Şimdi Ara

8800GTS'si olup alt-tab sorunu olmayanlar!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
5.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baska yol olarak most wantedta ultra ayarlarda filitreler acık sekilde 15 dk oynadıktan sonra riva tunerle bellek kullanımına bakarsın 320yi gecerse vardır
  • Arkadaşlar bu konu hakkında benim de bir sorum olacak.Bu problem sadece belli bir iki oyunda mı oluyor?mesela forumda bahsedilen hep company of heroes.Yeni çıkan oyunlarda lost planet ve özellikle bioshock da sorun var mı?Crysis in betasında aynı probleme rastlandı mı?Cevaplar için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: secret_tr

Arkadaşlar bu konu hakkında benim de bir sorum olacak.Bu problem sadece belli bir iki oyunda mı oluyor?mesela forumda bahsedilen hep company of heroes.Yeni çıkan oyunlarda lost planet ve özellikle bioshock da sorun var mı?Crysis in betasında aynı probleme rastlandı mı?Cevaplar için teşekkürler.

lost planet da sahsen ben rastlamaydiydim

bioshock dada yok bildigim kadari ile
  • quote:

Orjinalden alıntı: secret_tr

Arkadaşlar bu konu hakkında benim de bir sorum olacak.Bu problem sadece belli bir iki oyunda mı oluyor?mesela forumda bahsedilen hep company of heroes.Yeni çıkan oyunlarda lost planet ve özellikle bioshock da sorun var mı?Crysis in betasında aynı probleme rastlandı mı?Cevaplar için teşekkürler.

2 oyunda da sorun yaşamadım ben.Bioshock u imzamdaki sistem ile 1280x1024 çözünürlükte herşey full detailde 60 fps rahat çalışıyor.Düşmanla ilk karşılaşmada ve savaş sıralarında 55-50 lere hatta bazen çok kısa bir süre içinde olsa 45 lere düştü ancak ortalama 55-60 arası denilebilir.
  • Belkide yeni oyunlar bu duruma göre yazılıyor dolayısı ile de alt+tab sorunu bioshock cyrsis assasins creed gibi yeni nesil oyunlarda ortaya çıkamyacak bu nedenlede Nvidia elini çabuk tutmuyor olabilir mi acaba?Artık beklemekten gına geldi zaten crysis demo gelsin karar vereceğim 2900xt mi 8800 gts mi?

Ekran kartım bozuk pci ekran kartı kullanıyorum ve XP driver ı yok filmleri bile ancak küçük ekran seyredebiliyorum anlayacağınız çıldırmak üzereyim.
  • Sparkle 8800 Gts 320 Mb kartımda böyle bir sorun yok
  • crysiste 8800gts ile 2900xt arasında çokta bi performans farkı olucagına inanmıyorum hatta 8800gts daha iyi sonuçlar verirse şaşırmam yani
  • Ya bu alt-tab sorunu fazla büyütülüyor gibi geldi bana CoH dışında diğer oyunlarda bu sorun görünmüyor. CoH'u aylarca oynadım ben alt-tab haberi çıkıncaya kadar olayın farkında bile değildim, full ayarlarda kasma olmadan rahat oynadım.
  • bendeed winfastın 8800gts 320mb var benımkındede sorun yok. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: rider30

Ya bu alt-tab sorunu fazla büyütülüyor gibi geldi bana CoH dışında diğer oyunlarda bu sorun görünmüyor. CoH'u aylarca oynadım ben alt-tab haberi çıkıncaya kadar olayın farkında bile değildim, full ayarlarda kasma olmadan rahat oynadım.

Şimdilik sorun olmayabilir. Ama güç isteyen oyunlar çıktıkça (ki bu kaçınılmaz) ne yapacaz? Ne olursa olsun bu sorun çözülmeli.
  • xfx'in xxx versiyonu var bende.. Bios sürümüde, 60.80.18.00.92.. Şu ana kadar sadece vegas, airborne ve graw2 oynadım.. Oyuna oturduğumda en az 3-4 saat oynarım çıkmadan.. Vegas'ta hiç sorun yaşamadım, hiç takılma olmadı.. Graw2'de ise çok takılmalar yaşadım.. İşlemcim dandik olduğundan diye düşünüyorum ama.. Airborne'da da hiç problem yaşamadım.. CoH'u uzun zaman önce oynayıp silmiştim.. Ama sırf sizi aydınlatmak için, tekrar bulup deneyeceğim.. Fraps gibi programlar kullanmıyorum.. Oyun oynarken, gözüm sürekli fps'de olsun istemiyorum..

Acaba bu sorun bellek miktarının değişmesi yüzünden olabilir mi? Mesela bazı oyunlar 64-128-256-512 gibi rakamları algılıyordur.. 320-640 gibi rakamları 512-1024 gibi algılayıp ona göre bellekleri kullanmaya çalışıyor olabilir mi? Çünkü her oyunda yapmaması çok garip..
  • Ben nvidia nın yerinde olsam böyle bir açıklama yapardım
    Teorik olarak her oyunda çözünürlüğü ve detayları açtıkça oyunun bellek gereksinimi de artar. 320mb üzerinde gereksinim duyan tüm oyun ayarlarında fpsde önemli miktarda düşüş yaşanır. alt-tab yaparak o anda dolu olan belleği bir nevi boşaltmış oluyoruz. bir çok oyunda 1600x1200 ve üzerinde bellek yetmezliğinden çok büyük performans kayıplarına uğradığımız biliniyor. kimi oyunların kullandıkları grafik motorları 1280x1024 te full detayda 320mb rami yeterli bulamadıgından aynı performans kaybına uğramakta

Tabi bunu kanıtlayabilmek için atinin 256mb bellekli bir modeli ile aynı detaylarda bellek kullanımına bakmalarıda gerekecek. Aranızda hiç ati ile coh ta aynı detaylarda bellek kullanımını inceleyen varmı

• quote:

Orjinalden alıntı: ailkem

Ben nvidia nın yerinde olsam böyle bir açıklama yapardım
    Teorik olarak her oyunda çözünürlüğü ve detayları açtıkça oyunun bellek gereksinimi de artar. 320mb üzerinde gereksinim duyan tüm oyun ayarlarında fpsde önemli miktarda düşüş yaşanır. alt-tab yaparak o anda dolu olan belleği bir nevi boşaltmış oluyoruz. bir çok oyunda 1600x1200 ve üzerinde bellek yetmezliğinden çok büyük performans kayıplarına uğradığımız biliniyor. kimi oyunların kullandıkları grafik motorları 1280x1024 te full detayda 320mb rami yeterli bulamadıgından aynı performans kaybına uğramakta

Tabi bunu kanıtlayabilmek için atinin 256mb bellekli bir modeli ile aynı detaylarda bellek kullanımına bakmalarıda gerekecek. Aranızda hiç ati ile coh ta aynı detaylarda bellek kullanımını inceleyen varmı

Diger konuda bu denendi. Cohta (ya da baska bir oyunda olabilir) 256Mb X1650Pro hic bir zaman 256Mb bellek dolduramadi

• Bende Sparkle 8800GTS var Alt Tab sorunum yok...tıkır tıkır çalışıyorrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: brcky.

Bende Sparkle 8800GTS var Alt Tab sorunum yok...tıkır tıkır çalışıyorrr

Çook gördük öyle diyen
  • quote:

Orjinalden alıntı: ailkem

Ben nvidia nın yerinde olsam böyle bir açıklama yapardım

bu kanitlandi

adam lar test ettiler ve asla asmiyor 256 mb i

hemde adam 3 4 fps de surunurken

yani 320 asmasi kesinlikle doal deil

• ya gigabyte gtslerde alt+tab sorunu varmı yokmuu karar verin bide sadece leadteklerdemi yok bu sorun gigabytelardada yok diolar bazıları
  • peki benim kartta sorun varmı sistem default
    oyunda ayarları hepsi full nvidia dan 16x hepsi açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubaxx -- 13 Ekim 2007; 16:06:14 >
  • o oyunu asmak lazim artik o oyunda sorun var ve bence cozulmeyecek

cod 4
    ut 3
    moh airborne
    half life 2
    crysis
    bioshock

bu oyunlarda sorun yok mesela aklima gelen yeni cikmis oyunlar
  • test skoru nasıl yani sorunlumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubaxx -- 13 Ekim 2007; 16:12:36 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.