Şimdi Ara

9 Volt pil hakkında lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba benim bas gitarım var ve bunun aktif manyetikleri var ve 9 volt ile calısıyor pil bitince kullanamıyorum tabi ki de gp 170 mah sarjlı pil aldım ancak o da 2 gun dayandı ne yazıkki yardım edebilirmisiniz hangi 9 volt pili onerirsiniz nereden bulabilirim fiyatı nedir?

• quote:

Orjinalden alıntı: black_punker

Merhaba benim bas gitarım var ve bunun aktif manyetikleri var ve 9 volt ile calısıyor pil bitince kullanamıyorum tabi ki de gp 170 mah sarjlı pil aldım ancak o da 2 gun dayandı ne yazıkki yardım edebilirmisiniz hangi 9 volt pili onerirsiniz nereden bulabilirim fiyatı nedir?

Kolayı var arkadaş.Bir kaç tane 9 voltluk pili paralel bağla olsun bitsin.Mesela 4 tane aynı cins 9 voltluk pili eksilerini ve artılarını birbirine bağla ve herhangi bir yerden eksi ve artı çıkarıp gitara ver.
    Tek pille diyelim x kadar süre dayanıyorsa 4 paralel bağlı pille 4x süre dayanır.Ne kadar paralel pil bağlarsan süre uzar.
  • sagol abi ama gitarın yuvası tek pillik ve ancak bu dedigini evdeyken yapabilirim ayrıca 4 tane 9 volt pil aldıktan sonra zaten 4x süre gitmis olmazmı :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: silicon

quote:

Merhaba benim bas gitarım var ve bunun aktif manyetikleri var ve 9 volt ile calısıyor pil bitince kullanamıyorum tabi ki de gp 170 mah sarjlı pil aldım ancak o da 2 gun dayandı ne yazıkki yardım edebilirmisiniz hangi 9 volt pili onerirsiniz nereden bulabilirim fiyatı nedir?

Kolayı var arkadaş.Bir kaç tane 9 voltluk pili paralel bağla olsun bitsin.Mesela 4 tane aynı cins 9 voltluk pili eksilerini ve artılarını birbirine bağla ve herhangi bir yerden eksi ve artı çıkarıp gitara ver.
    Tek pille diyelim x kadar süre dayanıyorsa 4 paralel bağlı pille 4x süre dayanır.Ne kadar paralel pil bağlarsan süre uzar.

ya kardesim bende o mantıkla 5 v luk ampule 4 tane kalem pili birlestirip takınca lamba yanıyo (yanlıs anlama yani lambanın isi bitiyo) ..eee ne yapmam lazım onu 5 volta sabitlemek için.direnç kullansam enerji kaybı olacak.....

• O zaman 7805 kullanmak lazım ama bu seferde çok düzgün çalışmayacaktır. Çünkü 6 volt 5 v a çok yakın. Belki zener ile regülasyon yapılabilir ama hiç yapmadığım için 7805 gibi yakın voltajda sorun çıkrtırmı bilmiyorum. Ampul dediğiniz klasik telli ampüller mi ? Aslında 6v da yanmaması lazım ben 5 v likleri 12v ta yakıyordum ( Ömürleri biraz kısa oluyor )
  • ABİCİM ŞU FORUMDA 100 LERCE DEFA UYARILDI LÜTFEN, ALLAH RIZASI İÇİN, NOLUR ,ACİL,
    GİBİ KONU BAŞLIĞI KULLANMAYI DİYE.UYARILARA DİKKAT EDLİM
    ÜST KONULARI Bİ OKUYUVERİN Bİ ZAHMET.

SAYGILAR...
  • kusura bakma kardeş ben genelde ikinci elde yazıyorum da orda gayet serbest pardon
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KARDEŞ EYW.BENİ YANLIŞ ANLAMA.SANKİ O ŞEKİLDE YAZILMAZSA BAKILMAYACAK GİBİ YAZILIYO.BU FORUMUN AMACI ZATEN YARDIMLAŞMADIR.

SAYGILAR...
  • quote:

sagol abi ama gitarın yuvası tek pillik ve ancak bu dedigini evdeyken yapabilirim ayrıca 4 tane 9 volt pil aldıktan sonra zaten 4x süre gitmis olmazmı :)

Pilleri seri bağlarsan voltaj pil sayısı kadar artar dayanma süresi tek pil kadar olur.Eğer dediğim gibi PARALEL bağlarsan voltaj tek pilin ki kadar olur ama dayanma süresi pillerin sayısı kadar artar.
    Resimde gösterdim.Ayrıca gitarın içine koymana gerek yok.Bu piller için başlıklar var onlarda alırsın ve bantlarsın.Gitara da bağlarsın.

• 7805 gayet mantıklı...
    Çünkü piller zaten DC dir ve o entegre sadece regüle işlemi
    yapacaktır. ancak piller 5V altına düştüğünde de bir kayıp olacaktır.
    bence bunun yerine 6V luk bir ampul daha mantıklı ya da 5.5-5.6 V luk. çünkü şarjlı piller full dolu olduğunda 1.4VDC x 4 = 5.6VDC olur. az akım çekince de zaten 1.2VDC ye düşecektir.
    black_punker arkadaşım. sizin de 2 ihtimaliniz var. ya alkalin ve kaliteli bir pil kullanmalısınız , ya da gitarınızda biraz revizyon yapıp mesela 3 adet 2400mAh lik şarjlı pillerden mesela 4 tane kullanıp bir DC-DC konvertör ilavesi yapmalısınız. Bu kapasite artmadıkça bu gitar hep aynı sürede pili yiyecektir. Bu da ancak ya yüksek kapasiteli alkali piller ya da şarjlı pillerle mümkün. Ya da harici bir adaptör girişi yapıp , kaliteli bir tam regüleli adaptörü de cihazınıza bağlayabilirsiniz.

Saygılar.

• Anladığım kadarıyla arkadaş gitarın pil yuvasına takacak pili ve ekstra birşey yapmak istemiyor. Bu nedenle sana sadece karaköy ya da kadıköy'e gidip (özellikle karaköy'e) araştırmanı öneririm. Karaköy'de sadece pil satan yerler var. Eğer yakınsanız bir araştırın.
  • bir adet şarj cihazı alıyosun. (9 V u şarj edebilsin). bu cihaz tüm 1 milyoncularda satılıyo. fiyatıda 1 YTL. bir adette duracell marka pil alıyosun. veya iki adette alabilirsin. biri biter bitmez diğerini kullanırsın. unutma DURACELL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektro06 -- 11 Şubat 2006 23:10:46 >
  • arkadaşın pili zaten şarjlı bir pil ve en yüksek kapasitelisinden. Ancak gitardaki devreyi de bilmek gerek. çünkü şarjlı piller aslında 9VDC yi ancak pil full dolu iken verebiliyor. çünkü 6 hücreden oluşuyorlar ve aslında 8.4VDC lik pillerdir. biraz akım çekilince gerçek değeri olan bu değere düştüp , pil bitti muamelesi yapabilir devre... mantıklı olanı ya alkalin kaliteli bir pil ya da elektro06 arkadaşımızın da belirttiği gibi yedekli şarjlı pil... Aynı kılıfta daha yüksek kapasite ise ancak Li-Ion bir pil ile sağlanabilir ki bu kılıfta olup da şarjlı olanına rastlamadım. belki de bulunabilir , bilgim yok...
    Saygılar.
  • niye elektrik bağlanandan almadın
  • silicon arkadaşım çok zekisin yaw.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silicon

quote:

sagol abi ama gitarın yuvası tek pillik ve ancak bu dedigini evdeyken yapabilirim ayrıca 4 tane 9 volt pil aldıktan sonra zaten 4x süre gitmis olmazmı :)

Pilleri seri bağlarsan voltaj pil sayısı kadar artar dayanma süresi tek pil kadar olur.Eğer dediğim gibi PARALEL bağlarsan voltaj tek pilin ki kadar olur ama dayanma süresi pillerin sayısı kadar artar.
    Resimde gösterdim.Ayrıca gitarın içine koymana gerek yok.Bu piller için başlıklar var onlarda alırsın ve bantlarsın.Gitara da bağlarsın.

Sevgili kardeşim, yaygın olarak sanıldığının aksine piller paralel olarak bağlanmaz. Çünkü iç dirençleri farklıdır ve iç direnci daha küçük olan pil diğerinin boşalmasına neden olacaktır. Piller paralel bağlandığında mutlaka birer uçlarına seri diyotlar girilir, ama bu da pil geriliminin düşmesine neden olur. Yani tavsiye ettiğiniz bağlantı şekli pratikte işe yaramayacaktır. Bu durumda gitarın pil yuvasının modifikasyonundan başka bir yöntem pek sağlıklı görülmüyor. Böyle bir modifikasyon sanrasında rahatlıkla yüksek kapasiteli piller kullanılabilir.İyi çalışmalar diliyorum.

• PEKİ GİTARI KABLOSUS MU KULLANMAK İStiyorsun

öyleyse 2 pil 1şarj aleti al biri bitince diğerini koyarsın böylecene sadece mola verirkn değiştirirsin.
    2 sini paralel bağlama kendi kendini daha çabuk bitirebilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.