Şimdi Ara

8800GTS'si olup alt-tab sorunu olmayanlar!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
5.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadasın dedigin gibi... COH skirmish modda... 1280*1024 bütün ayarlar full
    "Lyon" haritasını 15 dakika kadar oynadım... FPS 50-60 falandı... oyle bir aniden fps'de sürünme...
    anormal yavaslık yada anormal hızlanma falan olmadı....
    (Vista 32bit ile 163.44 nvidia driver)

bi tane de SS
     8800GTS'si olup alt-tab sorunu olmayanlar!!

buda kartın bios'unu gosteren SS.... "Everest" programından alınma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [ReNoVaTiO] -- 6 Eylül 2007; 2:44:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: [ReNoVaTiO]

quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Orjinalden alıntı: cyraxus

8800gts sahibi deilim ama sorunun bellek dolmasından kaynaklandığını söylemişsiniz..Şöyle bir ayar vardı amount of system memory for pci textures..eski control panelde vardı boyle bi ayar default 0..rivatunerde bu ayar mevcut bi arttırıp deneyebilirsiniz aklıma geldi belki bi faydası olr...

O ayarı çok önceleri denemiştim, biraz umutlanarak.

Hiçbir işe yaramıyor maalesef.

Düzenleme:

Benim denediğim, "RMDisableRenderToSysmem" imiş. Sizin dediğiniz hangi bölümde bulunuyor? (Power user\forceware'den sanırım.)

quote:

Eğer söylenenler doğruysa, 640mb 8800gts nin etkilenmemesindeki neden belleğinin dolmayacak kadar büyük oluşudur (en azından 320mb'lara göre)

Evet.
    Kastıracak adam 768 MB GTX'te bile sorun çıkartabiliyor gerçi; ama ben kolay kolay beceremem sanırım :) (Şöyle 1920x1200'de, uzun süre oynamak lâzım.)

@[ReNoVaTiO]

Şu sizin kartın bios'unu mu kursak acaba? :)

Sizden bir iki isteğim var:

- CoH'u, skirmish'teki Lyon haritasında açarak Rivatuner'le gırafik belleği kullanımının kaç olduğunu söyler misiniz? ("Local" ve "non-local"'in toplamı olan değer. Üç değerin ilki.)

-Nibitor'u kurarak Adv. Info'dan bios'unuzun kaç byte olduğunu yazar mısınız?

butun ayarlar ultra 4x aa ve 16 x af ile performans testi sonucu koysun

40+ ise min fps zaten sorun yok demektir

butun ayarlar acık full 1280*1024 COH video testi
    ortalama 75 fps verdi

bu kart problemsiz gibi dostum bir aa kapali test edip koyarsan cok sevinirim kac alicak merak ettim

enabled yerine aa kapali

• vistada 250 mb gösteriyor ama ram 3 gb oldugu icin paylasimli bellek 1,5gb 8800gts icin gösteriyor
    ama hddye yazilmasi bana sacma geldi cünkü her ekran kartinin üzerinde belli bir ram miktariyla kullanin ama daha cok ram miktari daha iyi olur diye yaziyor hdd olsaydi o zaman daha cok hdd yerinizin olmasi tavsiye edilir v.b. seyler yazilirdi ayrica xpde normal 320 mb olarak görüyor karti
  • @renovatio

hocam kesin emin olmak icin testi 3 kez tekrar la ard arda

eger sonuclar hep ayni olursa sende kesinlikle sorun yok demektir

bende aa ve af kapali min fps

30
    16
    ve 28.5 cikti

3 test yaptim bak farklara
  • @[ReNoVaTiO]

"Enabled" kaç x'e denk geliyor (yamalar kurulunca "enabled" yerine normâl, 2x - 4x... şeklinde yazıyor da)?

Sürücülerden af'yi açtınız mı (açık gibi duruyor. Öyleyse, hangi seviyede)?

Ve gırafik belleği kullanımı, Lyon haritasının tamamını dolaştıktan sonra, nedir? (Bu soru önemli. Sorunsuz bir kartta kaç olduğunu öğrenmem gerekiyor).
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

@[ReNoVaTiO]

"Enabled" kaç x'e denk geliyor (yamalar kurulunca "enabled" yerine normâl, 2x - 4x... şeklinde yazıyor da)?

Sürücülerden af'yi açtınız mı (açık gibi duruyor. Öyleyse, hangi seviyede)?

Ve gırafik belleği kullanımı, Lyon haritasının tamamını dolaştıktan sonra, nedir? (Bu soru önemli. Sorunsuz bir kartta kaç olduğunu öğrenmem gerekiyor).

enabled i o da bilemez bende bilmiyordum

ama soyle diyim enabled ile patch lerden sonraki 4x ayni performans aldim
  • Hardware problemi değil se bu olay, o zaman ne? Bazı arkadaşlar yavaşlama yaşarken, bazılarının yaşamamasını nasıl değerlendireceğiz şimdi? Driverlardan kaynaklanıyorsa senin kartında problem olup benimkinde olmaması nasıl açıklanabilir? Üretim hatası ise hepsinde olmalı, Bu referans kartlarını üreten nvidia değil mi? Bazılarında var bazılarında yok nasıl açıklanacak o zaman? Varsa neden var, Yoksa neden yok? Bios dediler zamanında sonradan çürütüldü, driver dediler gene olmadı. Şu işin adını koyabilecek ve sorunun çıktığı noktayı çözebilecek ya da çözen kimse yok mu?
  • quote:

@renovatio

30
    16
    ve 28.5 cikti

1280 * 1024 'de ayarlar full (sadece AA kapalı dedigin gibi)
    3 kez ardarda test

Av. 73,7 *** 77,9 *** 79,4
    Max 228,7 *** 233,0 *** 239,2
    Mim. 33,7 *** 31,4 *** 33,1

Birde videocard infoda "Graphics core : NV50/G80 revision A2 (96sp)" diye bir bilgi gordum
    revision A2 diyo... belki belli bir model farkını belli ediyodur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [ReNoVaTiO] -- 6 Eylül 2007; 13:19:32 >

• hocam sonuclar cok yakın sende gercekten sorun yok gibi duruyo bu cok enteresan pclabs tada gigabyte 8800 gts ile test edilmiş testi yapan kişide bende sorun yok diyo bazı kişilerde sorun olmaması gercekten cok enteresan belkide eskiden denilen ama cok farklı bi bios bulunmaması ile çürüyen tez gercek olabilir
  • SORUN YASAMADIĞINI SÖYLEYEN ARKADAŞLAR BİR ZAHMET [ReNoVaTiO] GİBİ TEST KOYUP BİRDE BİOS MODELLERİNİ YAZARLARSA ÇOK İYİ OLUCAK
  • bende sorun yaşamıyorum diyeceğim ama oyunları crt monitör kullandığım için 1024x768 çözünürlüklerde oynadığım için olsa gerek, sanırım yüksek çözünürlüklerde benim kartta sonuçta özel üretim değilse aynı sorunu vercektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: lastingmoon

SORUN YASAMADIĞINI SÖYLEYEN ARKADAŞLAR BİR ZAHMET [ReNoVaTiO] GİBİ TEST KOYUP BİRDE BİOS MODELLERİNİ YAZARLARSA ÇOK İYİ OLUCAK

evet arkadaslar... BIOS 'ları "Revision" larınızı yazarsanız... belki bir sonuc cıkarabiliriz...
    ben tekrarlıyorum...

"Everest" programı ile "Display"-----"GPU" derseniz orada "BIOS Version" yazıyo 60.80.18.00.68 bende
    "RivaTuner" programı ilede ilk kartla ilgili ayarlardaki "tırnak" seceneginde info gibi ablem var "buyutec" seklinde galiba
    oradada "Graphics core : NV50/G80 revision A2 (96sp)" yazıyo bende

Ayrıca windows vista 32bit 163.44 nvidia beta driver ile birlikte.... ayrıca vista'nın updatelerinide yaptim "hotfix" denen update dahil

• Bende sparkle 320mb var bios .02 ile bitiyor. Kartta sorun olup olmadığını nasıl denerim oblivion'da. Özellikle bakmam gereken, gezmem gereken yerler var mı? Yoksa herhangi bir yerde olabilir mi fps düşmesi? Kartı 1,5 aydır kullanıyorum ama öyle zorlayacak bir oyun yoktu şimdiye kadar. Şimdi oblivion yüklüyorum sırf kartı test etmek için. Önceden full ayarlarla CoD2, MaxPayne 2, pes 6, Medieval 2 TotalWar ile MostWanted demo oynadım saatlerce. Fraps herzaman açık. Bir düşüş olmadı. Oblivion deneyeceğim şimdi.
  • cözünürlük olarak 1280*1024 den asağı çözünürlükte bu kartın sorun yaratacağını zannetmem testlerinizi bu çözünürlükteyapın lutfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: [ReNoVaTiO]

quote:

@renovatio

30
    16
    ve 28.5 cikti

1280 * 1024 'de ayarlar full (sadece AA kapalı dedigin gibi)
    3 kez ardarda test

Av. 73,7 *** 77,9 *** 79,4
    Max 228,7 *** 233,0 *** 239,2
    Mim. 33,7 *** 31,4 *** 33,1

Birde videocard infoda "Graphics core : NV50/G80 revision A2 (96sp)" diye bir bilgi gordum
    revision A2 diyo... belki belli bir model farkını belli ediyodur

bu dx 10 testlerimi
    sorun olmasa bile min fps ler aa ve af kapali cok dsuk

aa enabled da bile min 40 fps almistin

benim kart da sorun var min 30 bile cikabiliyor

• O sürüm numaralarını takmamalı.

Bendeki kart Rivatuner'de A3, Everest'te A2 olarak gözüküyor, meselâ. Hangisi doğrudur bilinmez.

Şu Rivatuner bellek kullanımı ve bios konusunda bir cevap bile alamadım. O yüzden, tekrar yazıyorum:

Bellek kullanımından ve bios boyutundan bahsedecek misiniz, bahsetmeyecek misiniz? Olumlu ya da olumsuz bir şey deyin ki, tekrar tekrar sorup kalabalık yaratmayayım.

Zor bir şey istediğimi sanmıyorum.
  • gigabayte 965p-s3 v3.3 e6600 1gbx2 ocz ddr800mhz ram msi-8800gts 320mb oc

coh 1.0 1280x1024 herşey full ve ultra

xp test: avr:57 max:169 min:30
    avr:55 max:196 min:21.1

vista 32 bit 163.44 ve hotfix 940145 yüklü

avr:80 max:234 min:32
    avr:78 max:227 min:26
    avr:79 max:231 min:29

işlemci ve ram oc: 83:246:35 (e6600 3.2ghz)
    işlemci-ram-ekran kartı oc: 90:270:36 (ekran kartı 630:954x2 deneysel değerde max değil)

Bana soracak olursanız benim ekran kart sorunlu ama vista yeni driver ve hotfix ile sorunu çözmüş gibiler en azından coh ta öyle görünmekte
  • bence sorun gene cozulmemıs tamam max fps artıs war ama o max fps'ye uygun mu sizce min fps bence sorunlu bir kart sizinkide ve sorun bu driverle cozulmemiş sadece max fps artısı war
  • Ya bu 8800GTS lerin min FPS leri gercekten cok düsük ya da yukarida testlerini gördügüm bütün kartlarin alt-tab sorunu var
  • 640 lık var bende sorun yok
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.