Şimdi Ara

97 tipo 1.6 ie yağ eksilmesi sorunu acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kolay gelsin. haziranın 20sinde 97 model lpgli tipo satın aldım 1.6 slx ie, 139.000 km deydi. aldıktan sonra yağ kontrolünü v.s. yaptırdım hemen yağını değiştirdim. geçen hafta salı günü yağ ışığı yanmaya başladı ilk benzinlikte durdum araçta hiç yağ kalmadığını öğrendim ve 3 lt yağ ekledim.
    sonra antalya eski oto sanayide tofaş-fiat (tempra tipo uno) grubunun her türlü problemine bakan bir yere götürdüm aracımı bir aile dostumun tavsiyesi üzerine. başka bir sorun vardı onu yaptırdım. bilgisayarlı arıza kontrol cihazına bağladılar yağ ile ilgili herhangi bir sorun çıkmadı. sonrasında arabayı zorlayıp egzozundan çıkan dumana falan iyice baktı gene yağ yakma ile ilgili bir hata-sorun bildirmedi... neyse arabayı aldım geldim dün akşam yağ ışığı yandı gittim gene arabada hiç yağ kalmamış 3 lt yağ eklettim gece benzin istasyonunda. bugün arabayı alırken gösterdiğim ve yağ değişimini yaptırdığım ustaya gittim aracın gazına yüklenip siyah dumanı görünce araba yağ yakıyor dedi. rektifiye olacak 1.500tl masraf çıkar en az dedi. dünya başıma yıkıldı çok zor denkleştirip birikim amaçlı aldım bu arabayı günlük işime gidip geliyorum. araç en fazla 120km yi gördü hiç hararet yapmadı. günde 100 150 km yol yapıyor maximum ve şuanda 144.000km de. şimdi sormak istediğim şu, internette okuduğuma göre yüklenmede siyah duman normal deniyor, zengin karışımdan ötürü, ama aracımın normal şartlarda ne mavi duman çıkardığı var ne siyah duman çıkardığı var. bugün ilk kez yüklendiklerinde siyah attığını gördüm. sonra tamirciden çıkınca arkadaşı direksiyona oturttum yüklenmeden insan gibi boştayken gaz pedalına bastırdım gözüm mavi duman aradı güneşin altında gene dumanda bi renk göremedim.
    arkadaşlar maddi olarak şu sıralar çok zor durumdayım 1000 1500 tl masraf yapmak gibi bir lüksüm yok allah rızası için bana bir yol gösterin, yağ yakıp yakmadığını motoru indirmeden kesin anlayabileceğimiz bir işlem var mıdır? arabada gözle görülür bir sızıntı yok. arabanın altına yatmadan görülemeyecek bir sızıntı bu kadar yağ eksilmesini açıklar mı?
    acil cevaplarsanız sevinirim hayatım mahvolmuş durumda şuan.
    saygılar.

• Aracı lifte kaldırıp aracın altından yağ damlıyormu bakın. Veya aracı parkettikten sonra sabah aracın olduğu park yerine bakın yağ akmışmı. Aracın altını sürtmüşseniz veya vurmuşsanız çatlak felan olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.