Şimdi Ara

97 OKTAN YALANMIŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
6.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    OKTAN MESELESİ
    Hafif konular yazmama kızıyorsunuz ya.
    Kızın o zaman.
    Çünkü yazacağım konu hayli hafif.
    Geçen gün eşimle benzincide durduk.
    Pompadaki görevliye “97 oktan doldurun” dedi.
    “Niye 97?” diye sordum.
    “Bu otomobil 98 oktanla çalışıyor. Ama 98 yok. O nedenle 97 koyuyorum” dedi.
    “Haklısın 98’le çalışıyor. 97 ile değil. 97 98 değildir” dedim.
    Bu arada görevli elinde pompayla bizi izliyor. Biz de tartışıyoruz.
    “97 98’e 95’ten daha yakın. O yüzden 97 koyduruyorum” dedi.
    “Yanlış yapıyorsun. 97 diye bir oktan olmaz. 95 vardır. 98 vardır. 97 burada uydurulmuş bir palavradır. Hiç bir işe yaramaz. Boşuna fazla para veriyorsun. 98 yoksa 95 koy. Boşuna para verme” dedim.
    “Cimrisin” dedi.
    “Cimri değilim. O zaman 100 oktan koydur. O bir işe yarar ama 97 bir işe yaramaz” dedim.
    “Ben 97 istiyorum” dedi.
    Gitti direksiyona oturdu.
    Görevli de 97’yi doldurmaya başladı.
    sonra eşimin duymayacağından emin olunca bana doğru eğildi. “Fatih Abi çok haklısın. Bu 97 hiç bir işe yaramıyor ama nedense alıyorlar. Senin gibi işi bilen çok az. Allahtan da az. Yoksa biz bu 97’yi nasıl satarız” dedi.
    Bunu niye mi yazdım.
    Aklınızda bulunsun diye.
    Eğer otomobilinizin motoru 98 oktanla çalışıyorsa 98 alın.
    Yoksa 95.
    Çünkü diğerinin size daha fazla para harcatmaktan başka önemli bir yararı yok

http://www.haberturk.com/yazioku.asp?id=7772

• Bugüne kadar doğru olanı yapmışım demekki
  • eğer 98 bulamıyosanız 95 alın, depoya tekel bayiinden alacağınız bir şişe tekel saf alkolünü boşaltın.yüksek oktanlı yakıtınız olsun.eğer oranı fazla kaçırırsanız çekişte az biraz düşme meydana geliyor ama kesinlikle vuruntu yapmıyor

not:çok cimri olanlar bidonla satılan 80derece kolanya da kullanabilirler
  • başlık 97 oktan yalanmış

cevap Yalanmamış 97 oktan arıyoruz
  • eurodizelde po'nun vmax 10'u tek geçerim de benzini bilemicem
  • Zaten Opet'in sayfasında da Fullforce 97 benzininin aslında 95 oktan benzin sınıfına dahil olduğu yazıyor:

http://www.opet.com.tr/tr/97oktan.htm
  • oktan arttırıcı var içinde, olayı o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benzin alamaz hale geldik millet olarak bırakın 97'yi 95 bile altın değerinde

birde kapatma davası sonuçlansın 4 kaat olur
  • yalanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lervolerto -- 31 Ağustos 2008; 16:29:22 >
  • bu satilan oktanlari da gercek oktan degilki ulkemizde. hepsi daha dusuk satilandan genelde. ve ne yazikki ayni sirketin catisi altinda farkli kalitede benzinler satilabiliyor..
  • izooktan hacmi yüzdece daha fazla olmasi lazım 97 de.
    bunun yuzdesinin gerçekten nekadar dogru oranda kariştirildigini bilemiyorum ancak katkılı benzınden kasıt bu işte.
    ancak benzın kalitesi dusuk oldugundan dolayı(ulkemızde) katkının da pek bir etkisi olmuyor.
  • Shellde 100 oktan ferrari bi yakıt wardı o da mı yalan şimdi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: s2000

Shellde 100 oktan ferrari bi yakıt wardı o da mı yalan şimdi ?

hayır o ithal yakıt.
  • tamam da niye 97 oktan diye bir şey yok , bunu niye açıklamıyor.bu gazeteciler varya !
    konuya yakın bir kişiden bir duyum almış elinde ispat edecek bir şey yok diye üstü kapalı anlatmış !
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^Biotech^

bu satilan oktanlari da gercek oktan degilki ulkemizde. hepsi daha dusuk satilandan genelde. ve ne yazikki ayni sirketin catisi altinda farkli kalitede benzinler satilabiliyor..

zaten avrupada ve bizim ülkemizde satılan 95-97 oktan benzinler emerikada 87-91 oktan sayılıyor.

emerikada birine hava atıyodum bizde 100 oktan benzin var diye meğer bizim 100 oktanımız oranın 92 oktanıymış

onlar mon cinsinden biz ron cinsinden kullanıyoz.
  • 100 oktan da aslında gerçek 98+ katkı
  • quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

ancak benzın kalitesi dusuk oldugundan dolayı(ulkemızde) katkının da pek bir etkisi olmuyor.

ulan litresine 3dalır veriyoz gene de uyduruğnu satıyolar bize
  • çok OKTAN bi konu olmuş..
  • niye farketmiyormuşki shell v-power alıyorum. normali ile arasında fark var. araba söylüyor farklı olduğunu.
  • ya 100 oktan alacaksın ya 95 zaten 98 oktan diye benizn yok türkiyede gerisi hikaye
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.