Şimdi Ara

86 derece.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • imzamdaki sistemimde kullandığım xigmatek hdt 1280 fan ile video render altında 86 dereceyi gördüm hırs yaptım renderi bitirecek yada yanacak diye :)

amd phenom 2 x2 560 BE 3.3 ghz çekirdek açtım 4 çekirdek oldu mavi ekran kapanma reset vs sorunum yok. sadece bu ısı sorunum var ısıyıda aida64 extreme adlı programla kontrol ediyorum çünkü çekirdek açılan sistemlerde çekirdek ısıları cpuz de vs görünmüyor.
    kasam nzxt lexa 1 adet 12 cm giriş 1 adet 12 cm baca ve 8 cm üst baca fanı mevcut sistemin işlemci hariç anakart ısısı 30 larda kalıyor.
    Acaba sorun nerde fanı değiştirmeyle çözülecek bir şeymidir.
    deneyipde görmek 100 tl'ye mal olacak. Başka ib çözüm varmı.

• Stok fanla kullanıyorsanız iyi bir fan almak gerekebilir, ama ondan önce işlemci voltajını adım adım düşürmeyi deneyebilirsiniz.
  • sistemi kullanış süreniz nedir? belki soğutucunuz aşırı tozlanmıştır?
    soğutucunuzu temizleyin ve termal macununuzu yenileyin.(eğer sisteme 6aydan beri hiç dokunmadıysanız bunlar şart)

işlemci soğutucunuzu değiştirebilirsiniz.
    forumun 2.elini takip edin.
  • İşlemcinizin TDP değeri çekirdek açılınca normal X4 lerden daha yüksek oluyor. Xigmatek HDT 1280 den çok bir performans beklemeyin 86°C sıcaklığa ulaşması bunun en büyük kanıtı zaten. Madem o tür işlemler yapıyorsunuz değiştirin soğutucuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

sistemi kullanış süreniz nedir? belki soğutucunuz aşırı tozlanmıştır?
    soğutucunuzu temizleyin ve termal macununuzu yenileyin.(eğer sisteme 6aydan beri hiç dokunmadıysanız bunlar şart)

işlemci soğutucunuzu değiştirebilirsiniz.
    forumun 2.elini takip edin.

sistem 1-2 aylık tertemiz macunu en iyisini aldım sorunu çözün diye. soğutucuyu değiştireceğim ama ya ondan değilse 100 tl de az para değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Stok fanla kullanıyorsanız iyi bir fan almak gerekebilir, ama ondan önce işlemci voltajını adım adım düşürmeyi deneyebilirsiniz.

hocam dediğiniz gibi voltajı adım adım düşürdüm cpu voltae 1.168 gibi bir değere çektim ısı 44 derece prime 95 te çok mutluyum :) çok teşekür ederim.
    fakat son bir sorum olacak bu voltage düşürme performansı etkilermi .
  • Rica ederim hocam, performansı etkilemez, hatta işlemci daha serin çalışacağından yararlı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @hedevilcate hocam boşta 28 derece yükte 44 derece oldu sıcaklık değerlerim. artık bilgisayarımı rahatlıkla evde bırakıp askere gidebilirim gözüm arkada kalmıycak. :)
  • Hayırlı tezkereler olsun. Bu arada yükte 44 C çok iyi bir değer, 60'larda falan olması lazımdı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 3dmark 2006 cpu testi yap 4500-5000 aralıgında olması gerek degilse sorun vardır.(4 çekirdek açtıgın için o civarda alması lazım stabilse)
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

3dmark 2006 cpu testi yap 4500-5000 aralıgında olması gerek degilse sorun vardır.(4 çekirdek açtıgın için o civarda alması lazım stabilse)

işten geldim hemen indirip test edeceğim hocam.
  • cpu score 4662 sanırım yine yırttım :)
  • iyi çıkmış bende phenom 2 x4 810 var 3.5 ghz de 4700 falan aldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safeo

@hedevilcate hocam boşta 28 derece yükte 44 derece oldu sıcaklık değerlerim. artık bilgisayarımı rahatlıkla evde bırakıp askere gidebilirim gözüm arkada kalmıycak. :)

hayırlı olsun sonlandırdın işini. keşke bende senin gibi sonlandırabilsem.bir konu açtık zamanımız kısıtlı zaman uzamasın diye sadece 1 vatandaş ilgilendi.artık siparişlerimi çarşı izinlerine çıktığımda veririm :))
  • termal macun ve iyi bir işlemci soğutucu almalısınız ve render yapıyorsunuz. ekran kartınız da iyi soğumalı elbette. 86 derece de yanmaması havaların soğuk olmasından veya gerçek değer olmamasından kaynaklanıyordur. bazı anakart biosları tam işlemci çekirdeğindeki gerçek ısıyı veriyor bazıları ise biraz yüksek değer veriyor diye biliyorum. ayrıntılı bilen arkadaşlar daha iyi bilgi verebilirler. ucuz atlatmışsınız.
  • i5 işlemci ile 69 derecelerde geziyordum. soğutucu almadan önce kasa içi soğutmasını denedim bende ancak sorun çözülmedi. son çare olarak Akasa venom aldım. Maksimum tüm prime 95 zorlamalarına rağmen 42 derece gördüm işlemcide. Bilemiyorum ne diyebilirim ki? Yanlış yönlendirmek de istemiyorum. Hız aşırtma denemediniz değilmi hiç ?? işlemci de sorun yok yani? 86 derece de biraz fazla gibi sanki ama AMD' ye de yabancıyım ben...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.