Şimdi Ara

96 LAGUNA RXE 2.0 115 HP NASI ARABADIR ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
11.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 96 model bi laguna rxe var.aracı almayı düşünüyoruz fakar 180.000 km'de.bu motor başa bela olur mu ?ve arabanın parça fiyatları,yakıt durumu vs. nasıldır ?yardımcı olursanız çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er9en -- 8 Mayıs 2006; 15:17:07 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

1996 Laguna RXE 2.0 115 HP: Kapsamlı Bir İnceleme

1996 Renault Laguna RXE 2.0, aileler ve filo yöneticileri için tasarlanmış orta boy bir otomobildir. 2.0 litrelik 8V motoruyla 115 beygir gücü ve 168 Nm tork üretir.

Özellikler:

• 1996 ve 1998 model yılları arasında üretildi.
    • 2.0 litrelik, 8 valfli benzinli motor
    • 115 beygir gücü, 168 Nm tork
    • 5 ileri manuel veya 4 ileri otomatik şanzıman
    • Ön tekerlekten çekiş
    • MacPherson ön süspansiyon, yarı bağımsız arka süspansiyon
    • Hidrolik direksiyon
    • 4 hava yastığı (sürücü, yolcu, yan)
    • Klima
    • Elektrikli camlar
    • Merkezi kilitleme

Motor ve Performans:

Laguna RXE 2.0'ın 2.0 litrelik 8 valfli motoru, güvenilir ve ekonomik olmasıyla bilinir. 0-100 km/s hıza yaklaşık 11 saniyede ulaşır ve 190 km/s azami hıza sahiptir.

Yol Tutumu ve Konfor:

MacPherson ön süspansiyonu ve yarı bağımsız arka süspansiyonu, iyi yol tutuşu ve konforlu bir sürüş sağlar. Hidrolik direksiyon, hassas ve hafiftir.

Güvenlik Özellikleri:

RXE 2.0, dört hava yastığı, ABS frenler ve elektronik denge kontrolü gibi çeşitli güvenlik özellikleriyle donatılmıştır. Bu özellikler, çarpışma durumunda yolcuların korunmasına yardımcı olur.

İç Mekan ve Donanım:

Laguna RXE 2.0'ın iç mekanı ferah ve iyi donanımlıdır. Geniş bir bagaj hacmi, aileler için pratiklik sağlar. Klima, elektrikli camlar ve merkezi kilitleme gibi özellikler, konforu ve rahatlığı artırır.

Sonuç:

1996 Laguna RXE 2.0 115 HP, güvenilir ve pratik bir aile otomobili arayanlar için uygun bir seçenektir. Sağlam motoru, iyi yol tutuşu, konforlu iç mekanı ve kapsamlı güvenlik özellikleriyle uzun yıllar sorunsuz sürüş deneyimi sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 180binde ki motor ve masraf çıkartır. Ama renault olduğu için parçaları ucuzdur genede ayda bir sanayiye gitmek zorunda kalırsın bence daha az km yapmış bir araba bak kendine. ayrıca 2.0 olmasından dolayı çok yakacaktır ama öyle güçlü deilmiş onun yerine 115hplik bir 1.6 daha ii olur hem vergisi az olur hemde performansı aynı olur ayrıca daha da az yakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cance -- 7 Mayıs 2006; 22:47:05 >
  • bu aracın o kadar çok handikapı var ki hangi birisini sayayım..birincisi kilometresi çok yüksek..şu anki piyasada bu arabanın son kullanıcısı siz olursunuz..yani 2 sene sonra satayım deseniz kimse almaz..o model laguna lar 2.0 lt 8v motora sahiptir ki benzin tüketimi biraz fazladır..yedek parça maaliyeti son derece yüksektir..diğer taraflardan iyi yönleri de vardır..örneğin donanım ve konforu mükemmeldir..ama bence o aracı almayın..yine de siz bilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: kornkrunded

180binde ki motor ve masraf çıkartır. Ama renault olduğu için parçaları ucuzdur genede ayda bir sanayiye gitmek zorunda kalırsın bence daha az km yapmış bir araba bak kendine. ayrıca 2.0 olmasından dolayı çok yakacaktır ama öyle güçlü deilmiş onun yerine 100hplik bir 1.6 daha ii olur hem vergisi az olur hemde performansı aynı olur ayrıca daha da az yakar

O kadar YANLIŞ yorumlamışsın ki...!!!! 2.0 115hp lik araba 1.6 100hp lik araç ile aynı performansa sahip olacak...!!!! kesinlikle YANLIŞ HATALI bir yargı.2.0 115 hp lik LAGUNA gerek motor hacmi gerek hp fazlası ve TORK u ile 1.6 100hp referans bir ürünle aynı hatta Daha az yakacaktır diyebiliriz.Kilo beygir hesabı yapıldığında bunu açık bir şekilde görmekteyiz.

• quote:

Orjinalden alıntı: infinite

quote:

Orjinalden alıntı: kornkrunded

180binde ki motor ve masraf çıkartır. Ama renault olduğu için parçaları ucuzdur genede ayda bir sanayiye gitmek zorunda kalırsın bence daha az km yapmış bir araba bak kendine. ayrıca 2.0 olmasından dolayı çok yakacaktır ama öyle güçlü deilmiş onun yerine 100hplik bir 1.6 daha ii olur hem vergisi az olur hemde performansı aynı olur ayrıca daha da az yakar

O kadar YANLIŞ yorumlamışsın ki...!!!! 2.0 115hp lik araba 1.6 100hp lik araç ile aynı performansa sahip olacak...!!!! kesinlikle YANLIŞ HATALI bir yargı.2.0 115 hp lik LAGUNA gerek motor hacmi gerek hp fazlası ve TORK u ile 1.6 100hp referans bir ürünle aynı hatta Daha az yakacaktır diyebiliriz.Kilo beygir hesabı yapıldığında bunu açık bir şekilde görmekteyiz.

115 beygir yazacaktım özür dilerim :( 2.0 ama 8v olduğu için 1.6 ve 16v olan motordan fazla yakar ayrıca 180binde olan bir motordan performans zaten beklenmemeli. ben 1.6 115hp derken yeni motorları kastediyordum ama anlatamamışım sanırım.

• internetten biraz baktım ama her ilanda çok ekonomik yazmışlar.
    forumda bu arabayı kullanan arkadaş var mı acaba ?
  • internette o ilanlarda eğer çok fazla yakıyor deselerdi acaba arabaları satabilirlermiydi?ya da siz araba satacak olsanız "hiç ekonomik değil" diye bir ibare düşermiydiniz acaba ilana...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio II 1.2 16v nasıl?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

internette o ilanlarda eğer çok fazla yakıyor deselerdi acaba arabaları satabilirlermiydi?ya da siz araba satacak olsanız "hiç ekonomik değil" diye bir ibare düşermiydiniz acaba ilana...

en azından yakıt durumundan bahsetmezdim
  • benim eski araç aaynı motorlu megane1 sedandı..

motor 8.3lt/100km yakıyordu benim güzergahımda aynı güzergah ta megane2 1.6 7.4, yeni aracım clio3 1.4 16v 6.7lt yakıyor(hepsi benim kullanımımda aynı cins sakin kullanımda)

motorun alt devirleri 8v olduğundan inanılmaz canlı..

ben çok tavsiye ederim yıllardır kullanılan kronik sorunu olmayan iyi bir motor.. torkuda 168nm
  • http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2422360

arabada bu oluyor gerçi rengi iğrenç ama napalım
  • valla benim eski araçta şuan ankara söğütözü renault mais te satılık..
    57.000 deydi ve çok temizdi.. 99 Renault Megane RXT 2.0.. abs 2 airbag falan donanımıda yerindeydi..
    onuda tavsiye edebilirim..

bizden 11e aldılar şuan 12.5 fiyat vermişler.. 12ye verirler tahminim
  • quote:

Orjinalden alıntı: likeNOother

valla benim eski araçta şuan ankara söğütözü renault mais te satılık..
    57.000 deydi ve çok temizdi.. 99 Renault Megane RXT 2.0.. abs 2 airbag falan donanımıda yerindeydi..
    onuda tavsiye edebilirim..

bizden 11e aldılar şuan 12.5 fiyat vermişler.. 12ye verirler tahminim

aynı arabanın 98'i teklifde bulundu aracına 10.000 ytl istiyodu ben 8.500 saydım o yüzden anlaşamadık.
    piyasa bu aralar berbat şekilde hele hele yüksek hacimli motorlar hiç satılmıyor.ama biz ortalama 10 milyar civarı 4 kapılı bi araç almak istiyoruz.çokda kullanılmayacak onun için bu laguna mantıklı geliyor ama km'si biraz düşündürüyor açıkcası.
  • işte bende km si için dedim.. aracım 57.000 deydi..
    dahada yeni triger kayışını ve rolanti vanasını değiştirmiştim yahu.. sattığımada çok üzüldüğüm bir araçtı
  • Bundan önceki aracım 97 model rxe 2.0 dı yani senin almak istediğin aracının aynısı bende onu 120 000km deyken satmıştım zamanında ama inanın en ufak bi sorunu yoktu ne motor ne başka şeyler ihtiyaçtan satmıştım. bu araçlarda değişebilicek en önemli parça devirdaim pompası ben 100bin civarındayken bozulmuştu değiştirmiştim. onun değişip değişmediğini öğren ama hala sağlam olduğunu sanmam çünkü kronik bir sorundu. eğer gerçekten temiz kullanıldıysa motorda fazla sıkıntı çekmezsin. yakışa gelince 8V olduğu için şu anki normlara göre biraz fazla, şöyle açıklıyım şu anda gene Laguna 2002 RXT 140HP kullanıyorum. ikisi arasında ciddi performans farkı var ama yakışları aynı gibi bişi. yeni lagunaya geçtiğimde hiç bi fark hissetmedim yakış konusunda o neyse buda o.
    teyp clarion sa ekranındaki ışıklar çoktan sönmüştür. far kolunu kontrol et üst üste sık açıp kapamalarda sis far falan düzgün çalışıyormu. birde iç havalandırma yönlendiricileri baya sert bi plastikten yapılma çok kolay kırılıyo. dikkat etmeme rağmen sağda solda kırılmıştı. tek olarakta satmıyolar o yüsden pahalıya geliyo onlara bak eğer kırıksa belki azda olsa fiyattan indirtebilirsin.
    aklıma gelenler bu kadar. onun dışında konforu rahatlığıyla mükemmel bi araba hiç şüphen olmasın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

Bundan önceki aracım 97 model rxe 2.0 dı yani senin almak istediğin aracının aynısı bende onu 120 000km deyken satmıştım zamanında ama inanın en ufak bi sorunu yoktu ne motor ne başka şeyler ihtiyaçtan satmıştım. bu araçlarda değişebilicek en önemli parça ben 100bin civarındayken bozulmuştu değiştirmiştim. onun değişip değişmediğini öğren ama hala sağlam olduğunu sanmam çünkü kronik bir sorundu. eğer gerçekten temiz kullanıldıysa motorda fazla sıkıntı çekmezsin. yakışa gelince 8V olduğu için şu anki normlara göre biraz fazla, şöyle açıklıyım şu anda gene Laguna 2002 RXT 140HP kullanıyorum. ikisi arasında ciddi performans farkı var ama yakışları aynı gibi bişi. yeni lagunaya geçtiğimde hiç bi fark hissetmedim yakış konusunda o neyse buda o.
    teyp clarion sa ekranındaki ışıklar çoktan sönmüştür. far kolunu kontrol et üst üste sık açıp kapamalarda sis far falan düzgün çalışıyormu. birde iç havalandırma yönlendiricileri baya sert bi plastikten yapılma çok kolay kırılıyo. dikkat etmeme rağmen sağda solda kırılmıştı. tek olarakta satmıyolar o yüsden pahalıya geliyo onlara bak eğer kırıksa belki azda olsa fiyattan indirtebilirsin.
    aklıma gelenler bu kadar. onun dışında konforu rahatlığıyla mükemmel bi araba hiç şüphen olmasın.

hocam seni allah mı gönderdi be.
    sana bi kaç şey sorucam.
    şimdi ki laguna nası yakıyo peki ?
    bu devirdaim pompasının fiyatı nedir ?
    teyp için ise üstünde ki yazılar bile duruyor dedi.
    performans açısından ise 1.4 megane ile takas edicez eğer bi aksilik olmazsa onun için sorun olucağını sanmıyorum.
    bu sorularımı yanıtlarsan çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er9en -- 8 Mayıs 2006; 15:19:38 >

• nerdesin be Whisper911
  • dayımda vardı 98 model ve 210.000 de sattı aracı

yalnız sürekli arıza çıkarması ve parça fiyatları illallah ettirdi

araba 140lık fulldü ve 8.000 liraya sattı
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

dayımda vardı 98 model ve 210.000 de sattı aracı

bedavaya vermiş.o paraya 140'lık bulmak imkansız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: er9en

quote:

ne yapsın arabanın çıkardığı masrafın haddi var hesabı yok

en son şanzımanı arızalandı pes etti

5.vitese geçmiyo geri boşa düşüyo

ankaraya 4.viteste gitti geldi valla

2 küsür maliyeti var

bi koltuk yatırma motoru arızalandı 400 lira istedi servis

250 ye dışarda çıkma buldularda hallettiler

yani o kmdeki arabayı aldınmı bi okadar masrafı göze alıcan

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: er9en

quote:

ne yapsın arabanın çıkardığı masrafın haddi var hesabı yok

en son şanzımanı arızalandı pes etti

5.vitese geçmiyo geri boşa düşüyo

ankaraya 4.viteste gitti geldi valla

2 küsür maliyeti var

bi koltuk yatırma motoru arızalandı 400 lira istedi servis

250 ye dışarda çıkma buldularda hallettiler

yani o kmdeki arabayı aldınmı bi okadar masrafı göze alıcan

bu düz vites ve kumaş döşeme
    ama vazgeçtik gibi bişey zaten bi arkadaş kredi için başvurdu eğer kredi çıkarsa ona satıcaz arabayı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.