Şimdi Ara

9800X3D Ana Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: elano68 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.171
Cevap
57
Favori
42.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
99. Sırada  bugün en iyi #27
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mordeaur

500-510 dolar diyelim, adamlar 700 küsüre satıyor burada. Üst mesajlarda arkadaş firma ismi vermeden bir olaydan bahsetmiş bir de, güya amd fiyat artırmalarını istemiş vs. şaka gibiler. Neyse bu konuya kafa yormaya gerek yok, klasik Türk esnafı yıllardır tek bildikleri insanı enayi yerine koymak.

Tuketicinin faydasina degil tabii ki haklisiniz. Burada 669 kanada dolarindan butun teknoloji firmalari ilana girdiler onsiparisler acilmaya baslayinca bazilari 689 bazilari 699 dolara yukseltti. Mevcut onsiparis tarihleri Aralik ortasini gosteriyor. Amazonda resellerlar +1000 dolar istiyor. Redditte discordda insanlar burada stok acildi falan birebirleriyle yazisiyor. Intelin rekabette tutunamamasinin da etkisiyle bu islemci insanlari Athlon zamanindaki gibi aylarca bekletecek saniyorum

• işlemciyi alacak ya da almış arkadaşlar, 7800x3d ile sıcaklık farkı yok mu yazabilir mi? donanımarşivinin videosunda total war warhammer sanırım bu oyunda sıcaklık farkı 6-7 dereceye çıkıyordu ancak 360lık sıvı soğutucu kullanmış. techpowerup incelemesinde ise cyberpunk ile yapılan ısı testinde ise iki işlemci arasında sıcaklık farkı yok, tabii site bu test için noctua nh-d15 kullanmış. acaba sizlerde sonuç nasıl? çünkü ben hava soğutucu kullanıyorum, eğer hava soğutucular için fark yoksa soğutucuma t30 alıp geçeceğim. eğer fark varsa fana harcayacağım parayı fark olarak 9800e gömerim. tabii bu fiyatlarda almam, alamam. hem elimdekini de 15-16 bine satıp aymazlık yapmak istemiyorum. ufak da olsa sıcaklık testi olursa çok hora geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Decent

Tuketicinin faydasina degil tabii ki haklisiniz. Burada 669 kanada dolarindan butun teknoloji firmalari ilana girdiler onsiparisler acilmaya baslayinca bazilari 689 bazilari 699 dolara yukseltti. Mevcut onsiparis tarihleri Aralik ortasini gosteriyor. Amazonda resellerlar +1000 dolar istiyor. Redditte discordda insanlar burada stok acildi falan birebirleriyle yazisiyor. Intelin rekabette tutunamamasinin da etkisiyle bu islemci insanlari Athlon zamanindaki gibi aylarca bekletecek saniyorum

Alıntıları Göster

Hic sanmiyorum.zira amd nin eli cok daha guclu ve pandemi donemindeki aptalligi tekrar etmeyecegini dusunuyorum.fiyati bilmem ama stok sorunu yasanacagini sanmiyorum.uatelik maks 3 ay icinde ciddi indirimler alacagi kanaatindeyim.amd kendisine verilen krediyi sonuna kadar kullanmak isteyecektir.hem tuketici hemde dokumculerin verdigi kredi..!!!

• Orodruin kullanıcısına yanıt

hocam ben daha parçaları takmadım

ram olarak 6400 cl30 bunu aldım F5-6400J3039G16GX2-TZ5NR gskill expo

işlemci 9800x3d zaten ve corsair h150i elite capellix 360mm

anakart rog strix X870-F gaming

tam olarak hiç manuel timing mhz falan girmeden. bios ana ekrandan xpm veya expo profilinden 6400mhz yi seçip devam edebilirmiyim en optimum ayarla? redditte falan sweet spot 6400 yazıyorlar diye bu ramleri aldım. ne yapmamı öneririsin ilk ayarlamalar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THawk -- 8 Kasım 2024; 17:18:51 >
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

Islemcinin guc limitleri kaldirildigi icin daha fazla guc cekip daha fazla performans ve isi uretebiliyor hocam. Ayni watt cektigi senaryolarda 9800X3D daha serin. Yani oyunlarda daha serin olacaktir. Peerless Assassin tarzi bir hava sogutucunuz varsa her turlu isinizi gorecektir sonucta butun gun cinebench karsisinda oturmuyoruz.

• Sistem gayet güzel. Anakartınız asus olduğu için EXPO TWEAKED seçeneğini seçin expo ayarından. Çok daha sıkı zamanlamalarla en düşük gecikmeyi verecektir. Bende o şekilde kullanıyorum. Aldığınız ramin 48gb modeli var bende. Gayet stabil ve iyi bi kit TZ5NR kodu ile biten ramler. Zaten önerilenler içinde en iyi olanlar 6400 cl32 ya da 6000 cl30 olanlar. Hatta gskill royal serisinde 6400 cl28ler bile var ama türkiyede yok fiyatları çok daha yüksek.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

yok hocam, cinenbench umurumda değil ya, bende frost commander 140 var. buz gibi tutuyor zaten oyunlarda. aaa oyunlarda 55-60 arası geziyor, cs2de 61-62 o civar. sadece soğutmaya harcayacağım parayı işlemciye vereyim en azından yenilenmiş olur, ısı sorunu da yaşamam

• Amazon.com (Amerika) ürünü listelemiş. Şu an 479 dolar olarak görülüyor, alışveriş sırasında %10 VAT ekleniyor bildiğim kadarıyla. Güncel kurdan 18.150 TL ediyor. Ancak teslimat tarihi Ocak sonu olarak görülüyor. Sanırım bir süre Türkiye'de stok olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 8 Kasım 2024; 23:21:49 >
  • Jamlık J kullanıcısına yanıt

Su an bana 13 Kasim'da teslim seklinde stokta gozukuyor (ABD adresi). Vergi eyalate gore degisir. 0-%10 arasi diyelim. Genel olarak cok talep gorse de stok sorunu yok gibi. Newegg sold out gozukuyor. Amazon'da var. Microcenter'da hem tek basina hem de anakart ve ram ile birlikte paket halinde mevcut.

TR fiyati 22-24K arasi gibi sanirim. Donanimlar ozellikle ilk ciktiklarinda ve genelde TR'de MSRP*1.4*USD Kuru ile satiliyor. Bu durumda ne yazik ki fiyat TR icin beklendigi sekilde cikmis.

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

FC140 her turlu yeter hocam hatta static overclock falan bile deneyebilirsiniz

• oup59 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, Renton için baktım ben seyahat planı ile alakalı. Belki başka yere daha erken yolluyordur. Bu arada stok işi biraz karışık, Avrupa’da sold out durumda, Micro Center sadece gel al olarak satıyor. B&H’de ve Best Buy’da stok yok. Bakalım önümüzdeki günlerde ne olacak.
  • AMD RYZEN 7 9800X3D 8 Core, 4,70-5.20GHz, 104Mb Cache, 120W, AM5 Soket, BOX (Kutulu) (Dahili Grafik VAR, Fan YOK)

• Havale/Eft ile 20.148,65 TL'ye satın alın. %2 indirim kazanın.

Burdan aldım 20560 TL umarım sorun çıkmaz am5 geciş parcaları bitti daha iyisi sizlerin olsun inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhmproject -- 9 Kasım 2024; 0:43:26 >
  • tüh siteler geç giriyor akakce cimri epey vs sen daha iyi bulmuşun iptal etmeye değmez artık uğraş dur hayırlı olsun..

• ixib kullanıcısına yanıt

Hocam Güvenilir mi ve sıkıntı yaşarmıyız sonrasında ona göre almayı düşünüyorum.

• Arkadaşlar çok kısa baktım. 870e Hero ve 9800X3D Cinebench 2024 10dk lık test multi core 78c ryujin 3 ile. İntel sistem kurulu windowsda testi yaptım. Yeni oturabildim. Güzel gözüküyor.
  • irfanica kullanıcısına yanıt

Daha önce 5800x3d almıştım sorunsuz geldi hocam, umarım sorun yaşamayız bu alışverişte de.

• vhmproject kullanıcısına yanıt

hayirli olsun hocam. ben de buradan aldim. Her ihtimale karsi kredi karti ile aldim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.