Şimdi Ara

&&& 92---98 EFSANE TOYOTA COROLLA KLUBÜ &&& (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.643
Cevap
53
Favori
1.205.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: legolas_kaan

ooo marsbel falan cok guzel olmus japonca yazıda güzelmiş valla hiç bu ivedik organize yarışlarına geldin mi gerçi gölbaşında da var ama ...

yok hocam oraya hiç gelmedim bi hipodrumdaki draglara geldim o kadar yaw sen msn yi eklesene benim
  • merhaba bende 6 senedir 95 model 1.6 xei kullanıyorum. Çok memnunum toyota'nın bu kasası çok başarılı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umut228

quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

Orjinalden alıntı: TaNeR_c

Merhaba arkadaşlar ben iki ay önce 97 model lpg.li Gli aldım. Aracım otomatik vites ve bir sorunum var.
    Aracı 2 ay önce almama rağmen ancak geçen hafta uzun yola çıktım. Bi ankara yapıp gedim. Yeni bolu tüneli yolu 50 km. kısaltmış ve istanbul gişelerden ankara gişelere tam 3 saatte girdim. Tabi uzun yola çıkmışken aracın son süratinide denemek istedim ve arabaya bir miktarda benzin aldım ki gaz ve benzin farkı varsa onuda anlamış olurum diye.
    Şimdi soruna gelince, aracım otomatik vites, tam gaz hafif rampa aşağı giderken ibreye bakıyorum 200 km hız gösteriyor fakat devir saatine baktığımda 7500 devir gösteriyorki araba baya bir bağırıyor ve daha gitmiyor. Gazdan hafif ayağımı çektiğimde vitesi 5 e atıyor ama bu seferde araba hantallaşıyor ve hızı düşüyor. Benim anlamadığım şey 200 km. hızla giderken araç 4 ncü viteste ve 7500 devire gelmeden 200'e çıkmıyor. İnsan diyorki 4 te 200 yaparsa 5 te neler yapmaz ama öyle değil durum, 5 e atması için muhakkak ayağımı biraz gazdan çekmem şart ama bu defada devir düşüyor ve araba yavaşlamaya başlıyor. Tekrar gazı köklüyorum yine 4 e atıyor ve yine 200'ü geçmiyor :( Bu arabanın bir sorunumu var yoksa otomatik vitesler hep böylemi?

Not: aracımı aldığımda tüm bakımlarını yaptırdım (hava filtresi, bujiler, yağ, şanzıman yağı)

Lütfen beni bu konuda aydınlatın arkadaşlar, ayar mı yapılması lazım yoksa parçamı değişmesi lazım, ya da beyindeki yazılımdan mı anlamadım.
    Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

aracın 4 vites ve otomatik. ayanı gazdan çekince 5. vitese geçmiyor, 4. viteste kalıyor

ayrıca aracının özellikleri ile ilgili ekte resim var inceleyebilirsin.
    ayrıca aracın yakıtı ile ilgili bilgi verirsen sevinirim

&&& 92---98 EFSANE TOYOTA COROLLA KLUBÜ &&&

bu arabanın kataloğndan bir sayfa mı?

evet

• herkese mrb ben de de 1998 xei war süper bi araba 220 i geçtim devir satti 6400. asil bunlarin 160 hp war japponyadakiler için bi de o olsa a.q wallla nese en ii filtre hangisi bizimkilere bilen warmi:)
  • 114 bg. gücünde olanların teknik özelliklerini gösteren tablo mevcut mu?
  • arkadaslar bi topicte efsane öldü falan yazmışlar efsanenin yol tutuşu sıfır 160ı geçince savruluyor falan yazmıslar 170e zor basıyor yazmıslar...işte cevap: bi kere 92-98 seneleri arasında corolla kadar yere yakın bi otomobil var mıydı.yerle mesafesi ne kadar azsa o kadar güzel yol tutar bi araba.ben zaten hızına konusana sasıyorum 2007 ler dahil 1.6 motoru olupta benm arabamı geçebilcek yok bmw ve mercedes dahil bu kadar iddalıyım sadece ben değil bütün efsane kasa sahipleride bunu söyler.. bide şey yazmıslar ondan bi sonraki kasa daha iyidir falan demişler..99 kasa en kötü kasadır ve satılmasdır toyota bu fıyaskosunu 2001 kasasıyla duzeltmeye calısmıstır...ve her yeni corollada araba biraz daha yukseldi ben bunu der bunu soylerim...bi gün yeni nesil corolla bile alsam efsane kasa en hızlı ve en güzel corolladır derim
  • quote:

arkadaslar bi topicte efsane öldü falan yazmışlar efsanenin yol tutuşu sıfır 160ı geçince savruluyor falan yazmıslar 170e zor basıyor yazmıslar...işte cevap: bi kere 92-98 seneleri arasında corolla kadar yere yakın bi otomobil var mıydı.yerle mesafesi ne kadar azsa o kadar güzel yol tutar bi araba.ben zaten hızına konusana sasıyorum 2007 ler dahil 1.6 motoru olupta benm arabamı geçebilcek yok bmw ve mercedes dahil bu kadar iddalıyım sadece ben değil bütün efsane kasa sahipleride bunu söyler.. bide şey yazmıslar ondan bi sonraki kasa daha iyidir falan demişler..99 kasa en kötü kasadır ve satılmasdır toyota bu fıyaskosunu 2001 kasasıyla duzeltmeye calısmıstır...ve her yeni corollada araba biraz daha yukseldi ben bunu der bunu soylerim...bi gün yeni nesil corolla bile alsam efsane kasa en hızlı ve en güzel corolladır derim

sen onu yazanların adresini ver bombalayalım

• sen bombala ben combalayım

not combalama=tam bir anlamı yok aslında böyle göndermek gibi bişi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 24 Ağustos 2007; 10:10:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

arkadaslar bi topicte efsane öldü falan yazmışlar efsanenin yol tutuşu sıfır 160ı geçince savruluyor falan yazmıslar 170e zor basıyor yazmıslar...işte cevap: bi kere 92-98 seneleri arasında corolla kadar yere yakın bi otomobil var mıydı.yerle mesafesi ne kadar azsa o kadar güzel yol tutar bi araba.ben zaten hızına konusana sasıyorum 2007 ler dahil 1.6 motoru olupta benm arabamı geçebilcek yok bmw ve mercedes dahil bu kadar iddalıyım sadece ben değil bütün efsane kasa sahipleride bunu söyler.. bide şey yazmıslar ondan bi sonraki kasa daha iyidir falan demişler..99 kasa en kötü kasadır ve satılmasdır toyota bu fıyaskosunu 2001 kasasıyla duzeltmeye calısmıstır...ve her yeni corollada araba biraz daha yukseldi ben bunu der bunu soylerim...bi gün yeni nesil corolla bile alsam efsane kasa en hızlı ve en güzel corolladır derim

sen onu yazanların adresini ver bombalayalım

işte bu topicte yazmıslarhttp://resim.donanimhaber.com/m_16854637/tm.htm doganla karsılastırmıs it

• arkadaslar taam bu kasa gününün sartlaina göre mükemmel ama kabul edelim ki zaman geçio ve teknoloji ilerliyor biz efsaneciler olarak biraz objektif olmaliyiz ben de 98 xei war 106 binde bütün kontürolleri ve bakimlari tam dayimin 210 binde 2002 model vvti araci bi görün allaha emanet dersiniz arabaya hiç bakmaz hiç bise yaptirmaz araç benimkinden daha rahat hizlaniyor nie akilli motor adamlar hergeçen gün yenilio herseyi.... nese ben burdan adanada oturan arkadaslara bir sey dicem bi toplanti bulusma felan ne dersiniz
  • merhaba aranıza yeni katıldım en kısa zamanda resımlerı eklıycem
  • quote:

Orjinalden alıntı: berqo_01

arkadaslar taam bu kasa gününün sartlaina göre mükemmel ama kabul edelim ki zaman geçio ve teknoloji ilerliyor biz efsaneciler olarak biraz objektif olmaliyiz ben de 98 xei war 106 binde bütün kontürolleri ve bakimlari tam dayimin 210 binde 2002 model vvti araci bi görün allaha emanet dersiniz arabaya hiç bakmaz hiç bise yaptirmaz araç benimkinden daha rahat hizlaniyor nie akilli motor adamlar hergeçen gün yenilio herseyi.... nese ben burdan adanada oturan arkadaslara bir sey dicem bi toplanti bulusma felan ne dersiniz

valla arkadaşın vvti ile kapıştık ne o geçti ne ben ! yani performans aynı sayılır. vvt-i bi önceki motora göre artısı 100 km 'de ortalama 1 lt az yakmasıdır.

elbette eksileri kabul ederiz. ona sözümüz yok.
    ben sayayım

eksileri

- frenleri kötüdür. çabuk kızaklar
    - yol sesi çok alır
    - abs, hava yastığı special dışında yoktur. (special'de çok pahalıdır)
    - çok alcaktır
    - yüksek devirde motor sesi vardır

artıları

+ motor performansı günümüzdeki çoğu araca kafa tutar (gols 1.6 fsi, astra 1.6 115 hp, ford focus 1.6 115 hp vs.)
    + yakıt tüketimi düşüktür
    + gerçekten çok sağlamdır.
    + konsol kaplaması kalitelidir
    + aracın hareretini istesenizde yükseltemezsiniz. ilk çalıştığında motor ısısı hızlı bi şekilde 90 dereceye çıkar ve kesinlikle yerinden oynamaz. motor durduğunda geç soğur.
    + parça bolluğu (yan sanayi parçalarının da kolay bulunabilmesi)
    + kendine has eksoz sesi (hörn hörnnnnn)

aklıma gelenler bunlar. eklemesi sizden

bu araçların en çok tutulmasına neden olan faktör SAĞLAMLIKTIR. Ama önemli eksikleride vardır. Frenlerinin çabuk kızaklaması kaza anında çok tehlikeli olabilir. abs ve hava yastığının olan versiyonun pahalı satılması çok büyük bir eksidir.

eğer ki ben uzun vadeli kullanacam hemen satmıyacağım diyorsanız bi sonraki kasa olan 99 modelden başlayan tek farlılarıda aynı fiyata düşünülebilir. hem abs, hava yastığı mevcut, hem iç döşeme görünüşü daha güzel

bir 95 model corolla kullanıcısı olarak bunları söyleyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 25 Ağustos 2007; 14:54:47 >

• arkadaslar neden arabalarin hiz devir iliskisi birbirini tutmutor mesala benim araba 200 de 6000 deviri biraz geçio ben linki werim siz karar werin birde bizim kasalarin videolarini nerede bulabilirim.

ziya36youtube
    ziya36 speed AE101 96 XEİ
    http://www.youtube.com/watch?v=iVK77j2p05E

• Bendeki 91 kasa corolla neden efsane değilmiş yahu.

Bu kasayı seven bazı kişiler, pompacılar serviste karşılaştığımız insanlar zamanının en iyi arabasıydı diye iltifat ederler...
  • ya arkadaslar su topici biraz canlandiralim efsaneciler olarak

• evet nerelerdesiniz arkadaşlar
  • ercan_wrc Arkadaş
    SİS FARI DEDİNİZDE DİKKATİMİ ÇEKTİ
    Ben Sattığım Corollanın Sis farlarınına tampon plastiğinden kılıf yaparak takmıştım orjinal olmuştu.Tabi biraz uğraşmak ger

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OR-PATİENCE -- 31 Ağustos 2007; 15:10:40 >

• hocam bende tamponun kenarına iyice bitiştirdim ki sonradan takılma gibi sırıtmasın diye nitekinde yakıştı yani
  • arkadaşlar bende yeni aranıza katılmdım artık 95 model toyota coralla 1.6 xei aldım araba merkezi kilit 4 cam otomatik alarm var. km 145 binde 12.50 ytl ye aldım sizce fiyatı iyimi araba garaj arabası gibi cok temiz motorda hiç ses yok beni aydınlatırsanız sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: halilcd

arkadaşlar bende yeni aranıza katılmdım artık 95 model toyota coralla 1.6 xei aldım araba merkezi kilit 4 cam otomatik alarm var. km 145 binde 12.50 ytl ye aldım sizce fiyatı iyimi araba garaj arabası gibi cok temiz motorda hiç ses yok beni aydınlatırsanız sevinirim...

temizse fiyat da iii

yalnız 4 cam otomatik olmasın , xei'ler 2 cam otomatik .
    ya aracın gli , ya da 4 cam otomatiği sonradan takdırmış adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 1 Eylül 2007; 13:33:56 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.