Şimdi Ara

9600gt kilitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Palit 9600gt sonic ekran kartı aldım ve işlemcime en ufak bir overclock yaptığım zaman oyunlardayken kilitlenme yaşıyorum. default çarpanlarda iken bir sorun yok. power supply 430 watt thermaltake. 9600gt sonic yük altında 220 watt civarı çekiyor

sistem şöyle:
    gigabyte ga-p31-ds3l anakart
    c2d e6750 işlemci
    2x1gb ocz reaper hpc bellek
    2xsata hdd
    2xdvdrw
    9600gt sonic ekran kartı

falan filan

ben sorunun psudan kaynaklandığını düşünüyorum büyük ihtimal yetersiz geliyor ancak psu hesaplamalarında da yeterli gözüküyor.

onun dışında msi 2600xt gddr4 ekran kartı ile 3.40 ghz de gayet stabil kullandığım sisteme 9600gt takınca en ufak o.c. yapamamam beni şaşırttı. psu dışında bir fikri olan var mı?

sorun psudansa high power 500 veya 560 watt psu almayı düşünüyorum onun hakkında da bildiklerinizi veya başka tavsiyeleriniz varsa onları bildirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidofftr -- 25 Haziran 2008; 19:51:12 >

• Yanlış anlamayın ama Thermaltake PSU konusunda bana pekgüven vermeyen bir firma, 480 Watt lık bir TT psu elimde yandı resmen ve yüklendiğim güç kesinlikle 400wattı geçmezdi. Kullandıkları malzeme kalitesinden yada artık ülkemizdeki dalgalı şebekeye ayak uyduramamasından mı diyim ben soğudum.

Elektronik işi birazda şans işi kabul ediyorum ama ben bu şansımı TT den yana kullanmamaya karar verdim artık :D

Size tavsiyem uygun fiyatlı 550-560 Wattlık PSU ya geçip sistemi o şekilde kullanmanız.

iyi günler.
  • emin ol sorun PSU dan değil. Boşa masrafa girme. CPU ya O/C yapınca oluyorsa sorun ekran kartından kaynaklanacağını da düşünmüyorum ama kesin bilgim de yok. O/C yaptığınızda ram çarpanını düşürüyormusunuz. Bende de ona benzer bir sorun vardı CPU ya O/C yapınca ram lerde haliyle yükseliyordu ve PC resetliyordu. Ram çarpanını düşürünce sorun kalmadı. Belki yardımı olur.
  • Anakartınızın biosunu update etmeyi bir deneyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

emin ol sorun PSU dan değil. Boşa masrafa girme. CPU ya O/C yapınca oluyorsa sorun ekran kartından kaynaklanacağını da düşünmüyorum ama kesin bilgim de yok. O/C yaptığınızda ram çarpanını düşürüyormusunuz. Bende de ona benzer bir sorun vardı CPU ya O/C yapınca ram lerde haliyle yükseliyordu ve PC resetliyordu. Ram çarpanını düşürünce sorun kalmadı. Belki yardımı olur.

2600xt kart takılı iken epey overclock yapabilirken 9600gt takınca hiç overclock yapamıyorum.

ram çarpanlarını soran arkadaş, evet 2.0 a sabitliyorum :)
  • 12v yüksek amper ver gerçek değerlere sahip olan bi psu şart yeni nesil ekran kartıları için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: s3k0

12v yüksek amper ver gerçek değerlere sahip olan bi psu şart yeni nesil ekran kartıları için..

biliyorum da ben TT nin gerçek değer vereceğini düşünüyordum açıkçası :) fsp epsilonlar nasıl ses bakımından? 600 veya 700w düşünüyorum fsp epsilon
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Boşa masraf yapmayın.Sorun psu dan değil bence.Bir bios update yapın.Ekran kartını aynı psu ve bileşenlerle eğer imkan varsa başka bi anakartta test edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratkaan123

Boşa masraf yapmayın.Sorun psu dan değil bence.Bir bios update yapın.Ekran kartını aynı psu ve bileşenlerle eğer imkan varsa başka bi anakartta test edin.

bios güncelledim zaten son versiyon şuan
  • Arkadaşlar 550W yeni PSU aldım ve durum haşa aynı. Bir fikri olan yok mu yardım edin lütfen.
  • PCI-E hızı kaça ayarlı, anakartta?
  • onu değiştirmedim hiç auto olarak ayarlı
  • quote:

Orjinalden alıntı: davidofftr

onu değiştirmedim hiç auto olarak ayarlı

O/C yaparken onu auto değil 100 e sabitleyin.
  • Bu arada sorunun PSU olmadığını ben dahil 2-3 arkadaş söylemişiz. Boştan yere masrafa girmişsin. Ben 400W ile hem işlemciye (az da olsa) hem ekran kartına O/C yapıyorum hiçbir sorunda olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

Bu arada sorunun PSU olmadığını ben dahil 2-3 arkadaş söylemişiz. Boştan yere masrafa girmişsin. Ben 400W ile hem işlemciye (az da olsa) hem ekran kartına O/C yapıyorum hiçbir sorunda olmuyor.

o sorun değil PSUyu geri vericem. Ayrıca PCI-E frekansını 100 olarak ayarlayınca O.C başarısız oluyor BIOS ayarları defaulta çekiyor. voltaj da verdim ama olmadı :S Neden olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidofftr -- 11 Temmuz 2008; 19:10:11 >
  • benim konu hakkında bılgım yok fakat ben de aynı sistemi toplamak uzere olan bır kullanıcı olarak merak ettiklerim;
    kasan tt matrix mi??
    bir de overlock denemeden normal degerlerındeyken ekran kartın nasıl,sorun cıkarıyor mu???
  • Sorun Anakart ram uyumsuzluğu olabilir. Farklı ramlerle deneyin. Bİr de tek ram takarak deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.