Şimdi Ara

97 OKTAN YALANMIŞ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
6.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne zaman benzin alsam günlük km sayacını sıfırlarım aracın ne kadar gidebildiğimi hesaplarım.
    Bu şekilde evime yakın 2-3 benzinci tesbit ettim. Bu benzincilerden aldığım 20 YTL lik benzinle araba 20 km daha fazla yol gidebiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackgod

Neden 98 oktan kaldırıldı?

Devlet yemedi içmedi ekstra vergi koydu da ondan. o kadar pahallı bir yatıkı da kimse kullanmayacağı için firmalar az miktar satış ile uğraşmayıp direkt kaldırdı. Sonrada 1-2 katkı maddesi ilave edip 97 oktan traşı ile hem vergiden kaçırdılar hem de oktan oktan diye tuturanların aklını çelmeyi başardılar.
    Gerçekten 98 oktan benzin isteyenler oktan arttırıcı katkılar var belli oranda karşıtırılınca istenilen oktana ulaşabilirsiniz . Araçları 98 oktana ayarlı olanların yapması gereken bu.En büyük dezavantajı ise depoyu hep belli miktarlarda doldurmak zorunda kalınması.
  • 97 oktanda yalanmış
    bana yalanmamışı lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indifferent_00 -- 1 Haziran 2008; 13:30:38 >
  • 95 ile 97 arasındaki fiyat farkı 6 kuruş.
    50 lt lik bir depoda 3 ytl fark ediyor. bu da 1 lt bile tekabul etmiyor.
    0.8 tl bir fark.. bu kadar benzinle 10 km yol ancak alınır.
    katkılı ile hem motoru daha fazla korumuş hem de vereceği performanstan dolayı daha fazla yol alma şansımız yokmu?

• quote:

Orjinalden alıntı: Umit

-> MANGO OKTAN ARTTIRICI

-> SONAX OKTAN ARTTIRICI

-> NİTROX OKTAN ARTTIRICI

Mango hap gibi olan kapsülleri kullanmıştım, hiçbir faydası olmadı, tam tersi aracı çekişten düşürdü ve benzin sarfiyatımı artırdı..
    Onun yerine 97 oktan aldığım yakıtlar hem daha performanslı hem de eskiden neyse onu yaktı aracım..
    Bu tarz oktan artırıcıların faydası olduğuna inanmıyorum şahsen..

• ben bulsam 90 oktan alıcam
  • ilk kez po dan 95 aldığımın ertesi günü üzerine yine v-pover aldım. sanki gazyağı koymuş gibi. markadan markaya da değişiyor. bir daha sabit benzincimin dışında v-power almam.

arada fark denilemeyecek bi fazlalık için perfrmans kaybı yaşamaya değmez. ucuzluğuna kaçsaydık lpg taktırırdık. iddiam şu ki menzili de fazla. sabit hızla kullandığımda 95 den daha fazla mesafe gidiyor. hiç tam olarak 95 ile depoyu doldurmadığım için iddiadan ibaret bu düşüncem. elimde denenmiş bir veri yok.
  • bunlar hangileri acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Ne zaman benzin alsam günlük km sayacını sıfırlarım aracın ne kadar gidebildiğimi hesaplarım.
    Bu şekilde evime yakın 2-3 benzinci tesbit ettim. Bu benzincilerden aldığım 20 YTL lik benzinle araba 20 km daha fazla yol gidebiliyor.
  • 97 oktan diye hala kazıklamaya devam ediyolar milleti
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

başlık 97 oktan yalanmış

cevap Yalanmamış 97 oktan arıyoruz

• arkadaşlar benden tavsiye benzin alıyosanız ya 95 oktan alın yada shell in 100 oktan benzinini alın gerisi hikaye bizzat denedim hepsini en güzeli shell 100 oktan devamlıda 100 oktan kullanıyorum
  • 100 OKTAN VPOWER İYİDİR
  • yalan olduğu doğru tüpraşın ürün listesinde böyle bir şey yok
    http://www.tupras.com.tr/detailpage.tr.php?redirect=products.tr.php&lRedirectPageID=145
  • f.altaylı halt etmiş, 95-97 arasında fark var, evet katkılı ama 97 oktan ile daha fazla yol yapılıyor, bir ara kullandım farkı gördüm, istasyonlarda her zaman bulunmadığı için 95'e döndüm.
  • kısa süreli bir hort olacak ancak yakın zamanda forumdan arkadaşlar analiz yaptırmışlardı...opet veya shell olmalı...95 oktan 91küsür 97 üse 93 oktan gibi değerler çıkmış küflü kolonyamı koymudunuz sorusuna maruz kalmışlar...

sonuçta oktan olarak 97 gerçek 97 ise ki çok zayıf ihtimal 97 oktan alınmalı taraftarıyım depoda 4lira fark ediyor...diye düşünüyorum bu günlerde...

ve benzinden benzine fark ediyor diyorlar evet doğru bir tespit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinite

kısa süreli bir hort olacak ancak yakın zamanda forumdan arkadaşlar analiz yaptırmışlardı...opet veya shell olmalı...95 oktan 91küsür 97 üse 93 oktan gibi değerler çıkmış küflü kolonyamı koymudunuz sorusuna maruz kalmışlar...

sonuçta oktan olarak 97 gerçek 97 ise ki çok zayıf ihtimal 97 oktan alınmalı taraftarıyım depoda 4lira fark ediyor...diye düşünüyorum bu günlerde...

Yakıtda ekonomi arıyorsanıyzi, Shell Fuel Save 95 i denemenizi şiddetle tavsiye ederim.. Gerçekten çok kaliteli bir yakıt, ekonomi açısından olsun, performans açısından olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

quote:

Orijinalden alıntı: infinite

kısa süreli bir hort olacak ancak yakın zamanda forumdan arkadaşlar analiz yaptırmışlardı...opet veya shell olmalı...95 oktan 91küsür 97 üse 93 oktan gibi değerler çıkmış küflü kolonyamı koymudunuz sorusuna maruz kalmışlar...

Yakıtda ekonomi arıyorsanıyzi, Shell Fuel Save 95 i denemenizi şiddetle tavsiye ederim.. Gerçekten çok kaliteli bir yakıt, ekonomi açısından olsun, performans açısından olsun..

bir aydır Shell V-power 97 oktan kullanıyorum ve gayet memnunum daha önceleri opete takılı plak gibi gidiyordum ve artık bu huyumdan vazgeçtim.

• arkadaşlar 2 yıldır falan 97 kullanıyorum opetten alırım genelde 95 ten 97 e geçtiğimde otomobilimde performans artışı oldu ve yakıt düştü ben memnunum herkezede tavsiye ederim fatih altaylıya gelince bana göre güvenilir bir adam değil birde pompacı ne anlar benzinden pompacı teknik bir eleman değil ki kaldı ki türkiyede otomobillerin yetkili servislerinde bile bilgili adam az sonuç olarak ağzı olan konuşuyor teknik verilere dayanarak konuşmak lazım saygılar
  • Shell de şu an 100 oktan benzin satılmıyor. Linkte ürünler ve pompa fiyatları var;

http://www.shell.com/home/page/tu-tr/app_profile/pompa.html
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.