Şimdi Ara

8800 GTX mi yoksa 8800 Ultra mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hafta yeni bir ekran kartı alacağım. Fakat 8800 GTX mi yoksa Ultra mı alsam karar veremedim. Forumları okudum şu DX 10.1 saçmalığını göz ardı ederek cevap vermenizi isteyeceğim. Bu iki kart arasında performans bakımından bir uçurum var mı yoksa GTX benim işimi görürmü? Karşılaştırma yaparsanız arada ne gibi farklar olur?

• 8800ultra tabiki daha iyi fakat o kadar ara vermeye değmez..çok pahalı bir ekran kartı..

8800gtx sana yetecek bir karttır..

FAKAT DX 10 ekran kartları 10.1'i güncelleme ile olcak diye haberler duymuştum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

8800ultra tabiki daha iyi fakat o kadar ara vermeye değmez..çok pahalı bir ekran kartı..

FAKAT DX 10 ekran kartları 10.1'i güncelleme ile olcak diye haberler duymuştum..
    Şimdi işin rengi değişik bu noktada. sebebi ise mesela siz Asus 8800GTX düşünüyorsunuzdur ama 50$ yukarısında XFX 8800 Ultra XXX Edition mevcut. Hangi marka düşündüğünüz de önemli. Ben bazı markalası belirleyip linkleri koydum. Karar sizin elbette.

MSI GTX http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2147
    Sparkle Calibre GTX http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2544
    Asus GTX http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2411
    XFX ULTRA XXX http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=13024&categoryId=1066&path=1000:1065:1066&ref=007.1

Ultra dışındakiler en ucuz olduğu adresler. Ultra ise tek yerde satıldığından referansı ona göre alın derim. Şunu da belirtmek lazım, XFX'in Ultrası GTX'in hızları yükseltilmiş ultrasının da saat hızları yükseltilmiş hali. Yalnız söylentilere göre Dx10 ekran kartları Dx10,1de çalışmayacakmış. Bunu da göz önünde bulundurum. Sizin yerinizde olsam Powercolor 1gb Gddr4 512bit ekran kartını alırım. Çünkü GTX'e yetişebiliyor artık ve daha alınası bir kart. Fiyat/Performans olarak her ikisinin de önünde.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2098
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2574

• quote:

8800ultra tabiki daha iyi fakat o kadar ara vermeye değmez..çok pahalı bir ekran kartı..

dx 10.1 saçmalık olarakmı görüyosunuz.sesler önemli değil ama oyunun atmosferini değşitiricek olan shader version 4.1 var.
  • quote:

8800 GTX. Ultra çok ısınıyor başa çıkamassın onunla:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: spice boy

dx 10.1 saçmalık olarakmı görüyosunuz.sesler önemli değil ama oyunun atmosferini değşitiricek olan shader version 4.1 var.

Alıntıları Göster
    GTX işini görecektir dostum Ultra ile aradaki fiyat farkında değmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Alıntıları Göster
    8800 Ultra hızaşırtılmış 8800 GTX'den başka bir şey değil. Bir de 8800 Ultra parasını hiç hak etmiyor. Bu nedenlerden dolayı 8800 GTX.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 13 Ağustos 2007; 16:51:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yorumlar için teşekkür ederim. GTX alacağım çünkü ısı problemi yaşamak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

8800 Ultra hızaşırtılmış 8800 GTX'den başka bir şey değil. Bir de 8800 Ultra parasını hiç hak etmiyor. Bu nedenlerden dolayı 8800 GTX.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nForcer

8800 Ultra hızaşırtılmış 8800 GTX'den başka bir şey değil.

bu konuda yanılıyorsun mimari farkı var iyi araştır derim ama aradaki fiyat farkını değmediği konusunda hemfikirim

• quote:

quote:

bu konuda yanılıyorsun mimari farkı var iyi araştır derim ama aradaki fiyat farkını değmediği konusunda hemfikirim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

ben bir fark goremiyorum

http://www.nvidia.com/page/geforce8.html

• quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

quote:

ben bir fark goremiyorum

Alıntıları Göster
    arlarında 10 fps fark vardır..

• quote:

quote:

quote:

ben bir fark goremiyorum

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

ben bir fark goremiyorum

Bildiğim mimarî farklardan birisi, GTX'teki gırafik işlemci çekirdeği sürümünün A2, Ultra'daki sürümün A3 olması. Bu da, dendiği kadarıyla, daha yüksek hız aşırtma olabilirlik olarak geri dönmekte. Tabii, bellek yongalarında da değişiklik yapılmıştır.
    Bir de, doku birimlerinin işleyişinde değişiklik olduğu söyleniyordu; ama devamı gelmedi o söylemlerin.

Neyse, kısaca, Ultra, hız aşırtılmış GTX değil.

Bana göre, 599 dolar + kdv'lik Sparkle/MSI GTX ile 699 dolar + kdv fiyatlı XFX Ultra XXX (Bimeks) arasındaki 100 dolar + kdv farka değmez.

Ama, fazla yorum yapmam da doğru olmaz. Sonuçta, üst seviye takılan, 10.1 işini sallamayan (gerçi, ben de sallamıyorum) biri için 100 dolar fazla verip 612/1500/2160'ta çalışan ve daha çok hız aşırtma olan bir kart sahibi olmak mantıklı gelebilir. Tabii, kasa soğutması vs. iyidir herhâlde. Herkes ısınıyor, diyor bu kart için

GTX ile arasında sadece 37/150 mhz fark var. Güncelleme yapılmış, soğutma değişmiş. GTX'e göre kayda değer ısınma durumu mu var? Bellek hızı mı etkiliyor? +150 mhz gölgeleyicinin mi payı büyük?

quote:

Yüzde olarak belirtirsek iyi olacaktır.

10 kare, deyince hiçbir şey anlaşılmıyor (100'ken 110?, 70'ken 80?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Ağustos 2007; 17:37:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

quote:

ben bir fark goremiyorum

Bildiğim mimarî farklardan birisi, GTX'teki gırafik işlemci çekirdeği sürümünün A2, Ultra'daki sürümün A3 olması. Bu da, dendiği kadarıyla, daha yüksek hız aşırtma olabilirlik olarak geri dönmekte. Tabii, bellek yongalarında da değişiklik yapılmıştır.
    Bir de, doku birimlerinin işleyişinde değişiklik olduğu söyleniyordu; ama devamı gelmedi o söylemlerin.

Bana göre, 599 dolar + kdv'lik Sparkle/MSI GTX ile 699 dolar + kdv fiyatlı XFX Ultra XXX (Bimeks) arasındaki 100 dolar + kdv farka değmez.

Ama, fazla yorum yapmam da doğru olmaz. Sonuçta, üst seviye takılan, 10.1 işini sallamayan (gerçi, ben de sallamıyorum) biri için 100 dolar fazla verip 612/1500/2160'ta çalışan ve daha çok hız aşırtma olan bir kart sahibi olmak mantıklı gelebilir. Tabii, kasa soğutması vs. iyidir herhâlde. Herkes ısınıyor, diyor bu kart için

GTX ile arasında sadece 37/150 mhz fark var. Güncelleme yapılmış, soğutma değişmiş. GTX'e göre kayda değer ısınma durumu mu var? Bellek hızı mı etkiliyor? +150 mhz gölgeleyicinin mi payı büyük?

quote:

Alıntıları Göster
    bence 2900xt ustu kartlara para vermek degmez gtx ve ultra ya cunki verdigin paranin cok daha az altinda performans farki var
    heleki 8800 gts 17. ve alti monitorlerde default gtx e oc ile cok rahat yetisiyor

• quote:

quote:

ben bir fark goremiyorum

quote:

Alıntıları Göster
    8800gtx şu an için gayet yeterli bir kart.Ultra parasını bana göre haketmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: VeliBaba42

8800gtx şu an için gayet yeterli bir kart.Ultra parasını bana göre haketmiyor.

Alıntıları Göster
    Ultranın GPU su A3 revizyon GTX ın A2 ve bellek hızları farklı.Bunun dışında MİMARİ açıdan fark yok.Yani Ultrayı GTX hızına çekersen GTX olur. (GTX i ı Ultra hızına cıkartırsan ki su sogutma ile yurtsinda yapabılıyorlar ıyı denk gelenler Ultra olur).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon

Çok ısınıyorla nekadarı kasdediyorsunuz, en yüklü uygulamalarda (stalker, 3dmark06) benim kartım 660/2300 çalışırken, yaz günü max. 73-74 dereceye çıkıyor, ati 2900xt sahipleri 90 lı derecelerden bahsediyor, ama şöyle bir sorun var 8800 lerin birçoğunda fan genelde %100 çalışmıyor ısınma bu nedenle gerçekleşiyor, rivatuner gibi bir programla ayar yapabilirsiniz, ben böyle bir ayar yaptım kart 60 dereceye kadar %68, 64 dereceye kadar %80 ve 64 dereceden sonra %100 fan hızıyla çalışıyor, ısı 70-73 derece arası kontrollü olarak tutuluyor.
    Şunuda belirteyim %100 fan hızı sizi korkutmasın 8800 lerin fanları gerçekten çok sessiz, %100 çalışırken bile nerdeyse sesi duyulmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 13 Ağustos 2007; 17:43:44 >

• quote:

bence 2900xt ustu kartlara para vermek degmez gtx ve ultra ya cunki verdigin paranin cok daha az altinda performans farki var
    heleki 8800 gts 17. ve alti monitorlerde default gtx e oc ile cok rahat yetisiyor

Alıntıları Göster
    quote:

Doğru söylüyorsunuz aslında; ama dediğim gibi, para çoksa fazla yorum yapmaya gerek yok bence.

100 dolar verip en iyi karta sahip olma isteği, ileride, XT zorlanıp da 45 kare verirse, Ultra XXX 60 kare verir (değerler uydurma tabii ki) düşüncesi etkili olabilir (tabii, Ultra'ya para veren birinin "ileride" aynı kartı kullanıp kullanmayacağı da başka bir konu).

Ne denebilir ki?

Büyük para, şüphesiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Ağustos 2007; 17:44:33 >

• quote:

quote:

Doğru söylüyorsunuz aslında; ama dediğim gibi, para çoksa fazla yorum yapmaya gerek yok bence.

100 dolar verip en iyi karta sahip olma isteği, ileride, XT zorlanıp da 45 kare verirse, Ultra XXX 60 kare verir (değerler uydurma tabii ki) düşüncesi etkili olabilir (tabii, Ultra'ya para veren birinin "ileride" aynı kartı kullanıp kullanmayacağı da başka bir konu).

Ne denebilir ki?

Büyük para, şüphesiz :)

Alıntıları Göster
    8800 gts dediğiniz gigatek.com.tr de 325 dolar olan ekran kartımı arkadşlar bi bakrmısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: efekan

8800 gts dediğiniz gigatek.com.tr de 325 dolar olan ekran kartımı arkadşlar bi bakrmısınız?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: efekan

Evet, 320 MB 575/1350/1700 sürümü oradaki.

290 küsür dolar + kdv'ye Sparkle 320 500/1200/1600 de var (hız farkları mühim değil. Sparkle de iyi hız aşırtma olur).

1280x1024 aşılmadığı sürece GTS 320 MB'nin başarımı iyidir, tam olması gerektiği gibidir (alt - tab olasılığı hariç). Daha üst çözünürlüklerde 640 MB sürüm, belli oyunlarda yavaş yavaş öne geçmeye başlar (bellek boyutu sebebiyle. Geri kalan özellikler aynı).

Ama, şu da bir geçek ki (konuyu da dağıtmayayım), GTS 640 MB'nin dahî GTX'ten yediği farkın oranı, çözünürlük büyüdükçe iyice artmaya başlayacaktır (sanırım, özellikle bellek band genişliği farkı rol oynuyor).

Üst uç seviyeler de bu tür farklar sebebiyle satılıyor, daha çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Ağustos 2007; 17:54:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efekan

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: efekan

urun bu ama stok da bitmis

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1966

yapabildikleri imzamda var

ama alt+tab problemi bu karttada mevcut
    henuz problem olusturmasada cozulmezse mutlaka olusturacak tabi cozmezlerse geri iade almak zorundalar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.