Şimdi Ara

&&& 92---98 EFSANE TOYOTA COROLLA KLUBÜ &&& (471. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9.643
Cevap
53
Favori
1.207.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Xei yazmışsınız şimdi farkettim 1.6 enjeksiyonlu ise tek nokta sistemlerde uyuyor. Benimkide enjeksiyonlu xli üzerinde tek nokta atiker var ve çok şükür şimdilik sıkıntı yok. Tek nokta olması daha iyi fazla benzin istemiyor benzinle çalışıyor 2000 devire ulaşacak kadar hafif gaz verince hemen lpg ye geçiyor, yani benzin tüketimi minimum oluyor. Yanlız bu sistemi taktıracaksanız iyi bir firma ve ustaya yaptırın. Kötü montaj sonucu arada ufak patlamalar oluyormuş, patlama dediğim sadece ses olarak patlama. Bu patlamalar zamanla manifold ve motora zarar verebiliyormuş mış muş da muş muş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail4444

Xei yazmışsınız şimdi farkettim 1.6 enjeksiyonlu ise tek nokta sistemlerde uyuyor. Benimkide enjeksiyonlu xli üzerinde tek nokta atiker var ve çok şükür şimdilik sıkıntı yok. Tek nokta olması daha iyi fazla benzin istemiyor benzinle çalışıyor 2000 devire ulaşacak kadar hafif gaz verince hemen lpg ye geçiyor, yani benzin tüketimi minimum oluyor. Yanlız bu sistemi taktıracaksanız iyi bir firma ve ustaya yaptırın. Kötü montaj sonucu arada ufak patlamalar oluyormuş, patlama dediğim sadece ses olarak patlama. Bu patlamalar zamanla manifold ve motora zarar verebiliyormuş mış muş da muş muş.

Valla bende sıralı mı taktırsam düzmü taktırsam karar veremedim . sıralı daha sağlıklı diyorlar ama gerek varmı diye düşünüyorum. Düz sistemin bir zararı olurmu acaba genel olarak çalışmasına.

• quote:

Orijinalden alıntı: ukayl06

quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Ben biliyorum lpg nin öyle bişey olmadığını ama babam inanmıyor.
    Yapacak bişey yok böyle devam

Bende de xei 97 var , az bindiğim için taktırmadım ama bu sene muayene zamanı yaklaşırken taktırsammı diye düşünüp duruyorum. Yarı yarıya yakıt tasarrufu var sonuçta.

Sorun yaşamamak için.İyi bir kit taktırın ayrıca montajı iyi bir ustada yaptırın

• ukayl06 kullanıcısına yanıt
    Enjeksiyonlu bir sisteme sıralı sistem taktırın. Aksi halde uzun vadede sorunlara yaşarsınız. Tek nokta sistemler sağlıklı değil. Bunu ben değil bir çok usta söylüyor. Size tavsiyem başta biraz daha fazla vererek sıralı sistem lpg taktırmanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hboluk

Enjeksiyonlu bir sisteme sıralı sistem taktırın. Aksi halde uzun vadede sorunlara yaşarsınız. Tek nokta sistemler sağlıklı değil. Bunu ben değil bir çok usta söylüyor. Size tavsiyem başta biraz daha fazla vererek sıralı sistem lpg taktırmanız.

Ne gibi sorunlar olabilir hocam. Bana sanki biraz fazladan masraf gibi geliyor bu araçlarda. Yinede tam tecrübeli değilim ama kullannannlar hep memnun görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukayl06 -- 29 Şubat 2016; 15:26:24 >
    ismail4444 yazmış aslında.

"Kötü montaj sonucu arada ufak patlamalar oluyormuş, patlama dediğim sadece ses olarak patlama. Bu patlamalar zamanla manifold ve motora zarar verebiliyormuş mış muş da muş muş."

Ama onun yazdığı eksik sadece ses olarak patlama diye belirtilen ifade ne kadar anlamlı. Bi patlama varsa sadece ses mi çıkarır ? Motorun içinde ses bombası mı var

Bahsedilen patlamalar zarar veren patlamalar. Ne gerek var riske atmaya. LPG zaten kendini amorti eden bir sistem.
  • quote:

ismail4444 yazmış aslında.

"Kötü montaj sonucu arada ufak patlamalar oluyormuş, patlama dediğim sadece ses olarak patlama. Bu patlamalar zamanla manifold ve motora zarar verebiliyormuş mış muş da muş muş."

Ama onun yazdığı eksik sadece ses olarak patlama diye belirtilen ifade ne kadar anlamlı. Bi patlama varsa sadece ses mi çıkarır ? Motorun içinde ses bombası mı var

Bahsedilen patlamalar zarar veren patlamalar. Ne gerek var riske atmaya. LPG zaten kendini amorti eden bir sistem.

Hocam aynı sistem aracımda mevcut 3 aya yakındır kullanıyorum aracı maaşallah daha hiç patlama olmadı ve lpg kaynaklı bir sıkıntımız olmadı şeytanın kulağına kurşun. İyi bir ustanın montajladığı sistemde patlama felan da olmuyormuş.

• ismail4444 İ kullanıcısına yanıt
    3 ay uzun bir süre değil ki. 3 ayda kaç km yaptınız ?
    Helal olsun tüp takılmamış efsaneler de varmış.. 2 ay önce 98 model 235 binde hiç tüp takılmamış gli aldım..aldığım gibi tüp taktırdım sıralı sistem 1100 ₺ ye....5000 km yaptım az kaldı çıktı bile parası..

• quote:

3 ay uzun bir süre değil ki. 3 ayda kaç km yaptınız ?

5000 km yaptım hocam üstelik kış mevsimi idi malum. LPG kaynaklı arızaların %90 ının kış mevsiminde çıktığını düşünürsek az çok durumu tahmin edersiniz. Ayrıca dediğim gibi bu araçların neredeyse tamamına yakınında tek nokta sistem LPG takılı imiş. Aracı alırken 3 faklı ustaya gösterdim herhangibir sıkıntı olmayacağını söyledi. Ayrıca gaz ayarı için LPG ciye gittim ki burası LPG montajı yapan bir yer o da aynı şeyleri söyledi, bu arabaların hemen hepsinde bu sistem takılı dedi. Dedim usta bi zararı olursa bunu sök yerine sıralı sistem birşeyler takalım dedim, adam bana aynen şunu söyledi: "Kardeş paran sana dürtmesin, çok istiyorsan takarız ama boşa masraf etmiş olursun hem de boşa benzin yakmış olursun, yüzlerce 1.6 enjeksiyonlu bu tip corollaya düz sistem taktım sıkıntı yaşayan yok." dedi. Sonuçta ben adama ciddi ciddi bu sistem sıkıntı yaparsa sıralı sistem yeni birşeyler takalım dedim gerek yok dedi ve adam para kazanacağı halde gerek yok dedi, gerisi de bakış açısına göre değişiyor hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beyttatar

Helal olsun tüp takılmamış efsaneler de varmış.. 2 ay önce 98 model 235 binde hiç tüp takılmamış gli aldım..aldığım gibi tüp taktırdım sıralı sistem 1100 ₺ ye....5000 km yaptım az kaldı çıktı bile parası..

Atiker mi taktırdın hocam , benimki de 120.000 de henüz. Hayırlı olsun bu arada.
  • Ben 97 GLİ yi aralık 2013 de aldığım zaman tek nokta lpg vardı yakşalık 27 aydır kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım yakıtıda çok makul.Geçen sene LPG işi yapan ustaya benim buna sıralı sistem yada başka bir tek nokta taksak yakıt farkedermi diye sorduğumda bendeki sistem çok eski ve bundaki tadı yenilerde bulamayacamı söyledi.Arızası yoksa sakın dokundurma dedi.Marini diye bir marka geçtiğimiz yıl 90 - 100 km hızla gidiş dönüş 1700 km yola 155 litre LPG yaktı yani 100 kmye 9.1 lt yakmış oldu.Toyotalara tek nokta daha verimli sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukayl06

quote:

Orijinalden alıntı: Beyttatar

Atiker mi taktırdın hocam , benimki de 120.000 de henüz. Hayırlı olsun bu arada.

Zavollinin ürünü cangas taktırdım.. Atiker 950 ₺ ydı..ama tüm bağlantı noktaları plastikti.. Cangastan çok memnunum.uzun yolda 110-120 ile 100 km de 7.5 lt lpg yakıyor.. Şehir içinde de 10-11 lt arası değişiyor...aracın çekişini de etkilemedi..canavar gibi gidiyor tüpte tık demeden 195-200 gidebiliyorum..Sağolsunlar 5 taksit te yaptılar 1100 e... 2 aya tüp amorti olur..

• op_dede O kullanıcısına yanıt
    Bu benim 2. Efsanem.. Diğeri 95 model xei mde mikserli brc elegant serisi vardı arada patlama yapardı hava filtresinden ama memnundum..3 yıl bindim hiç tüpçüye gitmedim o derece yani... Öğrenciydim o zamanlar ve bu önemliydi.. Ama yakıt olarak tam sıralılar kesinlikle daha az yakıyor.. Gerçi benzini fazla yaktığı için aynı şey oluyor ama performans olarak tam sıralılar kesinlikle daha iyi...

• Arkadaşlar LPG hhiç bir zaman yarı yarıya tasarruf sağlamaz.Az km yapan injeksiyon lu araçlarda gereksizdir luzumsuzdur...

95 XLİ var, Aracın teknik verileri zaten süper,yeni model 1.6 benzinli araçlarla hemen hemen aynı tüketim değerlerine sahip--Ş-İ==8.9....Ş.D===5.7 ***Doganlar-şahinler tüpte bu değerlerden fazla yakıyorlar

Bagaj 420 lt bir aile için zaten küçük tüp taktırıpta bagajı iyice küçültmenin alemi yok....Uyumlu deniyor ama arıza çıkarmaya başlayınca tüp cüyle kanka olunuyor..Yıllarca tüplü araçlara bindim neler çektim-yok ayarı bozulur-çekmez patırdar sabah çalışmaz vs...

kışın benzinde çalışacak kısa mesafe yapıyorsan zaten tüpe geçmeyecek..Tehlikesinide yabana atmayın kaç tüplü araç patladı yandı buda ayrı konu..

Gidişi çekişi tüple benzinli bir olurmu,,,,

Bunlar kendi düşüncelerimdir,herkezin fikri ayrıdır.Ben şahsen injeksiyonlu olduktan sonra tüplü araç almam ve taktırmam

• quote:

Orijinalden alıntı: hay-bey

Arkadaşlar LPG hhiç bir zaman yarı yarıya tasarruf sağlamaz.Az km yapan injeksiyon lu araçlarda gereksizdir luzumsuzdur...

95 XLİ var, Aracın teknik verileri zaten süper,yeni model 1.6 benzinli araçlarla hemen hemen aynı tüketim değerlerine sahip--Ş-İ==8.9....Ş.D===5.7 ***Doganlar-şahinler tüpte bu değerlerden fazla yakıyorlar

Bagaj 420 lt bir aile için zaten küçük tüp taktırıpta bagajı iyice küçültmenin alemi yok....Uyumlu deniyor ama arıza çıkarmaya başlayınca tüp cüyle kanka olunuyor..Yıllarca tüplü araçlara bindim neler çektim-yok ayarı bozulur-çekmez patırdar sabah çalışmaz vs...

kışın benzinde çalışacak kısa mesafe yapıyorsan zaten tüpe geçmeyecek..Tehlikesinide yabana atmayın kaç tüplü araç patladı yandı buda ayrı konu..

Gidişi çekişi tüple benzinli bir olurmu,,,,

Bunlar kendi düşüncelerimdir,herkezin fikri ayrıdır.Ben şahsen injeksiyonlu olduktan sonra tüplü araç almam ve taktırmam

Litreye vurunca yari yariya farketmez ama liraya vurunca farkediyor. Cekisi cok dik rampalarda farkediyor o da nadir. Patlamasina gelince ne yazikki dogru. Cok km yapiyorsaniz lpg daha uygun bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Henüz benzinde binecek kadar parayı bulamadık malesef.Ayrıca kaliteli marka taktırıp ustanızda iyi olursa fazla sorun yaşamazsınız.Lpg ile uyumlu araç oldukça her araca taktırılması taraftarıyım.
  • Son zamanlarda bu kasadan alan veya satan arkadaşlar fiyat konusunda bilgilendirme yapabilir mi?

• Divide et impera D kullanıcısına yanıt
    Kardeş 98 model beyaz 1.6 gli 19.400 e aldım..235 binde hiç tüp takılmamış klimalı... Bir kapı ve ön kaput değişik.. Sol taraf boyalı...

• Beyttatar kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
    o kadar ediyor mu vay be piyasa nolmuş??

• 
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.