Şimdi Ara

8700 vs 8600K Oyun İçin Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki işlemci arasında kaldım hatta 8400 bile düşünebilirim. Oyun odaklı sistem toplayacağım. Hangisi daha performanslı, hangisi uzun ömürlü olur? İlerde işlemci upgrade yapmayı düşünmüyorum.
    Acelesi yok, yeni B360 çipsetli anakartlar için de bekleyebilirim.
    i7-8700, 8600K'dan 226 TL daha pahalı. 8700 alırsam stok fanı olduğundan şimdilik extra soğutucu almam.
    Not: Birkaç testte 8600K %100 kullanıma ulaştığını gördüm. Gelecekte darboğaz yapar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoman -- 18 Şubat 2018; 2:58:21 >

• Eğer üst seviyeye ihtiyaç yoksa fiyat performans işlemciyi almanız daha mantıklı olur. Kesin değil ama 9. Nesil z370 platformuna gelirse yıllar sonra ona 9. Nesil i7k ya upgrade eder devam edersiniz. Zaten i5 8400 ün i7 7700 e yakın performansi var ve gtx 1070 e kadar rahatlikla besliyor 1080p de. 2k 4k da ise 1080ti bile takılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ekran kartı GTX 1070ti, çözünürlük 1080p. 8400 yeter mi?
    Bir de şunu sorucam 8700 turbo boost ile 4.6 GHz diyor, 8700K ile farkı kalmıyor nerdeyse. İyi bir soğutmayla 4.6 GHz e overclock gibi olmaz mı 8700?
  • İntelin 9. Nesli bekle spectre meltdown umrumda değil diyosan bütçe sorun değilse 8700 al yada ryzen 2600ü bekle

• nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    6. Ve 7. Neside öpenintel 9 da öpmez mi sence

• 8700 al geç 8400 ve 8600K hiç bir türlü parasını hak etmiyor. Oyunlar almış başını gidiyor işlemci kullanımları eskisi gibi değil çok çok yükseldi bugün dahi piyasada 8600K yı %100 kullanacak 10 dan fazla oyun var. Kaldı ki işlemci dediğini en kötü 3 sene kullanırsın hatta daha fazla bugün %100 kullanım gören 8600K 3 seneye ne olur sence? hoş bu forumda hala 4 çekirdeğin her oyuna yettiğini iddia eden bir kitle var ve ne gariptir ki o iddia edenlerin hepsi de 6/12 8700-8700K kullanıyor ama millete 4 core yetiyor diye öğüt veriyorlar

Bir de bunların 8400 sevdalıları var. Ryzen 1600 den sadece %5-6 tek çekirdek performansı yüksek olup %35 multi performansı düşük olan düz 6 core işlemci sevdalıları.. Bak gör o 8400, 8600K alanlar nasıl 1-1,5 seneye ellerinden çıkarıp 8700K yada 9.nesile geçecekler seyret, milleti de peşlerinden götürüyorlar.

Bak şunu da savunmuyorum belirteyim 1500-1600 lira işlemciye vereceksen gidip 1700x alma git 8700-8700K al kesinlikle bu insanlara lafım yok çünkü o fiyat bandında intel çok daha mantıklı ama 800-900 liraya 8400 yanına da 8400 fiyatında hatta daha pahalıya anakart alıp elinde sadece 6 core 1 seneyi zor çıkaracak işlemciyi forumda ballandıra ballandıra anlatanlara gerçekten acıyorum.

• Düz 8700 + ucuz Z370-H370(çıkarsa) al geç. Şahsen ben ikisi arasında kalsaydım non-k de olsa net 8700 seçerdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tavsiyeleriniz için sağolun. 8700 aklıma yattı.

Şöyle bir benchmark yapılmış 8600K (5.2Ghz OC) 8700 i 1080p de geçiyor, 2Kda geride kalıyor.

Linkhttps://www.youtube.com/watch?v=hM5jT6TLPww&feature=youtu.be

Bu biraz kafamı katıştırdı ama uzun vadede 8700 ün çok daha iyi olacağı aşikar. OC yapmaktan anlamıyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoman -- 18 Şubat 2018; 11:45:16 >
  • bence i7 8700 gayet yeterli bir işlemci non k olsa bile 4.60 ghz e turbo yapıyor buda ciddi anlamda yeterli kasamaya gerek yok en ucuz z370 ve 8700 alıp devam edin derim ben
  • Oc yapma takıntın yoksa 8700 daha uzun ömürlü olur, hem fazladan çekirdek var hem de buna rağmen saat hızları 8600k'ya göre daha yüksek 8700k ile arasında sadece birkaç yüz mhz saat hızı farkı var. Voltajı biraz aşağı çekerek stok fan ile rahatça kullanırsın.
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Tek çekirdekte yaptığı boostun bir önemi yok. Hiçbir oyun, uygulama 1 çekirdekle çalışmıyor. Onun aslı 4.3 ghz. Düzelteyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 18 Şubat 2018; 12:25:52 >
  • 8400... 1 yıllık işlemci... Zamanında BF1' e 4 çekirdek yetmiyor diye inat eden çekirdek sevdalısı arkadaş. Bazen insanlar haklı olmasına ragmen işin ***unu çıkardıklarından haksız duruma düşebiliyorlar. Fazla gaza gelmemek lazım. Bir gün bol bol çekirdekli ryzenınızın %60 dan sonrasını isteseniz de kullanamadığınızı fark edip aslında bunca zamandır %100 görmüş olduğunuzu anlayacaksınız ama geç olmuş olacak.

Konu sahibi sadece intel islemciler arasından öneri istemiş. Yoksa ryzen 1600 yakın oyun perfornansı olduğundan tercih edilebilir... diyeceğim ama yeni ryzen gelmek üzere olduğundan o beklenir o durumda da. Zaten bana kalsa alınabiliritesi olan tek işlemci ryzen 2 meltdown yüzünden. Neyse... 8400 alındığında 1 yıllık olmaz uzun süre yeterli gelecektir. Hele ki amaç sadece stabil 60 fps almaksa zaten belki en az 5 yıl kullanırsınız. Arkadaş biraz (!) abartmış orada. Ha gtx 1080 / 1080 ti ile 1080p de uçuk fps almaya çalışırsanız tıkanacaktır ama öyle bir şey yapacağınızı sanmıyorum. Yıllar sonra da gerektiğinde 9. Nesil i7 ile upgrade yapılabilir (9. Nesil z370 e gelecek mi belli değil garanti vermiyorum). Ama şimdiden i7 alınırsa muhtemelen upgrade yapmaya değmeyecektir ileride. Direk platform değişilecektir ve z370 in nimetlerinden tam olarak yararlanılmayacaktır. Bu yüzden baştan cok güçlü işlemci (lazım değilse) almamak bence daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 18 Şubat 2018; 14:9:31 >

9. Nesilde yeni socket anakart gelmez mi?

Arkadaşa tavsiye h370 anakartı beklemesi, ryzen 2 de çıkar. 2sini f/p oranında kıyaslayıp bir tercih yapması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliOrmanlı0106 -- 18 Şubat 2018; 13:23:6 >
  • DeliOrmanlı0106 D kullanıcısına yanıt
    2-3. nesil tek soket. 4-5. nesil tek soket. 6-7. nesil tek soket. 8-9. nesil de tek soket olması gerekir mantıken. Ama şu da var tabii genelde aynı soketteki iki nesil arasında pek bir fark olmuyor. Bir de ilk neslin tek soket olduğu gerçeği var. Yani zaten bir açıklama yok. Geçmişe bakınca da eskiye uyumlu olur mu olmaz mı anlamak güç.
  • Peki giriş seviyesi z370 anakart mı alınmalı yoksa b360 çipset orta seviye beklenmeli mi? Z370 biraz pahalı ve oc haricinde gereksiz gibi. Ama dediğiniz gibi 9. nesil destekleyecekse alınır.

Fiziksel değişimdsn bahsediliyor meşhur açıklardan dolayı hayırlısı intelciler için

• Whoman kullanıcısına yanıt
    H110 kullanmış olarak hiç bif eksiğini hissetmedim. Bence anakartta kontrol edikebilir fan socket sayıları ssd harddisk bağlantıları bunkar önemli 4 dram socketi oşduktan sonra h olmuş b plmuş önemli deil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.