Şimdi Ara

97 OKTAN YALANMIŞ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
6.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ozbak

Opet eurodiesel. 4.4L/100 km.
    Zam mı? Bana aylık ek maliyeti 5 TL :))
    Tüm 95 97 98 oktan kullanıcılarına kolaylıklar dilerim..

Dusuk hacimli dizelle hava atilir oldu bakalim daha neler gorecegiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

quote:

• quote:

Bende yaradığı için ısrarla yineliyorum. Son zamlardan sonra 15 liraya 100 km yol gidiyorum. Hala en az %40 tasarruf var yakıt maliyetinde benzin ve dizel arasında. Uzunca bir zamandır da böyle.

Motorini tüm taşımacılık, ulaştırma, tarım sektörü kullandığı ve direkt maliyet kalemi olduğu için, hiç bir zaman benzin fiyat seviyelerine ulaşmayacak motorin. 5 sene önce almadığım için çok pişmanım. En az 10,000 TL az çıkmış olacaktı cebimden.

bu iddianızı bir yere not edin..

motorin 2,50 tl civarındaydı..şimdi 3,20'lerde..benzin ile aradaki fark 60 -65 kuruş civarı..bu fark daha da azalacak..

tabi daha az yakıyor dizel motorlar, o ayrı..

ulaştırma mı?? ee ona da zam yapıyorlar zaten..nasıl olsa tepki gösteren yok..teşebbüs edeni de copluyor..

• quote:

quote:

Hava atmak mı? :))
    Kişi kişiyi kendi gibi bilirmiş.
    Bizim otomotive bakışımız akıl, mantık, fizik, mühendislik, verimlilik esaslarına dayalıdır.
    Hava atacak olsak, filo aldığımız için bilumum aracın test için nasıl getirilip birkaç günlüğüne teslim edildiğini, detaylı bilgiler aktarıldığını anlatırız size.
    Sizinle bizim aramızda kocaman bir fark var anlayacağınız...

:))

• quote:

quote:

quote:

Hava atacak olsak, filo aldığımız için bilumum aracın test için nasıl getirilip birkaç günlüğüne teslim edildiğini, detaylı bilgiler aktarıldığını anlatırız size.
    Sizinle bizim aramızda kocaman bir fark var anlayacağınız...

Filo kiralamayla da hava atılır olmuş bu da iyiydi, devam devam dinliyorum ben.

• quote:

Filo kiralamayla da hava atılır olmuş bu da iyiydi, devam devam dinliyorum ben.

Filo kiralama/satınalma ile değil, hemen her segmentten hemen her aracı kullanarak deneyimleme ile.
    Tek ve aslında çok sıradan, segment ortalamasını zor tutturan bir araca obsesif şekilde takılı kalmak, civata somun çaplarını ezberlemek ve ezberletmek çok beyhude bir çaba bence. ;)
  • quote:

Filo kiralama/satınalma ile değil, hemen her segmentten hemen her aracı kullanarak deneyimleme ile.
    Tek ve aslında çok sıradan, segment ortalamasını zor tutturan bir araca obsesif şekilde takılı kalmak, civata somun çaplarını ezberlemek ve ezberletmek çok beyhude bir çaba bence. ;)

Filo kiralama ile deneyimleyebileceğiniz araçlar tam olarak ikinci satırda tarifini yaptığınız araç tipidir. Bu sınırlı gözleminizi ve gerekiyorsa değer yargılarınızı da aşıp farklı deneyimler yaşamanız en yüksek temennimdir.
  • quote:

Filo kiralama ile deneyimleyebileceğiniz araçlar tam olarak ikinci satırda tarifini yaptığınız araç tipidir. Bu sınırlı gözleminizi ve gerekiyorsa değer yargılarınızı da aşıp farklı deneyimler yaşamanız en yüksek temennimdir.

Temenniniz gerçekleşti bile :)

Bakın gerçekten yaşımla da birlikte sanırım herhangi bir otomobil benim için sadece bir ulaşım aracı. O nedenle daha çok verimliliği üzerinde duruyorum. Hele ki konu akaryakıt maliyeti olunca.

Size de saygı duyuyorum, siz otomobile daha tutkulu yaklaşıyor olabilirsiniz. Benim tek itirazım "hava atma" lafına aslında.

Filoya gelince, biz müşteri tarafıyız, bir kısmı özmal alındı bir kısmı ise operasyonel kiralandı:

40 Honda Civic Hybrid (TR ilk hybrid filo, üretici ve filo kiralayıcı ile koordinasyon da var işin içinde, 2. el piyasası diye birşey yokken düşünün)
    45 VW Jetta 1.9 TDI DSG
    15 Ford Mondeo 2.0 TDCI Automatic Titanium
    ve diğerleri toplam 210.

Özmallar (bizzat satınalımını yaptığım)

Volvo XC-90 D5 x 2
    Mercedes Benz GLK 320 CDI
    Mercedes Benz E250 CDI Blueefficiency (litre başına tork üretimi mevcut en yüksek araç)
    Jaguar XF 2.7D Premium Luxury x 2
    Jaguar XF 3.0D S Portfolio
    Land Rover Discovery 2.7 TDV6 HSE
    VW Touareg 3.0 TDI x 2
    BMW 320d M-Sport

Bu süreçte hangi markanın hangi modellerinin test edildiğine, hangi distribütör firmalarla muhatap olunduğuna, kimlerin gelip gittiğine siz karar verin.

Bunları da gerçekten hava olsun diye yazmıyorum, kendimi bu konuda şanslı sayıyorum. Otomotiv sektörü içinde olmadan işin bu kadar içine girebileceğimi günün birinde, ben de tahmin etmezdim ama oldu. Merakım çocukluğuma dayandığından isterdim ayrı.

Otomotiv sektörü içinde bir markanın çalışanı olunsa bu kadar fazla bilgi ve deneyim elde edilemez. Alıcı olduğunuzda hemen hemen tüm marka ve modeller hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak zorunda kalıyorsunuz mevcut talebe en doğru karşılıkları bulabilmek adına.

• quote:

quote:

Temenniniz gerçekleşti bile :)

Bakın gerçekten yaşımla da birlikte sanırım herhangi bir otomobil benim için sadece bir ulaşım aracı. O nedenle daha çok verimliliği üzerinde duruyorum. Hele ki konu akaryakıt maliyeti olunca.

Size de saygı duyuyorum, siz otomobile daha tutkulu yaklaşıyor olabilirsiniz. Benim tek itirazım "hava atma" lafına aslında.

Filoya gelince, biz müşteri tarafıyız, bir kısmı özmal alındı bir kısmı ise operasyonel kiralandı:

40 Honda Civic Hybrid (TR ilk hybrid filo, üretici ve filo kiralayıcı ile koordinasyon da var işin içinde, 2. el piyasası diye birşey yokken düşünün)
    45 VW Jetta 1.9 TDI DSG
    15 Ford Mondeo 2.0 TDCI Automatic Titanium
    ve diğerleri toplam 210.

Özmallar (bizzat satınalımını yaptığım)

Volvo XC-90 D5 x 2
    Mercedes Benz GLK 320 CDI
    Mercedes Benz E250 CDI Blueefficiency (litre başına tork üretimi mevcut en yüksek araç)
    Jaguar XF 2.7D Premium Luxury x 2
    Jaguar XF 3.0D S Portfolio
    Land Rover Discovery 2.7 TDV6 HSE
    VW Touareg 3.0 TDI x 2
    BMW 320d M-Sport

Bu süreçte hangi markanın hangi modellerinin test edildiğine, hangi distribütör firmalarla muhatap olunduğuna, kimlerin gelip gittiğine siz karar verin.

Bunları da gerçekten hava olsun diye yazmıyorum, kendimi bu konuda şanslı sayıyorum. Otomotiv sektörü içinde olmadan işin bu kadar içine girebileceğimi günün birinde, ben de tahmin etmezdim ama oldu. Merakım çocukluğuma dayandığından isterdim ayrı.

Otomotiv sektörü içinde bir markanın çalışanı olunsa bu kadar fazla bilgi ve deneyim elde edilemez. Alıcı olduğunuzda hemen hemen tüm marka ve modeller hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak zorunda kalıyorsunuz mevcut talebe en doğru karşılıkları bulabilmek adına.

Keske baska birsey dileseymisim

• onu bunu bilmemde 2001 astra aracımızda sürekli 97 oktan alırdık daha sonra oksijen sensörü bozulmuştu.. servise gittiğimizde adam abi 97 oktan mı kullandın demişti direk.. o gün bu gündür 97 asla almayız..
  • Benzincideki pompacı, abi 97 oktanı boşver. 95 kullan dediğinden beri 95 kullanıyorum
  • yav 95 oktana biraz %96 üzeri saflıkta ethanol karıştırdıkmı oktanı arttırıyomuş. koyun bi depoya 2 litre etil alkol tamamdır al sana 100 oktan
  • quote:

Orijinalden alıntı: d@ngerusly

onu bunu bilmemde 2001 astra aracımızda sürekli 97 oktan alırdık daha sonra oksijen sensörü bozulmuştu.. servise gittiğimizde adam abi 97 oktan mı kullandın demişti direk.. o gün bu gündür 97 asla almayız..

Oksijen sensörü hava filtresinden hemen sonra hava hortumu üzerinde yeralan bir sensör, servisinizin çok bilen elemanına bir daha ki sefer bir soruverin lütfen yakıtla hiç bir ilişiği olmayan bir yerdeki sensör nasıl oluyor da 95 - 97 oktan farkıyla bozuluyormuş ??!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umit

quote:

Orijinalden alıntı: d@ngerusly

onu bunu bilmemde 2001 astra aracımızda sürekli 97 oktan alırdık daha sonra oksijen sensörü bozulmuştu.. servise gittiğimizde adam abi 97 oktan mı kullandın demişti direk.. o gün bu gündür 97 asla almayız..

Oksijen sensörü hava filtresinden hemen sonra hava hortumu üzerinde yeralan bir sensör, servisinizin çok bilen elemanına bir daha ki sefer bir soruverin lütfen yakıtla hiç bir ilişiği olmayan bir yerdeki sensör nasıl oluyor da 95 - 97 oktan farkıyla bozuluyormuş ??!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NCL -- 11 Aralık 2010; 18:40:05 >

• Bir Üniversitenin araştırması olmuştu sanırsam. Çeşitli firmalardan örnekler alındığında 95 oktan benzinin genelde 94.15, 94.45 gibi değerlerinin çıktığını yazmışlardı. Aynısı 97 içinde geçerli tabi. Kimininkide 95 diye katkı maddeleri kısılarak 93'dür belki kim bilir
  • quote:

Keske baska birsey dileseymisim

Anlaştık sanırım. Bir arkadaşım da 406 Coupe kullanıyor bu arada, şık araba ;)
    Bizim üniversite zamanımızda, 94'te Vectra 2.0i vardı bizde, bir de Opel Calibra vardı. Turbo 4x4 rüyalarımızı süslerdi. 95 oktan benzinle gayet güzel giderdi..
    bkz. konuya bağlama..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.