Şimdi Ara

9V PİLLER NASIL BAĞLANIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 9V 2 TANE PİLİ BİRBİRİNE BAĞLAYIP TEK PİL GİBİ KULLANMAK İSTİYORUM ÖDEVİM İÇİN AMA İLK DENEMEMDE ŞÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞTIM BİR BİLŞN + UCUNU DİĞERİNİN - UCUNA BAĞLADIM KALAN + VE - UÇARI DA DEVREYE BAĞLADIM AMA 1 PİL ÇOK HIZLI BİTTİ VE DİĞER PİLİNDE GÜCÜ AZALDI NEDENİ NEDİR YARDIMCI OLABİLİRMSİİNİZ 2 TANE 9V PİL BİRBİRİNE NASIL BAĞLANIR ?

• iyi akşamlar; elindeki pili 2 farklı şekilde bağlayabilrsin bu bağlama türü senin ihtiyacına göre değişir.

1. paralele bağlama yöntemi

her iki pilin (+) kutupları ve (-) kutupları birleştirilir bu bağlamada pilin gerilimi sabit kalır teoride pilin vereceği akım 2 katına çıkar.

örneğin 9v luk bir lamba misal 1 saat yanıyorsa bu paralele bağlama 2 saat yanar.

2. seri bağlama yöntemi

bir pilin (+) kutbu ile diğer pilin (-) kutbu birleştirilir. bu bağlamada pilin gerilimi 2 katına çıkar pilin verdiği akım tek pilin verdiği akımla aynı olur.
    örneğin iki pil seri bağlı olduğu için 18V olurç eger motor 18V ile calışıyorsa misal 6000 d/d 9 voltta da 3000 d/d döner. lampalarda ise yarı yarıya fark eder.
  • Ali Arslan kullanıcısına yanıt
    anladım fakat diğer pil neden öyle bitti bir fikriniz varmı hafifte ısınmıştı pil bir pilin + kutbunu diğer pilin - kutbuna bağladım sizin yazdıgınız gibi
  • Diğer pilin hızla bitmesinin bir kaç nedeni olabilir,diğerinden markası modeli farklı olabilir, markası aynı olduğu halde üretim tarihleri farklıdır erken bitenin son kullanma tarihi geçmiş olabilir, erken biten bu güne kadar yanlış koşullarda saklanmış olabilir, çok fazla seçenek var. Ama gidip kaliteli bir magazadan aynı anda 2 tane duracell 9v pil alsanız kullanım süreleri aynı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi latif.07 -- 2 Mayıs 2017; 23:59:41 >
  • latif.07 L kullanıcısına yanıt
    hocam 2 tane aynı pil taktım ve devre çalıştıktan sonra piller ısındı ve gittikçe parlaklıgı azaldı lambanın bu arada dünki pilde ışık vermeye başladı soguduktan sonra düzeliyor sanırım neden yapar böyle ya ?
  • ayrıca piller elle tutulamayacak kadar nerdeyse ısınmaya başladı
  • mania58 M kullanıcısına yanıt
    bu pilleri nerde kullandıgınızı söylermisiniz ? yada ne tür ampulde ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ali Arslan kullanıcısına yanıt
    maket 1 evim var ve içine 3 tane küçük devre ampüllerinden koydum 1 tanede anahtar taktım ilk açtıgımda yanıyor güzelce sonra gittikçe azalıyor ve piller ısınıyor
  • pillerin paralel bağlanması için, aynı gerilim ve iç dirence sahip olması gerekiyor. ama aynı firma ve modelde olsalar bile, bu şartları sağlamak çok zor. böyle bir durumda da pillerin iç devresinde, zıt yönde sirkilasyon akımı dolaşır. bunu engellemenin en iyi yolu, pilleri uçlarına diyot bağlayarak, zıt yönden gelecek akımı engellemektir. aşağıdaki linkte bir örneği var.

[link=https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=64331500][/link]
  • Pillerin bir iç dirençleri vardır ve üzerinden akıtılan akım arttıkça o iç direnç üzerinde harcanan güç ısıya dönüşür. Adi yani manganez pillerden aldıysanız yükün akımı fazla gelmiştir. Alkalin alırsanız daha iyi olur hem kapasitesi yüksektir hem de yüksek akım akıtma yeteneği iç direnci düşük olduğundan daha fazladır. Hali hazırda alkalin kullandıysanız yükünüz çok akım çekmiştir. Her şekilde 9 volt pillerin kapasitesi düşüktür ve uzun süreli dayanmazlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.