Şimdi Ara

83 yıl sonra envanterine giren ilk sıfır tank: Yeni Altay tankı TSK’ya teslim edildi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
1
Favori
7.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çapulçu et yığınları bundan bile rahatsız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun.

Görüyorum ki, düşmanı dışarıda aramaya gerek yok. İçimizdekiler kuduruyor.

14 Mayıs'ta onları da susturacağız.

• hadigatülverd kullanıcısına yanıt
    Hadi ordan nerden nemalanip para alıyorsan haram olsun.
    Acim açlıktan intihar edecegin
    O fotoğraflar sizin adamlariniz istedikleri karı goremiyince çöpe atiyorlar

• Lan arkadaş millet buraya gelip bi haberdem sonra hayırlı ugurlu olsuna dönmüş. Ne kadar sığ milletiz. Irak felan olması gerekiodu buranın. Atatürk die biri hasbel kader çıkmış. Çöl bedevilerini adam etmeye çalışmış ama malzeme bu olunca adamda superman deil yani.

• Zeen Z kullanıcısına yanıt
    hadi oradan .oyleyse mülâane yapalim.onu da bilmezsin ya kisacasi lanetlesmek.ögreteyim sana.
    madem bu kadar eminsin.ben senin dedigin gibi bir yerden nemalanip para alip konusmuyorsam sadece kisisel tepkimse Allah belani versin mi? senin dedigin gibiyse ben kabul ediyorum.hodri meydan.hadi yiyorsa buyur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadigatülverd kullanıcısına yanıt
    Tankın topunumu yicez
    Tankın üstüne mi oturcaz
    Acizzzzz aççç
    Boş yapmayin
    Ekmek olmuş 6 liraaa
    Et olmuş 400lira

Banane tanktan gazdan Libya'dan suriyesinden fuzesinden uydusundan

Karnım Aç benim

Dalgamı geciyorsunuz adam mı seçiyorsunuz

• yaw 19-20 gun kaldi. herkes haddini bilecek .dut yemis bülbülleri gorecegiz.20 sene oldu 20gun daha sabr

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

söylediğimle söylediklerinin ne alakası var koyun herif

• Zeen Z kullanıcısına yanıt

Önce Devleti düşüneceksin... bırak et,ekmek fiyatını... isterse 6000 olsun Türkiye Libya'da olacak,Suriye'de,Irak'ta olacak... hakkını savunmak için gerekirse her türlü bedeli ödeyecek ödettirecek...   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 24 Nisan 2023; 20:20:37 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

ben Ak parti seçmeniyim ve o cemiyetin içindeyim, O zamanlar ideolojiler bu kadar belirgin değildi, bir kargaşa vardı ve sürekli seçmen kargaşadan dolayı yön değiştiriyordu, şimdi herkes neyin ne olduğunu anladı, ideolojiler tutulan yollar iyice belirginleşti, şimdi ak partinin en kötü zamanı, gelecekte ekonomi daha da iyi olacak, biz en kötü zamanımızda bile ideolojimize dünya görüşümüze Türkiyeyi dünya da görmek istediğimiz pozisyona sahip çıktık, Erdoğan sonrası diye birşey yok Ak parti kurumsallaştı, chp neyse türk siyasi hayatında ak parti o dur artık, erdoğan gider ibrahim kalın mevlüt çavuşoğlu gelir onlardan sonra da daha gençleri osman gökçek selçuk bayraktar gelir,

• CHP = İş Bankası

AKP = Erdoğan

bu benim kendi görüşüm. inşallah senin dediğin gibi olur.

• Yıllar önce Otokar prototip yaptı TSK ya tank verdi.sonra ne oldu? İhaleyi BMC ye verdiniz. BMC ne yaptı? Senelerce hiçbir şey yapmadı. Bir arada motor yapıyorum diye reklam yaptı oda fos. Kore'den motor buldularda tankın prototip bitti. Apar topar seçim öncesi tank piyasaya çıktı. Bir atış talimi yapalım dediler ama hedefi isabet ettirme oranı düşük. Gönülsüz sevişmeden doğan gayrımeşru çocuk. Akp nin olmayan gazı dağıtmaSı. F35 için üretilen dikey kalkış gemisini f35 elinde patlayınca siha gemisine çevirmesi. S400 fiyaskosu. Togg üretiliyor deyip İtalya'dan gelen gemilerden inen reysaşın tırlarında görüntülenen togglar. Daha sayayım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 24 Nisan 2023; 22:44:15 >
  • Kilosu 30 lira olan soğanın bundan haberi var mıymış peki?

• Altay tankına bile muhalif olanlar için;

Arifiye'deki tesisi sizin için gezdim ve Yeni Altay tankını sizler için inceledim: Gurur verici

4, 6, V8 ve V12 silindirli bloklar üzerinde en güçlüsü 1500 beygir üreten ve Altay tankına güç verecek olan Batu, daha sonra Fırtına obüslerinin motoru olacak olan 8 silindirli Utku ve farklı zırhlı araç veya askeri kamyonlarda kullanılacak olan 6 silindir 600 beygirlik Azra ve 4 silindir 400 beygirlik Tuna motorlarını tanıtıyorlar.

BMC Power yeni fabrikasına taşınana kadar kapasite bu. Sonra katlanarak artacak.

Daha önce dediğim gibi 4, 6, V8 ve V12 olmak üzere 4 farklı yerli motor üretiliyor.

Tank motoru kolay bir iş değil. Yıllık kapasite 1000 motor.

Hem tanktaki yerine sığacak kadar küçük hem 1500 beygir üretecek kadar güçlü hem de belirli bir düzeyde yakıt tüketecek kadar de ekonomik olmak zorunda, ki tank menzil sorunu yaşamasın.

BMC Power bunu başarmaya çalışmış.

Ve 2 yıl içinde Yeni Altay tanklarına tamamen bu motorlar uygulanacak. O güne kadar Kore menşeli motorlar takılacak. Alman MTU’dan tamamen vazgeçilmiş durumda

Motorların commonrail ve subaplar dışında tamamı yerli. Bu iki parçanın da pek yakında yerlileşeceği söyleniyor. 200’ü aşkın yerli tedarikçi motorun parçalarını üretiyor.

Habertürkwww.haberturk.com
    Arifiye'deki tesisi sizin için gezdim ve Yeni Altay tankını sizler için inceledim: Gurur verici
    https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/3575991-arifiye-deki-tesisi-sizin-icin-gezdim-ve-yeni-altay-tankini-sizler-icin-inceledim-gurur-verici

• Ülkemiz adına Milli Savunma Sanayi'nin sonuç üretmesi gurur verici bir şey.

Tabi umarım bir şeyler üretmiş olmak adına dandik yada başarısız bir araç üretmemişlerdir.

• KAUANKA K kullanıcısına yanıt
    CR ve subaplarda da yerli tedarik mümkündür.

• berk768 kullanıcısına yanıt

Aç insan hiç bir seyi dusunmez. Karnini doyurmayi dusunur. Once vatandas devleti degil, devlet vatandasini dusunur. Bunu anlamani beklemiyorum.

Ha savas olur amenna her turlu fedakarlik yapilir topraklarini korumak icin.

Ulkenin en buyuk parasi 1 kg et alamiyorken, alim gucu denen sey ortada yokken, libyada veya baska ulkede bulunmamiz neye cozum? Bugune kadar ne kazandik?

Avrupa birligindeki ulkelerde elini kolunu sallayarak baska ulkeye gecersin, bizim ulkemizede baskalari elini kolunu sallayarak giriyor. Ortadoguda bir birlik icindeyizde bizim mi haberimiz yok? Ulke kendi sinirlarini koruyamiyorken baska ulkelerde hakkimizi nasil koruyacak?

Tank, top, tufek ulke savunmasinin tabiki olmazsa olmazi. Heleki kendin uretebiliyorsan sahane ama bunu yaparkende geri kalani ihmal edersen degeri kalmaz.

Merkez bankasi kapali carsidan doviz topluyor. Bunu baska bir ulke yapsa sayfa sayfa kahkaha emojileri atardiniz. Dolari baskilamaya her ay ortalama 10 milyar dolar yakiyor. Yakmazsa ne olur biliyor musun? Sizin sahane dediginiz ekonomide 200 tl lik banknot ile bir sure sonra sadece sakiz alirsiniz bakkaldan. Cunku nohutu bile ithal ediyoruz. Bunlar hep dolarla. Ulkeye dolar girmezse eldeki dolarin fiyati artar, hukumetin karsiliksiz bastigi paralara deginmiyorum bile.

Hukumet 1 sene boyunca 25m3 gazin parasini almiyormus. Gaz fiyati son 1 senede 1/3 fiyatina dustu, yani anlayacagin faturan 900tl geliyorsa 300tl gelmesi gerekki ulkede boyle bir indirim olmadi. Simdi bedava verdikleri gazda 100-150tlye denk geliyor. Guncel gaz fiyatlarindan indirim yapsalar bunun cok daha fazlasini dusmeleri gerekirdi. Kisaca yine gazinizi aldilar.

Yukarida sordum bir daha soruyum; erdoganin Turkiye,yi suriyelestirecegiz demesinden rahatsiz oldun mu?

• MB kapalı çarşıdan ne zaman döviz toplamış?

• geç olsun güç olmasın.

• Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.