden CHP’liler bile Missouri’nin gelişinin o yıllarda ne yaman bir coşkuyla kutlandığını hatırlayacaklardır. Mesela Altan Öymen anılarında o günlerin İstanbul’undaki hazırlıkları şöyle aktarıyor: "Amerikan denizcilerinin iyi şeyler görmesi isteniyordu. Dolmabahçe rıhtımından Taksim’e ve Beyoğlu’na giden yollardaki kötü görüntüler yok ediliyordu. O sırada genelevlerin bulunduğu Abanoz Sokağı da içten ve dıştan badana ediliyordu."

Ayrıca Missouri markalı bir sigara çıkarılmış, hakkında şiirler yazılmış, hatta Ankara’nın en iyi lokantalarından biri adını Washington Lokantası olarak değiştirmiştir. (“Bir Dönem, Bir Çocuk”, Doğan: 2002, s. 515 vd.)

Üstelik Cumhurbaşkanı İnönü ve savaş kaçağı iken nasılsa başbakan yapılan Şükrü Saraçoğlu ile birlikte göğsüne İstiklal Madalyası’nı takarak ABD’li generallerle boy boy pozlar vermekte herhangi bir sakınca görmemişti. Anlayacağınız CHP, Amerikalı denizcileri ‘büyük üniforması’nı giyerek ağırlamakla meşguldü.

İngilizce mahya
    İstanbul’da 4 keyifli gün geçiren Amerikalı denizciler, Missouri’yi günde 2 saat süreyle meraklı ziyaretçilere açıyorlardı. Halk bir tür ilk turist kafilesi sayabileceğimiz ‘Coni’leri görmek ve kendilerine bir şeyler satmak için seferber olmuştu. Dükkânların kapısına “Welcome” yazılması, o zamana kadar Rus Salatası diye bilinen soğuk yiyeceğin isminin Amerikan salatası olarak değiştirilmesi, Beyoğlu’nda bulunan “Rus Çorapevi” tabelasındaki ilk harfin silinerek “Us Çorapevi”ne dönüştürülmesi gibi operasyonlar da kimi tepeden inme emirle, kimi de gönüllü olarak gerçekleştiriliyordu.

Tabii “Welcome” levhaları yalnız genelev, pavyon, bar gibi eğlence yerlerinin kapılarına değil, Kızkulesi’ne de asılmıştı. Ancak bir “Welcome” yazısı vardı ki, hepsini fersah fersah aşıyor ve CHP iktidarının laiklik söyleminin nasıl da kabukta kaldığını, hiçbir samimiyeti bulunmadığını en çarpıcı bir şekilde gösteriyordu. Bu, Missouri zırhlısının önünde demirlediği Dolmabahçe Camii’nin minareleri arasına asılan “Welcome” mahyasıydı.

Burada yayınladığımız “Welcome” yazılı mahya fotoğrafını aziz dostum İsmail Kara da yıllardır arıyor ve bulamadığını söylüyordu. Mübarek Ramazan vesilesiyle 66 yıl önceki bu İngilizce mahyayı yayınlayarak hem laikliğin bizzat CHP tarafından ne kadar ciddiye alındığını görmenizi, hem de Ramazan’ınıza “Hoş geldi, safa getirdi” demenin bir yolunu bulmak istedim.

Bu yazıdan sonra CHP’li belediyeler camilere İngilizce mahya astırmaya kalkarlarsa şaşmayın.
    Ne de olsa mirasları laiklik değil mi? İzindeyiz efendim! İzindeyiz!

Geçilmez dediğin cephede Atayı geçemedi Düşman ordusu diğer cephelerde nasıl tokatlandığı malum Osmanlı devletinin.

Onu geçtim Ataya bok atmıştın İnönüye uzatılan yardımlar sonrası yapılan bazı şeyleri koymuşsun ben yine soruyorum İktisadi bütünlüğümüzü bozacak Milli değerlerimize aykırı olarak Amerikan conilerine ne verilmiş Hoşgeldiniz diyerek Üsmü verilmiş Askerler mi peşkeş çekilmiş.

Atanın masonluklarını göremedik bu arada bu yazıda O kadar edebiyatın içinde ufak bir satır koymuş gariban Tarihçiniz.Eeee İngiliz köpekliğimiz nedirbir alsak ?

Ekleme yapmadan geçemiycem 6. Filoya karşı bazı Cemaatlerin namaz kılan resimleri var atalım mı onları ? Garibim Cami üzerinden hareket etmiş yine istersen satılan yıkılan peşkeş çekilen camilerinizden tonla örnek veririm.

[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay_Turk -- 10 Ağustos 2012; 23:27:18 >

• İnce politik numaraları bu şekilde yutturmaya kalkmak sadece acizliktir Sn. bocekgrafik.

Size Osmanlı'dan örnekler gösteririm, dilinizi yutarsınzı. O günün iktisadi ve yaşam şartlarını bilmiyor olmanıza imkan yok. O yardakçı, fetullahçı yazarların da... Darmadağın olmuş, genç nüfusunu kaybetmiş bir ülkenin bu tip nüanslarla denge politikası yapmasını nasıl böyle hayasızca suçluyorsunuz?

Anlatın da bilelim
  • serdar akinan 4 gün önce yazdı bu yazısını. zaten dün de akşam ile ilişiği kesildi.

Hakkari ne tarafta?

Egemen bir devleti yıkmak için isyancılara her türlü yardımı alenen yapacaksın. Silah vereceksin, kamp vereceksin, para vereceksin ve üstüne üstlük bunu alenen yapacaksın.
    Binlerce sivil biraz da bu yardımlarından ötürü ölecek.
    O devletin jeo stratejik pozisyonu, küresel sistemin dengeleri açısından hayati önemde olacak.
    Orta ve hatta uzun vadede sen bu dengeyi değiştirecek bir adım atma kudretinden yoksun olacaksın.
    Altüst ettiğin o dengeler kurulu sistemin ayarını bozduğundan etnik meseleler, otonom yapılar ortaya çıkmaya başlayacak.
    Bu yapının tarihsel, kültürel, ekonomik, etnik ve sosyolojik arka planından bihaber olacaksın.
    Bölgenin en iyi donanmış ve büyük ordusu elinde olmasına rağmen, kendi sınırların içinde bir coğrafyada 14 gün savaşacak ama kontrolü ele geçiremeyeceksin.
    Aynı anda karakolların basılacak ve şehitler vereceksin.
    İspatlanamayan, ispatlanması da üretilen delillere dayandığı için mümkün olmayan davalarla onlarca generalini hapse atacaksın.
    Hapse attığın generalleri emekli edeceksin.
    Şamar oğlanına dönmüş o askerden performans bekleyeceksin.
    3 milyon Kürt'ün statü talebine kulak tıkayacaksın.
    Sonra kalkıp sustalı maymuna çevirdiğin medyanın olan biteni yazamamasından, tartışamamasından aldığın güçle, 'Terör er ya da geç kaybetmeye mahkumdur' diyeceksin.
    Oldu.
    Allah muvaffak etsin...

•  8 Şehit Daha!

Bu namaz kılanlar kim kanka ? Bir cevap versene hangi dönemden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay_Turk -- 10 Ağustos 2012; 23:33:06 >
  • Elinizde ne varsa paylaşın ki içinizde kalmasın. Bakıyorum da, ağzınızı bozdunuz yine. Tam da KB'nin aradığı üslup.

Bu şartlara yazacağım başka birşey yok. Sırf bu sebeple KB'ye yazmak istemiyorum. Bazen çok çekici bir konu oluyor; ancak o zaman yazıyorum. Bir süre normal gidiyor mesajlar ama üsluplaın bozulması uzun sürmüyor.

Şu kelimelerin hangisi bir KB yazarına yakışıyor:
    1- bok
    2- yardakçı
    3- hayasız

Sizi bu üslubunuzla başbaşa bırakıyorum. Ne de olsa delil bile koysam ortaya, mutlak reddetme var. Hadi bana eyvallah.
  • quote:

Elinizde ne varsa paylaşın ki içinizde kalmasın. Bakıyorum da, ağzınızı bozdunuz yine. Tam da KB'nin aradığı üslup.

Bu şartlara yazacağım başka birşey yok. Sırf bu sebeple KB'ye yazmak istemiyorum. Bazen çok çekici bir konu oluyor; ancak o zaman yazıyorum. Bir süre normal gidiyor mesajlar ama üsluplaın bozulması uzun sürmüyor.

1- bok
    2- yardakçı
    3- hayasız

Sizi bu üslubunuzla başbaşa bırakıyorum. Ne de olsa delil bile koysam ortaya, mutlak reddetme var. Hadi bana eyvallah.

Ataya saydırdın iki saat geldin taaa 1946 daki Missuiri olayını koydun Pardonda ne dedik Halkını başkasına peşkeş mi çekmişler diyoruz yok Üsmü açtırmışlar diyoruz yok Dış ticarette ödünmü vermişler yine tık yok.Bak mendoş döneminden bir resim çaktım devamı var bunların bel altından gir de sen yeterki o Welcome olayını 300 e 400 e katlayacak Cami rezillikleri atarım Dinci yönetimlerinizden. İstersen yapalım ?

Sen şu Atanın ve İsmet'in Ülkenin nelerini satmış bir yazsana artık ?

• Allah ailelerine sabır versin artık sabır dilemekten bıktık bu isin cozumu ne kan dokmekle ne kan akıtmakla insanı insandan ayırmamakta
  • Gerçekten Amerikan köleliğine ve siyonizma karşı olan, hakiki adam gibi adam Necmettin Erbakan'dı. MHP'liyim ama MHP yöneticilerine güvenmiyorum pek. Adım kadar emin olduğum biri Necmettin Erbakan'dır. Mekânı cennet olsun, kıymetini bilemedik vallahi.
  • Bundan sonra yazmaya devam edersem, yazacağım şeyler sizin hazım sınırlarınız çok ötesinde kalacağı için, şimdiden bile ağzınızı böyle bozmuşken, o zaman kesin küfredersiniz. Sözde Kültür-Bilim müdavimi olacaksınız bir de. Benimse tartışma âdâbından nasibini almamış ve ağzını her an bozma potansiyelinde olan kişilerle yazışacağım birşey olamaz bu sebeple. Artık yazmak istemiyorum. Siz de yazmayın.

Yeni fark ettim de, hesabın henüz çok yeni kubilay_turk. Önceki nikin neydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 10 Ağustos 2012; 23:42:16 >
  • quote:

Düşman subaylarına Osmanlı padişahlarının yalvarma mektuplarını ne olur beni alın diye dil dökmelerini.İngiliz yardımı için nasıl şekilden şekile girmelerini Birinci Dünya savaşında Alman subaylarına orduyu teslim etmelerini ohoooo say say bitmez.Menderes ile Tayyip dönemlerinin hayasızlıklarını yazmaya kalksak Forumun datası kaldırmaz Cilt Cilt kitaplar çıkar.O kadar zavallı ki bu Dinci kesimler adam Atatürk ve İsmet dönemini kötülemek için 1946 da Milli ülke çıkarlarına en ufak zararı olmayan (ha bana göre İsmetin en büyük yanlışı)olayı koyuyor Tarihçi dedikleri zavallılardada ben bir şey var sanıyordum.

Siz bir Sinan meydanın Osmanlı hakkında ki belgelerine bir göz atın bi sayın Böcekgrafik Osmanlıyı ağzına almaya utanırsın be

Sizin Dinci yönetimler ile bizim Laik yönetimlerin Onur Gurur katsayılarının arasında kıyaslanamayacak kadar uçurum var.Sende farkındasın bununda acıtıyor işte değil mi? Ama bu günlerde geçecek biz neleri atlattık bu günler geçtiğinde bunu forumda deli olarak gördüğüm biri söylemişti dersin.Ananıda al git lafı var ya ? Dininide al git şekline dönecek gelecek nesiller için elimize öyle kozlar veriyorsunuz ki Sizi sizin yalanlarınız ile rezil etmemiz İnsanları Dinlerinden soğutmamıza maksimum katkı sağlıyor teşekkür ederiz.İnternet hikayelerine uydurmalarına tam gaz devam etmeniz umudu ile esen kalın.

Ha unutmadan buda Ünlü Edebiyatçınız. Geçmişi kurcaladıkça biz neler yakalıyoruz nelerr siz açın biz golü zaten atıyoruz.

[simage]http://d1208.hizliresim.com/10/b/br84z.jpg[/im

sinan meydan'ı okumak için yürek gerekiyor biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 10 Ağustos 2012; 23:46:39 >

• Artık ben de senin ağzınla yazmaya başlayayım bari. Hem siz demek, hem de laf giydirmek terbiyesizliğin daniskasıdır. Necip Fazıl'ın hidayet öncesi ve sonrası hayatı vardır. Önceki hayatında kadına ve içkiye ne kadar düşkün olduğunu bilmeyen yok. Bunu mu delil olarak ortaya koyacaksın. Bunlarla ancak gerçeklerden bîhaber olanları kandırırsın; o da belki.

Eski nikini yazmadın bak hâlâ. Kaçıncı fake hesap bu? Asıl hesabın ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 10 Ağustos 2012; 23:48:25 >
  • quote:

Elinizde ne varsa paylaşın ki içinizde kalmasın. Bakıyorum da, ağzınızı bozdunuz yine. Tam da KB'nin aradığı üslup.

1- bok
    2- yardakçı
    3- hayasız

O kelimelerin ikisi bana ait. Dediklerimin arkasındayım. Yazdıklarım kuru iftira değil, herkesin bildiği gerçeklerdir. Devletler bazen durumu idare edebilmek adına istemese de şirinlik yapmak zorunda kalabilirler. Dünyada ki bütün büyük devletlerin sıkça kullandığı bir yöntemi saptırarak, gerçekmiş gibi ortalığa salmanıza göz mü yummalıydık? Sen görmek istemeyebilirsin; ama ben bilmek istiyorum. O zaman neden hayranlığını duyduğun Osmanlı'nın; ki bana göre büyük bir asker ve stratejist olan Orhan Gazi'nin (Mekanı cennet olsun) bir devrim yapıp, Bizans prensesiyle evlendiğini, soyağacına başka kanların neden girmesi gerektiğini de açıklamak zorundasın. Tek taraflı yayın yapmayı adet edinip, tıkanıca da kaçmak senin ve sinin gibilerine mahsus bir özellik.

Adresini ver de sana bir başyapıt yollayayım. Yazarı da, burada fanatik bir biçimde savunuculuğunu yaptığın yazar bozuntusunun bağlı bulunduğu güruhun içyüzünü ve nelere alet olduğunu, nasıl palazlandırıldığını ayarlayan Graham Fuller.

Demek ki bu işler papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayarak olmuyormuş. Biraz da okumak ve birikim yapmak da gerekiyormuş. Siyahı bilmeden, beyazı anlayamazsın Sn. bocekgrafik.

Haydin selametle!

• İkiside fotoşop.

8 Şehit Daha!
     8 Şehit Daha!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 10 Ağustos 2012; 23:58:52 >
  • Özetle ve tüm gerçekliğiyle
    Kanımıza yada gururumuza dokunup dokunmamasını
    Saymıyorum bile
    Evet biz ölmüşüz de haberimiz yokmuş
    Bu ülke büyük britanya imparatorluğunun
    Kendisine karşı en büyük tehdit olarak gördüğü
    Zamanın sscb sine karşı
    Bir tampon devlet olmak üzere kurulmuş-tur
    Bizler bu yüzden ne zaman teslim olduğumuzu hatırlayamıyoruz
    Amma velakin
    Devletin tepesine oturanlara bunu hatırlatıyorlar
    Veya devletin tepesine oturtacakları insanlarla
    Önce bunun paz<arlığını yapıyorlar
    Malum kişinin şiir okumasıyla hapse girmesi
    Aslında bu terbiyeden geçirilmesiymiş meğer
    Ve bildiğimiz bilmediğimiz birçok örnekle doluymuş
    Şanlı tarihimiz...
  • @Kabuska:
    Buna nasıl hüküm verdin? Sen, mesnetsiz yazmazdın ama... Yönetici adayı olarak beni şaşırtıyorsun!

@El Fuego:
    Yine kendine yakışanı yaptın ve ağzını bozdun. Sen kimsin ki ben senden kaçayım? (Bak, senin anlıcan üsluptan yazdım) Yukarıda yazdığım gibi, ne zaman ki şu bozuk ağzınızı toplar ve adam gibi konuşmaya başlarsanız ya da buna karar verirseniz, PM atmanız yeterli. Gelir ve yazarım. Tekrar yazıyorum. İlim noktasında Allâme-i cihan olsan, edeplice hareket etmedikçe, o ilim sana sadece yüktür.

(Anlıcan dilde) Sen ve tayfanın yegâne tartışma yolu, karşı tarafı hakaret, aşağılama, öteki görme ve küfürle sindirmeye çalışmaktır. Karşınızdaki kişi de edebinden sizin ayarınıza inmediğinde, kendinizi ilmen galip sanıyorsunuz. Öyle sanmaya devam edin.

İlim Meclisine Girdim, Kıldım Talep, İlim tâ Gerilerde Kaldı, İllâ Edep İllâ Edep.
    (Ziya PAŞA)

• quote:

Dinciden ne beklenirdi Evladının karısına yazılan Muhammed kimdi ki bunlar ne olsun ?

Bu nasıl bir üslup? Benim kutsal saydığıma saldırıp beni alet etmeyin işin içine.
  • Ne geri zekalı insancıklar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Kubilay_Turk:

Eski hesabın neydi diye sordum ama cevap vermedin. Ya da fake hesap mı bu?

quote:

Dinciden ne beklenirdi Evladının karısına yazılan Muhammed kimdi ki bunlar ne olsun ?

Editledin hemen mesajı değil mi. Vur-kaç taktiği. Helâl. kendine yakışanı yapıyorsun.
  • quote:

@Kabuska:
    Buna nasıl hüküm verdin? Sen, mesnetsiz yazmazdın ama... Yönetici adayı olarak beni şaşırtıyorsun!

Mesnetsiz değil hocam. Fotoşopu yapan pek profesyonel değilmiş galiba, resmi .txt olarak açınca belli oluyor Adobe ile yapıldığı.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.