Şimdi Ara

9000TL BÜTÇE PC TOPLADIM YORUM + SİSTEMİ TOPLAYACAK SİTE TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oc yaparım diye bakmadım direk 16gb ram olsun kafasında baktım fiyatları yakın diye 3200mhz lik versiyonlarını alıcam 3600mhz olunca 200tl gibi bi fiyat farkı oluyor onun yerine Psu araştırdım 750w 80+Bronz sertifikalı
    www.hepsiburada.com
    High Power Element Smart 750W Mavi Ledli 80+ Bronze 56A@12V Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/high-power-element-smart-750w-mavi-ledli-80-bronze-56a-12v-power-supply-hp-ep-750s-p-BD303944
    f/p olarak bunu buldum

• İncehesap geforce hazır sistemlere bakın yada 9100 vatanda satılan munebbih attığı sistemi alın amaç oyun oynamak ise

Edit ben 600 TL fazlasına sıvı soğutma hariç 3800x ve 2070 super aldım incehesaptan biraz daha iyi sistem alırsınız bu paraya eğer peşin ise yada tek çekim yok zaten direk taksit ise mecbursunuz vatandaki sistemi almaya vade farkına 500-600 lira odemektense vatandan alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 4 Haziran 2020; 2:4:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google da PSU tier list yazıp linustechtips forumlarındaki listeyi incelemenizi ve seçimi ordakilere göre yapmanızı tavsiye ederim. sizin sisteminiz için uygunu listedeki tier B+ olanlardır ama biraz riskle Tier B de alabilirsiniz altını almanızı tavsiye etmem. PSU önemlidir kalitesiz psu lar bi anda cortlayabilir giderken yanında başka parçaları da götürebilir markaya takılmayın her markanın kalitesiz PSU su var, böyle bir sisteme kalitesiz malzemeyle yapılmış psu takmanızı tavsiye etmem bi anda üzebilir hiç sorun da çıkarmayabilir riskli olur. PSU sorunu yüzünden sistemi stabil çalışmayan arkadaşlarım da oldu yağmur yağarken kıvılcım atarak göçen o esnada yanında anakartı götüren de oldu çevremde.
  • my44 kullanıcısına yanıt
    Çok yararlı oldu bu gerçekten teşekkürler önerin için göz gezdirip psu seçimini yapıcam
    Biraz araştırmayla B+ tier inden en f/p olarak rampage etx 80+ gold-
    www.hepsiburada.com
    Rampage ETX-750-1 750W 80 Plus Gold Aktif PFC 12cm Fan Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/rampage-etx-750-1-750w-80-plus-gold-aktif-pfc-12cm-fan-oyuncu-power-supply-p-BD400172
    bulabildim ve bunda karar kıldım fiyat olarak bütçemi aştığından artı kasa bütçesinden kısıntı yapıcağım

• Casuell C kullanıcısına yanıt
    Everest o listeye nasıl B+ tan girmiş bilemiyorum bi bildikleri vardır umarım. Biraz yorumlara baktım alanlar memnun kağıt üstünde güzel iyi hoş diğer everestlere benzemiyormuş güya ama gene de ne alırım ne öneririm şimdiye kadarki kalitesizliği yüzünden güvenemem.
    www.hepsiburada.com
    Seasonic S12II-620 620W 80+ Bronze Power Supply Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/seasonic-s12ii-620-620w-80-bronze-power-supply-sea-s12ii-620-p-BD300643

önceki güç kaynağım buydu 4 sene kullandım PC günde ortalama 15 saat açık kalmıştır genelde kapatmam çünkü. Oyun da çok oynadım 1 seneden fazla işssizdim sabah kalkıp yatana kadar oyun oynuyordum öncesinde de öğrenciydim o zaman da sürekli oyundaydım. Şimdi kardeşimin pc ye takılı biraz eski olsa da güvenilir bir ürün o zaman çok araştırıp kalitesinden emin olup almıştım şu an f/p standartlarını karşılıyor mu bilemiyorum ama everest alacağıma gene gider bunu alırım gözümü kapatıp. En son ryzen 2600 1,35 volt çalışıyordu 2060 vardı 6 ay o şekilde kullandım hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Şu an listede Tier B sınıfında. F/P oranını bilemiyorum yanlış yönlendirmek istemem başkaları da fikir belirtirse iyi olur.

Not: Pahalı markanın ucuz ürününü ucuz markanın marka standardında pahalı ürününü almam yıllarca bu ürünler hep baş ağrısı sebebi oldu. Örneğin corsairin veya asusun fiyat politikasına göre ucuz olan ürünleri.

Not2: Eğer bu seasonici alırsan cpu kablosu biraz kısa kasa yapısına göre anakartı takmadan önce kasanın arkasında dolaştırıp uygun delikten çıkarıp sonra anakartı takarsan sorun olmaz yoksa her şey bittikten sonra üşenip ön taraftan ekran kartının üstünden atlatmak zorunda kalabilirsin görüntüyü bozuyor
    https://forum.donanimhaber.com/onerilen-guc-kaynaklari-listesi--30160122
    forum içinde de böyle bir konu buldum belki işine yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my44 -- 4 Haziran 2020; 3:42:4 >

• Sisteminiz çok güzel bende arkadaşlara katılıyorum, 3200mhz cl16 ram idealdir amd için. Bütçenizi aşıyorsa psu markalarına takılmayın bence (80+ sertifikası şart). Ayrıca ekran kartında bulabilirsen galax çok iyi rtx2000 serilerinde. Galax 2070 super kullanıyorum hiç ısı sorunu yaşamadım. Umarım istediğin gibi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Son attığın linkede bir göz atıp araştırma yapıcağım, normalde bende rampage in ürünlerini kalitesiz bilirim (mouse/pad,klavye,mouse) vs ama bu hem farklı bi sınıfta, hem attığın linkde B+ almış vede yorumları baz alırsam herkes üründen memnun ve bu fiyat bandında olup +80 Gold olan en uygun ürünlerden biri.
    Kasaya monteyi ben yapmıcam zaten bilmiyorumda alırken toplattırıp alıcağım
  • mojito035 kullanıcısına yanıt
    Aynen 3200mhz cl16 ramda karar kıldım bende, Psu arkadaş önemli dedi sorun çıkartabilirmiş ki hak verdim 200-300 tl fark yüzünden Psu da sıkıntı olsun giderken başka donanımlarıda yaksın istemem. Galax serisine göz atacağım umarım istediğim gibi olur saol önerin için
  • Garip bir durum var o kadar yorum yapılmış ancak kimse şu kasayı önermemiş
    www.vatanbilgisayar.com
    AMD R5 3600-ZOTAC RTX2060 SUPER MINI-GIGABYTE B450M S2H-CRUCIAL 480GB-16GB RAM - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-3600-zotac-rtx2060-super-mini-gigabyte-b450m-s2h-crucial-480gb-16gb-ram.html

1700 tl edecek fark yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Draqonn kullanıcısına yanıt
    Oem kasaların olayları nedir bi kaç arkadaş daha atmış vatandan başka kasalarda, parçalarının fiyatlarına tekil olarak baktığımda bir çoğunda 1kya yakın fark var bu fark nerden geliyor neden geliyor mantıklımıdır Oem pc almak vatandan yoksa ben en iyisi bütün parçaları kendim seçipmi toplayayım, bir kere alıyorum almışken en iyisini alayım uzun süreler gitsin zamanı gelincede parçalarını yükseltebileyim diye düşünüyorum çünkü.
  • bosunaokuma21karakter kullanıcısına yanıt
    Hazır sistemlerde genelde bi kaç parçayı iyi koyup diğer şeyleri salladıkları için güvenesim gelmiyor her parçayı tek tek ben seçeyim kendi fiyat bandında en iyisi olsun diye düşünüyorum ama varsa güzel bir önerin neden olmasın her türlü öneriye açığım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casuell

Oem kasaların olayları nedir bi kaç arkadaş daha atmış vatandan başka kasalarda, parçalarının fiyatlarına tekil olarak baktığımda bir çoğunda 1kya yakın fark var bu fark nerden geliyor neden geliyor mantıklımıdır Oem pc almak vatandan yoksa ben en iyisi bütün parçaları kendim seçipmi toplayayım, bir kere alıyorum almışken en iyisini alayım uzun süreler gitsin zamanı gelincede parçalarını yükseltebileyim diye düşünüyorum çünkü.
    Markaların kendi uyguladıkları indirimlerden o fiyatlara iniyor aynı parçaları vatanın sitesinden ayrı ayrı toplamaya çalışın yine pahalıya gelir, bütün parçaları görebiliyorsunuz sonuçta, endişenizi anlıyorum ancak attığım örnekte kayda değer tek fark sizin seçtiğiniz anakartın daha iyi olması ancak fiyat farkına değer mi derseniz bence değmez.

9000 tl ye şu kasa var mesela
    www.vatanbilgisayar.com
    INTEL I7 9700F-MSI RTX2070 SUPER VENTUS OC-MSI B360-A PRO-SAMSUNG 500GB-16GB RAM - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i7-9700f-msi-rtx2070-super-ventus-oc-msi-b360-a-pro-samsung-500gb-16gb-ram.html

Ki sizin sinerjiden topladığınızla pek kıyas kabul etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 4 Haziran 2020; 18:19:1 >

• Psu 600Watt yeter ancak ekran kartını 5700XT ile değiştir ondan ötürü kalsın psu, anakart msi 450-a pro max al
  • Coimbra kullanıcısına yanıt
    Nvidia da bulunun RTX teknolojisinin önemli olduğunu düşünüyorum o yüzden amd ekran kartı almak gibi bi düşüncem yok, psu konusunda hala araştırıyorum herkes farklı farklı yorumlarda bulunuyor ama seçimim sanırsam 650w ve üsüt +80 en az bronz seri bir psu almak olacak
  • Draqonn kullanıcısına yanıt
    Anladım sistemi bir kaç ay içerisinde toplayacağım hemen alım yapmayacağım için ileride gelebilcek oem sistem fırsatlarınada göz gezdiririm o zaman tavsiye için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casuell

Anladım sistemi bir kaç ay içerisinde toplayacağım hemen alım yapmayacağım için ileride gelebilcek oem sistem fırsatlarınada göz gezdiririm o zaman tavsiye için teşekkür ederim
    O zaman bu konunun çok anlamı yok, çünkü Eylül'de 4000 serisi Ryzen'lar gelecek, Nvidia'nın da 3000 serisi gelecek deniliyor ray tracing performansı çok daha yüksek olan, ama kesin bilgi yok. AMD'nin yeni GPU'ları da gelecek sanırım, %50 performans artışı tarzı leakler vardı. Yani birkaç ay içerisinde toplayacaksan Eylül'ü beklemen en mantıklısı.

Ben de devamlı git gel içerisindeyim, tam almaya karar vermiştim, şu şu parçaları alacağım yorum yapın dedim redditte, Eylül'ü bekle dediler.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Eğer öyleyse mantıklı dediğin fiyatlar baya düşer,topladığım sistemde bi değişiklik olmayacak gerçi ucuzlar aynı fiyata 2070 super vs alırım kafasıyla bakmıyorum ucuzlarsa 9000tl yerine 8000 harcarım diye düşünüyorum. Sistemi alacak param olana kadar aklımda kararlaştırmak istiyorum ki parçaları zamanı geldiğinde bu işleri kısa bi zamana sıkıştırıp strese girmeden kolayca halledebileyim.
  • benim de bütçe bu kadar. son önerilerle birlikte sistem neye dönüştü ?
  • chamach C kullanıcısına yanıt
    Şuanda çok farklı yorumlar gelmediği için aynı yani ram in 3200mhz olan modeli ve psu yu bununla değiştirme kararı aldım
    www.hepsiburada.com
    Rampage ETX-750-1 750W 80 Plus Gold Aktif PFC 12cm Fan Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/rampage-etx-750-1-750w-80-plus-gold-aktif-pfc-12cm-fan-oyuncu-power-supply-p-BD400172
    , kasayıda daha düşük bütçeli bişeye çevirmem gerekicek daha kararlaştırmadım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.