Şimdi Ara

** 99TL ** Egreat Eg-R6B (DTS-MA, TRUE-HD, 7+1, 500Mhz Cpu, 3D, 1080P) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.969
Cevap
4
Favori
123.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Affliction

Scart olayı var bu üründe merak etme. Ama alacağın görüntü kalitesi HDMI gibi olmaz. Bunuda unutma.

EGREAT M-34A'da DVD film ISO'larının içeriğini olduğu gibi gezebiliyordun menülü halde hemde. Herhalde bu modelide aynen bu şekildedir.

1-2 saat içinde deneyip yazarım istersen.

Çok sevinirim dostum, eğer zahmet olmayacaksa.

Ürünün fiyatı şu sıralarda 170 TL civarında ancak ümit ediyorum ki yılbaşına yaklaştıkça 150 TL sınırına gelecektir, o vakit hemen alacağım bir tane. WD LİVE ile bu ürün arasında kalmış durumdayım, siz scart var dediniz şu anda bu ürün 1-0 öne geçmiş durumda (tabi HDMI gibi omayacaktır dediğiniz gibi ama şartlar şimdilik buna müsade ediyor )

Zaman harcayıp cevap yazdığınız için teşekkürler...

• İyi de bu tarz urunlerin piyasasi 200-400 tl arasindayken bu kadar ozellikli bir urunun fiyatinin 150-200 tl arasinda olmasini kim aciklayabilir?
    Bilmedigimiz bir eksigi mi var diger oynaticilara gore??
  • @ariaven İyi de bu tarz urunlerin piyasasi 200-400 tl arasindayken bu kadar ozellikli bir urunun fiyatinin 150-200 tl arasinda olmasini kim aciklayabilir?

ne fark olduğunu açıkliyim;
    yaklaşık 1 yıldır M34a kullanıyorum,dün R6a aldım.öncelikle realtek'in 1 yıldır kendini geliştirebildiği hali buysa,bence daha fazla zorlamadan bu işi bıraksın sigma'ya yetişmesi için
    daha çokkkkkk uğraşması lazım.m34a ile r6a yı karşılaştırmıyorum bile.direk dünden beri kurcaladığım r6a adlı saçma salak cihazın özelliklerini anlatıcam
    1: çıkalı yaklaşık 1 ay olan cihaza 6 firmware çıktı,neyimi düzeltmişler;her yeni firmwarede dahada içine zıçmışlar (hepsini tek tek denedim)
    2: görüntü kalitesi bariz şekilde sigma'dan kötü.hiç öyle fotoğraflayıp zoom lamaya gerek yok,izlerken bile rahatlıkla farkediliyor.
    3:info ekranında bilgileri doğru düzgün göstermeyi bile beceremiyor.yazılar birbirine karışmış,mesela video codec yazan yerden altyazının yeri ayarlanıyor işin vahim yanı düzeltemiyorlar.15'inci firmwarede düzelir belki
    4: cihaz çok çabuk açılıyor ,menüler hızlı fakat hdd içinde dolaşırken,ayarlar yaparken sıklıkla takılıyor,geç cevap veriyor.sanki allaha emanet çalışıyor gibi.
    5: usb hdd'den 25 mbps üstü filmler takılıyor.ntfs desteği zayıf.son firmwarede bunu biraz iyileştirmişler ama hala yeterli değil.avatar IMAX i oynatırken canı çıkıyor.(m34a ext3 dosya sisteminde usb'den takılmadan oynatıyor hiç değilse,bunu başka dosya sistemine geçirme şansınızda yok,geçsede farkedeceğini sanmıyorum)
    6: izlediğiniz bir filimi stop ettiğinizde ses bir süre daha gelmeye devam ediyor.
    7: klasörlerde filim önizlemesini açmayın,bir dosya atlatmaya çalıştığınızda kağnı gibi hareket ediyor.
    8: o uzaktan kumanda nasıl bir icattır anlamadım.3 metreden 10 cm uzaklaşın almıyor.alıcı gözünde içine sokmalısın muhakkak,direk görmeli.oturduğum koltuktan kumada edebilmek için şekilden şekile giriyorum.
    9: ilk firmwaresi olan 1.0.4.4 hdmı ses çıkışını kaptabiliyordunuz.bundan sonra çıkan bütün firmwarelerde bu şeçeneği kaldırmışlar.bide marifetmiş gibi özelliklerine yazmışlar '' ses seçeneklerini 2 ye düşürdük ''.ses sistemine
    optikten bağladınızsa,tv sesini kapatmalısınız.yoksa hem tv'den hem ses sisteminden ses geliyor.sanki tv'den downmix ses almak zorundaymışım gibi bir hale getirmişler.en uyuz olduğum mevzusuda bu oldu.
    10: dts-hd ma veya true hd ses codecli bir filim izlerseniz,ses sisteminiz bu codec'leri çözmek zorunda,yoksa optik'ten veya hdmı'dan stereo dinlersiniz.he diyiceksiniz bu codec'leri DTS core olarak göndersin;yok kardeşim o özelliğide 1.0.4.4 firmwareden sonrakilerde kaldırmışlar.m34a da DTS core olarak gönderiyordu hiç değilse,ses sistemimiz DTS hd ma çözemiyordu ama DTS olarak izliyorduk.
    11: cihazın power düğmesine bastığınızda bazen kapanmıyor,görüntü kesiliyor kapanmış görünüyor ama ışığı hala açık gibi mavi yanıyor.o mavi ışıkta varya,gece önünü aydınlatır,maşallah projektör gibi.sürekli gözün takılıyor.
    12: daha yazıcamda sıkıldım.

bu cihaza niyetlenenlere sesleniyorum; m34a alın.sıfır bulamazsanız ikinci el alın.yada dahda iyisi olsun derseniz a-200 c-200 felan alın.ama r6a'ya bulaşmayın.realtek bunun yazılımını adam gibi oturtana kadar 1 yıl geçer,
    o zamana uzayda arsa alınır.m34a nın mart'ta çıkan son firmwaresinide yükleyin,zaten sorunsuz cihaz,cillop olsun.bulamayanlar olursa link atarım.

r6a nın son firmwaresi olan 1.0.5.31 sürümünün link'inide atiyim,hali hazırda olanlar yüklesin.biraz bişeye benzedi hiç değilse bu firmwareyle.türkçe menü'de sorunsuz bu sürümde.
    http://www.egreat.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=5

haydi kalın sağlıcakla,sigma'dan şaşmayın

• @abyss_ati
    sğl ya bayağı detaylı anlatmıssın

sigma işlemciydi demi
    yani ne marka yada model öneriyorsun
    bunlara fazla para vermek istemiyorum gerçekten hak etmiyorlar..
  • daha yazıcak çok şey varda sıkıldım,bunlar yeter şimdilik,belki realtek kendisinden beklenmiyeni yaparda,adam gibi yazılım yazar,mahçup oluruz fazla yüklenmiyelim
    r6a gibi cihazların olması gereken fiyat 100 Tl.100 liralık alet işte,budur dersin
    ben egreat m34a la mutlu mesut devam edicem,sanada tavsiye ederim,nette 150-200 liraya bulursun 2.el.ama bütçen müsaitse popcornhour a-200 tavsiyedir,400 lira civarı heralde şuan
    ben çok övdüler diye merakımdan aldım egreat r6a yı,merakım geçti p.tesi postalarım geri,a-200 alırım yeni WD live'da alınır ama onlarda bir türlü şu yazılımı oturtamadılar.alıpta r6a gibi kafa çizdirmeye gerek yok.
    egreat S1a-S5a-S7a donanım olarak iyiler,yazılım tarafındada firmwarelerine baktığında fazla bir sorun görünmüyor.realtek'ler gibi 25-30 tane fixed i yok bunlarıda biraz inceliycem.

• quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

@ariaven İyi de bu tarz urunlerin piyasasi 200-400 tl arasindayken bu kadar ozellikli bir urunun fiyatinin 150-200 tl arasinda olmasini kim aciklayabilir?

ne fark olduğunu açıkliyim;
    yaklaşık 1 yıldır M34a kullanıyorum,dün R6a aldım.öncelikle realtek'in 1 yıldır kendini geliştirebildiği hali buysa,bence daha fazla zorlamadan bu işi bıraksın sigma'ya yetişmesi için
    daha çokkkkkk uğraşması lazım.m34a ile r6a yı karşılaştırmıyorum bile.direk dünden beri kurcaladığım r6a adlı saçma salak cihazın özelliklerini anlatıcam
    1: çıkalı yaklaşık 1 ay olan cihaza 6 firmware çıktı,neyimi düzeltmişler;her yeni firmwarede dahada içine zıçmışlar (hepsini tek tek denedim)
    2: görüntü kalitesi bariz şekilde sigma'dan kötü.hiç öyle fotoğraflayıp zoom lamaya gerek yok,izlerken bile rahatlıkla farkediliyor.
    3:info ekranında bilgileri doğru düzgün göstermeyi bile beceremiyor.yazılar birbirine karışmış,mesela video codec yazan yerden altyazının yeri ayarlanıyor işin vahim yanı düzeltemiyorlar.15'inci firmwarede düzelir belki
    4: cihaz çok çabuk açılıyor ,menüler hızlı fakat hdd içinde dolaşırken,ayarlar yaparken sıklıkla takılıyor,geç cevap veriyor.sanki allaha emanet çalışıyor gibi.
    5: usb hdd'den 25 mbps üstü filmler takılıyor.ntfs desteği zayıf.son firmwarede bunu biraz iyileştirmişler ama hala yeterli değil.avatar IMAX i oynatırken canı çıkıyor.(m34a ext3 dosya sisteminde usb'den takılmadan oynatıyor hiç değilse,bunu başka dosya sistemine geçirme şansınızda yok,geçsede farkedeceğini sanmıyorum)
    6: izlediğiniz bir filimi stop ettiğinizde ses bir süre daha gelmeye devam ediyor.
    7: klasörlerde filim önizlemesini açmayın,bir dosya atlatmaya çalıştığınızda kağnı gibi hareket ediyor.
    8: o uzaktan kumanda nasıl bir icattır anlamadım.3 metreden 10 cm uzaklaşın almıyor.alıcı gözünde içine sokmalısın muhakkak,direk görmeli.oturduğum koltuktan kumada edebilmek için şekilden şekile giriyorum.
    9: ilk firmwaresi olan 1.0.4.4 hdmı ses çıkışını kaptabiliyordunuz.bundan sonra çıkan bütün firmwarelerde bu şeçeneği kaldırmışlar.bide marifetmiş gibi özelliklerine yazmışlar '' ses seçeneklerini 2 ye düşürdük ''.ses sistemine
    optikten bağladınızsa,tv sesini kapatmalısınız.yoksa hem tv'den hem ses sisteminden ses geliyor.sanki tv'den downmix ses almak zorundaymışım gibi bir hale getirmişler.en uyuz olduğum mevzusuda bu oldu.
    10: dts-hd ma veya true hd ses codecli bir filim izlerseniz,ses sisteminiz bu codec'leri çözmek zorunda,yoksa optik'ten veya hdmı'dan stereo dinlersiniz.he diyiceksiniz bu codec'leri DTS core olarak göndersin;yok kardeşim o özelliğide 1.0.4.4 firmwareden sonrakilerde kaldırmışlar.m34a da DTS core olarak gönderiyordu hiç değilse,ses sistemimiz DTS hd ma çözemiyordu ama DTS olarak izliyorduk.
    11: cihazın power düğmesine bastığınızda bazen kapanmıyor,görüntü kesiliyor kapanmış görünüyor ama ışığı hala açık gibi mavi yanıyor.o mavi ışıkta varya,gece önünü aydınlatır,maşallah projektör gibi.sürekli gözün takılıyor.
    12: daha yazıcamda sıkıldım.

bu cihaza niyetlenenlere sesleniyorum; m34a alın.sıfır bulamazsanız ikinci el alın.yada dahda iyisi olsun derseniz a-200 c-200 felan alın.ama r6a'ya bulaşmayın.realtek bunun yazılımını adam gibi oturtana kadar 1 yıl geçer,
    o zamana uzayda arsa alınır.m34a nın mart'ta çıkan son firmwaresinide yükleyin,zaten sorunsuz cihaz,cillop olsun.bulamayanlar olursa link atarım.

r6a nın son firmwaresi olan 1.0.5.31 sürümünün link'inide atiyim,hali hazırda olanlar yüklesin.biraz bişeye benzedi hiç değilse bu firmwareyle.türkçe menü'de sorunsuz bu sürümde.
    http://www.egreat.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=5

haydi kalın sağlıcakla,sigma'dan şaşmayın

M-34 a yı sırf xvid (divx) performansı rezalet olduğu için (40' Full LCD de) sattım.Az kaldı R6a alacak kene son anda senin yazdıklarını okudum:Dh ye ve sana sonsuz teşekkür.(173.küsür tl cebimde kaldı sanırım).Bilmem anlata bildim mi?

• ewet m34a nın divx performansı biraz zayıf.ben mkv veya m2ts'den başka filim izlemediğim için(47'' lcd kullanıyorum),bugüne kadar bende bir sorun olmadı.720p veya 1080p den aşağı filim izlemem,hatta dvd bile izlemem iyi hatırlattın şu divx performansına bir bakayım r6a'nın,belki ordan yırtar
    yardımcı olabildiysem ne mutlu,eğer zamanın varsa birazdaha beklemeni tavsiye ederim,S1-5-7 leri araştırıyorum sonuçları söylerim.belki realtekte bomba bir firmware yazar,cihaz beni şaşırtır,bellimi olur
  • @abyss_ati görüntü kalitesini kıyaslarsan acaba elindeki cihazlara göre nasıl? Mesela bende LG divx player ve goldmaster divx player var ama goldmaster aynı dosyada daha kötü bir görüntü aktarıyor. Oynatabilirlik kadar önemli olan bir konunun aktarım kalitesi olduğunu düşünüyorum. Elimde oldukça fazla divx vb. düşük çözünürlük video var. Sorunsuzca açıp beni üzmeyecek bir kalite ile izletecek bir oynatıcı istiyorum. Fiyatı ve kağıt üzeri özellikleri ile cihaz aklıma yatmıştı ama gerek bu konudaki gerekse sıcak fırsatlardaki yorumlar beni soğuttu. Yine de serinin kalitesi ile özellikle dark serisinin görüntü kalitesi nasıl acaba?
  • @suivant dün elimde olan bir kaç divx'i denedim.divx'ler düşük çözünürlüklü oldukları için karşılaştırma yapmak çok zor oluyor.ama diyebilirimki sanki r6a'nın divx performansı biraz daha iyi.
    dark serisinden bir cihaz bende yok,çevremdede yok o yüzden değerlendiremiycem.media player'larda ilk konu stabilite,sonra görüntü kalitesi,sonra işlevsellik.görüntü kalitesini yegane etkileyen unsur hdmı çıkışını sağlayan yonga.sigma bu işi daha perf. yapıyor bu açıkca belli.aslında bu sonuç benide şaşırttı çünkü ben bu iki çipset arasında bu kadar fark olabileceğini düşünmüyordum.belki çoğu insan bunu
    farketmiye bilir,ama ben ince dataycı ve mükemmelliyetçi olduğum için , iki çipset arasındaki fark bana fazla geldi.

olayın birde şu tarafı var;400 mhz işlemci,256mb NAND,128mb DDR2.bu donanımı barındıran bir cihazın halihazırda şuan herkezin beklentilerini karşılıycak düzeyde.gel gelelim realtek gibi büyük bir firma
    yazılım geliştirmekten aciz ve elindeki nimeti kullanamıyor.ama adamın biri çıkıp (A.C.RYAN) realtekten daha iyi yazılım geliştiriyor.deyim yerindeyse,cihaza takla attırıyor ve bunu 2 hafta gibi bir sürede yapıyor.işte benim sinirlendiğim noktada burası oluyor

• abyss_ati sigmaların , realteklere göre görüntüde biraz daha iyi oldukları gerçek ama bence bazı şeyleri abartmışsın.
    Egreat M34A tabi ki iyi cihaz ancak R6A yı da yerden yere vurmuşsun , haksızlık etmişsin
    Bir kere 1080P , 42" Lcd TV'lerde bahsettiğin o görüntü kalite farkı ancak çok nadir riplerde ve M2TS'lerde ortaya çıkıyor.
    Bu farkı da ancak belli kişiler farkedebiliyor , mesela sen & ben

Ancak şunu da unutmamak lazım ki bu cihaz daha yeni olduğu için yazılımı sürekli geliştiriliyor ve kısa bir zamanda Sigma 8635" serisi cihazların pabucunu dama etmek üzere.
    O bahsettiğin bir kaç ( HDMI ses vb... ) hata da 1-2 yazılım içinde giderilecek şeyler.

1. Açılış süresi çok daha hızlı
    2. Menüler arası geçiş daha hızlı
    3. Bluray ISO desteği
    4. DTS-MA , TrueHD destekleri yeni yeni geldi yakında Core olarakta gönderecekler.
    5. Egreat M34A ve Popcorn A-110'un Usb disklerde takılan filmlerin neredeyse tamamını Usb disklerde sorunsuzca seyrediyorsunuz.
    6. RMVB desteği
    7. Bizim kumanda 7 metrede bile sorunsuzca çalışıyor

Neticede bu cihazlar NMT olmadığı için NMT'ler kadar fonksiyonellik sunmasalar bile , birkaç yazılım ile 2011'e damga vuracak cihazlar olacağını göreceksiniz.
    * ( AC.Ryan yazılımı tarzı templateli bir yazılım için ayrıca Egreat çalışıyor ve yakında bir süpriz yapabilir. )
    ** Yukarıda linki olan Egreat.ro sitesindeki 1.31 versiyonlu yazılım orijinal yazılım değildir ve sorunludur. ( Sakın kurmayın !! )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 1 Aralık 2010; 10:46:15 >

• sayın popcornhour ; 47'' lcd kullanıyorum,ben biraz fazla detaycıyım galiba görüntü kalitesini bariz farkediyorum
    ewet bu cihaz yeni ama r1-r2 serisinden farkı yok,yani yazılımıda donanımıda aynı,firmwarelerde aynı,bu seri çıkalı ne kadar oldu
    tabiki gelişicek yazılım,bizimde isteğimiz bu,sorunsuz hale gelsinde,görüntü kalitesindeki fark önemli değil,mercekle izlemiycez filimleri
    ama her çıkan yeni yazılımda,bir öncekinde ne düzgünse onu bozmuşlar,ne bozuksa onu düzeltmişler.düzgün olan tarafına ellemeseler
    daha çabuk olgunlaşıcak.bende bluray ıso desteği ve dts-ma truehd desteği için aldım.açılış süreside hızlı.bunlara lafımız yok.
    o orjinal olmayan dediğiniz 1.31 versiyon en sorunsuz çalışan yazılım ama,şuan onu kullanıyorum 1.29 yada 1.26 yüklediğinizde usb'den yüksek bitrate'li
    tüm filmler takıla takıla oynuyor ve menüde olan türkçe dil,aslında yok

kumanda olayı benimde kafama takıldı şimdi,acaba bendekimi sorunlu

• şunu diyebilirmiyiz m-34 a dan görüntü performansı (divx) olarak daha iyi.ben sırf m34 a nın divx performansını beğenmediğim için sattım.şimdi fiyatı uygun diye bu cihaza yakın duruyorum.almalımı yoksa beklemeli mi?
  • @DHinferno aslında buda biraz göreceli bir kavram.bana sanki birazdaha iyi gibi geldi,sen bakarsın fark görmezsin yada daha kötü gelir.bu birazda lcd tv muhabbeti gibi,nasılki kimi insana doğal renk daha güzel geliyor,kimi insana doygunlaştırılmış,abartılmış renk paleti daha güzel geliyor,bunun gibi birşey.en güzeli ben yarın aynı karenin hem m34a ile hemde r6a ile çekilmiş fotoğrafını gönderiyim,kendin bak.fotoğrafla çok birşey
    anlaşılmasada fikir verir.
  • fotoğrafları buraya koysanız..HD film fotoları da koyabilirsiniz..
  • quote:

sayın popcornhour ; 47'' lcd kullanıyorum,ben biraz fazla detaycıyım galiba görüntü kalitesini bariz farkediyorum
    ewet bu cihaz yeni ama r1-r2 serisinden farkı yok,yani yazılımıda donanımıda aynı,firmwarelerde aynı,bu seri çıkalı ne kadar oldu
    tabiki gelişicek yazılım,bizimde isteğimiz bu,sorunsuz hale gelsinde,görüntü kalitesindeki fark önemli değil,mercekle izlemiycez filimleri
    ama her çıkan yeni yazılımda,bir öncekinde ne düzgünse onu bozmuşlar,ne bozuksa onu düzeltmişler.düzgün olan tarafına ellemeseler
    daha çabuk olgunlaşıcak.bende bluray ıso desteği ve dts-ma truehd desteği için aldım.açılış süreside hızlı.bunlara lafımız yok.
    o orjinal olmayan dediğiniz 1.31 versiyon en sorunsuz çalışan yazılım ama,şuan onu kullanıyorum 1.29 yada 1.26 yüklediğinizde usb'den yüksek bitrate'li
    tüm filmler takıla takıla oynuyor ve menüde olan türkçe dil,aslında yok

kumanda olayı benimde kafama takıldı şimdi,acaba bendekimi sorunlu

Popcorn bile her çıkardığı yeni yazılımda bazı şeyleri bozuyor , bunda da böyle şeyler olması gayet doğal.
    Yalnız bu cihazların yazılım geliştirme hızı iyi noktaya geldi ve o sorunlar hızlı birşekilde kapanıyor.
    1.29 , 1.27 ve bir - iki eski yazılım ile 20 civarında yüksek bitrate' li video denedim , 1 tanesi bile takılmadı ?
    Hatta 50gb'lik bluray iso'lar da buna dahil.

Takıldığını söylediğin video'nun mediainfo ile bilgisini buraya yazarmısın.

• bende bu cihaz ile dark mini medya player arasında kaldım.Egreat r6a gerçekten çok iyi gözüküyor ama Dark Mini içinde Realtek 1073 kullanıyor diyorlar ne yapsak acaba?
  • Darkın hangi modelini kastediyorsunuz bilmiyorum ama bu cihaz RTD1073DD+ işlemci kullandığı yazıyor.
    Birde Dark'lar plastik kasalı oluyor , Egreat R serileri ise metal kasa.

Alttaki linkten cihazları karşılaştırabilirsin.
    http://www.egreatworld.com/en/product-detail-248.html
  • Elimde EGREAT R6A olduğu için 1 sene önce aldığım EGREAT M34-A modelini satmayı düşünüyorum arkadaşlar.

İstediğim fiyat 150 TL. Kutusu ile beraber vericem tabi önce kutusunu bulmam lazım evde. :)

Kumandası (pilleri ile), Adaptörü, aletin kendisi sorunsuz bir biçimde çalışıyor. (hatta dahili HDD bağlayabilirsiniz SATA portu üzerinden)

Cihazın üzerinde son FW yüklüydü yanılmıyorsam. Yani DTS sesleri LCD TV'den alabiliyorsunuz. O özelliği barındıran FW yüklü yani.

Ürünü isteyen olursa bana pm atabilir. İstanbul içi elden teslim edebilirim. Şehir dışına kargo yapabilirim tabi kargo ücreti alıcıya ait.
  • örnek

** 99TL ** Egreat Eg-R6B (DTS-MA, TRUE-HD, 7+1, 500Mhz Cpu, 3D, 1080P)
  • quote:

@DHinferno aslında buda biraz göreceli bir kavram.bana sanki birazdaha iyi gibi geldi,sen bakarsın fark görmezsin yada daha kötü gelir.bu birazda lcd tv muhabbeti gibi,nasılki kimi insana doğal renk daha güzel geliyor,kimi insana doygunlaştırılmış,abartılmış renk paleti daha güzel geliyor,bunun gibi birşey.en güzeli ben yarın aynı karenin hem m34a ile hemde r6a ile çekilmiş fotoğrafını gönderiyim,kendin bak.fotoğrafla çok birşey
    anlaşılmasada fikir verir.

Üstat mükemmel olur.Bir iki foto eklersen.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.