Şimdi Ara

90 bin TL'ye hangi 4×4 SUV'u tavsiye edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, mevcut binek aracımı satar satmaz 4×4 bir SUV almayı planlıyorum. 90 bin TL gibi bir bütçem var. Aracına göre +/- 10 bin gibi bir aralığım var. Mevcut araç tek araç olacak. Hem gündelik yaşamda hem de doğa gezilerinde kullanılacak. Kendime göre bir araçtan beklentilerim şu şekildedir. İki küçük çocuğum var, yayla,dağ bayır gezerken ailem ile gideceğim, dolayısıyla aracın bagajı geniş olmalı. Doğu Karadenizde oturuyorum. Stabilize, yayla, patika yollarda gidebilmeli. Arada yolda karşıma çıkabilecek ufak tefek su birikintisinde, çamurdan geçebilmeli. Aracına göre 2011-2014 arası model ve 1800-2200 arası motor düşünüyorum. Manuel ya da otomatik fark etmez. Araç dizel olursa daha iyi olur. İnternetten baktığım araçlar şöyle:

1- 2012-2014 arası Ssangyong Rexton. Eskiden daha çok f/p aracıyken zamlarla biraz uzaklaştı. İnternette kullanıcıların yaşamış olduğu bazı negatif paylaşımlar acaba dedirtiyor.

2- 2012-2013 Fiat Freemont. Araç donanımsal olarak bence iyi ama fazla büyük olması şehirde dezavantaj. Dağda bayırda ne verir vermez bilmiyorum.

3- 2011-2012 Nissan X-trail. Tipi çok içime sinmese de genel boyut ve donanım açısından yeterli diye düşünüyorum. Sanayide konuştuğum usta parçaları pahalı, tamiratı zor dedi ve suzuki grand vitara önerdi.

4- 2012 Suzuki Grand Vitara 1.9 Dizel. Ağır arazi seçeneği olması. Bulunduğum şehirde (Rize) bolca görüyorum. Yedek parça, teknik hizmet kolaylığı avantajları. F/P aracı gibi görünüyor yalnız düşük km de araç bulmak zor. Bir yerde 1.9 DDIS' lerin kronik sorunu var diye yazması kafamı karıştırdı.

5- Diğerleri. Hyundai Santa-Fe, Kia Sorento 2011 model (kmsi yüksek değilse düşünülebilir mi?), Subaru Forester 2011 model (parçası pahalı diye okudum, çoğunun da kmsi yüksek). Hyundai ix-35, Kia Sportage 2012-2013 model (daha çok şehir aracı diye düşünüyorum). Toyota Rav-4 benzinli 2011-2012 model ( dizel fiyatına benzinli diye düşünüyorum.)
    Rexton hala kağıt üstünde bana daha tercih edilesi geliyor; ama kullanıcı ya da bilen yorumlarını gözardı etmemek lazım. Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bunların tamamı 1.6 diliminin üzerinde sanırım ,fiat bence bir adım önde,özellikle otoparkınız varsa büyüklüğü dert değil araba koyacak yer mutlaka bulunur,biz İstanbulda bu işi başarıyorsak siz Karadenizimiz de mutlaka yolunuzu bulursunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forester
  • Pajero

• Fiat'a uzak değilim ama biraz daha bilgi sahibi olmak istiyorum açıkçası. Pajero zaten 3200 motor, klasman dışı. Forester buralarda hiç gözüme çarpmadı.
  • Biraz fazla yakarlar ama o fiyatlara SUV olarak en mantıklıları Forester ve Kuga bence.

• bence freemont uygun oldukça heybetli artı daha uygun fiyatlara bulunabilir 1-2 yıllık bir model olacak. trafikte çok fazla olmaması bence avantaj

eğer başka sorunu yoksa

bunlar iyi bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 20 Ocak 2016; 1:31:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Forester öneririm benzinli otomatikler 70 civarıydı geçen ay 2010 modeli dizeli de 6-7 bin oynar diye düşünüyorum

• Sıfır kilometre Subaru XV
  • Seçeneklere eklememişsiniz ama Mitsubishi Outlander 2.0 Mıvec CVT olurdu benim tercihim. Yeni kasa oldukça iddalı. Arazide zaten yorum yapmaya gerek yok.Güvenlik konusunda da kusursuz Ncap'ten en güvenli araç ödülünü almiş bir araç. Amerika'da satış rekorları kırdı.Donanım olarakta oldukça dolu yakıtıda üzmez diye düşünüyorum 100km de 6.7 lt fabrika verisi var.

• rav4

• hyundai tucson'u baya beğeniyorum alıcak olsam, seçenek listemde ilk 3 de olurdu
  • Freemont veya Forester. Ama eşek niyetine kullanırım diyorsanız Suzuki. Daçya bile yetecektir size

• Dağ bayır çok gerekliyse Forester 4x4 sizi mutlu edebilir.Hatta Dizel dacia 4x4ler bile araziye çok uygun o bile olabilir bir seçenek.Diğer seçeneklerde benim en çok beğendiğim 2 araçlardan tucson ve sportage çok iyi
    Ama araziyse forester ve dacia bile uygun olabilir size.Rav4te olabilir hepsini bi inceleyin yinede
  • Mazda cx5, subaru forester, toyota rav4, honda crv, mitsubishi outlander, nissan x-trail, suzuki grand vitara.

Japonların bu sınıfta ezici bir üstünlüğü var.

Alternatif ssangyong rexton ve fiat freemont.

Rexton ve freemont diğerlerine göre daha büyük, daha ağır araçlar. İçlerinde kötü araç yok. Bence en temizi, en uygunu, en donanımlısı hangisi ise ona yoğunlaşın. Forester ve cx-5 e öncelik verirdim ben olsam. İkisini de test ettim, ikisi de güzel araç.
  • Size ya forester yada suzuki vitara. Gerisi yalan

• Genel olarak Japon otomobilleri ve bunlar arasında da Subaru öne çıkıyor galiba. Bir ara okumuştum gerek motoru, gerekse de orta arazi şartlarında iyiymiş diye. Rizede oturuyorum ve en yakın servis Orduda var galiba. İkinci el araç servisi için uzak. Mx5, outlander, rav4 klasmanlarında iyidir ama benzinlileri dizel fiyatına. İlla bunlardan birisi olacak olsa muhtemelen rav4 olur. Benzinli aracı kullanırken yakıt ibresi çok çabuk düşüyor. Psikolojik olarak şahsen insan geri çekiliyor. 2000 motor zaten alt motorlara nazaran çok yakıyor, birde benzinli olması durumunda lpgsiz bayağı bir külfetli olur gibi. Açıkçası favorilerim rexton ve freemont; plaseler ise x-trail 2.0, grand vitara 1.9 ve rav4 benzin (lpg). Yeni tucson tip olarak güzel ama çok yakıyor diye biliyorum.

• 1- Suzuki grand vitara arazide içlerindeki en kabiliyetli araçtır. çünkü ağır devir modu ve gerçek diff. lock mevcuttur. ancak bagajı görece küçüktür ve iç mekanı herkese hitap etmeyebilir.
    2- forester gelişmiş bir 4x4 sistemine sahiptir. uygun lastiklerle altını vurmadığı sürece her koşulda sizi üzmeden ilerler. iç mekanı ve bagajı daha kullanışlıdır.

tavsiyem benzinli otomatik lpg dönüşümü yapılmış forester olur.
  • Bende santa fe vardı ancak seçeneklerin hepsine sahibi olmasamda binmişliğim var, temiz 2009+ model santa fe 197hp olan modelini bulabilirseniz içlerinde en geniş ve konforlusu bu (vergi dezavantajı var)

İçlerinde Offroad kabiliyeti en yüksek olanda şüphesiz grand vitara ve forester (ama lpg uyumu tam olsun derseniz vitara).

Fiat fremont ise dodge journey ile birebir üretim hatta dodge üretimi bıraktı fiat Freemont olarak başladı. Journey kullandım biraz suv dan çok mpv ye kaçan bir araç.

Rexton bir arkadaşımda vardı ve bnm sadece gözüme çarpan içerideki malzeme kalitesi standardın altında. Ses çok fazla.

• 97.500'e 1.6 dci 130 hp full dolu renault kadjar. Daha iyisi bu fiyata yoktur. 2015 sonunda fiyatı böyleydi şimdi bakmadım galeride içine vs detaylı inceledim oldukça geniş bir araç edit:103.000 tl imiş ama 4x4 ve edc tam otomatik vites

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustang2007 -- 21 Ocak 2016; 18:05:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.