Merhaba. 1 hafta önce bilgisayarıma Windows 7 yükleyip Nvidia'nın 301.42 ekran kartı sürücüsünü yükledim. Başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartım GeForce 8500GT. İlk başta hiç bir problem yaşamadım fakat dün akşam durup dururken monitördeki görüntü gidip gelmeye başladı. Altta "Nvidia Display Driver 301.42 yanıt vermeyi durdurdu ve başarıyla bu durumdan kurtuldu" yazdı. Birkaç kere daha gidip geldikten sonra mavi ekran verdi. Sebep olan dosya yerinde "nvdklm.sys" vardı. Sonra bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp 5 gün öncesine (yani 13 Haziran'a) geri yükledim ama düzelmedi. Renklerde bozulma oluyor. Gidip gelmeler sırasında bilgisayar donuyor. 5 dk falan sonra mavi ekran verip yeniden başlıyor. Sizce bu sürücü kaynaklı mıdır yoksa ekran kartı mı uçmaya başladı ?
Son sürücüler 310.90 WHQL ve 313.96 Beta. Bunları deneyin. Sorun devam ediyorsa bir de sıcaklıkları kontrol edin. Sistem çalışırken kartın fanının çalışıp çalışmadığına bakın. Fan çalışıyor ve de sıcaklıklar normalse, sorun da devam ediyorsa büyük ihtimalle kart gidicidir.