Şimdi Ara

&&& 92---98 EFSANE TOYOTA COROLLA KLUBÜ &&& (473. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.643
Cevap
53
Favori
1.207.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 471472473474475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Corollanin bakımları zamanında yapılmış ve km doğru ise bir sorun yaşamazsınız.93 model olduğu için japon montajdır, bu yüzden yerli üretimlerden iç malzemesi fln daha kalitelidir.Merak ettiğiniz şeyler için mesaj atabilirsiniz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm arkadaşlar acil olarak birazda risk alarak uzun bir yola çıktım.
    Soruna gelecek olursak arabanın önünden yaklaşık 50km hızı geçtikten sonra tık tık tık ses geliyor. Düz giderken ses pek duyulmuyor fakat özellikle sağa dönerken ses gayet net duyuluyor. Ses çıkmaya başladıktan sonra yaklaşık 1000km kadar gittim.
    1. Problem nerede olabilir? edit:(Fren balatalarını değiştirdikten sonra ses yapmaya başladı.)
    2. 1 ay kadar yaklaşık 100km şehir içinde idare eder mi?
    3. masraf ne tutar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevrullah -- 17 Mart 2016; 16:37:40 >
  • nevrullah kullanıcısına yanıt
    50 km hızı geçtikten sonra ve sonrası hızlanmada kafa sallıyormu direksiyona etki yapıyor ise aks mafsalına baktır dahada çoğalıp masrafı büyütebilir.Zaten iyi bir tamirci test sürüşünde hemen anlar..
  • Dörtlü ve arka cam rezistansı düğmesinin arkasinda bulunan ufak ampullerin adını ve tipini bilen var mı arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: op_dede

50 km hızı geçtikten sonra ve sonrası hızlanmada kafa sallıyormu direksiyona etki yapıyor ise aks mafsalına baktır dahada çoğalıp masrafı büyütebilir.Zaten iyi bir tamirci test sürüşünde hemen anlar..

110 la giderken direksiyonda titreme çekme hiç birşey yok direksiyonu bıraktığımda ok gibi düm düz gidiyor. Sadece ses daha ritmik hale geliyor. 50 ile giderken tık--tık ise 110 la giderken tıktıktık. Baktırmaya vaktim yok işin doğrusu hafta sonu binersem arabaya binerim binmezsem oda yok. En kısa zamanda yaptırmayı bende düşünüyorum.
  • ProduceR. kullanıcısına yanıt
    T5 dipsiz gösterge ampul
  • op_dede O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

Edit: dörtlü ve arka cam rezistansı düğmelerin arkasındaki ampül tipi "kıl ampül" olarak geçiyor. T5 değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProduceR. -- 18 Mart 2016; 19:22:35 >
  • Hocam bu atiker in microfast sistemi nasıldır bilen varmı_? Birde safefast sistemi varmış galliba, bugun ankaradan damla otogazı aradım microfast var dedi .
  • nevrullah kullanıcısına yanıt
    Ayni sorun bizim aracta da var, araci alirken onceki sahibi aks sorunu olarak belirtmisti, yaptiramadan biz satin almis olduk ve bizde firsat bulup hala yaptiramadik, yaklasik 4 aydir bu sekilde biniyoruz, defalarca Zonguldak - Istanbul, Zonguldak - Bursa, Zonguldak - Bolu yaptik sukur sorun cikarmadi, tabi ilk firsatta yaptirmamiz gerekiyor, sizin de sorununuz bu yonde olabilir hocam.

• Merhaba. 15000 tl param var. Gerektiğinde ayağımı yerden kesecek. Yıllarca sorun çıkarmayacak bir araba almak istiyorum. Donanımı, hızı hiç önemli değil zırt pırt arıza yapmasın yeter. Komşum 98 model toyota corolla xl sw satıyor. 1.3 karbüratörlü. 230.000 km'de. Tüplü. Sadece sağ kapısı değişmiş. Bana 13.500 tl'ye bırakacağını söyledi. Bir test sürüşüde yaptım. Sorun göremedim araçta. Araba büyük olduğu için kullanırken biraz zorlandım ama alışırım zamanla. Büyük ihtimalle alacağım. Ama aklımı kurcalayan sorular var.
    1) Araba 98 model ama trafiğe çıkışı 1991 gözüküyor. Anlam veremedim.
    2) Araba fiyatlarından anlamam. Sizce 13.500 bu araba için uygun mu?
    3) Araba ileride bana ne kadar sorun çıkartır?
    4) Araç bozulunca parçasını filan kolay bulabilir miyiz?
    5) 1 yıl sonra satmaya karar verirsem çabuk satabilir miyim? Alıcısı çıkar mı? Donanımı düşük.
    6) Aracı alırken nelere dikkat etmem lazım? Neresinde arızası olabilir?
    7) Sizce bu araç bana uygun mu?
    8) Yaklaşık aynı fiyata kazasız 2003 opel corsa daha iyi bir tercih mi olur?

Bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• nuwanda324 N kullanıcısına yanıt
    1- Ruhsata yanlış işlenmiş olabilir.
    2-98 model ve anlattığınız bir araç için fiyat çok uygun.
    3-Alır almaz yaptırılması gerekenler; Triger kayışı(en önemlisi bence),yağ değişimi ,yağ filtresi vs gibi filtre değişimleri.Devamında yağını suyunu koy seni üzmez.
    4-Parçasını kolaylıkla bulabilirsin.
    5-Alıcısı illa ki çıkar ama Sw olmasından dolayı sedan corollalar kadar hızlı olmayabilir.
    6-Tanıdık bir ustaya aracı göster, söylenmeyen değişenleri var mı, Km orjinal mi,Yağ yakıyor mu bunu kontrol ettir,Soğutma suyuna yağ karışıyor mu .
    7- Sw olması önemli değilse sedan corollalara bakmanızı tavsiye ederim.

Merak ettiğiniz kısımlar için mesaj atabilirsiniz.
    Teşekkürler. Almaya karar verdim aracı. Bizim yakında araba pazarı var. Pazarın etrafında araç muayene exper dükkanları var. Exper testi 100 lira tabelası görmüştüm geçen. Arabayı onlara göstersem anlarlar herhalde triger kayışı sağlam mı değil mi? Komşu da zaten eski araba tamircisi. Dediğine göre arabada hiç bir sorun yok. 20 yıllık güvendiğimiz komşumuz. Yalan söyleyeceğine ihtimal dahi vermiyorum. Ama belki onun farketmediği bir sorun vardır arabada. Plakasını sorguladım en son muayenesi 24/05/2014 gözüküyor. Bir sonraki muayene zamanı ne zaman? Kaç yılda bir muayene yaptırmak gerekiyor?
    Toyota teretdüt edilmeden alınacak araçlardır ki komşunuz olduğu için size yalan söylemez çünki yüz yüze bakacaksınız.Toyotaların kronik arızası yoktur hele helede motoru kolay kolayına arıza yapmaz.Ben 3 yıldır 97 gLİ kullanıyorum bazen model değişmek için hevesleniyorum ama çok iyi bişey alsam çok para gerekli.2009 Hyundai accent 1.4 era taksi çıkması araç takas istediler üstünede 4000 TL verdiler taksi çıkması olduğu için güvenip takas yapamadım.Şuna arabamdan çok memnunum yakıtıda ekonomik. Sizin alacağınız araç muaynesini 2 yılda bir olur 24/05/2016 çarşamba günü yaptırmanzı gerekiyor.
    Triger kolay kolay sökülüp bakılmadan anlaşılmaz hocam veya komşunuz ne zaman değiştiğini kesin biliyorsa km si dolana kadar degistirmeyebilirsiniz. Aksi halde çok masrafı yoktur trigerin değiştirip gönül rahatlığı ile binebilirsin

• 10 gün önce yaptırdım arabayı da buraya yazma fırsatım olmamıştı. Sol teker bilyasının dışından bir parça kırılmış. Sağ tarafında pek hayrı kalmamıştı. NSK marka japon bilyalar ile değiştirdiler. Amam hala gösterge panelinin sönmesi olayına bir çözüm bulamadım. Cam rezistansı düğmesini aç kapa yapınca ışıklar yanıyor belli bir süre sonra tekrar sönüyor bazen bir saat bazen 2 gün sonra. Elektrikçide anlamadı.
  • arkadaşlar 95 modelin ön kapı içi hoparlör boyutunu bilen var mıdır acaba
  • wemmm kullanıcısına yanıt
    10cm hocam

tşk ler siparişi verdim değiştireceğim bakalım
  • hoparlörü söküp takabilmek için kapı iç döşemesini nasıl sökebilirim bunu anlatan bir video var mı ?
  • wayfarer2140 kullanıcısına yanıt
    Bulursanız video burayada atın, bende merak ediyorum nasıl sökülüyor.

• 
Sayfa: önceki 471472473474475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.