Şimdi Ara

850 PRO vs EVO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben bunlardan ya evo 120 gb yada pro 128 gb alacagim hangisini tercih etmeliyim ?
    aralarinda biraz fiyat farki var onu gozden cikarin hangisi daha iyi sonuc verecektir dogru biliosam sanirim ikisindede 3d vnand teknolojisi var belki ilerde bi tane daha alip raid yaparim

Raid icin ayni ssd denmi olmasi lazim farkli olursa sorun yaparmi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim önerim paranız varsa pro, o kadar paranız yoksa evo 'dur.
    aralarında atla develik bir fark yok. pro nun sürekli yazıp silme ve bunu uzun süreli kullanım için ömrü daha fazla.
    aralarındaki hız farkını rapid mode ile kapatırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 19 Mart 2015; 8:46:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: playkinq

Arkadaslar ben bunlardan ya evo 120 gb yada pro 128 gb alacagim hangisini tercih etmeliyim ?
    aralarinda biraz fiyat farki var onu gozden cikarin hangisi daha iyi sonuc verecektir dogru biliosam sanirim ikisindede 3d vnand teknolojisi var belki ilerde bi tane daha alip raid yaparim

Raid icin ayni ssd denmi olmasi lazim farkli olursa sorun yaparmi ??

EVO 5 yıl PRO 10 yıl garantilidir ve hız olarak daha iyidir. Yalnız aradaki farka bakarsak 5 sene sonra cihaz pert olsa bile teknoloji çok gelişmiş olacak.
  • Günlük kullanırım programları yükler takılırım derseniz Evo, her gün render yaparım silerim bilgisayarı kullanmayı bilmem ayda 1-2 format atarım derseniz Pro. Aralarındaki performans farkını anlamanız mümkün değil, seçim sadece uzun vadede nasıl kullanacağınıza bağlı olarak yapılmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

Günlük kullanırım programları yükler takılırım derseniz Evo, her gün render yaparım silerim bilgisayarı kullanmayı bilmem ayda 1-2 format atarım derseniz Pro. Aralarındaki performans farkını anlamanız mümkün değil, seçim sadece uzun vadede nasıl kullanacağınıza bağlı olarak yapılmalı.

Render la SSD nin ne alakası var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Günlük kullanırım programları yükler takılırım derseniz Evo, her gün render yaparım silerim bilgisayarı kullanmayı bilmem ayda 1-2 format atarım derseniz Pro. Aralarındaki performans farkını anlamanız mümkün değil, seçim sadece uzun vadede nasıl kullanacağınıza bağlı olarak yapılmalı.

İşlenen görüntüyü uzaya mı yazıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

quote:

Jpg, png vs dosyaları ssd ye yazınca ne oluyor? Başımız göğe mi erecek? Saçma sapan yorumlar yapmak yerine susman daha iyi olur. Görülüyor ki render işleriyle alakan yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

quote:

Jpg, png vs dosyaları ssd ye yazınca ne oluyor? Başımız göğe mi erecek? Saçma sapan yorumlar yapmak yerine susman daha iyi olur. Görülüyor ki render işleriyle alakan yok.

Kendini rezil etme bence daha fazla.

Önce gidip bir iops kavramını araştır sonra gel burda sallamaya devam et.

• quote:

quote:

Dosya boyutlari gayet buyuk, yazarken muhtemelen ssd'ye yazarsiniz keza oyun videosu falan cektiginizde de random write'a cok yuk biniyor. Bu yuzden her gun bu islerle ugrastiniginizda da kapasite hemen dolacagindan yazim silim isleri de tekrara binecek ve uzun vadede hiz dusmesi ve ssd sagligina zararli olacak. Daha kaliteli bilesenlerden uretilen pro bu isler icin daha uygun ve uzun suren garantisi de yaninda bir + bunlarla birlikte. Gerci soylendigi gibi o zamana neler gelir bilinmez ama simdiden garantiye almak iyidir :)

• Arkadaşlar saolun render falan yapmayacağım o kadar fazla ben evo aliyorum yaparsam da HDD te yazarim dosyaları tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: playkinq

Arkadaşlar saolun render falan yapmayacağım o kadar fazla ben evo aliyorum yaparsam da HDD te yazarim dosyaları tesekkurler

hizlialdan 400 liraya aldım 850 evo 250 gb bugun geldi kurdum memnunum çok detaylı çalışmıyorsanız bence bu fazlasıyla yeter.
  • quote:

quote:

quote:

Dosya boyutlari gayet buyuk, yazarken muhtemelen ssd'ye yazarsiniz keza oyun videosu falan cektiginizde de random write'a cok yuk biniyor. Bu yuzden her gun bu islerle ugrastiniginizda da kapasite hemen dolacagindan yazim silim isleri de tekrara binecek ve uzun vadede hiz dusmesi ve ssd sagligina zararli olacak. Daha kaliteli bilesenlerden uretilen pro bu isler icin daha uygun ve uzun suren garantisi de yaninda bir + bunlarla birlikte. Gerci soylendigi gibi o zamana neler gelir bilinmez ama simdiden garantiye almak iyidir :)

Öyle mi mesela ne kadar büyük oluyor? AYrıca ssd sürekli doluyora ve sürekli normal hdd e taşımak zorunda kalıyorsam gerizekalı mıyım ki ssd ye yazıp sonra normal hdd e kopyalıyorum? Oturur normal hdd i kayıt yeri gösterir 2 iş yapmam ki jpg ve avi dosyası ssd de olsa ne olur olmasa ne olur?

• sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    Kayit yaparken random write yaptiginiz icin onemli islerde sinikti yaratiyor hhd'ye yazmak. Bir videoyu kaydederken kayit edilen yer ile alakali olarak kucuk takilmalar flickerlar olusuyor. Cektiginiz videoda falan boyle seyler olmasi pek hos olmuyor. Ornek olarak bundan 1-2 ay once harddiske birkac oyun videosu cekmistim harddiske kayit ettigimden dolayi aralarda oyun takiliyormus gibi gorunuyordu halbuki oyunun takilmasindan degil kaydederken yasanan hiz dususunden kaynakli oluyordu. Neyi tartisiyorsunuz kendi kendinize anlayamadim, siz oyle tercih ediyorsaniz herkes oyle tercih etmek zorunda degil elbette.

• quote:

Kayit yaparken random write yaptiginiz icin onemli islerde sinikti yaratiyor hhd'ye yazmak. Bir videoyu kaydederken kayit edilen yer ile alakali olarak kucuk takilmalar flickerlar olusuyor. Cektiginiz videoda falan boyle seyler olmasi pek hos olmuyor. Ornek olarak bundan 1-2 ay once harddiske birkac oyun videosu cekmistim harddiske kayit ettigimden dolayi aralarda oyun takiliyormus gibi gorunuyordu halbuki oyunun takilmasindan degil kaydederken yasanan hiz dususunden kaynakli oluyordu. Neyi tartisiyorsunuz kendi kendinize anlayamadim, siz oyle tercih ediyorsaniz herkes oyle tercih etmek zorunda degil elbette.

Çektiğin oyun videolarından bahsetmiyoruz. Render işlerinden bahsediyoruz. Render işlerinde flicker olmasın diye başka çözümlerimiz var. Render derken oyun videosundan bahsettiğini tahmin edemedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.