Arkadaşlar bugün Akşam gazetesinin 'Yaşam' ekinde aşagıdaki yazıyı gördüm ve bunu sizinlede paylaşmak istedim, bu kampanyaya bizde destek verelim:
<center<font size='6'>822'li hatlar 1 milyon lira olsun</font id='size6'></center> Türkiye'de internet işiyle uğraşan en büyük şirketlerin üyesi olduğu bir dernek var: TİD / Tüm internet Derneği. Eskiden adı TİSSAD idi; Türkiye internet Servis Sağlayıcılar Derneği. Ve bu derneğe sadece Superonline, Turk.Net, Doruk.Net, Prizma.Net gibi internet servis sağlayıcı şirketler üye olabiliyordu. Dernek, yapısını değiştirdi ve tüm internet yatırımlarını içerisine alacak kadar genişledi: Artık Microsoft da bu derneğin üyesi Turkcell de... TİD, bilişim sektörünün TÜSİAD'ı olmak iddiasında TÜSİAD kadar etkili olmak ve Türkiye'de internet'in önünü açmak istiyorlar. Derneği başkan yardımcısı Savaş Ünsal, geçtiğimiz günlerde bir kampanya başlattı: 0 822li hatlar 1 milyon lira sabit ücretle hizmet versin! Savaş Unsal, Ulaştırma Bakanlığı'na çağrıda bulunarak 0 822'li hatların aylık sabit (40 saat için) 1 milyon TL ile sınırlandırılmasını; bu uygulamanın yıl sonuna kadar sürdürülmesini istedi.
Bilindiği gibi bugün için internete erişmek isteyenler, hem internet servis sağlayıcılardan erişim hizmeti satın almak, hem de telefon faturası ödemek zorundalar. Erişim sağlayıcınız üzerinden 0 822'li hatlar ile günde 1.5 saat; ayda 45 saat internete erişmek istediğinizde Telekom'a aylık 45 milyon lira civarında telefon bedeli ödemeniz gerekiyor. Erişim şirketine ödediğiniz bedeli de dahil edersek, günde 1.5 saatlik internet bağlantısının size aylık maliyeti 60 milyon lirayı buluyor.
Savaş Ünsal, kampanya çağrısında, hiç olmazsa yıl sonuna kadar sürdürülecek sabit 1 milyon lira uygulaması ile şu anda internet kullanmaktan kaçınan geniş bir kesimin tekrar internete kazandırılabileceğini savunuyor. Telaffuz edilmekten kaçınılsa da, ekonomik krizle birlikte evlerden internete bağlananların sayısı oldukça düşmüş durumda.
İnternet Türkiye'ye sınıf atlatacak bir teknoloji; Savaş Unsal bu cümlenin üzerine basa basa söylüyor. Ve diyor ki: "Türk Telekom'un bir kamu kuruluşu olarak sadece 'kârını' düşünmesi bizce doğru değildir. Türk Telekom da, internet kullanımının yaygınlaşmasına mutlaka destek vermeli."
<center><font size='5'>İnternetin Önünü açın</font id='size5'></center> Kampanya kapsamında, internet kullanıcıları <font color='red'><b>www.tid.org.tr </b></font id='red'>adresine girerek, Ulaştırma Bakanı'na şu mesajı fakslayabilecekler:
"Sayın Ulaştırma Bakanı ve Türk Telekom "Yönetimi;
Internetin yaygınlaştırılması için sizleri 0 822li internet hatlarını aylık sabit 1 MİLYON TL olarak ücretlendirmeye davet ediyorum...
Ben, bir internet kullanıcısı olarak 0 822li hatlara ödenen ücretin ülkemiz şartlarında çok yüksek olduğunu düşünüyor; bu hatlara ödenen bedelin 40 saate kadar kullanım için aylık 1 milyon TL olarak 2003 sonuna kadar sabitlenmesinin, internetin ülkemizde yaygınlaşmasına büyük katkı sağlıyacağına inanıyorum...
Bildiğiniz gibi, internet uluslara sınıf atlatan bir teknoloji ve Türk Telekom, 'kâr'dan çok 2003 sonuna kadar 'kamu çıkarını' korumak üzere konumlandırılmış bir şirket...
Bir seçmen olarak, bu ülkede internetin önünü açmak ve bu ülkeye sınıf atlatmak için, 0 822li hatlar konusundaki kampanyaya destek vereceğinizi umuyorum...
Lütfen 0 822li hatları 1 milyon liraya sabitleyin, internetin önünü açın! Saygılarımla!"
-------------------------------------------------------------------- Ulaştırma Bakanlığı'nın web sitesinden de bu mail'i gönderebilirsiniz.
bence şu anki daha ii. mesala ben servis sağlayıcıya asla para ödemem. gireceksem de gece girer 660bin tl öderim saat başına. ama böyle bişey olması erişim şirketlerine para ödeyenler için baya karlı olur. onlar desteklesin, ben ve benim gibiler desteklemesin:)) zaten bi daha 56k ile bağlanmayi düşünmüyorum. şerrrefsiz telekomm..
kampanyayı destekleyecektim fakat site daha yapım aşamasında.
yaw casper verdigin link calismiyor.
TurkTelekom 40 saati 1 milyon lira dial-up internet kullanımını asla kabul etmez. Aylık 30X24 = 720 saat 720/40 = Aylık 18milyon yapiyor. Aylık sabit ücret 20 milyon demek daha doğru.İmkansız birşey.Ama neden olmasın ?
Bu şirketlerin de derdi ayni kendileri icin kampanya yapmis adamalr dikkali olursaniz fark edeceksiniz. Kullaniciyi gercekten dusunen yok kesinlikle. Hic yoktan iyidir tabii..
bence de aylık sınırsız(gunde 27 saat baglanamayacagımıza gore:))20 milyon hadi en cok 30 olsun bence daha mantıklı...yani gunde 1 milyon....
adamlar saat başı 1 milyondan fazla alıyorlar bunlar çıkmış aylıktan bahsediyor. imkansız birşey. ama aylık 20-30 milyon sabit ücret normal olabilir.
tabii daha mantikli ama bu o sirketlerin islerine gelmez. bu yuzden boyle bi kampanya yapiyorlar.
ELbette arkadaş hakLısın ama sorun şuki günLük 1.5 saat internet kuLLanımı karşıLığı 60 miLyonu ödemek öğrenci yada bu işe yeni başLayanLar için yine çok fazLa .. Nerdeyse günLük 2 saat bağLı kaLan bir kişi bir ew kirası ödüyor .. Bence önemLi oLan artık teLEkomu şu ayLık sabit ücrete dewet etmek ki oda şuan için mümkün değiL .. Yapmamız gereken şu GPRs işini eLden bırakmamak diye düşünüyorum ..
SewgiLerimLe !! ..
Yaw adamların tek derdi para, zarar eden kamu kuruluşlarının zararını telekom ile çıkarmaya çalışıyorlar, tabii millet olarak iletişimden vazgeçemeyeceğimizden paşa paşa kullanıp dünyanın parasını ödüyoruz. Ayrıca bu kampanya bizim için iyi olsada telekom için değil sonuçta bu şekilde olursa insanlar daha fazla internete bağlanacak ve karşılığında daha az ücret ödüyecek tabii bu durumda Türkiyenin mevcut 1.1Gbpslik çıkışları yetmeyecek (bkz. telekom yurtdışı çıkış tabloları) çünkü şu anda bile günü büyük bölümünde nerdeyse %100 kullanılıyor bu durumda telekom yeni yatırımlarla yurtdışı bant genişliğini arttırmalı yani yatırım yapmalı ve karşılığında daha az para almalı. Bu bana olası gelmiyor ama dediğim gibi keşke olsa.
İnretnetin önünde olan sorun ISS üyelik masrafı değil Telekomdur sabit ücret olması gereken yer telekomdur. Eğer bir mail eylemi veya indirim gibi destekleyici şeyler yapılacaksa Telekoma yapılmalıdır günde 1 saatlik internet nedirki sürekli dawnload eden sörf yapan bir insana yetermi 1,2 saat ucuzlaması gereken yer Telekomdur.
Türkiye ve telekom bu dünyada yer almaktadır.hiçbir şey bilmiyorlarsa dünyadaki uygulamaya bakarak mantık çevresinde fiatlandırsınlar.örneğin Almanya da aylık 100 saate kadar 16.90 euro.100 satten sonra 22.90 euro. bu haliyle bile Türkiyeden ucuz olmasına rağmen Türkiye gerçeklerine uymamaktadır.Almanyada bir işçi 16.90 euro yu yaklaşık 2 saatte kazanmaktadır..fiatlandırmada bu gerçek unutulmamalıdır.telekom un bir kamu kuruluşu olması ve amacının halka hizmet olmasını düşünürsek,zarar etmeyecek şekilde bir fiatlandırma yapması gerekir.şu andaki gibi çok fahiş fiatlara hizmet vermesi kabullenilemez ve ayrıca aldığımız parayla yatırım yapıyoruz kurtarma sözcüğü "ankara telekomunun vergi rekortmeni olmasından" görüldüğü üzere kendilerini aklamaz. ben bu kampanyaya destek veriyorum (hernekadar gprs kullanıyorsamda).bizi gprs'ye mahkum eden telekom utansın.saygılar
Telekom bir devlet kuruluşu. Telekomun yaptığı bu uygulama halkı koruması, gözetmesi, isteklerine yanıt vermesi gereken bir devlet yönetimine aykırıdır. Atatürk'ün ilkelerini hatırlayalım, bunların yaptığı uygulama Halkçılık ilkesine uymamaktadır. İlgili bakanlığa bu ilkeyi hatırlatmamız gerekiyor.
inşallah olur da faturalar az gelir :)
"kahrolsun telekom"
Bir an önce bizlerde sesimizi çıakrıp bu telekomun özelleşmesi konusunda bir topic açmamız lazım. tüm bu sorunların çözümü özel bir firmadır bence. bu Telekom bir an önce özelleşsede aynı hizmeti verne 1'den fazla olsun.
ayda 1 milyon kampanyası yukarıda birçok arkadaşın da bahsettiği gibi telekomun hiç işine gelmez. Düşünün bir kere, dial-up'u şu anda kullanan binlerce insanın aylık ortalama internet masraflarının 40-50 milyon olduğunu düşünün. Bir anda gelir kaybı olacak. Ama bu kampanyayı ADSL'i yaygınlaştırın! kampanyasına çevirirsek, daha mantıklı olur.
www.tid.org.tr adresi şu an yapım aşamasında ancak ulaştırma bakanlığının web sitesinden de bu mail'i gönderebilirsiniz.
bence gprs ile internet su anki altyapi ile lukstur.
bu teknoloji cebinde parasi olan adam, notebook'una takip arabasinda vs. baglansin, emaillerini vs alsin diye gelistirilmis. dial-up'tan daha ucuz bir fiyata, herkesin yararlanabilecegi sekilde yayginlasmasi cok zor. Daha telefon ederken bile sebekeler dolu oluyor bizim operatorlerde.
Ev telefonu konusma ucreti ile cep telefonu ucretini karsilastirin bir. Farki yok ki adamlar icin. Internet icin veri miktari daha az olabilir o kadar.
Aycell ve Telsim'in simdiye kadar yaptiklari sadece tanitim amacli birsey.
telekom sacmalamazsa ucuz internet'in yolu DSL olabilir simdilik baska yol yok.
moldova'da evlere aylik $22'a 128Kb ISDN+4digital telefon hatti veriyolarmis. birgun bizde de olur belki :-P
BURASI TÜRKİYE ORASI MOLDOVA ORADA KANUNLAR BURADA ORMAN KANUNLARI GEÇERLİ