Şimdi Ara

90 Bin Civarı Otomatik Araç Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
6.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozfidelio

2013 model dizel otomatik i30 a biniyorum araç 90 binde(sıfır alındı) en ufak bir sorunu olmadı, şu zamana kadar opel corsa, opel astra,golf,clio araçlarını kullandım nelerle karşılaştım bir allah bir ben bilirim, otomatik vites arabanın kendi kendine stop etmesine yetkili servis "OLABİLİR" dedi bu kulaklar duydu bunu...

Ben sana i30 u kesinlikle öneririm evet muadiline göre 100 KM de 1 litre fazla yakar ama o kadar yani "dehşet" değil, ülkede DSG diye satılan otomatiklerden hatta hyundainin 2015 sonrası yaptığı DCT(Aslında DSG ile aynıdır) vitesten uzak dur bence, saatli bomba gibi kimde ne zaman patlayacağı belli değil.

Ayrıca bakım maliyeti olarak diğer markalardan farklı olarak i30 da triger kayışı yok zincir var en az 120 bin km triger bakımı yapmıyorsun diğer markalar hemen hemen 60 bin km de bir trigger değişimi isterler.
    Doğru tespitleri bende 40 bin km bindim 2012 dizel otomatik i30 a. Tek kelime ile sorunsuz araç.
    Bu konu ile ilgili forumda uzun dönem kullanıcı notlarımı yayınladım.

Ancak 90 bine temiz dizel otomatik i30(elite) bulunamayabilir ancak manuel olur.

quote:

90 Bin Civarı, Otomatiği düzgün, Aile için uygun hangisini önerirsiniz?

Benim Bulduklarım:
    2013 Honda Civic
    2013 Dizel i30 veya Kia-Ceed
    2013 Toyota Corolla
    2014 Toyota Auris
    2014 Hyundai Elantra
    2015 Opel Astra(HB)
    2015 Peugeot 308

Bunlardan başka tavsiyesi olan var mı?

Listedeki araçların bazılarına sahip oldum kalanınıda kullanmışlığım var.
    Sedan şart değilse , arkası çok geniş olmasa da olur diyorsanız son kasa 308 cok mantıklı araç.
    Ondan sonra benzinli otomatik olarak auris, dizel otomatik olarak I30-elentra düşünülebilir.
    J kasa astra piyasa arabası ancak bana hiç hitap etmiyor, çok sert. Arkadaşımda cosmo vardı , daha sportif bir araç. Aile için bence listede daha iyi araçlar var.

• xsharpx X kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ikisini de kullandım açıkçası yakın araçlar. Astra en boş paketi almazsanız donanım olarak ta çok fark olmaz. Yerleşim konforu olarak çok yakın araçlar. Suspansiyon olarak ikisi de karakteristik sert astra daha yumuşak diyebilirim. Direksiyon olarak ise tam tersi. Parça kalitesi ve işçilik olarak hyundai in genel karakteristiğinin üstünde bir araç i30 ama yine de astra genel olarak 1 2 tık önde diyebilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozfidelio O kullanıcısına yanıt
    Sadece i30 da değil dizel olan birçok araçta triger zinciri mevcuttur. Kayış tipi triger genellikle benzinlilerde kullanılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 veya 13 dolu c4 al üstüne 5 10 bin lira cebinde kalır. Çok dolu ve konforlu bir araba. Yakıtı koklamasıda cabası

• Mitrovic kullanıcısına yanıt
    Her fabrika çıkış lpg kaliteli olmuyor.ne kadar para o kadar köfte misali yani.her motor lpg ile uyumlu olmuyor.sonuçta dizel yada benzinle çalışan motora farklı bir şeyle çalıştırıyorsunuz.motor yer derken lpg kullandıktan sonra motor eskisi gibi çalışmaz randıman alamamaya başlarsınız.araba 300 bin 400 bin gitmez diye bir şey yok gidebilir ama motor ilk aldığınız gibi olmayabilir.tabi bu konular forumda açıldı diye hatırlıyorum buralardan biraz daha bilgi edinebilirsiniz.Yada sanayide bu işlerle uğraşan tanıdığınız varsa sorabiliriz onlar daha bilgilidir.

• arfcmr A kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bilgiler için. 308'in uygun yakıt tüketimini görünce heveslenmiştim açıkçası. Ancak arkadaşlarım konforlu olmadığını söylediler ve elektronik arıza çok verir dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

2012 veya 13 dolu c4 al üstüne 5 10 bin lira cebinde kalır. Çok dolu ve konforlu bir araba. Yakıtı koklamasıda cabası
    Yakıtının baya iyi olduğunu duymuştum hocam. Ama otomatiği nasıl? Hyundai ve honda otomatiği gibi sorunsuz değil diye biliyorum. Bir de elektronik arıza çok olur demişlerdi.
  • otomatik i20 al temizini bulursun. lpg taktır keyfine bak.

Uzak durun. Mmt dualogic türevi manuel şanzımanın üstüne robot bindirilmiş yarı otomatik bir şanzıman.

• quote:

Orijinalden alıntı: xsharpx

Yakıtının baya iyi olduğunu duymuştum hocam. Ama otomatiği nasıl? Hyundai ve honda otomatiği gibi sorunsuz değil diye biliyorum. Bir de elektronik arıza çok olur demişlerdi.

Alıntıları Göster
    Ben neredeyse 1 yıldır kullanıyorum. Allaha şükür hiç arıza yaşamadım. Arkadaş mmt demiş ama mcp o şanzuman. Neden bulaşılmayacakmış anlamadım. Gayet sorunsuz bir şanzuman.

• quote:

Orijinalden alıntı: Caromer

Sadece i30 da değil dizel olan birçok araçta triger zinciri mevcuttur. Kayış tipi triger genellikle benzinlilerde kullanılır
    Çoğu derken? Opel astra kayış, opel corsa kayış, vw golf,clio kayış daha sayayımmı? çoğunda diye yorum yazmışsın ama ÇOĞU değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozfidelio -- 25 Aralık 2019; 12:42:5 >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Mmt demedim "mmt dualogic türevi" dedim hocam, mcp ikisinden sonra çıkan ama aynı mantık ve platform üzerine kurulu bir şanzıman türevi . Ben de şu an 2. Araç olarak dualogic kullanıyorum eşimin aracı. Ben de sorun yaşamadım ama yaşayacağımı biliyorum. Ve sürüm kullanım konforu tam otomatikle kıyaslanamaz. Manuel şanzıman üstüne bindiği için muhakkak baskı balata volant gibi standart masrafları olur. Robotu hassastır ve tamiri tuzludur. Ben ucuz olduğu için aldım sadece. Açıkçası severek kullandığımı da söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobainn -- 25 Aralık 2019; 12:42:19 >
  • ozfidelio O kullanıcısına yanıt
    Astra 1.4 t zincir, 2011 sonrası tsi tüm golfler ve jettalar zincir. Egea 1.6 dizel, 1.3 dizel 1.6 benzin zincir, i30 hem benzinli gdi hem de dizeli zincir. Arkadaşın listelediği araçların %90ı zincir. Yeni Nesil C sınıfı araçlarda kayış neredeyse yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobainn -- 25 Aralık 2019; 12:48:31 >
  • cobainn kullanıcısına yanıt
    Tek kavrama otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar bana göre çift kavrama şanzımanlara göre daha dayanıklı, ayrıca arıza çıkarsa çift kavrama kadar büyük arıza vermezler, çift kavrama arıza verirse ya beyin ya kavrama değişir ki oldukça pahalıdırlar. Elbette konfor yönünden en konforsuz şanzıman tipi, hem çift kavrama hem tek kavrama araç kullanıcısı olarak söylüyorum.
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Tabiki bu dediklerinize katılıyorum. Çift kavrama adı hiç geçmedi zaten. Arkadaşa benim tavsiye ettiklerimin tamamı tam otomatik şanzımanlardı. Çift kavramalıdan maliyet bakımından ve risk bakımından evet daha iyi. Ama dediğiniz gibi konforu da sağlamlığı da tam otomatik şanzıman ile aynı kıyas sayfasına bile yazılamayacak kadar kötü malesef.

Hocam, Elantra hakkında fikriniz nedir? Fiyat olarak diğerlerine göre sanki 5-10 bin daha uygun.
    Şehir içinde git gel amaçlı tek kavrama robotize şanzıman gayet güzel iş görür, hani korku yaratmaya gerek yok anlamında yazdım, yoksa tork konvertörlü şanzımanlar elbette ideal şanzımanlardır.
    Hocam uygun dediğinize göre eski kasa bakıyorsunuz. Yenisi 100 üstü çünkü. Bana göre oldukça demode oldu o kasa. Ben de geçmişte düşünmüştüm. Şu anda piyasası çok canlı değil diye biliyorum. Kısa süre manuelini kullanmıştım o zaman için gayet güzel araçtı. 2016 kasa dct 2019da makyajlı kasada tekrar tam otomatiğe döndüler verim alamayınca ama bahsettiğimiz kasanın şanzımanından emin değilim o yıllarda sık sık tam otomatik te kullandı hyundai. Açıkçası piyasa durumundan dolayı hiç düşünmediğim bir model olduğu için o kasayı pek araştırmadım. N

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobainn -- 25 Aralık 2019; 13:29:9 >
    Evet hocam, piyasası biraz zayıf görünüyor. Genelde dizel var piyasada, benzinlisi de var. Yakıt tüketimleri i30'larla aynı. Ancak benzinli elantraların motorları lpg ile uyumlu.(i30 benzinlinin değil mesela) Otomatik vitesleri i30 ile aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

45.000 TL + 10.000 TL Hasar kaydı pert değilmiş.

KM:255.000

2010

MARKA:BMW

KAPUT SAĞ ÖN ÇAMURLUK DEĞİŞİK SAĞ ARKA ÇAMURLUK SOL İKİ KAPI BOYALI HARİCİ BOYASIZDIR

Tarcanlara girse kim bilir neler çıkacak.

Bu arabayı alanın aklı yoktur.
    ben ayak üstü link attım açıklasına bakmadım bile

hatta ben olsam dizel yerine benzinli bakarım ama var o paraya e60 kendim kullandım 2005 530i 1.5 yıl hiç masrafım olmadı

neyse sizler almayın alan yada alacak kesim her zaman var 10 yaşında BMW Mercedes tu ka ka diyip araba hakkında kullanmadan hatta içine oturmadan yorum yapmak çok komik ama devam edin sizler almayın ki fiyatlar uçmasın.

arkadaşımda 2007 Audi A6 dizel var şuanda 410binde bir kez anahtar değmedi sadece periyodik bakım sizin gibi araba proflarına sorsak aman elinde patlar 100bin masraf edersin son sahibi olursunlar havada uçuşur

örneğin bu ülkede bu kafalar yüzünden aynı model Megane daha pahalı satıldı Lagunadan

örnekler bol şu videonun 02.02 dakikasından bakın mesela , avrupada isveçte hala 20-25 yaşında Volvonun her çeşidi yollarda tabi orada bizim millet gibi çobanlar yok o ayrı zamanında bakım ve zamanında kozmetik bakım ile araba ölmez ama bizim ülkede yorum yaptığı aracın içine oturmamış insanlar 10 yaşında BMW pert diye yorum atar devam siz almayın bunları piyasa artmasın
    Sekizsilindiryoutube
    Gündelik MERCEDES W140 kullanmak | Duymak isteyeceğiniz her şey
    https://www.youtube.com/watch?v=eEiQAt2PXLU

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.