Şimdi Ara

8500GT hakkında yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kullandığım ekran kartım Geforce Nvidia 8500GT 512MB lık ekran kartı. Birkaç gündür ekran kartımın bozulduğu düşüncesine kapılıyorum. Sizlere sorum bir ekran kartının bozuk olup olmadığını nerden anlayabilirim?
    Birkaç gün öncesine kadar takır takır çalışan sistem artık donmalar, video sırasında takılmalar vs. ile çok can sıkmaya başladı. Hatta win7 yükleme sırasında (ayrıca çıktığı günden beri sorunsuz kullanıyordum win7yi) windows logosu yüklendiği anda sürekli çakılıyor ve sistem ya reset atıyor yada kendini kapatıyor ve bu kısır döndü halinde devam ediyor. Sistem tertemiz, formatlı bir sistemde deniyorum virüs olmasına imkan yok, tüm driverlarım güncel ekran kartıda dahil ama birkaç gündür süre gelen bu takılma problemi neyden kaynaklanıyor olabilir. En azından ekran kartım arızalı mı değil mi nasıl öğrenebilirim? Şu an kendi pcmden sorunlu dediğim sistemden yazıyorum. Zaman zaman sorunsuz birşekilde kullanabiliyorum taki video çalıştırana dek. (Videodan kasıt herhangi bir video, avi, mkv vs.) Kafayı yemek üzereyim bir haftadır. Sorunu çözebilmiş değilim lütfen yardımcı olur musunuz?

• bence bios update düzeltebilir denemekde fayda var
  • peki arkadaşım ekran kartının bozuk olup olmadığını nasıl anlayabilirim. Ayrıca dediğinide yapıp bios güncellemesine gideceğim... Bakalım değişen birşey olacak mı?
  • bendede bu karttan war acaip ısınıyor pasif soğutucumudur nedir üstünde ondan varmış 80 dereceye çıkıyor oyunda falan acaip kasıyor eski oyunlarda bile
  • Arkadaşım başka bir ekran kartı deneme imkanınız varsa deneyin .Ekran kartınızın arızalı olabilir veya anakartınızda onboard ekran kartı varsa onunla deneyin sorunun nerde olduğu belli olur zaten .
  • Olsa denerdim ama onboard ekran kartım yok sadece harici olarak 8500GT var. Bu arada BIOS güncellemeside yaptım fakat durum hala aynı ne yapabilirim başka önerisi olan var mı arkadaşlar :S
  • fırınla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd hakkında yardım
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gpu dan kaynaklanmayabilir sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: güllaççı

gpu dan kaynaklanmayabilir sorun.

Evet artık bende GPU dan olmayacağını düşünüyorum. Çünkü ekran kartında sorun olsa hiç gelmezdi diye düşünüyorum. Bir müddet kullandıktan sonra (bu uzun bir sürede olabiliyor) ya çakılıyor grafik izlerken yada pc yi kapatıp tekrar açtığımda windows logosuna geldiğinde takılıp kalıyor. Acaba kasadaki slot kısmında bir temassızlık var mıdır diye düşünmeye başladım. Misal çok sefer takıp çıkarttım ekran kartını, kabloyu DVI çıkışına vidalarken bile az da olsa hareket ediyor kart hatta kartı kasaya sabitlerken kullandığım vidayı sıkarken de temassızlığa neden olabiilr diye düşünmeye başladım. Nasıl çıkıcam işin içinden bilemiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefa_61_41

Arkadaşım başka bir ekran kartı deneme imkanınız varsa deneyin .Ekran kartınızın arızalı olabilir veya anakartınızda onboard ekran kartı varsa onunla deneyin sorunun nerde olduğu belli olur zaten .

Haa bu arada özür diliyorum yanlış bilgi vermişim onboard ekran kartı var ( 8500GT ile uğraşmaktan ona bakmak aklıma bile gelmemiş:) ) On board olan da Intel G33/G31 Express Chipset Family (GMA 3110)...

ASUS Nvidia 8500GT'yi çıkardığımdan beri herhangi bir problemle karşılaşmadım galiba sonuçta problemli olan 8500 çıkıcak ve bir ekran kartına ihtiyacım olacak... Bakalım bir müddet daha kullanayım...

Fakat şunu düşünmeden de edemiyorum 8500GT nasıl olur da bir görür bir görmez. Bozulmuş olsa hiç görmemesini anlarım ama arada bir geri gelmesi ne anlam ifade ediyor? Bilgisi olan var mı arkadaşlar...

• Arkadaşım eğer bilgisayardan anlıosan bir kasayı açıp ekran kartını bir güzel temizleyip sonra söküp yerine tam oturtabilirsin .Belki yerine tam oturmamış olabilir .Görmeden kesin bişe söyleyemiyorum .Ram lerini kontrol et .Bilgisayar böledir .Ekran kartı zannedersin ram çıkar ,işlemci çıkar .Hepsini çıkar tak .
  • biosdan onboard vgayı iptal et öle dene birde
  • 8500GT yi alıp başka bilgisayarda denediğimde öncelikle masaüstünde haliyle sürücüyü yüklemeden siyah beyaz ve çözünürlük yüksek gösteriyor. Otomatikman sistem sürücüyü kurdu ( fakat bu biraz uzun sürdü ) yeniden başlattığımda ise aynı benim bilgisayarımdaki gibi win7 nin başlarken efektli logo kısmında kalakaldı ve masaüstü gelmedi yani benim pcmdeki gibi tamamen aynı problem. Daha sonra ise bir bios ekranında bakayım dedim ve enteresan ++ lı yazılar, yazılarda karekter hataları vs. gördüm. Ekran kartı gitmiş anlaşılan. O da olmasaydı artık PSU dan şüphelenecektim ki neyse ki değilmiş. Ayrıca onboard olarak kullandığımda da 2 gündür problem yok grafiklerde.
    Artık başka bir konuda ekran kartı tavsiyelerinizi bekliycem arkaşlar, ilginize çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightwalkers -- 7 Kasım 2010; 19:56:05 >
  • Merhaba arkadaşlar. Üşenmeyip okuyup bir de yardım eden olursa çok minnettar kalıcam, zira kafayı yiyorum artık...

Benzer bir dertten 2 aydır müzdaribim. Ekran kartının driver ini yükleyip reset attığımda açılırken windows logolu yükleme kısmında takılıyor pc. Haliyle resetleyip " çalışan ayarlara dön " diyorum her seferinde ama bıktım artık.

Ekran kartı mı yandı derseniz : Bir iki defa nasıl oldu anlamadım, yüklenmiş olarak açıldı pc. Hatta bi keresinde aygıt yöneticisinde yuklu degıldi, yeni donanım ekle den yuklememi istedi, yükledim ve NFS Hot Pursuit i açtım, video kısımlarını geçtim ama oyun baslarken dondu pc. Resetleyince de yine aynı sorunlar...

Bir kaç defa temizledim, çıkarttım taktım, çok eski bi güç kaynağıyla idare ediyodum bi kaç aydır, 250W idi, gittim everest 420 W güç kaynağı aldım belki güç yetmiyodur diye, taktıktan sonra ekran kartını yukledim, kitlenmeden acıldı ama onda da NFS ye girerken dondu, resetledim ve yine aynı dert...

Driver olarak internette buldugum bir çok versiyonu denedim, nvidia nın sitesinden tarattırıp uygun olanları indirdim, anakart ve ekran kartı olarak ve onları da denedim, değişen bir durum yok.

Yükleme şeklime gelince : Sadece driver ı ileri ileri yaparak yukledigim de oldu ( dosyalarını c de Nvidia klasörüne açtırıp devam edip kurdurttum )
    Driver i klasöre açtırdıktan sonra donanım ekleden nvida yı tanıtıp resetleyip girip dosyaları açarak denedim
    ..... Bunlara benzer varyasyonların hepsini yaptığımı zannediyorum..
    Şüphelendiğim noktalar: 1-BIOS

2 -Windows SP3 ile yaşıyorum bu problemleri

3- harddiskimin SATA olmasına rağmen heryerin IDE dosyası dolu olması.

Pc de Kaspersky taraması yaptım. virüs FREE

Pc nin özelliklerine gelince :

--------[ EVEREST Ultimate Edition ]------------------------------------------------------------------------------------

Sürüm EVEREST v4.20.1170/tr
    Karşılaştırmalı Test Birimi 2.3.212.0
    Anasayfa http://www.lavalys.com/
    Rapor Türü Hızlı Rapor [ TRIAL VERSION ]
    Bilgisayar MYPC-BB6AAE5926 (Kuba)
    Oluşturan Administrator
    İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)
    Tarih 2010-12-23
    Saat 20:32

--------[ Özet ]--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayar:
    Bilgisayar Türü ACPI Çok işlemcili Bilgisayar
    İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
    OS Servis Paketi [ TRIAL VERSION ]
    Internet Explorer 8.0.6001.18702
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    Bilgisayar Adı MYPC-BB6AAE5926 (Kuba)
    Kullanıcı Adı Administrator
    Oturum Etki Alanı [ TRIAL VERSION ]
    Tarih / Saat 2010-12-23 / 20:32

Anakart:
    CPU Türü DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
    Anakart Adı Asus M2N (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    Anakart Çipseti nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer
    Sistem Belleği [ TRIAL VERSION ]
    BIOS Türü AMI (04/30/07)
    İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1)
    İletişim (COM ve LPT) Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı nVIDIA GeForce 8500 GT (Asus EN8500GT)
    3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce 8500 GT

Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı Analog Devices AD1988 @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller

Depolama :
    IDE denetleyici NVIDIA nForce Serial ATA Controller
    IDE denetleyici NVIDIA nForce Serial ATA Controller
    IDE denetleyici Standart Çift Kanallı PCI IDE Denetleyici
    Floppy Sürücüsü Disket sürücüsü
    Disk Sürücüsü SAMSUNG HD161HJ SCSI Disk Device (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    Optik Sürücü TSSTcorp CDDVDW SH-S203B SCSI CdRom Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
    SMART Sabit Disk Durumu OK

Bölümler:
    C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ]
    D: (NTFS) 72614 MB (13359 MB boş)
    Toplam Boyut [ TRIAL VERSION ]

Giriş:
    Klavye HID Klavye Aygıtı
    Klavye Standard 101/102 Tuşlu ya da Microsoft Natural PS/2 Klavye
    Fare HID uyumlu fare

Ağ:
    Birincil IP Adresi [ TRIAL VERSION ]
    Birincil MAC Adresi 00-1A-92-96-4A-43
    Ağ Bağdaştırıcısı NVIDIA nForce Networking Controller (192. [ TRIAL VERSION ])

Çevre Birimleri:
    USB1 denetleyici nVIDIA MCP61 - OHCI USB 1.1 Controller
    USB2 denetleyici nVIDIA MCP61 - EHCI USB 2.0 Controller
    USB-Aygıt USB Bileşik Aygıt
    USB-Aygıt USB İnsan Arayüz Aygıtları

DMI:
    DMI BIOS Sağlayıcısı American Megatrends Inc.
    DMI BIOS Sürümü 0502
    DMI Sistem Üreticisi System manufacturer
    DMI Sistem Ürün Adı System Product Name
    DMI Sistem Sürümü System Version
    DMI Sistem Seri Numarası [ TRIAL VERSION ]
    DMI Sistem UUID [ TRIAL VERSION ]
    DMI Anakart Üreticisi ASUSTeK Computer INC.
    DMI Anakart Ürün Adı M2N
    DMI Anakart Sürümü Rev 1.xx
    DMI Anakart Seri Numarası [ TRIAL VERSION ]
    DMI Kasa Üretiçisi Chassis Manufacture
    DMI Kasa Sürümü Chassis Version
    DMI Kasa Seri Numarası [ TRIAL VERSION ]
    DMI Kasa Fiyat Etiketi [ TRIAL VERSION ]
    DMI Kasa Türü Desktop Case
    DMI Toplam / Boş Bellek Yuvaları 4 / 2

--------[ Debug - PCI ]-------------------------------------------------------------------------------------------------

B00 D00 F00: nVIDIA MCP61 - Host Bridge (HyperTransport)
    B00 D01 F00: nVIDIA nForce 6100-400/405/420/430 (MCP61) - LPC Bridge
    B00 D01 F01: nVIDIA MCP61 - SMBus Controller
    B00 D01 F02: nVIDIA MCP61 - Shape/Trim
    B00 D02 F00: nVIDIA MCP61 - OHCI USB 1.1 Controlle
    B00 D02 F01: nVIDIA MCP61 - EHCI USB 2.0 Controlle
    B00 D04 F00: nVIDIA MCP61 - PCI-PCI Bridge
    B00 D05 F00: nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller
    B00 D06 F00: nVIDIA MCP61 - Parallel ATA Controller
    B00 D07 F00: nVIDIA MCP61 - LAN Controller
    B00 D08 F00: nVIDIA MCP61 - SATA Controller
    B00 D08 F01: nVIDIA MCP61 - SATA Contro
    B00 D09 F00: nVIDIA MCP61 - PCI Express Root Port (x1
    B00 D0B F00: nVIDIA MCP61 - PCI Express Root Port (x1)
    B00 D0C F00: nVIDIA MCP61 - PCI Express Root Port (x1)
    B00 D18 F00: AMD Hammer - HyperTransport Technology Configuration
    B00 D18 F01: AMD Hammer - Address Map
    B00 D18 F02: AMD Hammer - DRAM Controller
    B00 D18 F03: AMD Hammer - Miscellaneous Control
    B02 D00 F00: Asus EN8500GT Video Adapter
    ISA-0D00: nVIDIA CK8/CK8-04/MCP2/MCP04/MCP51/MCP55/MCP61/MCP65/MCP67/MCP68/MCP73/MCP77/MCP78 NVA

Of

ISA-DC00: nVIDIA MCP55PXE/MCP61/MCP65/MCP67/MCP68/MCP73/MCP77/MCP78 THERM

--------[ Debug - Video BIOS ]------------------------------------------------------------------------------------------

C000:0000 U.e.K7400.L.w.VIDEO ......1...IBM VGA Compatible......b.06/04/07
    C000:0040 ..................9.C.E..............."..:.)..0.PMIDl.o.......
    C000:0080 .....3.#O...}...........HWEAPCIR..!.........e.......ASUS EN8500G
    C000:00C0 T VGA BIOS Version 60.86.39.00.AS19...DJH.....d.d.EN8500GT......
    C000:0100 .....Version 60.86.39.00.00 ...Copyright (C) 1996-2006 NVIDIA Co
    C000:0140 rp..........G86 Board - p403h24 ...............Chip Rev ......
    C000:0180 ....................................................BIT......F2.
    C000:01C0 ..$.B...(.C...@.D...N.A...R.I...U.L...e.M...g.N.....P...t.S.....
    C000:0200 T.....U.....V.....c.....x.....i.&........9.`.M................\\
    C000:0240 .........O83...d:VO..P.P.P.PrQ.Q.P.....Q.fOP.......V...}.......
    C000:0280 ....C...Bw.....P.....(.2..3#L.#o..@..+..8t8......9.`...........0
    C000:02C0 5/07/07.........................K.D...~.x.x.........o. .........
    C000:0300 K.D...~.x.x.,....o.1.....o.5...........G.....J.=.S.......Q...K.
    C000:0340 ..........0...............a...~...f...............n.....q.....t.
    C000:0380 ..E...x.D.z...........G.G.G.q.x.x...s.{.|.}...M.....o.2....u....
    C000:03C0 ..j!P.\.........X.............2......2.....f`2......fa.f`3.2....

• maddi anlamda çok sıkıntılı değilsen 8500gt ayarında bir kartı forumdan ıkıncı elde 30tl ye alabılırsın....50tl vererek bu kartı ikiye üçe katlayan

kartlar alabılırsın....bu kart ıcın harcadıgın zamana yazık bence.....
  • Ekran kartınızın ramlerinde sorun olablir yada gpu'da soğuk lehim olmuş olabilir sıcak hava tabancasıyla gpuyu ısıtmakta fayda var tabi bulabilirseniz
  • BIOS la bir alakası olabilir mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.