Şimdi Ara

** 99TL ** Egreat Eg-R6B (DTS-MA, TRUE-HD, 7+1, 500Mhz Cpu, 3D, 1080P) (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.969
Cevap
4
Favori
123.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maodemao

Benim 3D ile deneyimlerim şu şekilde; gerçek 3d yani her göz için 1080p görüntü olan bluray dosya izleyebilmek adına telvizyonu aldığım yerden sony demo 3d bluray diskini aldım. Bunu bilgisyarımın bluray okuyucusuna taktım ve vlc ile denedim görüntü sadece 2D izlenebildi. Sonra içeriğini usb ye aktardım TVye taktım sonuç aynı 2D görüntü alabildim. Daha sonra biraz araştırarak orjinal 3D blurayleri powerdvd nin 10 veya üzeri versiyonlarının gösterebildiğini görünce crack olarak bulup denedim. Yetmedi ekran kartında stereoskopik 3d ayarlarını aktif ettik bir kısım daha ayarları var(basit ayarlar o alana girince kurulum yapıyorsunuz). Sonrasında bu program ile blurayden dosyayı açtığımızda(zaten blurayi direk oynatıyor dosya seçmiyoruz.) direk TV gözlüklerinizi takın dedi ve sonuç 10 numara 3D görüntü. 3D bluray disklerde aynı filmin 2 adet görüntü dosyası mevcut, Tv veya standart programlar sizin seçtiğiniz tek dosyayı oynatıyor ve 3D görüntü alınamıyor. Power dvd her iki film dosyasından (ssif uzantılı olan ses içermeyen) sol göz için farklı sağ göz için farklı film oynatıyor ve bu iki film de full hd.

Benim philips 8007 bunu yapamıyor, bilgisayarla uğraşmakta sıkıntı (ayrıca bilgisayar biraz takılıyor asus 3. nesil i7, gt 650m 16gb ram) Media oynatıcı bana mantıklı geliyor. Laptopda bluray okuyucu olduğundan onu da iso yaparak usb belleğe atabilirim. netten de iso indirmek daha kolay.

Bunlar benim fikirlerim ve yaşadıklarımdır, kolay gelsin.

demek 8007, 3D iso ların içeriğini usb ile de çalıştırmıyor, iki farklı dosyayı aynı anda çalıştıramadığı için, test edildi ve onaylandı :)

Laptopda bluray okuyucu olduğundan onu da iso yaparak usb belleğe atabilirim. netten de iso indirmek daha kolay. bu demek istediğinizi anlamadım hocam, zaten iso yu laptopunuza indirmediniz mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

quote:

Orijinalden alıntı: rfve

altyazıyı sub dan srt ye çevirebilirsin.

altyazı düzenleme programları var. küçük boyutlu ve basit bilgin olsun.
    İndirdiğin filmi test ettim. Ne tv ne R6 player açılıyor. Bilgisayarda açmıyor. Zaten formatıda değişik bir şey. Disc image file.iso yazıyor ve kayıt etmek için cd istiyor. Tabi r6s playerde bunu tanıyıp açabilir bilemiyorum. Aldığımız zaman görücez.

remux olan form mu? sanki dosya feyk gibi geldi bana.. R6S de de kasma sorunları vs varmış dedi yukarıda bir arkadaş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1581 -- 10 Kasım 2013; 18:18:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psykopat81

quote:

quote:

İndirdiğin filmi test ettim. Ne tv ne R6 player açılıyor. Bilgisayarda açmıyor. Zaten formatıda değişik bir şey. Disc image file.iso yazıyor ve kayıt etmek için cd istiyor. Tabi r6s playerde bunu tanıyıp açabilir bilemiyorum. Aldığımız zaman görücez.

remux olan form mu? sanki dosya feyk gibi geldi bana.. R6S de de kasma sorunları vs varmış dedi yukarıda bir arkadaş..

sen indirdinmi? banada bir tuhaf geldi bu remux denen dosya. şimdi bunu eğer bu formattan mkv ye çeviren program var ise o zaman işin mantığı kalmıyor. zaten half sbs den daha iyi diye bu formatlar çıkmış.
    şimdi bluray iso film indiriyorum 46gb. Bakalalım dursun kenarda denerken lazım olacak. r6s iyi diyorlar. keza her bluray playerde orjinal harici bluray falan oynatamıyormuş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sen indirdinmi? banada bir tuhaf geldi bu remux denen dosya. şimdi bunu eğer bu formattan mkv ye çeviren program var ise o zaman işin mantığı kalmıyor. zaten half sbs den daha iyi diye bu formatlar çıkmış.
    şimdi bluray iso film indiriyorum 46gb. Bakalalım dursun kenarda denerken lazım olacak. r6s iyi diyorlar. keza her bluray playerde orjinal harici bluray falan oynatamıyormuş.

yok hocam ben de 3D olmayan iso indiriyorum. formatı farklı olunca acaba feyk mi dedim..siz o olmuyor dediyseniz ben artık o dosyayı denemem heralde, ayrıca yukarıda arkadaşımız da açıklamış olmayacağını, 3D iso larda 2 farklı film dosyası olduğunu ve bu dosyaların tv lerde aynı anda açılmadığını, bilgisayarda power dvd veya steroskobik player ile açılabileceğini söylemiş..düşük boyutlu bir 3D iso deneyebilirim belki bu yolla (HDMI+PC) kaliteye bakmak için..

ben internet hızı ve kotamı düşünmesem hiç durmam r6S alırım ama o yüksek dosya boyutları ve birkaç kullanıcının o cihaz hakkındaki şikayetleri düşündürüyor..

sizin de dediğiniz gibi 3D half SBS leri açan bir R6B de düşünebilirim..R6B 3D half SBS ve 3D olmayan blurayleri altyazı sorunu olmadan açabiliyor öyle değil mi? (altyazıyı UTF-8 yapamadınız mı?)

• Yav gözünü seveyim yukarıdaki mesajlardan birinde isyanımı okumadın heralde. Vallahi hafta sonu kafayı yedim. Nasıl oldu anlamadım. Tamam r6a half sbs leri mkv diye açıyor sorun yok. Altyazıda sorun oluyor 3d yapınca. Onuda halletmek için program denedim ama beceremedim.
    Ama asıl sorun dedimya benim tv usb girişine takınca world war filminin altyazısınıda 3d ye çevirdi otomatik ve izleyebildim. Altyazılarıda türkçealtyazı comdan hem hd özellikli hemde sağolsun biride 3d özellikli yüklemiş bende indirdim ve denemiştim. 3d özellikli altyazıyı ilk başta okudu. Hatta sen dedim utf-8 yap tam türkçe olur dedin. Artık tam ne oldu anlamadım ama altyazı okumamaya başladı. Belki inan laptopdan sök tv ye tak sök tak 50 sefer gına geldi valla. Ama okumuyor artık. Önce altyazıyı okuduktan sonra senin dediğini yaptım ve türkçe karakter düzelmişti. Çokda sevindim. Ama ne olduysa bir yerlerde bir hata ettim.
    Şimdi aklıma gelen şu. Filmi indirince kendi içinde 3d destekli sub uzantılı farklı dillerde altyazılar vardı. Bunlara ben dokunmamıştım ilk başta.Sonra senin ayarla beraber benim altyazıyı okumaya başlayınca benim indirdiğim ve tv nin okuduğu o srt uzantılı altyazı hariç bütün altyazıları sildim. Bundan sonra okumamaya başladı. Hayır sildiklerimle alakası olmamalı ama bilemiyorum. Acaba sildiğim o altyazılar içinde sonradan yüklenen 3d altyazıyı tv nin açmasını sağlayan bir özellik falanmı vardıki. Çünkü inan ben onları silene kadar kaç sefer denedim hep açtı. Hatta altyazının sonuna srt uzantısınıda kendim ekledim.Tabi yüklediğim altyazıyla filmin isimlerinide aynı yaptım. Çünkü aynı olmaz ise ve altyazı uzantısında .srt olmaz ise r6a bile altyazıyı okumuyor.Ama araştırmaya devam. Sende araştır birazda bakalım neler bulucaz. Zaten bu sorunu çözersek ben şimdiki playerimle 3d half sbs izleyebilirim ve sorunum kalmaz.Çünkü sanada verdiğim linklerdeki 3d filmlerin ne yazıkki Türkçe altyazı seçeneği yok.

Bilmiyorum işte olmayınca oturduk oğlumla izledik biraz filmi.Artık bizimkilerede gına geldi yeter dediler altyazıya gerek yok zaten yaratıklı film altyazı olmasada olur insanlar birbirini yiyor zaten dediler bende 2.5 saat süren bir uğraşıdan sonra pes ettim.

R6S bu altyazı sorununu çözer gibi geliyor. Birde teknosadakilerin bluraylerin hepsi iso formatını açmıyor belki yeni gelecek modeller açar demeside şimdilik beni pes ettirdi. Bakalım birde 2d altyazıyı 3d yapmayı becerip r6a da denicem.

Bu arada elimdeki bir belgeselinde orjinal 3d altyazısını buldum ve indirdim. Fakat ne tv ne r6a bu altyazıyı okuyamadı buda ayrı bir deneme oldu.

Arkadaşın dediği formatıda evet ne bilgisayar ne tv nede r6a tanımadı. Heralde r6s tanıyıp açabilir.

• quote:

Yav gözünü seveyim yukarıdaki mesajlardan birinde isyanımı okumadın heralde. Vallahi hafta sonu kafayı yedim. Nasıl oldu anlamadım. Tamam r6a half sbs leri mkv diye açıyor sorun yok. Altyazıda sorun oluyor 3d yapınca. Onuda halletmek için program denedim ama beceremedim.
    Ama asıl sorun dedimya benim tv usb girişine takınca world war filminin altyazısınıda 3d ye çevirdi otomatik ve izleyebildim. Altyazılarıda türkçealtyazı comdan hem hd özellikli hemde sağolsun biride 3d özellikli yüklemiş bende indirdim ve denemiştim. 3d özellikli altyazıyı ilk başta okudu. Hatta sen dedim utf-8 yap tam türkçe olur dedin. Artık tam ne oldu anlamadım ama altyazı okumamaya başladı. Belki inan laptopdan sök tv ye tak sök tak 50 sefer gına geldi valla. Ama okumuyor artık. Önce altyazıyı okuduktan sonra senin dediğini yaptım ve türkçe karakter düzelmişti. Çokda sevindim. Ama ne olduysa bir yerlerde bir hata ettim.
    Şimdi aklıma gelen şu. Filmi indirince kendi içinde 3d destekli sub uzantılı farklı dillerde altyazılar vardı. Bunlara ben dokunmamıştım ilk başta.Sonra senin ayarla beraber benim altyazıyı okumaya başlayınca benim indirdiğim ve tv nin okuduğu o srt uzantılı altyazı hariç bütün altyazıları sildim. Bundan sonra okumamaya başladı. Hayır sildiklerimle alakası olmamalı ama bilemiyorum. Acaba sildiğim o altyazılar içinde sonradan yüklenen 3d altyazıyı tv nin açmasını sağlayan bir özellik falanmı vardıki. Çünkü inan ben onları silene kadar kaç sefer denedim hep açtı. Hatta altyazının sonuna srt uzantısınıda kendim ekledim.Tabi yüklediğim altyazıyla filmin isimlerinide aynı yaptım. Çünkü aynı olmaz ise ve altyazı uzantısında .srt olmaz ise r6a bile altyazıyı okumuyor.Ama araştırmaya devam. Sende araştır birazda bakalım neler bulucaz. Zaten bu sorunu çözersek ben şimdiki playerimle 3d half sbs izleyebilirim ve sorunum kalmaz.Çünkü sanada verdiğim linklerdeki 3d filmlerin ne yazıkki Türkçe altyazı seçeneği yok.

Bilmiyorum işte olmayınca oturduk oğlumla izledik biraz filmi.Artık bizimkilerede gına geldi yeter dediler altyazıya gerek yok zaten yaratıklı film altyazı olmasada olur insanlar birbirini yiyor zaten dediler bende 2.5 saat süren bir uğraşıdan sonra pes ettim.

R6S bu altyazı sorununu çözer gibi geliyor. Birde teknosadakilerin bluraylerin hepsi iso formatını açmıyor belki yeni gelecek modeller açar demeside şimdilik beni pes ettirdi. Bakalım birde 2d altyazıyı 3d yapmayı becerip r6a da denicem.

Bu arada elimdeki bir belgeselinde orjinal 3d altyazısını buldum ve indirdim. Fakat ne tv ne r6a bu altyazıyı okuyamadı buda ayrı bir deneme oldu.

Arkadaşın dediği formatıda evet ne bilgisayar ne tv nede r6a tanımadı. Heralde r6s tanıyıp açabilir.

2D den 3D ye çevirdikten sonra oluşan tüm sosyaları (.sub,.srt,.idx) filmle aynı isim yapıp aynı klasöre koy. büyük ihtimal sildiğin bir dosyayla alakalı ve büyük ihtimal yine sorunsuz açacaktır.

• Ben kendi yaptığım denemelerde hepsini yaptım be abicim.Herşeyi denedim. Hatta mkv filmlerdende biliyorum egreat playerde altyazı filmle aynı olsada eğer uzantısında .srt yi sildiysen o zamanda okumuyor. Televizyondada böyleymiş denerken gördüm. Sonuç başarılıydı ama sonradan bir daha okumaz oldu. Kaç seferdenedim. Nerde hata yaptım bilmiyorum.
    Hatta dedimya belgeselde bile denedim. Çevrimi yapılmış 3d altyazıyı aynı isimle hem tvde hem r6a da denedim. Okumadı. Var bir yerde bişey ama bulucaz bakalım.
    Sen heralde programla altyazıyı çevirme işlemi yapıncada aynı isim yap diyorsun. Zaten o şekilde yapıcam zaten hiç açılmaz.Ama hakkaten bu iş daralttı beni.
  • quote:

Ben kendi yaptığım denemelerde hepsini yaptım be abicim.Herşeyi denedim. Hatta mkv filmlerdende biliyorum egreat playerde altyazı filmle aynı olsada eğer uzantısında .srt yi sildiysen o zamanda okumuyor. Televizyondada böyleymiş denerken gördüm. Sonuç başarılıydı ama sonradan bir daha okumaz oldu. Kaç seferdenedim. Nerde hata yaptım bilmiyorum.
    Hatta dedimya belgeselde bile denedim. Çevrimi yapılmış 3d altyazıyı aynı isimle hem tvde hem r6a da denedim. Okumadı. Var bir yerde bişey ama bulucaz bakalım.
    Sen heralde programla altyazıyı çevirme işlemi yapıncada aynı isim yap diyorsun. Zaten o şekilde yapıcam zaten hiç açılmaz.Ama hakkaten bu iş daralttı beni.

evet, altyazı herzaman aynı isimli olmalı. bir kere açtıysa yine açması lazım ama çok yorduysa boşver hocam..alalım olmazsa r6s

• quote:

quote:

Ben kendi yaptığım denemelerde hepsini yaptım be abicim.Herşeyi denedim. Hatta mkv filmlerdende biliyorum egreat playerde altyazı filmle aynı olsada eğer uzantısında .srt yi sildiysen o zamanda okumuyor. Televizyondada böyleymiş denerken gördüm. Sonuç başarılıydı ama sonradan bir daha okumaz oldu. Kaç seferdenedim. Nerde hata yaptım bilmiyorum.

evet, altyazı herzaman aynı isimli olmalı. bir kere açtıysa yine açması lazım ama çok yorduysa boşver hocam..alalım olmazsa r6s

Tamam sen al bi dene olmazsa ben benim r6a yı kullanmaya devam ederim

• quote:

quote:

quote:

olursa söylemem ama

• quote:

quote:

quote:

quote:

olursa söylemem ama

Gercektenmi. Cok tesekkur ederim. Demekki soylemezsen olmus demektir :-) Bende alirim ozaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet en sonunda buldum. Aslinda pek en sonunda olmadi. Sana yazdiklarim aklima takildi. Cunku bir seyler silmistim. Once altyazi comdan filmin hem 3d hemde normal hd icin altyazisini indirdim. Sonra bunlari 3D cevirme programiyla her ikisinide isim saglam olsun diye cevirdim. Sonucta cevrilenler sub uzantili altyazi oldu. Sonra hem yeni sub dosyayi hemde normal srt altyaziyi isim bile degistirmeden evdeki filmin dosyasina kopyaladim. Hic ayar bile yapmaya gerek kalmadi hemen okumaya basladi cok sukur. Birde senin dedigin ust8 cevirmesini yapsam tam olacak ama bir kac harfintam gorunmemesi hic sorun teskil etmiyor.

Sonucta sunu gordumki 3d altyazi okuyabilmen icin hem orjinal srt hemde yeni sub dosyasi film dosyasinda olacak. Cunku biri bile olmasa altyazi okumuyor. Valla bana su anda bu bile yetti. Hemen koydum filmi izlemeye basladim. Simdi ayni olayi belgeselede denicem. Oda acarsa zaten sorun kalmamis olacak.

• quote:

Evet en sonunda buldum. Aslinda pek en sonunda olmadi. Sana yazdiklarim aklima takildi. Cunku bir seyler silmistim. Once altyazi comdan filmin hem 3d hemde normal hd icin altyazisini indirdim. Sonra bunlari 3D cevirme programiyla her ikisinide isim saglam olsun diye cevirdim. Sonucta cevrilenler sub uzantili altyazi oldu. Sonra hem yeni sub dosyayi hemde normal srt altyaziyi isim bile degistirmeden evdeki filmin dosyasina kopyaladim. Hic ayar bile yapmaya gerek kalmadi hemen okumaya basladi cok sukur. Birde senin dedigin ust8 cevirmesini yapsam tam olacak ama bir kac harfintam gorunmemesi hic sorun teskil etmiyor.

Sonucta sunu gordumki 3d altyazi okuyabilmen icin hem orjinal srt hemde yeni sub dosyasi film dosyasinda olacak. Cunku biri bile olmasa altyazi okumuyor. Valla bana su anda bu bile yetti. Hemen koydum filmi izlemeye basladim. Simdi ayni olayi belgeselede denicem. Oda acarsa zaten sorun kalmamis olacak.

altyazıyı 3D olarak tv den mi çalıştırdınız
    yoksa r6b mi çalıştırdı.

• quote:

Evet en sonunda buldum. Aslinda pek en sonunda olmadi. Sana yazdiklarim aklima takildi. Cunku bir seyler silmistim. Once altyazi comdan filmin hem 3d hemde normal hd icin altyazisini indirdim. Sonra bunlari 3D cevirme programiyla her ikisinide isim saglam olsun diye cevirdim. Sonucta cevrilenler sub uzantili altyazi oldu. Sonra hem yeni sub dosyayi hemde normal srt altyaziyi isim bile degistirmeden evdeki filmin dosyasina kopyaladim. Hic ayar bile yapmaya gerek kalmadi hemen okumaya basladi cok sukur. Birde senin dedigin ust8 cevirmesini yapsam tam olacak ama bir kac harfintam gorunmemesi hic sorun teskil etmiyor.

o zaman r6b ile 3d olmayan bluray iso lar ve 3D half SBS ler sorunsuz değil mi?

• quote:

quote:

İşte onu söylemeyi unuttum. Ben bunları televizyonumda test ettim. R6b de half-sbs tamam ama 2d den 3d ye çevrilmiş şekilde altyazılı denemedim. Önceki denemelerim başarısızdı. Akşam denerim. Bu arada 3D olmayan bluray iso yuda denemedim hiç playerde. Aslında kısa bir parça bulsam 3d olmayan ve denesem iyi olur.

olursa söylemem ama

• quote:

quote:

altyazıyı 3D olarak tv den mi çalıştırdınız
    yoksa r6b mi çalıştırdı.

Yok benim lg 3d tv den çalıştırdım. Bu televizyon anladığım kadarı ve yaptığım denemeler sonunda gördüğüm eğer hem 2d .srt uzantılı dosyayı hemde 3d çevrilmiş .sub uzantılı dosyayı aynı film dosyasının içine atınca okuyabiliyor ve sorunsuz filmle beraber 3d gösteriyor. r6b half-sbs 3d okuyor ama altyazı desteklemiyor. Şimdi ben kendim programla değiştirdiğim altyazıyı denicem akşam.

• quote:

quote:

quote:

İşte onu söylemeyi unuttum. Ben bunları televizyonumda test ettim. R6b de half-sbs tamam ama 2d den 3d ye çevrilmiş şekilde altyazılı denemedim. Önceki denemelerim başarısızdı. Akşam denerim. Bu arada 3D olmayan bluray iso yuda denemedim hiç playerde. Aslında kısa bir parça bulsam 3d olmayan ve denesem iyi olur.

olursa söylemem ama

deneme sonuçlarını bekliyorum hocam, ama olursa ve söylemezsen ben de sana birşey söylemiycem

• Evet dun aksam cok ilginc bir tecrube yasadim. Su arkadasin linkini verdigi ve indirdigim remux formatli filmi R6B acti. Tv de acmadi diye denememistim. Fakat gercekten cok sasirdim cunku filmin 3D kalitesi cok kotuydu. Tamam film kalitesi cok iyi ama derinlik half sbs ye gore cok dusuk. Hatta 3d gercekten acikmi falan diye bir kac sefer kontrol ettim. İcinde altyazi yukluymus ve altyaziyida gosterdi. Fakat ben izleme geregi duymadim.

Neyse diger film icin cevirisini yaptigim altyazida dunku denememde tvde gosterdi. Yapilan islem dogru. Bugun diger filmlerin altyazisinida ceviricem. Altyazi olayindan emin olduktan sonra hard diski R6B ye taktim denedim ama sonuc ayni. Ne yazikki altyaziyi okusada 3D ye ceviremediginden birbirine karismis gorunuyor. Simdilik tv den izlemeye devam.

• quote:

Evet dun aksam cok ilginc bir tecrube yasadim. Su arkadasin linkini verdigi ve indirdigim remux formatli filmi R6B acti. Tv de acmadi diye denememistim. Fakat gercekten cok sasirdim cunku filmin 3D kalitesi cok kotuydu. Tamam film kalitesi cok iyi ama derinlik half sbs ye gore cok dusuk. Hatta 3d gercekten acikmi falan diye bir kac sefer kontrol ettim. İcinde altyazi yukluymus ve altyaziyida gosterdi. Fakat ben izleme geregi duymadim.

Neyse diger film icin cevirisini yaptigim altyazida dunku denememde tvde gosterdi. Yapilan islem dogru. Bugun diger filmlerin altyazisinida ceviricem. Altyazi olayindan emin olduktan sonra hard diski R6B ye taktim denedim ama sonuc ayni. Ne yazikki altyaziyi okusada 3D ye ceviremediginden birbirine karismis gorunuyor. Simdilik tv den izlemeye devam.

bazı filmlerin derinliği o kadar iyi olmuyor, ondan olabilir..aynı filmin half SBS siyle kıyaslama yapmak lazım..

valla hocam neyi çevirdin, ne açtı, ne açmadı , r6b neyi açıyor çok karıştı.. diğer film dediğin ne oluyor anlamıyorum artık..

şöyle başlıklar halinde yazsan ne yaptın, kim neyi açıyor-açmıyor, ona göre r6b ya da r6s düşünsek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1581 -- 14 Kasım 2013; 12:55:23 >

• quote:

quote:

Evet dun aksam cok ilginc bir tecrube yasadim. Su arkadasin linkini verdigi ve indirdigim remux formatli filmi R6B acti. Tv de acmadi diye denememistim. Fakat gercekten cok sasirdim cunku filmin 3D kalitesi cok kotuydu. Tamam film kalitesi cok iyi ama derinlik half sbs ye gore cok dusuk. Hatta 3d gercekten acikmi falan diye bir kac sefer kontrol ettim. İcinde altyazi yukluymus ve altyaziyida gosterdi. Fakat ben izleme geregi duymadim.

bazı filmlerin derinliği o kadar iyi olmuyor, ondan olabilir..aynı filmin half SBS siyle kıyaslama yapmak lazım..

valla hocam neyi çevirdin, ne açtı, ne açmadı , r6b neyi açıyor çok karıştı.. diğer film dediğin ne oluyor anlamıyorum artık..

şöyle başlıklar halinde yazsan ne yaptın, kim neyi açıyor-açmıyor, ona göre r6b ya da r6s düşünsek..

Sen okurken karıştırdın. Düşün ben bide bunları denerken kafayı yedim karıştırdım.

1-) Eğer 3D film izlicem fakat her filmde Türkçe altyazı yok, altyazı desteğide isterim dersen benim gördüğüm R6S alacaksın.

2-) R6B 3D bluray iso açmıyor.

3-) R6B 3D half-sbs mkv format açıyor fakat 3D altyazı desteklemiyor. Eğer filmin orjinalinde kendinden 3D altyazı desteği yüklenmiş ise o zaman o
    altyazıyı gösteriyor.

4-) R6B 3D harici her türlü mkv vs formatlı filmlerin altyazısını destekliyor ve harf karakterlerinin ayarlarını yapabiliyor.

5-) R6B Remux format filmide açıyor fakat yine 3D özelliği aktifken altyazıları yine birbirine karıştırıyor. Ama remux format filmin içinde yine orjinalinden gömülmüş altyazı desteği varsa R6B bunu tv nin 3D özelliğini aktif edince düzgün gösterebiliyor.

6-) Yeni nesil 2D den 3D ye altyazı çevirebilen programlar kullansanız dahi bunu R6B yine tv yi 3d moduna alınca birbirine karıştırıyor ve düzgün göstermiyor. Fakat benim televizyonum bu altyazıyı 3d moduna çevirebiliyor. Bu özellik her 3D tv olmayabilir. Yeni nesillerde varmış.

5-) Benim yeni nesil 3D televizyonum 3D half sbs filmleri desteklediği ve altyazılarını açabildiği için benim şuanda media player ihtiyacım yok. Elimde zaten hali hazırda egreat R6B media playerim olduğundan bunu kullanmaya devam ediyorum.

6-) Amacı özellikle 3D film izlemek isteyenler ve seçimi bluray iso formatlı daha yüksek kalitede film izleyecekler R6S modeline terfi etmeliler.

7-) Bu arada bir şey daha. Artık yeni nesil 4K teknolojisi çıktı ve bir kaç yıla her yere yayılacak. Bu görüntü sistemi gerçek 1080p 3D desteği veriyor. Şu andaki tv lerin hiç biri bunu desteklemiyor. Yeni çıkan 4K tvlerin fiyatı ise 10 bin liralardan başlıyor. Fakat duyduğum kadarıyla egreat R6S yeni nesil bu bluray film formatlarını destekliyormuş ve hdmi 1.4 çıkışa sahip.

8-) Son bir not. Piyasada satılan 3d bluray playerlerde aynı zamanda hard disk okusun diye usb girişleride var. Fakat kopya film kurallarından dolayı çoğu marka özellikle sony, panasonic gibi markalarda ne yazıkki hard diskinize yüklediğiniz bluray iso formatlı filmleri izleyemiyorsunuz. Buda insanı yine media playerlere yönlendiriyor.

Oh be anlattım rahatladım. Yeter ne zormuş bu 3D zevki

• 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.