Şimdi Ara

** 99TL ** Egreat Eg-R6B (DTS-MA, TRUE-HD, 7+1, 500Mhz Cpu, 3D, 1080P) (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.969
Cevap
4
Favori
123.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3d.iso yu dediğimiz şekilde de mi açmaz (PC de, iso nun içindeki en büyük dosyayı hard diske kopyalayarak) ?

3D iso indirip izlerim derseniz R6S almak mantıklı.
    (tabi onada altyazı eklemek için uğraşacaksınız. çünkü harici altyazı ile 3d iso oynatırken performans sorunları yaşanıyor.sonra evde hatunla anne,-baba ile bu ne bir sürü kablo bi rsürü hdd diye tartışmaya başlarsınız.
    >> bu seçenek de gittiyse ne önerirsiniz hocam?

ya 3D izlemiycez, ya performanslı / performanssız izliycez ve kavga edicez, yada half SBS den devam mı?

sizin arşivinizi ne kadar zamanda yaptınız? çok zahmetli oluyor mu iso lar? internet hızınız ve AKK kotanız nedir?
  • ben isoları pek sevmiyorum.
    3D iso olayına ise hiç bulaşmadım. ben genelde remux indirip arşivlerim.
    (REMUX - bluray görüntüsüne dokunulmadan bd diskteki çoklu dil çoklu altyazı menü vs lerin temizlenerek salt orjinal dil+ bluray görüntüsü olan filmler.)

bunların boyutları bd disklere göre daha düşüktür. (iso 50 gb ise remux 30 gb gibi düşünün-tabi bu değer değişken olabilir.) orjinal dil olduğu sürece bence yeterlidir. (BD menü ve çoklu dil gereksiz bence.)
    altyazı olayı zaten bulunabiliyor. bu sayede orjinal bluray görüntüsü ve sesine fazla gb kaplamadan sahip olabiliyorsunuz.

yaklaşık 5-6 yıldır arşiv yapıyorum son 2 yıldır çok kasmadım 4,5 tb arşivim var.
    Son yıllarda sadece filmi izleyip beğendiklerimi remux arşivliyorum. diğerlerini ya 720p falan saklıyorum (veya saklamıyorum)
    metronet BPL kotasız (AKK sız) simetrik internet kullanıyorum.

torrent ile arşiv yapmak daha kolay özellikle orjinal dil olarak. arena.bg ve zamunda ile ratio sorunu olmadan
    yüksek hızlarda indirme yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 7 Kasım 2013; 16:23:34 >

• Peki 3d.iso ların da remuxları oluyor mu?

benim demek istediğim de buydu aslında, bilgisayarda 3D iso yu açıp en büyük boyutlu dosyayı oynatmaya çalışmak. ben de menü ve diğer dil-ses seçeneklerini gereksiz buluyorum, salt orjinal sesli film yeter.

R6B 3D half SBS leri oynatabiliyorsa bu salt film dosyasını da oynatır diye umuyordum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1581 -- 7 Kasım 2013; 16:29:31 >
  • düşünce güzel ancak 3d isolarda durum farklı.

3d isoların remuxu yok diye biliyorum. çünkü onlardaki durum normal bluray den farklı.
    ben şuana kadar remux 3d ile karşılaşmadım. yabancı torrentlerde bile sbs veya iso paylaşılıyor.

3D remux öyle birşey olsaydı en başta ruslar bu işi çözer ve yayınardı. onlarda yoksa %99 yoktur. :)
  • Kusura bakma yanlış yazdım. r6b zaten bendeki ve acmıyor. Ben R6s demek istemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfve

düşünce güzel ancak 3d isolarda durum farklı.

3d isoların remuxu yok diye biliyorum. çünkü onlardaki durum normal bluray den farklı.
    ben şuana kadar remux 3d ile karşılaşmadım. yabancı torrentlerde bile sbs veya iso paylaşılıyor.

3D remux öyle birşey olsaydı en başta ruslar bu işi çözer ve yayınardı. onlarda yoksa %99 yoktur. :)

google a 3D remux yazınca torrentler çıktı, bi yanlışlık mı var acaba..

onlarda durum farklı derken nasıl bir durum var acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde bazi denemeler yapiyorum. Fakat bu yeni tv beni baya sasirtmaya basladi. Ben bazi ayarlarini bilmiyormusum. 3d altyazi destekli half sbs bir belgeseli benim r6b calabiliyor fakat altyaziyi ayarlayamazken tv bunu duzgun sekilde calabiliyor. Hatta dil destegini ben bilmiyordum ama tv ayarlardan sesi falan hatta altyazi boyutu rengi vs ayarlayabilyorsun. Sadece bazi harflerin noktalamasinda sorun var ama o kadar etkilemiyor. Belki onunda ayari vardir. Ayrica tv nin usb den izlemek daha avantajli cunku zaten egreatin kumandasi sorunlu ve tek kumandadan film izlemek daha zevkli. Ayni kumandayla ses sisteminide kumanda edebiliyorum cunku. Ayrica tv yi sordum lg ye dts de destekliyormus. Zaten film izlerken anlasiliyor.
    Sana dedigim sitede kisa isolar var. Ben yarin bir deneyim indirmeyi. Simdi sira tvde bluray iso acmak. Eger acabilirse sahane olur. İcimdede bir umit var. Bakalim. Tecrubeleri paylasmaya devam :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PM attım.

remux 3d konusunda açıkçası hiç dikkatimi çekmemiş. 3d remux da varmış.
    test edin bakalım cihaz çalıştıracakmı? ve tv den 3d seyredebilecekmisiniz?

konuya yorum eklersiniz diğer kullanıcılarada faydası olur
  • quote:

PM attım.

philips 8007 de test edebilirim ama 2 hafta sonra inşallah..

• quote:

PM attım.

Verdiğin linki başladım indirmeye.Bakalım ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: psykopat81

quote:

PM attım.

philips 8007 de test edebilirim ama 2 hafta sonra inşallah..

Evet sabah denemeleri neredeyse tamamladım. Öncelikle 12gb lık indirdiğimhttp://kickass.to/world-war-z-3d-2013-1080p-bluray-half-sbs-dts-x264-publichd-t7831802.html# filmle beraber indirilen kendi altyazılarını denedim. Bu altyazılar sub diye bir formatta görülüyor özelliklerde. Neyse bu altyazı ne egreatte ne tvnin 3d de açmadı. Sonuç sıfır.

Sonra Türkçe altyazı sitesinden filmi buldum ve hem normal altyazı hemde 3d altyazısını indirdim. Fakat her ikiside özellikden bakınca srt uzantılı görünüyordu. Yani 3d olan farklı değildi. Neyse egreate taktım olmadı fakat tv kendisi 3d olanı tanıyıp filme uyarladı. Demekki srt uzantılıda olsa ben tvde izliyebilicem. Tek sorun dediğim gibi bazı harflerin sorunlu görünmesi. Onuda bakalım dediğin gibi özellikden ayarlayıp denicem. Aksama artık.

• altyazıyı sub dan srt ye çevirebilirsin.

altyazı düzenleme programları var. küçük boyutlu ve basit bilgin olsun.
  • Benim 3D ile deneyimlerim şu şekilde; gerçek 3d yani her göz için 1080p görüntü olan bluray dosya izleyebilmek adına telvizyonu aldığım yerden sony demo 3d bluray diskini aldım. Bunu bilgisyarımın bluray okuyucusuna taktım ve vlc ile denedim görüntü sadece 2D izlenebildi. Sonra içeriğini usb ye aktardım TVye taktım sonuç aynı 2D görüntü alabildim. Daha sonra biraz araştırarak orjinal 3D blurayleri powerdvd nin 10 veya üzeri versiyonlarının gösterebildiğini görünce crack olarak bulup denedim. Yetmedi ekran kartında stereoskopik 3d ayarlarını aktif ettik bir kısım daha ayarları var(basit ayarlar o alana girince kurulum yapıyorsunuz). Sonrasında bu program ile blurayden dosyayı açtığımızda(zaten blurayi direk oynatıyor dosya seçmiyoruz.) direk TV gözlüklerinizi takın dedi ve sonuç 10 numara 3D görüntü. 3D bluray disklerde aynı filmin 2 adet görüntü dosyası mevcut, Tv veya standart programlar sizin seçtiğiniz tek dosyayı oynatıyor ve 3D görüntü alınamıyor. Power dvd her iki film dosyasından (ssif uzantılı olan ses içermeyen) sol göz için farklı sağ göz için farklı film oynatıyor ve bu iki film de full hd.

Benim philips 8007 bunu yapamıyor, bilgisayarla uğraşmakta sıkıntı (ayrıca bilgisayar biraz takılıyor asus 3. nesil i7, gt 650m 16gb ram) Media oynatıcı bana mantıklı geliyor. Laptopda bluray okuyucu olduğundan onu da iso yaparak usb belleğe atabilirim. netten de iso indirmek daha kolay.

Bunlar benim fikirlerim ve yaşadıklarımdır, kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: maodemao

Benim 3D ile deneyimlerim şu şekilde; gerçek 3d yani her göz için 1080p görüntü olan bluray dosya izleyebilmek adına telvizyonu aldığım yerden sony demo 3d bluray diskini aldım. Bunu bilgisyarımın bluray okuyucusuna taktım ve vlc ile denedim görüntü sadece 2D izlenebildi. Sonra içeriğini usb ye aktardım TVye taktım sonuç aynı 2D görüntü alabildim. Daha sonra biraz araştırarak orjinal 3D blurayleri powerdvd nin 10 veya üzeri versiyonlarının gösterebildiğini görünce crack olarak bulup denedim. Yetmedi ekran kartında stereoskopik 3d ayarlarını aktif ettik bir kısım daha ayarları var(basit ayarlar o alana girince kurulum yapıyorsunuz). Sonrasında bu program ile blurayden dosyayı açtığımızda(zaten blurayi direk oynatıyor dosya seçmiyoruz.) direk TV gözlüklerinizi takın dedi ve sonuç 10 numara 3D görüntü. 3D bluray disklerde aynı filmin 2 adet görüntü dosyası mevcut, Tv veya standart programlar sizin seçtiğiniz tek dosyayı oynatıyor ve 3D görüntü alınamıyor. Power dvd her iki film dosyasından (ssif uzantılı olan ses içermeyen) sol göz için farklı sağ göz için farklı film oynatıyor ve bu iki film de full hd.

Benim philips 8007 bunu yapamıyor, bilgisayarla uğraşmakta sıkıntı (ayrıca bilgisayar biraz takılıyor asus 3. nesil i7, gt 650m 16gb ram) Media oynatıcı bana mantıklı geliyor. Laptopda bluray okuyucu olduğundan onu da iso yaparak usb belleğe atabilirim. netten de iso indirmek daha kolay.

Bunlar benim fikirlerim ve yaşadıklarımdır, kolay gelsin.

Eline sağlık bende bilgisayardan nasıl bir performans çıkar merak ediyordum. Tabi ben yinede bluray playerlerin bilgisayardan daha kaliteli görüntü ve ses vereceğine inanıyorum.
    Merak ettiğim şey bluray diskden usbye kopyalamak sorun çıkarttımı. Çünkü benim mağazalarda baktığım çoğu bluray filmin üzerinde kopyalamaya karşı korumalıdır yazıyordu. Ayrıca usb ye kopyaladığın filmi başka bir yerde deneyebildinmi 3D olarak.Usb ye kopyaladığın film hangi formattaydı. Gözlükleride merak ettim aktifmi yoksa tv nin yanında verilen kendi orjinal pasif gözlüklerdenmi.

Benim televizyon half sbs leri açıyor ama blurayi bilmiyorum bakalım denicem. Netten iso indirmek kolay gibi görünsede 10gb film zaten 1 gün falan sürüyor. 3d iso film artık 4 güne falan ancak iner.Kaldıki senin yavaşladı dediğin bilgisayar bilgisayar ise bendeki kağnı arabası.

• Valla arkadaşlar benden artık bu kadar. Başlarım altyazısınada bilmem nesinede. Televizyonun anası ağladı hard diski sök tak sök tak. Ya okur altyazıyı ya okumaz. Abuk subuk işlemler. Media player zaten okumuyor.
    En güzeli mecbur Türkçe dublaj veya kendi içine işlenmiş altyazılı filmleri indirmek.

Bundan sonra artık şu indirdiğim birkaç film var onları denicem bakalım tv açacakmı diye. Birazda r6s forumunda dolanayım bakalım onlar bu altyazı olayını nasıl çözüyor. R6S media player bu işi halledebiliyorsa ondan alırım artık napalım. Birde gidip bluray player bakıcam. Böyle yalandan onu indir bunu indir formatını değiştir yok 3d yap yok bilmemne valla günlerdir uğraşmaktan bıktım. 4bin lira para veripde sonra kaçak kopya 3D film izleyeceksek işimiz var. En güzeli yine adam gibi orjinal film.
  • Orjinal buluray film çok para aga,mkv bluray rip half sbs devam
    beleşşş,beleşş
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinirlisinek

Orjinal buluray film çok para aga,mkv bluray rip half sbs devam
    beleşşş,beleşş

Valla öyle aslında. Ben full hd 1080p mkv filmlerimdende, 3d half sbs filmlerdende memnunum aslında. Hatta bazı half sbs 3D filmlerin görütü ve derinliği hakkaten mükemmel.

Fakat benim tek sıkıntım 3D filmlerde r6a nın altyazıyı 3d çevirememesi. Televizyon çeviriyor ama canı istediği zaman. Delirtti beni. Bende half sbs leri indirirken ne yalan söyleyim altyazı desteğinede hiç bakmadım nasılsa açılır diye ama olmadı işte.

• Arkadaşlar Egreat r6s kullanmadım fakat forumlarını okudum, işi en basite indirecek alet bence. Sizde araştırın fiyatı da yüksek sayılmaz, köklü çözüm olacaktır. 3d Blurayleri iso olarak usb ye kopyalar izlersiniz.
  • Bugün sinir bozucu testlerden sonra teknosaya gittim ve bluray player sordum. Bir kere sadece blurayler varmış. 3d bluray diyince fiyat uçuyor. hdd bağlanan modeller 500 lira civarı.

Fiyatıda geçtim hdd okuyor olsalar bile bluray diskden hdd ye yüklenen 3d bluray filmleri veya internetten indirdiğimiz 3d bluray iso formatındaki filmleri açamayabiliyorlarmış. Adam garanti vermiyor. Bunlar orjinal film izlemeye uygun cihazlar diyorlar. hele sony panasonic gibi markalarda hiç açmaz diyorlar.

Demekki en iyisi yine egreat gibi herşeyi açabilen ve altyazı sorununu çözen bir makine.
  • quote:

altyazıyı sub dan srt ye çevirebilirsin.

altyazı düzenleme programları var. küçük boyutlu ve basit bilgin olsun.
    İndirdiğin filmi test ettim. Ne tv ne R6 player açılıyor. Bilgisayarda açmıyor. Zaten formatıda değişik bir şey. Disc image file.iso yazıyor ve kayıt etmek için cd istiyor. Tabi r6s playerde bunu tanıyıp açabilir bilemiyorum. Aldığımız zaman görücez.
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.