Şimdi Ara

8800gtx hakkında yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    q6600 G0
    gigabyte p35-dq6
    2 gb corsair ddr2 800 mhz ram
    320 gb sata 2 hdd
    msi 8800gtx
    tagan 600 w psu
    dvd-rw
    cooler master stacker kasa

yukardaki sistemi topladım ve 10 gün falan oldu.. ancak bir tanıdık 8800ün çok elektrik çekebileceğini söledi.. başka arkadaşlarıma söledim genel olarak max 15-20 ytl elektrik faturasında fark yaratacağını söledi ama bazıları da bu oranın üstünde rakamlar verebiliyor.. sizce çok farkettirir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enisen -- 3 Ekim 2007; 21:18:32 >

• Bak dostum ben kısaca şöle bi açiklama yapayim. Bu tür performans bilgisayarlarini günlük olarak 11 saat kullanırsan 1 sende toplam 290 tl fatura geliyor. Artık kendi kullanım sürene göre hesabini yap ve aylara böl. Eğer günde 11 saat kullanıyorsan her ay 25 ytl faturaya ek gelecektir. Ama çalişan veya okuyan bir insansan zaten bu kadar fzla bilgisayar dokunamazsın. Günü gelir bilgisayara elini bile süremezsin. Birde bilgisayari ne için kullandığın önemli. Bu bilgisayar oyun bilgisayari ama her dakika oyun oynayamazsın. Oyun oynarken elektirik tüketimi artar. günde ortalama 3 saat diyorum senin kulanım sürene buda yaklaşik 7 ytl yapar aylık olarak. Yani biraz internete girer biraz oyun oynar günde 5-6 saat bilgisayari açarsan 10 ytl civari gelektir. Bu bilgileride çok güvenilir bir dergide okumustum. Bu bilgisayar o kadar para veren ayda 10-15 ytl elektirik faturasinida rahat rahat verir. kolay gelsin.

• +1 demek lazım bence
  • evet 10-15 ytl sorun deil ama bazı arkadaşlar 50-60 ytllerden bahsediyor dedim naptınız yavaş biraz ama işte içimde bir şüphe oldu size danışayım dedim.. tşkler..
  • 8800GTX alan biri elektrik faturasınımı düşünürmüş boşver kullan keyfine bak
  • quote:

Orjinalden alıntı: 007Fatih

8800GTX alan biri elektrik faturasınımı düşünürmüş boşver kullan keyfine bak

hocam doru diyosun da şöyle bişi war bir arkadaşım 50 ytl gibi bi miktar olabileceğini sölemişti ki bu bence 1-2 ay ödenmicene göre uzun vadede ekran kartının fiyatını geçecektir ama arkadaşın dediğini göre 50 ytl gelmesi için günde 22 saat açık kalması gerekir.. ben gereken cvbı aldım tşkler..
  • Bence bu birazda psu ile ilgili.Çok kaliteli bir psu olursa %85 üzeri verim alırsan eğer,Elektrik faturana pekte yansıma olmayabilir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd hakkında yardım
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok aşırı bi tüketim olmaz dostum
  • Walla psu nun kalitelisi çok tüketir veya çok tüketmez diye bişey olacağini zannetmiyorum. Ama şöle bişey var. Eğer faturaya fazla para gelmesini istemiyorsak. Bizim de yapmamiz gereken şeyler var. İlk önce bilgisayari kullanım dişinda kesinlikle prize takili birakmayin kalitesiz Psu lar bu şekilde akşamları 20w a kadar enerji çekerken kaliteliler ise 1w civari bişey tüketiryor. Yani Pc kapaliyken bile azda olsa enerji harcamaya devam ediyor. Bunun dişinda bilgisar başinda değilkende bilgisayari kapatmak lazim veya birşey indirirken en azindan Ekranı kapatin sadece kasa çalişssin. Bizimde birşeyler yaparak tasarruf etmemiz mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan1986 -- 4 Ekim 2007; 8:14:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.