Şimdi Ara

9v ile 3.6 v luk pilleri seri bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

12V'luk led projektör monte ettiğim bisiklet fenerimi uzunca bir süredir 9v luk pil ile çalıştırıyordum. Buyurun detayları burada:

http://forum.donanimhaber.com/m_73892539/f_//tm.htm#73892539

Aldığım verim fena değil, zifiri karanlık bir yolda önümü yeterince gösteriyor diyebilirim. Onun haricinde karşıdan gelen araçlara da kendimi fark ettirebiliyorum. Ancak mevcut sistem biraz daha verimli çalışsa tam süper olacak gibime geliyor ki bir süredir başlıkta da belirttiğim gibi hali hazırda 3 tane paralel bağlanmış şarjlı 9v luk piller ile çalışan sisteme 1 tane (ya da 2, fenerin içine kaç tane sığarsa..) yine şarjlı 3.6 v luk (ya da o civarda) pili seri bağlamayı düşünüyorum.

Tam da burada elektronik cahili olan bu kardeşinizin kafasında birkaç soru işareti beliriyor. Şimdi ben mevcut 9v luk pilleri kolay şarj etmek adına ucuna bir şarj soketi iliştirdim. Şarj aletinden de resimde gördüğünüz gibi bir çıktı alıp ucuna şarj soketinin diğer ucunu ekledim. Velhasıl kelam pilleri her defasında fenerin içinden çıkartmak yerine tek yapmam gereken şey fenerin ön kapağını açıp soketleri birleştirmek hepsi bu. Soru işaretine gelecek olursak, ben bu 3.6 (ya da her ne ise) voltluk pili bu sisteme 'seri' bağladığımda 9v luk pili şarj eden sistem aynı zamanda bu 3.6 lık arkadaşı da şarj edecek mi? Aldığım pilin amperi ya da voltajı ya da hangi ibaresine dikkat etmeliyim ki tek bir soketle 4 pili (3 x 9v + 1 x 3.6v) birden şarj edebileyim.

Akla mantığa pek yatkın bir durum değil gibi geldi bana ama bir bilirkişiye danışmanın faydalı olacağını düşündüm, belki bir yolu vardır.

9v luk piller Duracell 1700 mah. Şarj aletinin üzerinde 9 v luk kısmı için 'DC 9v: 20 mA' diye bir ibaresi var. Onun dışında rakamsal veri olarak belirtmeyi unuttuğu bir değer varsa sorun söyliyim.

Çok fazla masraf yapmak istemiyorum. Ekstra bir şarj aleti ya da 12 V luk pil almam gerekmeyecek şekilde bir çözüm önerisi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.

Şarj aletinin resmi:

9v ile 3.6 v luk pilleri seri bağlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stingray1453 -- 26 Temmuz 2013; 15:42:49 >

• Piileri seri bağlarsanız sorun çıkmaz ama 9 ve 3.6v luk pilleri aynı anda şarj edemezsiniz. 9v luk pili 9v ile 3.6v pilide 3.6v ile şarj edersiniz. Eğer 3.6v pillere 9v verirseniz çok güzel patlarlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl yani 9v+ 3,6 voltluk pilleri 9 voltla mı şarj etmek istiyorsunuz? yoksa 9 v ile 3,6 voltu mu şarj etmek istiyorsunuz?
    Ne yazık ki ikiside olmaz birinde şarj olmaz diğerinde pil akar. 3,6 volt şarj etmek istiyorsanız üstteki 1,2 çıkışların 3ünü seri bağlayabilirsiniz. Birde eğer ampul düşük voltaj ise patlayabilir.
  • 2tane 4v pil ile olabilir aslında. Yapmanız gereken seri bağlayacak pillerin gerilim 9v a yakın getirmek 8-10v arası. Yani 3tane 3v seri pil yada 1,5v luk 6pil gibisinden. O zaman şarj olabileceğini düşünüyorum. Tabi benden daha iyi bilenler çıkacak benimki sadece teori

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladim. Peki ben bu sisteme 1.5 voltluk 2 tane kalem pili kendi icinde seri baglayip sonradan da kendi icinde paralel baglanmis bu 9 vluk pillere seri baglasam, ve bu kalem piller icin ayri bi soket cikartip sarj aletinin kalem pil sarj eden bolumune baglasam

1) Seri baglanmis iki pil birden sarj olur mu?

2) Bu sarj esnasinda bu iki 1.5 v luk pili 9 v luklardan ayirmali miyim?

Biraz kafa karistirici oldu farkindayim. Şahsen ben yukarida bahsettigim seyi kafamda canlandiramadim :)

• Oyle yaparsaniz sarj ederken 9ve 1,5V luk pilleri birbirinden ayirmalisiniz. Pilleri kullanirken 9v piller ve 1,5V piller bagli olacak. Sarj ederken pilleri ayiracaksniz 9Vnun kendi + - si olucak 1,5V nunda kendi +- si olucak oyle sarj edebilirsiniz ama sarj ederken 1,5V luk piller paralel bagli olmali

• quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

Oyle yaparsaniz sarj ederken 9ve 1,5V luk pilleri birbirinden ayirmalisiniz. Pilleri kullanirken 9v piller ve 1,5V piller bagli olacak. Sarj ederken pilleri ayiracaksniz 9Vnun kendi + - si olucak 1,5V nunda kendi +- si olucak oyle sarj edebilirsiniz ama sarj ederken 1,5V luk piller paralel bagli olmali

Dostum çok teşekkür ederim bilgi için.

3v luk pil ile 9 v luk pili soketlerle birbirine bağlamalıyım ki sarj edeceğim zaman çıkartması kolay olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.