|
83 yıl sonra envanterine giren ilk sıfır tank: Yeni Altay tankı TSK’ya teslim edildi (7. sayfa)
-
-
Çok ayıp, fikirlerinizi uygar bir insan gibi belirtseniz olmaz mı, böyle ırkçı ve faşist söylemler yakışık almıyor..
-
https://forum.donanimhaber.com/ssm-ilk-altay-2020-de-hizmete-girecek--129620951
En başından beri takibimde bu proje. Doğrusunu bildiğim yalanları duymaktan inanın çok sıkıldım. Otokar projeyi tamamlamasa 250 adetlik üretim ihalesini yapmazdı SSB.
6 yıl önce süreç tamamlanmıştı. Nihai ptototipler üretilmiş, teslim edilerek seri üretimde başlayacaktı. Projeyi o dönem asıl bitiren Katar ortaklı, hükümet destekli BMC'nin alelacele ihaleye sokulup işin onlara devredilmesiydi.
HayatımızdanyoutubeOtokar geliştirdi. Türkiye'nin milli muharebe tankı Altay seri üretime hazır. Açıklamayı Koç Holding Yönetim Kurul Başkan Vekili Ali Koç yaptı. Koç, "Seri üretim için fiyat teklifimizi verdik göreve hazırız" dedi. MÜSİAD Expo'da Cumhurbaşkanı Erdoğan da Altay hakkında bilgi aldı. Otokar Altay seri üretim için son teklifi 29 Ağustos'ta sundu. Kabul edilirse üretim 250 adet olacak. İhracat da gündemde. 09.11.2016.https://www.youtube.com/watch?v=5jqrl4RGPqo&feature=youtu.beOtokar'ın sözcüsü değilim. Projede yanlışları elbette vardır. Lakin proje ellerinden sökülüp alındı resmen, şimdi onların ürettiği prototipler kozmetik değişimle gösteri yaptırılıyor.
@gun Katılmıyorum hocam. Projede üretim fiyatlarını bile sadece sağdan soldan duyabildik. Öncü üreticiside dahil şeffaflık sıfırdı. Belki askerî proje olmasındandır. Kalan yorumunuza katılırım, sürece dış kösteklik oldu lakin o da siyasi olarak batıyla gerilen ilişkiler kaynaklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 24 Nisan 2023; 14:20:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
L55 top alman malı isteseler onunda kullanımına engel olurlar.
-
Beyler boşuna bunlara bir şey anlatmaya çalışmayın. Yoky yani kapasiteleri yetmiyor. Kaç kere yazdık çizdik söyledik ama gene aynı şeyleri söyleyip duruyorlar. Elden gelen bir şey yok.
Hele bir tanesi ülkelerin askeri harcamaları sıralamasına göre Türkiye'yi kötülemeye çalışmış. Marifet zaten bu kadar az harcamayla bu kadar çok şeyi başarabilmek. Aslında Türkiye daha iyi olanı başarmayı gerçekleştirmiş. Ama zeka ve akıl yok ki. Öveceği yerde yermeyi başarabilen topluluk zihneyeti. Suudi Arabiaran 75 milyar dolar harcama yapmış. Türkiyenin savunma sanayinden teknoloji üretim konusunda yanına varabiliyor mu? Özetle marifet çok harcama yapmak değil.
Altay tankı konusu da Almanya motor vermedi ama hala arkadaş Otokar yapsaydı diyor. Şimdi sen buna ne anlatacaksın. Zaman kaybından başka bir şey değil.
Burada tek eleştirilecek nokta Altay tankı prototiplerinin yapıldığı zaman Alman motoruna bağlı kalınması.
Almanya 90 lı yıllarda bile LEOPARD tanklarını doğu da terörle mücadelede kullanıldığı için mırın kırın yapan bir ülke. Barış Pınarı harekatı yapılınca bize ambargo uyguladılar.
Altay tankımız TSK nın kabul testlerini geçsin ilk parti belki ilk 150-200 tank Güney Kore güç grubunu kullanacak. İnşallah BATU tank motoru 2026 yılında hizmete girecek. Ama ben 2025 yılında BMC nin bu işi bitireceğini son noktaya koyucağına inanıyorum.
Altay tankı sayısı 2030 yılına kadar 1000 taneye ulaşacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
savunma harcamasına coşan bir kişi bile görmedim ben burada
-
@Diablofann ''ermeni coni yunan ruhlu ürürrrrrrrr. kervannnn yürürrrrrrrrrrrrrrrr'' bu cümlem niye rahatsız etti ki seni.
bu taife her an ülkeme hiyanetlik içinde bulunan bir güruh. ülkeme milletime zerre bir zarar gelse kalbi ferahlayan bir topluluk
her an milletimin kuyusunu kazan namertçe kancıkça davranan bir güruh. osmanlıdaki ''sadıkayı millet'' iafadesine mazhar olan, yediği ekmeğe tükürmeyen azınlıklar elbette müstesna .ama onlardan kalmadığı kesin gibi. çok az olan yok hükmündedir kaidesiyle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 24 Nisan 2023; 14:45:57 > -
😂😂😂 işidi tank ve toplarla vurdular zaten.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benım tank lıbya gaz umrumda degıl
ben bime giriyom sogan 30'sa babam gelse oy vermem
acım lan ac ıstersenız marsa gidin ışık hızını geçin umrumda degılsınız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok güzel bir proje.İnşallah kevgire dönen sınırlarımızda kullanırsınız da Hudut namustur sözünü yaşatabilirsiniz.
Silahın yoksa tencereni alırlar demiş bir de.Sınırlarını koruyamadıktan sonra tank tüfek ne işe yarar kardeş.
-
Keşke her ay seçim olsa. Müjdelerden kafamı kaldıramıyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Halklar düşman olmaz o yüzden dedim, devletler savaşır düşmanlık güdebilirler.
-
Yemişim tankını uçağını et olmuş 300 lira, tankınızı da alın dönmemek üzere gidin be !!!
-
işide anlat diyorum. hala bana anlatmaya çalışıyorsun
-
Tankların ikisinde de Kore motoru ve transmisyonu var. Yerli motor yok.
Daha önce Koç Otokar zaten bu prototipleri yapıp TSK'ya test için teslim etmişti. İkinci test teslimatı görülmüş şey değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuslaKing48 -- 24 Nisan 2023; 17:1:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
çoookk uzun yıllardır çözülemeyen güç grubu ve transmisyon grubu sorununu seçim dolayısıyle hızlıca çözmüşler anlaşılan.
bu tarz projelerle ben şahsen sade vatandaş olarak gurur duyuyorum. yıl olmuş 2023 kendi tankını silahını şimdiye kadar yapamamışsın ve hep dışardan ithal etmişsin (verirlerse :D ). bence çok aciz bir durum. et soğan ekmek vs. evet hayat pahalı ancak bu tarz projelere de ihtiyacımız var. yollara köprülere de ihtiyacımız var bence.
şu topraklarda yaşayanlar neredeyse ezelden beri hep fakirmiş. hala fakir. bu durum manda ve himayeyi kabul edeceğim(iz) anlamına gelmiyor (bence). herkes gider sandığa oyunu kullanır geçer. eğriye eğri doğruya doğru objektif bakmak lazım ama bizim millet anca gaza geliyor :D
-
E teslim edilmiş işte hocam, daha ne yapsın? Her eve tank turşusu mu hediye etsin adamlar
-
devletimize hayırlı olsun gelişmeleri siyasete alet edenler ve onlara çanak tutanlara Allah akıl fikir versin ...
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X