bence sorun gene cozulmemıs tamam max fps artıs war ama o max fps'ye uygun mu sizce min fps bence sorunlu bir kart sizinkide ve sorun bu driverle cozulmemiş sadece max fps artısı war
avr: genel ortalamadır tüm testin ortalaması %30 daha yüksek evet min fps yine düşük ama 3 testteki değerler birbirine yakın dalgalanma yok xp de ise dalgalanma var. kartta zaten alt-tab sorunu var vista tam olarak düzeltmemiş olabilir ama genel anlamda xp de min fps nin 2. testte 21 çıktıgını düşünürsek %40 fazlası 31 yapar. en azından %35 daha performanslı oldugu tartışılmaz oc li sonuçlarla sağlanan başarım oranı %55 civarı (%10 luk farklar için ekran kartlarına 200-300ytl fazladan fiyat verildiği bir ortamda bence büyük bir başarı) sonuçta driver başarım farkı olabilir alt-tab sorununun çözümüde olmayabilir
yinede min fpslerin düşük çıkması ekran kartının bazı durumlarda yetersiz kalabileceğinin göstergesidir.
sonuç: 1-alan herkezin parası boşa gitmiş 2-sorun donanımsal belli driverla çözülecek olsa kaç ay geçti aradan nvida sizden aldıgı paraları cokdan yemiş sizi unutmuştur 3-gts kartarlardan almayın
quote:
Orjinalden alıntı: easymen
sonuç: 1-alan herkezin parası boşa gitmiş 2-sorun donanımsal belli driverla çözülecek olsa kaç ay geçti aradan nvida sizden aldıgı paraları cokdan yemiş sizi unutmuştur 3-gts kartarlardan almayın
1. paramızın boşa gittiği felan yok 2. sorunu nvidia Temmuzda kabul etti. ister donanımsal olsun ister yazılımsal bizi bağlıyan hiç bir yönü yok nvidia sorunu kabul ettikden sonra garanti kapsamı içine girer 3. Herkes gitsin boş yere fazladan para bayılıp 2900xt alsın oldu mu ?
Umarim sorun cözülür. Cözülemezse bile 8800GTS sahiplerinin paralari iade edilir. Ama bu nasıl olacak bilmiyorum. Yalniz NVidia nin prestijini sarsacak bir hareket yapacagini sanmiyorum. Öyle ya da böyle kart sahiplerini mutlu edecek bir cözüm bulacaktir
Tabii bu benim tahminimdir kimse bu söylediklerime güvenip 8800GTS almasin.
ASUS EN8800GTS 320MB 320BIT ekran kartını kullanıyorum alt+tab sorunum yoktur
saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: easymen
tek sorun yasadigim oyun coh
diger butun son oyunlari ultra ayarlarda oynuyorum
alt+tab cozulunce sizin halinizi gormek istiyorum
battlefield 2, battlefield 2142, bioschock, nfs underground, nfs carbon, call of jaurez bu tür oyunları oynuyorum sorun yasamıyorum
sadece işlemci çıkmazına giriyorum sanırsam call of jaurez ve bioschock da o kadar
x2 4200 kesmiyor artık beni
X2 4200+ nasil yetmez aklim almiyor. Hangi islemciyi alcaksinizda ucacaksiniz merak ediyorum. Eger oyunlardan yeteri derecede performans alamiyorsaniz işlemciyi degistirerek en fazla 10-15 FPS kazanırsınız. Bu da fazla dayanmaz zaten. Böyle bir durumda ekran kartini degistirmeniz daha mantiklidir.
Ayrica 8800GTS herhangi bir cift cekirdekli işlemci ile bütün oyunlari 1280x1024 de max detaylarda rahat rahat oyantir. Eger oynayamiyorsaniz bu işlemcinin degil ekran kartinin sucudur. yani sizin kartinizda alt-tab problemi var sanırım
8800GTS'si olup alt-tab sorunu olmayanlar! bu sorunun olup olmadığını nasıl anlarım!! hangi oyunla ve nasıl yapmam gerektiği konusunda bi arkadaş PM atabilir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: EngizLee
X2 4200+ nasil yetmez aklim almiyor. Hangi islemciyi alcaksinizda ucacaksiniz merak ediyorum. Eger oyunlardan yeteri derecede performans alamiyorsaniz işlemciyi degistirerek en fazla 10-15 FPS kazanırsınız. Bu da fazla dayanmaz zaten. Böyle bir durumda ekran kartini degistirmeniz daha mantiklidir.
Ayrica 8800GTS herhangi bir cift cekirdekli işlemci ile bütün oyunlari 1280x1024 de max detaylarda rahat rahat oyantir. Eger oynayamiyorsaniz bu işlemcinin degil ekran kartinin sucudur. yani sizin kartinizda alt-tab problemi var sanırım
ben bütün kalite ayarlarını en üst seviyede bırakıyorum nvidia control panelinden o yuzden biraz olabilir sanırım bazı oyunları dedim dikkat ederseniz :)
yahu imzamdaki ekran kartının yerine baskasını yazıyorum kaydediyorum eski imzam cıkıyor alla alla
quote:
Orjinalden alıntı: erhanercan
yahu imzamdaki ekran kartının yerine baskasını yazıyorum kaydediyorum eski imzam cıkıyor alla alla
Bir sorun var galiba forumda bende avatar koyamıyorum
8800GTS sorununa gelince kullandığın Asus 8800GTS in bios sürümünü verebilirmisin dostum ?
quote:
Orjinalden alıntı: CWaRRioR
Bu genel bir problem değil mi ya? Anlamıyorum... Sorunun yazılımsal olduğu söyleniyor. Nasıl oluyor da kimi kart sorunlu kimi kart sorunsuz oluyor... Aynı marka-modeli kullananlar bile sorunlu sorunsuz diye bölündüler. İlginç bir durum...
Ben de 320mb 8800gts almayı düşünüyorum ama bu olaya bir açıklık getirmemiz lazım. Sorunsuz çalıştığını söyleyen arkadaşlar video filan koysalar, durum anlaşılsa...
arkadaşımızın söylediği doğru sırf bunun için bi yazılım çıkarılmıştı sorun giderilebiliyo diye biliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: erhanercan
quote:
Orjinalden alıntı: EngizLee
ben bütün kalite ayarlarını en üst seviyede bırakıyorum nvidia control panelinden o yuzden biraz olabilir sanırım bazı oyunları dedim dikkat ederseniz :)
Ayarlari ne yaparsaniz yapin 8800GTS en dandik cift cekirdekli islemci ile (x2 3600 veya E2140) bile rahat rahat bütün oyunlari 1280x1024 de oynatir arkadasim. Eger siz oynayamiyorsaniz sizde alt-tab sorunu var demektir.
Arkadaslar... Riva Tuner'daki "video memory usage" gostergeleri... rivatuner'ın acıklamasına göre sadece XP'de calısıyomus ben vista kullandıgım icin bakamıyorum... su anda... uzgunum...
320 mb asus 8800gts mde alt+tab sorunu yoktur...
sorun olmadığını iddaa edenler COH da bench alsınlar coysunlar buraya hem 8800 gts nin gercek gucunu gorelim hemde markaya bağlı mı değil mi görelim ( bence marka ile alakası yok hepsinde var ama)
Arkadaşlar bugün akşam saatlerinde Pc Gold'dan MSI 8800GTS 320MB aldım ve daha da kurmadım kartı eğer bu gibi sorun olacaksa hemen gidip geri vereyim yarın...
Ama şu alt tab sorunu nedir yani yarın kurduğumda nerden anlayacam biri kısaca anlatabilir mi?
company of hereos oyununu yukluyorsun oyun içinde 30 fps civarı aldığın bi yerde duruyosun alt-tab yap fps 80 lere fln fırlarsa problem vardır ki zaten %99 wardır ancak bu ay ortasında cozulecek dendi yada daha basitinden company of hereos ta optionda bench alma yeri war oraya girip bench alıp min fps skoruna bak 30 civarında ise sorun vardır
quote:
Orjinalden alıntı: berkay92
company of hereos oyununu yukluyorsun oyun içinde 30 fps civarı aldığın bi yerde duruyosun alt-tab yap fps 80 lere fln fırlarsa problem vardır ki zaten %99 wardır ancak bu ay ortasında cozulecek dendi yada daha basitinden company of hereos ta optionda bench alma yeri war oraya girip bench alıp min fps skoruna bak 30 civarında ise sorun vardır