< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
9800X3D Ana Konu (7. sayfa)
-
-
Aldım valla hocam. 19954 den. Şuanki piyasaya göre uygun aldık ama ilerde düşermi bilemiyorum.
-
Hayırlı olsun hocam, piyasada rakip yok, dolar gergin, satıcılar kâr maksimizasyonu peşinde, yeni yıldan önce alıyım dedim ben de.
-
-
Hocam ekran kartı için de 5000 serisini mi bekliyorsunuz? Bir de olmaz ama şans işi bozuk falan çıkarsa iade süreniz dolmuş oluyor. Aynı şekilde garanti süreleri boşa işliyor bunun sıkıntı yaratacağını düşünüyor musunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
RX6800 ile kullanacağım. Evdeki PC'de takılı. İleride bakacağım duruma tekrar. Ucuzlayınca XTX filan alırım en kötü. 5000 serisi alacağımı düşünmüyorum. İleride AMD ekran kartlarına göre yükseltirim. Benim 144hz, 2K monitör zaten ve yetiyor. Rekabetçi FPS filan oynamıyorum zaten. O yüzden Nvdia o güç tüketili ve fiyatlar ile bana yakın değil. Parçaların iade süreleri zaten doldu sayılır, bir kaç gün kaldı. Umarım sorunlu bir parça çıkmaz. Biraz moralimi düşürdü bu stok ve fahiş fiyat olayı maalesef. Benim de kafam karışık açıkcası. Amazon'da stok olsa yurtdışından getirtmeyi denerim. Yani şunu insani bi fiyattan sarmak yerine kan emmeyi tercih edenlere elim gitmiyor. Alamamak da değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkes x3d işlemcileri bekliyordu. intel sistem toplayacaklarda bu işlemciyi görünce amd toplamaya karar verdi. O yüzden anormal bir talep geldi işlemciye. Stok sıkıntısı bu yüzdendir. Çünkü yurtdışındaki stoklarda 1-2 saat içinde bitiyor. 2025 şubat ayında toparlanır. Eski fiyatına döner diye düşünüyorum.
-
tp'den sipariş verdim, 21 küsürdü. peşin para kalmadı, 6 taksit böldürdüm 24'e geldi. girdi gibi biraz.
2 haftaya stalker 2 çıkıyor, acc oynuyorum falan, hep işlemciden kıstım bu zaman kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 9 Kasım 2024; 12:8:42 > -
Arkadaşlar 17 bin verip 7800x3d alsam ve 9800 beklemesem mi acaba? 24 demek 7 bin TL fark demek ve asla değmez. 20 bandına ne zaman bir stoğa girer belirsiz çünkü. Kafam çok karışık. Ne diyorsunuz?
13 bin tlydi 2 ay önce s*ktuğumun işlemcisi ben almaktan vaz geçtim gidip eski sisteme r5 5600 alıp takılacağım 6900xtyle ne yapayım lf420 de boşa gitti yatıyor öyle ucuza aldım diye sevinmiştik
-
Megafon: çıkış fiyatı bu olmasına rağmen zaman içinde amd işlemcilere ne indirimler yapıyorlar firmalar yurt dışında gördük, yani yurt dışında 480 dolarda sabit kalmasını beklemeyin bu işlemcilerin. Zaten siz tüketici olarak bu kadar enayice davranmasanız türkiyedeki distler de bu kadar şımarık davranmaz at paranı dolara bekle kardeşim 4090 a 90k para verme, 8 çekirdekli işlemciye 24k para verme.
Adamın biri geçen redditte liquidation storedan 25 dolara 7900xt aldı, fıkra bu kadar. bu milleti çok fena düzüyorlar türkiyede. inanılmaz paralar ödüyoruz her parçaya ve bunu kabullendiğimiz için daha fazla geçiriyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 9 Kasım 2024; 13:13:11 > -
Önden işlemci ve psu hariç her şeyi aldım. Yoksa valla R7 5700x var şu anda yetiyor. Az buçuk imkan varken sistem yükselteyim ileride yapamam diye girdim bu işe. 7800 direkt alırdım 14 bandında kalsa. AMD her yerde yükseltti fiyatı stok yok diye. 2 aydır bekliyoruz 9800'de de stok yok. Evdeki parçalarda kusurlu ürün sorunu olmasa beklerim aslında ama riske etmemek için 7800 alıp ileride satmak üzerine bir fikrim var bakalım.
ben de am5 geçeceğim diye 5800x3d yi sattım x670 msi pro aldım ikinci elde 8k dan karşılıklı bakışıyoruz anakartla. içine işlemci koyacak para yok
-
KDV'yi ekleyince güncel kur ile normalde 19.750 TL civarı.
Gayet iyi fiyata almışsınız.
Hayırlı olsun
Talep yoğun olmaya devam ederse 1 kaç ay boyunca bu fiyata zor bulunur gibi...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şuan yapılabilecek en ama en mantıklı hareket 2.elde 7800x3D almak. 14 bine satanlar var, 24 bine 9800x3D almak zerre akıl işi değil.
Çoğu kişi biraz bahane ile kendini kandırıyor. Elinizde 4090 bile olsa (çoğu kişi de 4090 yok) o kartı kaç kişi 1080p de kullanıyor? 1080p üstünde zaten 7800x3D ve 9800x3D farkını hiç bir allahın kulu anlayamaz hoş 1080p de bile fark %3-5 civarı.
Yine her zaman ki gibi tüketim çılgınlığı ve yine insanların ihtiyacı olmayan ürünü ihtiyacım var sanması başka bir şey değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 9 Kasım 2024; 14:46:56 > -
Eyw tşk ederim hocam. Bende Asus x870e e almıştım boşta bekliyordu. Asgari ücret zammı enflasyon vs falan eklenince 24ler normal olacak diye aldım. İnş sorunsuz gelir kullanırız. Yıllarca Intel kullandım AMD nasıl olacak merak ediyorum 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bunu biraz açabilir misiniz? 2K monitörde kullanacağım. 2K monitörde nasıl fark olmuyor? Eğer öyleyse 9900X alayım. 3D için hiç uğraşmayayım. Zen5 mimari kullanayım anakartı filan da o niyetle almıştım . En kötü 7800x3d için 17 vericem çünkü 980ü stok da belirsiz.
aslında doğru bir yaklaşım değil hocam. 9800x3d nin 0.1 %1 lowları inanılmaz iyi diğer modellere göre. Ama evet bir işlemciye oyun için 24k para verilmez para sokaktan toplanmıyor
-
Öncelikle, yeni yolunuz açık olsun.
Eskiden ilk satışlarda en az %10 fazla fiyat olurdu. Hesaplarsak 9800X3D için 21.500 civarı oluyor, sonra uzunca bir süre %5 falan fazla olurdu. Türkiye gerçekleri diyelim. Sizinki hakikaten çok iyi fiyat.
Forumda yardımlaşma konuları var. Örneğin "AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi". 100 küsür sayfa.
https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-7800x3d-kullanma-rehberi--157971074
Gördüğüm kadarıyla hem Intel hem de özellikle AMD kulvarında çıkan sorunların çoğu DDR-5 RAM kaynaklı.
Forum eskisi gibi değil ama sağolsunlar yardımcı olan epeyce üye var.
Sorunsuz, verimli ve eğlenceli kullanımlar dilerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 9 Kasım 2024; 16:28:5 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
ben de aynı soğutucuyu aldım 3200 e bulunca, siz 13 ekimde jumbumdan mı aldınız ?
bir de benim bunu takacak kasam yok kasa tasarlamak için (bunu içine koyabileceğimiz en ucuz kasa 7k idi en son) fusion 360 öğrenmeye başladım eski kasaların yan panellerini topluyorum ilerde kesebilmek için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X