Şimdi Ara

8800GTX VS GTX260 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Black_34

ne GTX285 nede GTX295 gönderiyorlar muadil kart olarak GTX260 core216 gönderiyorlar........ sonuçta arkaradaş 8800GTX ekran kartını 1.5 yıl kullanmış o süre içinde karttan faydalanmış ve bu yüzden arızalı karttın fiyatından kullanım - faydalanma v.b. ücretini düşüyorlar çıkan fiyatada denk muadil kart gönderiyorlar.... ohh ne güzel dimi sen 1.5 - 2 yıl kullan kartı arızalansın gel ondan sonra GTX295 veya 285 iste vamı böyle bişey yaaa

Kartı kullanmak için alıyor değil mi ?

@X Files Konu hakkında önemli birşeyler yazmış, onu bir oku istersen.
    Tepki göstermişsin, bı sektör'de falan mı çalışıyorsun nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 16 Nisan 2009; 13:38:15 >

• GTX 295 den aşşğısı kurtarmaz ya GTX 295 yada paramı verin deeeee
  • Faturadaki miktara bakılırsa, eliniz cebinize gitmeden gtx295 sahibi olabilirsiniz.
  • Herkez konuya cok farkli yaklasmis ne güzel.
    Öncelikle garanti sartlari ülkelere ve bayilere göre degisiyor.
    Mesala almanyada yasiyorum ben durumu söyle izah ediyim.
    Ben devamli olarak burda donanimlar alan birisiyim. Bir tane hardisk aldim iki üc gün kullandim bozuldu. Aninda degistirdiler. Ses kartini 1 sene kullandim treiber yüklerken mavi ekran hatasi veriyordu gittim verdim hemen ayni modeli ile degistirdiler. Yalniz söyle bir sey ilk 6 ay satan firma garanti verir sonraki garanti süresinde fabrika karar verir neyin ne olacagina. Simdi arkadas 8800 gtx bozulmus yerine yenisini veriyorlarsa fiat olarak degil bir üst modelini verirler. gtx 260 olabilir 275 yada daha üstü ama önce gtx 260 verirler çünkü 8800 gtx göre daha kuvvetlidir. Eger arkadas diretirse illa 8800 gtx diye mahkeme falan ayagina yatarsa firmada keriz degil ya ona bir tane 8800 gtx bulur ve olay the end olur. Ben yinede türkiyedeki garanti sartlarina pek güvenmiyorum sana gtx 260 verirler üretici firmaya gtx 295 verdik diye fatura keserler. Ne güzel olur bunu cok iyi yaparlar.

• hocam yok 1.5 senelik kart olmaz filan diyene inanma burda canlı örneği var
    eski 8800gtx oldu gtx285 (bazı ayrıntılar olmasa gtx295 bile alırdım)
  • 295 de diret en son 285 e in
  • quote:

Orjinalden alıntı: sakiri

Herkez konuya cok farkli yaklasmis ne güzel.
    Ben devamli olarak burda donanimlar alan birisiyim. Bir tane hardisk aldim iki üc gün kullandim bozuldu. Aninda degistirdiler. Ses kartini 1 sene kullandim treiber yüklerken mavi ekran hatasi veriyordu gittim verdim hemen ayni modeli ile degistirdiler. Yalniz söyle bir sey ilk 6 ay satan firma garanti verir sonraki garanti süresinde fabrika karar verir neyin ne olacagina. Simdi arkadas 8800 gtx bozulmus yerine yenisini veriyorlarsa fiat olarak degil bir üst modelini verirler. gtx 260 olabilir 275 yada daha üstü ama önce gtx 260 verirler çünkü 8800 gtx göre daha kuvvetlidir. Eger arkadas diretirse illa 8800 gtx diye mahkeme falan ayagina yatarsa firmada keriz degil ya ona bir tane 8800 gtx bulur ve olay the end olur. Ben yinede türkiyedeki garanti sartlarina pek güvenmiyorum sana gtx 260 verirler üretici firmaya gtx 295 verdik diye fatura keserler. Ne güzel olur bunu cok iyi yaparlar.

Bilgilendirmek açısından söyleyeyim;

Mesela benim elimde satın aldığım GTX275 kartın faturasının üzerinde Direct X 10.1 diye yazıyor. 10.1 i desteklemediğini ve 10.0 [ veya direkt olarak 10 ] diye yazması gerekiyor. Internet Sitesinde de aynı şekilde yazıyor.

Ben elimdeki faturalar ile mahkemeye başvursam, "Milleti Kandırıyorlar" desem savunma ilk olarak tipografik hata diyecekler. Tabi internet sitesi için. Bunu düzeltmekle yükümlüler ancak baktım Tipografik hatalardan sorumlu değiliz diyor site, ama Tipografik hatalardan sorumlu değiliz dedikleri yazı en az 12 punto ile yazılması gerekiyor. Tabi bu basılı kağıt üzerine bunu px e çevirip internet sitelerinde bu şekilde yayınlamaları gerekiyor.

Hadi buradan yırttın diyelim, faturanın üzerinde yazana ne diyeceksin ?

Burada maddi-manevi tazminat açma hakkın var. Mesela ben bu sitede desem ki, arkadaşlar GTX275 ler 10.1 biriside benle dalga geçse, manevi şahsıma hakaret edildi, toplumda küçük düştüm deyip manevi tazminat hakkı bile elde edebilirim. Maddi tazminat ta ise, 10 ve 10.1 arasında farklardan uğradığım zararı resmi olarak belgelemem gerekiyor. Bunu da yaparsam bunu da tazmin etmeleri gerekiyor.

Bakın;

Internet üzerinden yaptığım bir alış-verişte K.D.V. % 8 yerine 18 kesilmiş. Faturayı geri gönderdim, kargo parası ne olacak dedim "e gönderin gibilerinden" bir takım söylemlerde bulunulmaya çalışıldı. Bende sizin hatanızı ben mi ödeyeceğim o zaman veriyorum mahkemeye dedim, üzerine birde hediye puan verdiler.

Haklarınızı iyi bilmeniz gerekiyor, ablam avukat [ gerçi uzmanlık alanı bu değil ] ve birçok tanıdığı da var. Yeri geldiğinde haklarımı sonuna kadar kullanıyorum.

Bir kargo firmasını yaklaşık 2 TL için mahkemeye verdim, Maddi ve manevi tazminat davası açtım, 2 TL maddi 1 TL manevi tazminat davası... Kargo firmasının avukatı benim vekalet verdiğim avukatı bir gün içerisinde 20 den fazla aramış. Rica üzerine davayı geri çektik. Topu temeli 3 TL ama ders olsun istedim.

Yasaların çoğu zaman Tüketicileri koruduğunu söyleyebilirim. Ama bilinçli olmakta fayda var. Hakkımı kimsenin "gasp" etmesine göz yumamam kaldi ki para değil çoğu zaman insan aptal yerine konulmaktan rahatsız oluyor...

• Arkadaşlar görüştüm telefonla gtx 295 veya para iadesi istediğimi söyledim.Herhangi bir negatif tepkiyle de karşılaşmadım.Sadece ilgili mail adresine mail yazmam gerektiğini söylediler.Ben de fatura bilgilerini tutarını vs gerekli bilgilerle birlikte mail yazdım.İsteğiniz değerlendirilecek dediler bakalım ne olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratpalaz -- 17 Nisan 2009; 13:24:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: X Files

quote:

Orjinalden alıntı: sakiri

Herkez konuya cok farkli yaklasmis ne güzel.

Bilgilendirmek açısından söyleyeyim;

Mesela benim elimde satın aldığım GTX275 kartın faturasının üzerinde Direct X 10.1 diye yazıyor. 10.1 i desteklemediğini ve 10.0 [ veya direkt olarak 10 ] diye yazması gerekiyor. Internet Sitesinde de aynı şekilde yazıyor.

Ben elimdeki faturalar ile mahkemeye başvursam, "Milleti Kandırıyorlar" desem savunma ilk olarak tipografik hata diyecekler. Tabi internet sitesi için. Bunu düzeltmekle yükümlüler ancak baktım Tipografik hatalardan sorumlu değiliz diyor site, ama Tipografik hatalardan sorumlu değiliz dedikleri yazı en az 12 punto ile yazılması gerekiyor. Tabi bu basılı kağıt üzerine bunu px e çevirip internet sitelerinde bu şekilde yayınlamaları gerekiyor.

Hadi buradan yırttın diyelim, faturanın üzerinde yazana ne diyeceksin ?

Burada maddi-manevi tazminat açma hakkın var. Mesela ben bu sitede desem ki, arkadaşlar GTX275 ler 10.1 biriside benle dalga geçse, manevi şahsıma hakaret edildi, toplumda küçük düştüm deyip manevi tazminat hakkı bile elde edebilirim. Maddi tazminat ta ise, 10 ve 10.1 arasında farklardan uğradığım zararı resmi olarak belgelemem gerekiyor. Bunu da yaparsam bunu da tazmin etmeleri gerekiyor.

Bakın;

Internet üzerinden yaptığım bir alış-verişte K.D.V. % 8 yerine 18 kesilmiş. Faturayı geri gönderdim, kargo parası ne olacak dedim "e gönderin gibilerinden" bir takım söylemlerde bulunulmaya çalışıldı. Bende sizin hatanızı ben mi ödeyeceğim o zaman veriyorum mahkemeye dedim, üzerine birde hediye puan verdiler.

Haklarınızı iyi bilmeniz gerekiyor, ablam avukat [ gerçi uzmanlık alanı bu değil ] ve birçok tanıdığı da var. Yeri geldiğinde haklarımı sonuna kadar kullanıyorum.

Bir kargo firmasını yaklaşık 2 TL için mahkemeye verdim, Maddi ve manevi tazminat davası açtım, 2 TL maddi 1 TL manevi tazminat davası... Kargo firmasının avukatı benim vekalet verdiğim avukatı bir gün içerisinde 20 den fazla aramış. Rica üzerine davayı geri çektik. Topu temeli 3 TL ama ders olsun istedim.

Yasaların çoğu zaman Tüketicileri koruduğunu söyleyebilirim. Ama bilinçli olmakta fayda var. Hakkımı kimsenin "gasp" etmesine göz yumamam kaldi ki para değil çoğu zaman insan aptal yerine konulmaktan rahatsız oluyor...

tesekkurler bilgilendirme icin

• quote:

Orjinalden alıntı: muratpalaz

Arkadaşlar görüştüm telefonla gtx 295 veya para iadesi istediğimi söyledim.Herhangi bir negatif tepkiyle de karşılaşmadım.Sadece ilgili mail adresine mail yazmam gerektiğini söylediler.Ben de fatura bilgilerini tutarını vs gerekli bilgilerle birlikte mail yazdım.İsteğiniz değerlendirilecek dediler bakalım ne olacak :)

Hadi bakalım

Umarım herşey istediğin gibi iyi yönde olur.
  • quote:

Arkadaşlar görüştüm telefonla gtx 295 veya para iadesi istediğimi söyledim.Herhangi bir negatif tepkiyle de karşılaşmadım.Sadece ilgili mail adresine mail yazmam gerektiğini söylediler.Ben de fatura bilgilerini tutarını vs gerekli bilgilerle birlikte mail yazdım.İsteğiniz değerlendirilecek dediler bakalım ne olacak :)

merakla bekliyorum işin aslı senin kartın durumunu
    negatif tepki almamışsın ama "karşında enayi yok" demeye getirmişler
    umarım dediğini kabul ederler,
    ya da yurtdışından 8800 GTX getirtip sana teslim edecekler

• quote:

Orjinalden alıntı: kamiloglu

quote:

merakla bekliyorum işin aslı senin kartın durumunu
    negatif tepki almamışsın ama "karşında enayi yok" demeye getirmişler
    umarım dediğini kabul ederler,
    ya da yurtdışından 8800 GTX getirtip sana teslim edecekler

Bu saatten sonra yurtdışından 8800gtx getirmek pek ucuz bir olay olmaz. Bulmak zama alır. Bulsalar bile getirmek zaman alır. 30 iş gününü geçerse, tiko parayı geri alabilir tüketici.

• Arkadaşlar okadar mailden konuşmadan sonra bugun msj geldi ve ürününüz iade alınacaktır kutusu ve aksesuarları getirmeniz rica olunur diye.Kutuyu anladım da aksesuar derken ? :D
  • quote:

Arkadaşlar okadar mailden konuşmadan sonra bugun msj geldi ve ürününüz iade alınacaktır kutusu ve aksesuarları getirmeniz rica olunur diye.Kutuyu anladım da aksesuar derken ? :D

ya tüm kutu içeriğini götür, eğer elinde duruyorsa
  • Duruyorlar da ben bu olayı yurtdışından idare ediyorum.İngilterede olduğum için olayı babam ve kardeşim halletmeye çalışıyo :) Bu yüzden bu parçaları bilgisayardan pek de anlamayan kardeşimin bulup göndermesi lazım :)Ama 8800gtx in video incelemesini tekrar izledim bu sitede.Ona da izlettircem artık:)Ordan baka baka arasın bulsun :D
  • quote:

Duruyorlar da ben bu olayı yurtdışından idare ediyorum.İngilterede olduğum için olayı babam ve kardeşim halletmeye çalışıyo :) Bu yüzden bu parçaları bilgisayardan pek de anlamayan kardeşimin bulup göndermesi lazım :)Ama 8800gtx in video incelemesini tekrar izledim bu sitede.Ona da izlettircem artık:)Ordan baka baka arasın bulsun :D

Sevgili Murat;

GTX 260 Core 216 yaklaşık 350 TL falan ederi bugün. Muhtemelen rahat bir şekilde 900 TL veya 1.000 TL üzeri bir faturası olduğunu tahmin ettiğim 8800 GTX ini geri iade ettiğin için kabaca bir 600 TL lik hakkın olan parayı ( veya değeri ) çöpe atmamış olacaksın.

Faydası dokunan tüm arkadaşları kutlarım. Eh sende bir çay ısmarlarsın değil mi forumdakilere ?

Şaka bir tarafa kendinize iyi bakın. Adınıza sevindim doğrusu...

• Ismarlarım ısmarlamasına da ben gtx 295 isteğimin kabul olup olmadığını pek anlayamadım.Gönderiyorlar mı yani şimdi ?Bir de kutu içeriğini neden istediler ki napacaklar yani...zaten içinde doğru dürüst bir şey çıkmamıştı.2-3 tane kitapçık dvi vga dönüştürücü pci exp güç kablosu bir de hd tv çıkışı kablosu..Bir de kurulum cd leri işte..Çok ahım şahım şeyler yoktu yani
  • Yo hayır, kutusunun içinde ne olduğu o kadar önemli değildir. Ama kurallar böyledir. Atıyorum vga dönüştürücü yok kardeşim kayboldu bile deseniz, 5 TL ye alır verirsiniz sorun teşkil edecek bir durum değil.

Kutu geriye iade oluyorsa ( yani iade işleminizi kabul etmişlerse ) Fatura da yazan tutarı geriye alma hakkınız doğmuştur. GTX 295 lerin fiyatları da 3 aşağı beş yukarı o kadar tutar zaten. Yani olmadı parayı alırsınız veya olmadı kartı alabilirsiniz.
  • Bu garanti olayı çok güzel yaa, yurt dışından getirilip garantisiz kartlara dünya para verenlere iyi bir örnek sanırım.
  • GTX260, 8800GTX i her daim sollar. GTX260 Core 216 modelini isteyin, onu versinler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.