Şimdi Ara

8500 GT 301.42 Driver Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 1 hafta önce bilgisayarıma Windows 7 yükleyip Nvidia'nın 301.42 ekran kartı sürücüsünü yükledim. Başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartım GeForce 8500GT. İlk başta hiç bir problem yaşamadım fakat dün akşam durup dururken monitördeki görüntü gidip gelmeye başladı. Altta "Nvidia Display Driver 301.42 yanıt vermeyi durdurdu ve başarıyla bu durumdan kurtuldu" yazdı. Birkaç kere daha gidip geldikten sonra mavi ekran verdi. Sebep olan dosya yerinde "nvdklm.sys" vardı. Sonra bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp 5 gün öncesine (yani 13 Haziran'a) geri yükledim ama düzelmedi. Renklerde bozulma oluyor. Gidip gelmeler sırasında bilgisayar donuyor. 5 dk falan sonra mavi ekran verip yeniden başlıyor. Sizce bu sürücü kaynaklı mıdır yoksa ekran kartı mı uçmaya başladı ?

Tüm sistemimi merak ediyorsanız:
    İşlemci: Intel Pentium E2160 @ 1.8 GHz
    Anakart: Asus P5PL2-E
    RAM: TwinMOS 1GB DDR2 533MHz
    HDD: Samsung SP2004C 200GB SATA2
    VGA: Palit GeForce 8500GT

Yardımlarınızı bekliyorum.

• donanım problemi... Halledemezsin. Ayni sorunu yaşamıştım. Garantisi olduğu için yaptirabilmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenli modda açıp güncel driveri kaldırıphttp://www.filehippo.com/download_nvidia_forceware_xp/ burdan sağ tarafta eski driverlerden bir kaç tanesini deneyin olmazsa fırınlama ile düzeltebilirsiniz.
  • Aşağıdaki linkten sisteminize göre olan sürücüyü indirin.

http://www.geforce.com/drivers

Son sürücüler 310.90 WHQL ve 313.96 Beta. Bunları deneyin. Sorun devam ediyorsa bir de sıcaklıkları kontrol edin. Sistem çalışırken kartın fanının çalışıp çalışmadığına bakın. Fan çalışıyor ve de sıcaklıklar normalse, sorun da devam ediyorsa büyük ihtimalle kart gidicidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.