Şimdi Ara

949 TL AMD Ryzen 5 1600 AF(12nm) 3.2 GHz (3.6 GHz Max.) Soket AM4 YD1600BBAFBOX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.614
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 3. Nesil ryzen 3 daha mantıklı geliyor sanırım. 2. Nesil olsaydı düşünebilirdim
  • Bende çok kararsız kaldım bu 2 si arasında.
  • Gidin 10100f alın yada az daha ekleyin 10400f alın sacma sapan fiyatlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AAD4AAA61

3. Nesil ryzen 3 daha mantıklı geliyor sanırım. 2. Nesil olsaydı düşünebilirdim

1600AF zaten Zen+ yani 2. nesil.

• gently weeps G kullanıcısına yanıt

Açıkçası katılıyorum yorumunuza. Bende de 1600 vardı kenarda duruyor şimdi i3 10100F kullanıyorum. Bu fiyata 1600 alınmaz. Eğer oyun için alınacaksa 3100 daha iyi FPS veriyordu hatırladığım kadarıyla.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3100 varken buna para verilmez..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu oyun işlemci karşılaştırmalarına nerden bakabilirim.

• Ryzen 5 1600 çıktığı dönem karşılığı olan Intel işlemcilerden bile kötü performans verirken nasıl oluyorsa 10. nesil Intel ve 3. nesil Ryzen işlemcilerden daha iyi performans veriyor? Yoksa yüksek fps çıkan 3-5 test seçilip algı mı yapılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Ryzen 5 1600 çıktığı dönem karşılığı olan Intel işlemcilerden bile kötü performans verirken nasıl oluyorsa 10. nesil Intel ve 3. nesil Ryzen işlemcilerden daha iyi performans veriyor? Yoksa yüksek fps çıkan 3-5 test seçilip algı mı yapılıyor?

1600 AF den bahsediyoruz.

1600 af ryzen 5 2600 gücünde.

• damn2u kullanıcısına yanıt
    Bende çok farklı değerler görüyorum. Bir videoda 1600f 10100 ün 10 fps önünde iken, başka bir videoda aynı oyunda 10100 10 fps daha önde çıkıyor. Anlam veremedim :)
  • Kendim 1600AF kullanıyorum, ama eğer arada kalınıyorsa kesinlikle intel tercih edilmeli. Ha dersiniz iyi bir anakart alacağım, ileri de güncelleyeceğim o zaman da kesinlikle 1600af den yana kullanmalısınız. Tamamiyle keyfinize kalmış.

• Arkadaşlar f/p olarak bende 1600 af aldım çok memnunum neden bu kadar kötü yorum var anlam veremedim.

• damn2u kullanıcısına yanıt

Günaydin, internet explorer kullanıcısı.

R5 1600af 2020 başında çıktı 550 TL ye ve ilk çikan 1600 den çok farkli ve ayni frekansa overclock edilebilse neredeyse 3600 e yetişiyor (ama çok zor, ancak sıvı azot sogutmayla olur)

Şimdi ikinci elci kan emiciler 850-950 liraya vermeye çalışıyor 500-550 ye aldıkları 1600af leri, çok beklerler... Puhahahha .... onu alacağıma gider 10100f 10400f alırım (dolar farkına göre hesap edince bile en fazla 600-650 ederi var.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 6 Ocak 2021; 9:15:26 >
  • Güzel bir soğutucu ile gayet güzel bir işlemci ama bu fiyatlara alınır mı bilemiyorum. 1 sene önce 560 liraya almıştım, soğutucu aldıktan sonra 4.05 GHz hızda kullanmaya başladım.

2560x1080p çözünürlükte RX 5600XT ile AC Odyysey gibi birkaç oyun dışında darboğaz da yaşatmadı. Tek çekirdek uygulamaları için 3100 güncel bir alternatif evet ama çoklu çekirdek gerektiren oyunlar/uygulamalar da her geçen gün artıyor bir yandan. Ben ileride 3 ya da 5 serisi ile güncelleyebilirim diyerek anakartımı ona göre almıştım. Bu şekilde de düşünülebilir.

Kullanıma göre bu fiyat aralığında 3100 de alternatif olarak gayet güzel bence, kasımda kupon ve puanlarla 850 liraya getirip almıştım onu da. Intel konusunda deneyimim olmadı, yorum yapamıyorum o sebeple.

Tabi diğer taraftan bu alt sınıf işlemcilerin hiçbirisinin ederi bu değil maalesef.

• 1600af 4ghz i çok rahat gören bir işlemci takoz şansı yoksa tabi. Cooler master 120mm sıvı soğutma mevcut bende. Gtx1660Super ile gayet taş gibi sistem. İlerde 5600x e geçmeyi planlıyorum. Ryzen5 2600 ile eşdeğer performansı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: venomemre1907

Arkadaşlar f/p olarak bende 1600 af aldım çok memnunum neden bu kadar kötü yorum var anlam veremedim.

can sıkıntısı hocam günümüzde artık piyasada satılan tüm işlemciler her işi hallebilecek seviyede artık. yeni çıkan 5 fps fazla veriyor diye eskisi çöp damgası yiyor. çıkalı neredeyse 3.5 yıl olan 1600x kullanıyorum oyun da oynuyorum çizim yapıp render da alıyorum oyun oynarken yayın da verebiliyorum bir işlemciden daha ne istenir nasıl çöp oluyor bunlar anlayamıyorum bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: HighDynamicRange

Günaydin, internet explorer kullanıcısı.

R5 1600af 2020 başında çıktı 550 TL ye ve ilk çikan 1600 den çok farkli ve ayni frekansa overclock edilebilse neredeyse 3600 e yetişiyor (ama çok zor, ancak sıvı azot sogutmayla olur)

Şimdi ikinci elci kan emiciler 850-950 liraya vermeye çalışıyor 500-550 ye aldıkları 1600af leri, çok beklerler... Puhahahha .... onu alacağıma gider 10100f 10400f alırım (dolar farkına göre hesap edince bile en fazla 600-650 ederi var.)

Ryzen 2600 kullanıyorum ve ilk Ryzen çıktığında takip etmiştim gerisini boşverdim diyebilirim, yani 1600 AF dediğiniz işlemcinin ne gibi mimari/mühendislik değişimleri geçirip, özellikle oyunlarda full yüke girmeme gibi sorunları var diye hatırlarken nasıl oldu da 2600 ile benzer performansı verdiğini öğrenmek isterim. Sanırım sadece 14nm'den 12nm'ye düşürmekle geçiştirmezsiniz umarım?

• benim anlamadığım daha geçen sene bir sürü ucuz amd işlemci varken .şuan nasıl oluyorda sadece ucuz işlemci intel kaldı. ryzen 3 1200 ler 300 tl den satıldı. 200ge 240 ge gibi ucuz işlemciler vardı. 10, nesil i3 700 tl

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.