Şimdi Ara

8800gt oyun oynarken kilitleniyo acil yardım.. sonu hüsran :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar (Damnation) oyun oynarken ilk 5dk içinde kırmızı m harfleri ekranı kaplıyo sonra mavi çizgiler çıkıyo aşağılı yukarlı öyle kalıyo kilitleniyo 3 defadır kitlendi yapmadığım kalmadı en son 186.18whql yükledim fanını RivaTuner ile son hıza getiriyorum ayrıca stok fanım var ısınmadan değilse neden acaba çözemedim bilgisi olan ardakşlar yazsın lütfen acil çıldırdım.

Formu takip edeseniz bi sonuca ulaştık ama sonu hüsran ne yapmalıyım?
    Arkadaşlar Aldığım firma kartımı garanti desteği vermiyo ilgilenmediler kendim avrupadaki firmasını arayıp konuşcakmışım nasıl iş anlamadım elimde faturası var ben nasıl arıycam kimle muhattap olucam şikayet mi ediyim ben bu firmayı ne yapayım akıl verin bana arladaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merro66 -- 19 Temmuz 2009; 21:15:24 >

• Bu hata driver yükledikten sonra mı oluştu.Ayrıca oyundayken ısı değerlerini bize verir misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dante38

Bu hata driver yükledikten sonra mı oluştu.Ayrıca oyundayken ısı değerlerini bize verir misiniz?

dirver yükleyip denedim ama düzelmedi oyundayken alt+tab çalışmıyo dolayısıyla göremiyorum oyun dışı değerleri 60c geçmiyo tahminim ama nasıl alabilrim ısı değerlerini önerin varmı?
  • furmak 3d ozon diye bişi var onu yükle altta ısısıda yazır ısıdan değilse ramlerden olabilir driveride yükle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dante38

furmak 3d ozon diye bişi var onu yükle altta ısısıda yazır ısıdan değilse ramlerden olabilir driveride yükle.

Bende EVEREST var onu kullanıyorum ama oyundayken değerleri alamıyorum driver yükledim yazdığım gibi işe yaramadı. Diğer oyunlarda hiç sorun yok ilk defa oluyo anlamadım.
  • oyun dışında 60 derece çok diimi?? benim 4830 (ki kaliteli soğutmasız en çok ısınan kartlardan) o bile 49 dereceyi geçmiyor boşta bu yaz sıcağında aynı zamanda kasa içi soğutmanız da kötü olabilir dolayısıyla yan kapağı açmanızda fayda görüyorum ve mümkünse en azından 80 mm lik ekran kartına doğru üfleteceğin bir fan al
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarkolar

oyun dışında 60 derece çok diimi?? benim 4830 (ki kaliteli soğutmasız en çok ısınan kartlardan) o bile 49 dereceyi geçmiyor boşta bu yaz sıcağında aynı zamanda kasa içi soğutmanız da kötü olabilir dolayısıyla yan kapağı açmanızda fayda görüyorum ve mümkünse en azından 80 mm lik ekran kartına doğru üfleteceğin bir fan al

Sade kendi fanı minimumda çalışırken değeri 60c ama rivatuner ile yükseltir iseniz veya otomatik ayarda kalırsa biraz geç soğutuyo onun dışında bi problem yok bide bulunduğum yer çok sıcak bi yer fetiyedeyim kasa kapağımı hiç kapatmam zaten aşağıda linkte fotoları canlı olarak atıyorum yorumu bekliyorum.

http://i125.photobucket.com/albums/p52/hakco/DSC01045.jpg
    http://i125.photobucket.com/albums/p52/hakco/DSC01043.jpg
    http://i125.photobucket.com/albums/p52/hakco/DSC01042.jpg

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben CPUID Harware monitor programıyla bakıyorum.Programı çalıştırıp oyuna girin.Çalışır kalsın.Oyundan çıkınca altta tıklayıp görebilirsiniz.En yüksek ısıya bakın.
  • Problemin nedeni değildir ama, ram'leri yanlış takmışsın. İkisini de, ya sarı yuvalara yada siyah yuvalara takmalısın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: conquerx

Ben CPUID Harware monitor programıyla bakıyorum.Programı çalıştırıp oyuna girin.Çalışır kalsın.Oyundan çıkınca altta tıklayıp görebilirsiniz.En yüksek ısıya bakın.

Ama oyunda iken çıkmam gerek bilgisayar kitlendiği için ısıdan sebeb oluyosa tabi ısınmadan olduğunu tamda bimiyoruz bence.. ki onu everast ile çıkıpta bakabilirm ama tam sonuç kilitlendiği anda olacaktır tahminim eğer ısıdan ise bi deniycem genede..
  • işte kilitlendiği andaki ekran görüntüsü ve 1dk önce oyundan çıkıp baktım 60c idi...
    Ramleri renklerine değiştirim bende ondan olduğunu sanmıyorum ..

http://i125.photobucket.com/albums/p52/hakco/DSC01046.jpg
    http://i125.photobucket.com/albums/p52/hakco/scaklk.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merro66 -- 28 Haziran 2009; 18:08:18 >

• Ekran kartınızın ramlerinde problem var gördüğüm kadarıyla. Oc yaptıysanız oc yi geri alın. Hatta oc yapmadı iseniz bile ekran kartının raminin hızını default değerlerin altına çekip öyle deneyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: white_predator

Ekran kartınızın ramlerinde problem var gördüğüm kadarıyla. Oc yaptıysanız oc yi geri alın. Hatta oc yapmadı iseniz bile ekran kartının raminin hızını default değerlerin altına çekip öyle deneyin.

Hiç Oc yapmadım.. gerek duymadım nasıl (default çekicem) rivatuner ile mi?Napıcam?
  • Ekran kartının oyunda ikenki sıcaklığınıda ölçmek istiyorsan CPUID Hardware Monitor u kullanabilirsin.. Orda program açık bıraktığında en düşük en yüksek ve şimdiki sıcaklık değerlerini gösteriyor.. Oyundan çıktığında en yüksek kaça çıkmış bakabilirsin..
  • sorun ramlarde ise ne olcak şimdi kart evga distribitörü turkiyede yok dfs den almıştım kartı yurtdışından geldi böyle devammı yani..
  • Riva tuner programını kurun, Main sekmesinde Driver settings kısmının altında customize yazan yerin yanındaki butona tıklayın. Oradanda system settingsi seçin. Enable driver level hardware overclocku seçin. Reboot is recommented diye bir pencere gelecek ordan detect now ı seçin. Memory clock yazan yerdeki ibreyi bir kaç yüz mhz aşağı çekin ve aşağıdan apply deyin. Eğer sorununuz çözüldüyse ekran kartınızın ramleri gidicidir.
  • Ekran kartı ramlerinde sorun var.White_predatörün yazdığını yapmak tek çözüm. Ramlerin hızını düşürerek biraz daha idare edebilir.Sorun sıcaklıktan değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: conquerx

Ekran kartı ramlerinde sorun var.White_predatörün yazdığını yapmak tek çözüm. Ramlerin hızını düşürerek biraz daha idare edebilir.Sorun sıcaklıktan değil.

Evet şimdi 10dk oynadım sorun çıkmadı demek ondanmış ne yapmam lazım nasıl çözücem dünyanın parasını verdik o zaman evganın ömür boyu garantisi var bildiğim kadarıyla ama nasıl ulaşıcam?
  • Ürünün faturası yok mu? Aldığınız yer hala aktifse onlarla görüşün derim. Yok eğer battı ise hizlial.com sitesi bu konuda yardımcı oluyor bildiğim kadarıyla, en azından böyle bir reklamları vardı. En son olarak eğer yeterli ingilizceniz varsa yada tanıdığınız, evgayla mail yolu ile direkt temasada geçebilirsiniz. Muhtemelen sizinle ilgileneceklerdir. Atacağınız mail ne kadar açıklayıcı ve ciddi bir uslupla yazılırsa o kadar çabuk sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Geçmiş olsun arkadaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: white_predator

Ürünün faturası yok mu? Aldığınız yer hala aktifse onlarla görüşün derim. Yok eğer battı ise hizlial.com sitesi bu konuda yardımcı oluyor bildiğim kadarıyla, en azından böyle bir reklamları vardı. En son olarak eğer yeterli ingilizceniz varsa yada tanıdığınız, evgayla mail yolu ile direkt temasada geçebilirsiniz. Muhtemelen sizinle ilgileneceklerdir. Atacağınız mail ne kadar açıklayıcı ve ciddi bir uslupla yazılırsa o kadar çabuk sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Geçmiş olsun arkadaşım.

Yardımlarınız için tşk ederim herkese saygılar sunarım Evga ile irtibat kurmam gerek bi şekilde sanırım bakalım nasıl çözücez..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.