Şimdi Ara

8600 GT overclock sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar öncelikle sistemimin özelliklerini yazayım : C2D E4500 2.2 işlemci + Gigabyte P31-DS3L-rev1 + OCZ platinium SLİ 1033 Mhz (2x1) kit ramler + Expertvision Nvidia 8600 GT 1 gb 128 bit (titan twin turbo soğutuculu) ekran kartım var. şimdi arkadaşlar benim sorunum şu ekran kartı ile gelen yazılımda OC yaptığım zaman bellii bi süre çalışıp makinam donuyodu. Bu ilk başlarda olan bi sorundu. Sorun ısıdan kaynaklıydı herhalde çünki masaüstündeyken bile kartın ısısı 55 Dereceden aşağı düşmüyodu. Sonra soğutucu aldım titan twin turbo şuanda kartın ısısı 45 derecenin üzerine çıkmıyo fakat OC yaptığım zaman COD4 e giriyorum 5 DK oynadıktan sonra makina donuyo. İşlemcimin OC li 2.5 Mhz de çalışıyo şuan Ramlerde de OC li 1000 Mhz de çalışıyolar fakat bu kartı OC yapınca kendinden geçiyo ne iş anlamadım gitti. Kartı orjinal değerlerine alınca hiç bir sorun yok.

ARKADAŞLAR SİZDEN RİCAM BİRİSİ BANA YARDIM ETSİN ACABA BİOSTAN NE GİBİ AYARLAR YAPMALIYIM EKRAN KARTI İÇİN?

VEYA BAŞKA NERDE SORUN OLABİLİR DEĞERLİ FİKİRLERİNİZİ YAZARMISINIZ?

• bütün sistemi default (hızlarını) yap sonra ekran kartını 50 mhz gibi hızlarla arttır her artırışında oyuna gir stabilse sorun yok sonra eski overclock değerlerine geri dön ama ram lerdede stabilite sorunu olabilir
  • Dostum peki ramleri nasıl deniycem bu ram leri yeni aldım. bi de şöyle bişey var OC yi yapıyorum 50 Mhz örneğin stabil çalışıyosa bile bilgisayarı kapat açınca yine default ayarlarına dönüyo. hapocod başka bi önerin var mı?
  • pc yi açıp karıyınca tabi eski haline döner bunun için ekran kartını biosunu düzenleyip yazman lazım karta yeni biosu
    ayrıca riva tuner ile yapıyorsan APPLY OVERCLOCKİNG wİNDOWS STARTUP SEKMESİNİ İŞARETLERSEN PC AÇILINCA otomotik overclock lu açılır
  • dostum biz seninle msn de yüzyüze bi konuşsak nasıl olur?
  • beyler yok mu başka çözüö önerileri olan ya bu kartı yakıcam yada adam gibi bi OC yapıcam birisi yardım etsin lütfen ya...
  • hapocod adlı arkadaşımın yardımlarıyla pencil mod a başlıycaz pazartesi günü... parolamız ya bu kart yanıcak yada deli bi overclock olucak eğer bu projede bize yardım etmek isteyen olursa buyursun msn adresimi eklesin

the_love_lead@hotmail.com
  • inşallah 800+ hızlara çıkarız 550 ohm bunun için yeterli olur...
  • eğer 8600gt kartını destekliyorsa evga precision diye bir proğram var onunla yapabilirsin. windows her başladığında uygula diye bir yer var orayıda işaretle.
  • müşavir o sorunu çözdükte kartın OC sınırları az bizde o yüzden Pmod yapıcaz bakalım ne olucak sonuçları burda paylaşıcam zaten...
  • Aman hocam kartı yakma dicektim ama daha sonra 8600 Gt olduğu dikkatimi çekti. Yak hocam çekinme. Ya istiklal Ya ölüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colt18 -- 18 Ağustos 2009; 2:24:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: colt18

Aman hocam kartı yakma dicektim ama daha sonra 8600 Gt olduğu dikkatimi çekti. Yak hocam çekinme. Ya istiklal Ya ölüm.

valla dostum bizimde parolamızın anlamı seninki gibi bu akşam denemelere başlıyoruz kısmet olursa...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.